Στον Έβρο ο Καραμανλής, περιοδεία στα ελληνοτουρκικά σύνορα [φωτό]

Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία.

ston-ebro-o-karamanlis-periodeia-sta-ellinotourkika-sunora-fwto
SHARE THIS
0
SHARES

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα, βρέθηκε χθες το απόγευμα ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την επίσκεψη του στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία. Στα σύνορα δηλαδή, αφού στα τρία με τέσσερα μέτρα βρίσκεται το μέσον του ποταμού Έβρου, ο οποίος χωρίζει τις δύο χώρες.

Ο πρώην Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Δημοσχάκη και τους στρατιωτικούς, ενώ έγινε και αναφορά στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στον Έβρο και μάλιστα η περιοχή που ο ίδιος βρισκόταν, αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου όσων έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο ΓΕΦΥΡΑ που είναι υπεύθυνο για τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής, συζήτησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, τους έδωσε συγχαρητήρια για την δύσκολη αποστολή που επιτελούν τους ευχαρίστησε γι’ αυτό και ζήτησε να μάθει πως περνούν εκεί.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ήταν αυτός που φιλοξένησε και ξενάγησε τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στον Έβρο, κυρίως σε περιοχές του κεντρικού και βόρειου τμήματος του.

Σχολιάζοντας την παρουσία του στην περιοχή μας, ο κ.Δημοσχάκης τόνισε: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε την Πέμπτη και την Παρασκευή στον Έβρο, τον πρώην Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή. 
Υψηλών συμβολισμών η περιοδεία του στο Κεντρικό και Βόρειο τμήμα του Νομού μας, έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις για την νευραλγική περιοχή της Θράκης, που αποτελούσε βασική προτεραιότητα της πολιτικής του, την εποχή που ήταν Πρωθυπουργός».

Ο βουλευτής της Ν.Δ ακολούθησε τον κ.Καραμανλή και κατά την επίσκεψη του χθες στην περιοχή της Ροδόπης, όπου το… γενικό πρόσταγμα είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αλλά και θα βρίσκεται σήμερα στο νομό της Ξάνθης όπου είναι σειρά του πρώην υπουργού και βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού να τον φιλοξενήσει.

Φωτογραφίες από το γραφείο Καραμανλή και το evros-news.gr: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook