Στουρνάρας:Στη δικαιοσύνη το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής

Δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσης μου είπε ο κ. Στουρνάρας - Το ζήτημα με τον έλεγχο στην εταιρεία της συζύγου μου δεν μπορεί να βάλει σκιές στη σχέση ΤτΕ-Κυβέρνησης

stournarassti-dikaiosuni-to-porisma-gia-tin-trapeza-attikis
SHARE THIS
0
SHARES

Προσπάθειες για την εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας καταβάλλονται και από τις δύο πλευρές μετά την συνάντηση που είχαν το απόγευμα του Σαββάτο στο Μέγαρο μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο διοικητής της ΤτΕ απέρριψε και μάλιστα δύο φορές τα σενάρια περί εκπαραθύρωσής του ενώ κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την δικαστική έρευνα για την σύζυγο του κ. Στουρνάρα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον διοικητή της ΤτΕ διήρκεσε μια ώρα και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στη σύζυγό του. Παράλληλα απέρριψε -δύο φορές- κάθε σενάριο εκπαραθύρωσής του από την ΤτΕ και επιχείρησε να ρίξει του τόνους ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σκιές.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστήριξε ότι το επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του.
«Η σύζυγός μου είναι το πιο έντιμο, ειλικρινές και δημιουργικό άτομο υπάρχει σε αυτόν τον πλανήτη. Υπάρχει σχέδιο σπίλωσής της εδώ και καιρό και υπερασπίζεται μόνη της τον εαυτό της. Έχει την αμέριστη στήριξή μου» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στους δημοσιογράφους έξω από το Μαξίμου.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής του από την Τράπεζα της Ελλάδος απάντησε αρνητικά και επανέλαβε ακόμα μια φορά στις δηλώσεις του αυτή τη θέση του.
«Δεν μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για αυτό το θέμα. Μιλήσαμε για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Δεν χάλασαν ποτέ οι σχέσεις της Τράπεζας με το Μαξίμου».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της Τράπεζας Αττικής είπε «έχω στα χέρια μου το πόρισμα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για την Τράπεζα Αττικής. Τα δάνεια της Τράπεζας προς μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους φθάνουν σε ποσοστό το 62% και αυτό προβληματίζει».

Κυβερνητικές πηγές: «Καμία σκιά στη σχέση κυβέρνησης ΤτΕ»

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της. Κανένας δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παρέμβει στο έργο της. Όπως δήλωσε και ο διοικητής καμία σκιά δεν υπάρχει ούτε υπήρξε στη θεσμική σχέση της κυβέρνησης με την ΤτΕ. Εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος σε μία φάση που αρχίζουν να εμφανίζονται θετικά σημάδια όπως η μείωση των κόκκινων δανείων, η σταδιακή επιστροφή καταθέσεων και σαφής ένδειξη ανάκαμψης της οικονομίας».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν «Ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο ανεξάρτητο του ρόλου του διοικητή της ΤτΕ καθώς και στο ότι δεν πρέπει να δημιουργούνται σκιές στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook