Συγγνώμη ζητά ο Γιακουμάτος για την ομοφοβική του δήλωση-Παρέμβαση Κυριάκου

Την αντίδραση του προέδορυ της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή Γ. Γιακουμάτου ότι η ομοφυλοφιλία είναι "κολλητική αρρώστια"

suggnwmi-zita-o-giakoumatos-gia-tin-omofobiki-tou-dilwsi-parembasi-kuriakou
SHARE THIS
0
SHARES

Την σαφή ενόχληση του Κ. Μητσοτάκη προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή κ. Γιακουμάτου, ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.

Η δήλωση Γιακουμάτου που προκάλεσε σάλο έγινε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και έχει ως εξής: «Εχω πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους και δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική συμπεριφορά του καθενός. Αυτό είναι δικό του θέμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση. Για να το καταλάβετε ιατρικά ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών: είναι οι επίκτητοι και συγγενείς, οι οποίοι γεννιούνται έτσι. Σε αυτούς δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, αυτός γεννήθηκε έτσι. Δεν τα έχω μαζί του, δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουν όλοι παραδείγματα. Αν δεις τηλεόραση, όλα τα παραδείγματα είναι, το 90% είναι ομοφυλοφιλικά. Οταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε... κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Kυριάκος Mητσοτάκης σχολίασε στο Twitter: «Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση».

Ο ίδιος ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα. Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται  σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους. όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν, ζητώ συγγνώμη».

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook