Follow us

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για τη Μαριέττα Γιαννάκου - Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρωθυπουργός

"Γυναίκα πρότυπο" χαρακτήρισε τη Μαριέττα Γιαννάκου ο πρωθυπουργός στον επικήδειο. Παρόντες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το τελευταίο αντίο είπαν στο Α΄ Νεκροταφείο συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί συνοδοιποροί, αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι στη Μαριέττα Γιαννάκου. Με συγκίνηση και σεβασμό, απέτισαν φόρο τιμής στη γυναίκα πολιτικό που ξεχώρισε για το ήθος της, την ευφυΐα και τη διορατικότητά της.

Στον επικήδειο που εκφώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε "γυναίκα πρότυπο" τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνική ζωή της. Φανερά συγκινημένος είπε ότι δεν μπορεί κανείς με μιλά σε παρελθόντα χρόνο για τη Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς όλοι πίστευαν ότι θα κατάφερνε και αυτή τη φορά να ξεπεράσει τις δυσκολίες της ζωής της.

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο για τη Μαριέττα Γιαννάκου - Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρωθυπουργός

"Αποδείχθηκε ύστατη όσο γενναία κι αν ήταν. Είναι το κλείσιμο ενός κύκλου δημόσιας και ιδιωτικής ζωής που δύσκολα ξεχώρισαν", συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της Μαριέττας Γιαννάκου και το μανιάτικο πείσμα της. Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη δραστηριοποίησή της στην ΟΝΝΕΔ, την αφοσίωσή της στην επιστήμη, την προσφορά της στη Βουλή και το ευρωκοινοβούλιο.

"Κοσμούσε τις κυβερνήσεις. Ποτέ δεν είπε όχι σε κανένα προσκλητήριο. Δεν αρνήθηκε καμία ευθύνη. Είχε σπάνια ευρύτητα γνώσεων και διακρινόταν για τις καθαρές και απτές επιλογές της. Με μια ευγένεια που χρόνια πριν διαμόρφωσε ένα μοναδικό παράδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς και τη συνόδευε με λόγο ριζοσπαστικό. Έδειξε ότι η προοδευτική αντίληψη δεν είναι σύνθημα ή ένταξη σε πολιτικό χώρο. Είναι στάση ζωής", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιαννάκου

Πρόσθεσε επίσης για τη Μαριέττα Γιαννάκου ότι απαντούσε με σαφή επιχειρήματα στους πολιτικούς της αντιπάλους και όχι στους προσωπικούς εχθρούς και ήταν ανυποχώρητη πολέμια του δογματισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις βαθιές τομές που έφερε ως υπουργός Παιδείας με τεράστιες αντιδράσεις από εντελώς αντίθετους πολιτικούς χώρους. "Ο πολιτικός κόσμος τη στήριξε τότε λιγότερο από ό,τι της άξιζε. Είναι πράγματι εθνική πρόοδος ότι οι μεταρρυθμίσεις της δικαιώθηκαν", συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως σε άλλες θέσεις η Μαριέττα Γιαννάκου άφησε το δικό της αποτύπωμα.

"Ήταν πρότυπο αυτοδημιούργητης πολιτικού και δυναμικής γυναίκας. Έφυγε όρθια με τη σκέψη στο μέλλον της κόρης της. Η Ζωή δεν θα είναι ποτέ μόνη της. Όλοι μένουμε πιο μόνοι χωρίς έναν άνθρωπο που έδωσε πολλά και είχε να δώσει ακόμα πολλά περισσότερα. Θα μας συνοδεύει το χαμόγελο της", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Γιαννάκου Σακελλαροπούλου

Παρόντες, εκτός από τον πρωθυπουργό ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων. Ανάμεσά τους, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Γιαννάκου Μητσοτάκης

Γιαννάκου Παναγιώτης Πικραμμένος
Παναγιώτης Πικραμμένος
Γιάννακου Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας
Γιαννάκου Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως
Γιαννάκου Κ. Καραμανλής
Κώστας Καραμανλής
Γιαννάκου Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη

Γιαννάκου Χρήστος Παπουτσής
Χρήστος Παπουτσής
Γιαννάκου Προκόπης Παυλόπουλος
Προκόπης Παυλόπουλος

Η κηδεία της Μαριέττας Γιαννάκου τελέσθηκε με δαπάνη του Δήμου Αθηναίων με απόφαση του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη. Επιθυμία της οικογένειας ήταν, αντί στεφάνων, να ενισχυθούν οι σκοποί του σωματείου Φίλοι κοινωνικής παιδιατρικής / ιατρικής "Ανοιχτή αγκαλιά" και η ομοσπονδία φορέων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και ψυχικής υγείας "Αργώ".

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από πτώση που είχε με το αναπηρικό αμαξίδιο και τότε χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε αιμάτωμα.

Η Μαριορή (Μαριέττα) Γιαννάκου ήταν νευρολόγος-ψυχίατρος, πολιτικός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε στέλεχος κυβερνήσεων καθώς διετέλεσε υπουργός Παιδείας, υπουργός Υγείας, ενώ υπήρξε και ευρωβουλευτής με τη ΝΔ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).

Ποια ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου

Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1951, στο Γεράκι Λακωνίας, από μία οικογένεια, όπου ο πατέρας της διηύθυνε το τοπικό γραφείο του ΟΤΕ και του ταχυδρομείου, ενώ η μητέρα της ήταν εκπαιδευτικός. Στην ηλικία των 11 έχασε τον πατέρα της, ο οποίος ήταν τότε 45 χρονών, γεγονός που σύμφωνα με δηλώσεις της "της στοίχισε πολύ" και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της, αφού "την ανάγκασε να αισθανθεί μεγαλύτερη την ευθύνη από τόσο μικρή ηλικία". Τελειώνοντας το σχολείο, πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αν και ο πατέρας της την προόριζε για διπλωμάτη. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην ιατρική, ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Αν και αφοσιωμένη στην πολιτική παντρεύτηκε με τον Παναγιώτη Κούτσικο το 1983, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη. Το 1997 πήρε διαζύγιο.

Η ζωή της Μαριέττας Γιαννάκου άλλαξε ριζικά στις 6 Φεβρουαρίου 2008, όταν υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη. Ο σακχαρώδης διαβήτης από τον οποίο πάσχει εμπόδιζε το τραύμα να επουλωθεί και προκάλεσε μόλυνση, με αποτέλεσμα η κατάσταση της υγείας της να επιδεινωθεί ραγδαία. Αυτό ανάγκασε τους γιατρούς του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν" να συνεδριάσουν εκτάκτως και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επέμβαση ακρωτηριασμού προκειμένου να σώσουν τη ζωή της.

Στις 28 Μαΐου 2016, η Μαριέττα Γιαννάκου υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

ΟΧΙ Μαριέττα Γιαννάκου: Η πολιτικός που αγωνίστηκε για τα πιστεύω της

Πολιτική σταδιοδρομία

Εξελέγη Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ στις Ευρωεκλογές του 1984,1989, 1999 και 2009 και επικεφαλής της Ομάδας Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (1989, 1999 και 2009).

Εξελέγη Βουλευτής της Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 1993,1996, 2000 και 2004 και Βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του 2019.

Ως Βουλευτής Επικρατείας ήταν Μέλος στις Διαρκείς Επιτροπές Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Επίσης ήταν Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Μαρόκου και Μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας – Κροατίας και Ελλάδας – ΗΠΑ. Τέλος ήταν Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.

Στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές θητείες, υπήρξε:

Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής της Βουλής για εξέταση του Σωφρονιστικού Συστήματος.

Μέλος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής ΄Άμυνας και της Διακομματικής Επιτροπής για τα ναρκωτικά.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο της Πολωνίας Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - ΗΠΑ και Μέλος των Ομάδων Φιλίας Ελλάδας -Ρωσίας και Ελλάδας – Μαρόκου.

Ως Ευρωβουλευτής, διετέλεσε:

Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ναρκωτικά και εισηγήτρια για το πρόβλημα της κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική και του Σχεδίου Δράσης της Ε.Ε για την καταπολέμηση των ναρκωτικών 2000-2004.

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για τα δικαιώματα της γυναίκας και Μέλος των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής, της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Υποεπιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας, της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων, της Ειδικής Επιτροπής για το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και Απασχόλησης, Μεταφορών, Ελέγχου του Προϋπολογισμού, Οικονομικής Νομισματικής και Βιομηχανικής Πολιτικής.

Διετέλεσε επίσης μέλος των Αντιπροσωπειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Τουρκία, για τις σχέσεις με τις Η.Π.Α., την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο και της Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας ΕΕ – Ρωσίας.

Υπήρξε ακόμη εισηγήτρια του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, της έκθεσης για τις στρατιωτικές δομές της ΕΕ, της έκθεσης για την εξωτερική πολιτική της Ένωσης υπό το φως των πολιτιστικών και θρησκευτικών διαφορών, της έκθεσης για τις γυναίκες στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, της έκθεσης για την καταπολέμηση της φτώχειας και της έκθεσης για την οικονομική και κοινωνική ένταξη των λιγότερο ευνοουμένων ομάδων.

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού "Quart Monde" (τέταρτος κόσμος) και εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα φτώχειας.

Υπήρξε Μέλος της Συντακτικής Συνέλευσης για το Μέλλον της Ευρώπης, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου (2002-2003).

Μαριέττα Γιαννάκου

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε Υπουργός Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 11-4-1990 έως 7-8-1991 και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από τις 10-3-2004 έως 16-9-2007, καθώς και Μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Υπουργικού Συμβουλίου.
Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ (1974) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της, μέλος της ΔΕ της Νέας Δημοκρατίας (1979) και της Κεντρικής Επιτροπής (από το 1997) και της Εκτελεστικής Επιτροπής από το 1998. Στις 29-7-2004 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ μετά το 6ο Συνέδριο του Κόμματος. Τον Ιούλιο του 2007 επανεξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, μετά το 7ο Συνέδριο του Kόμματος.
Διετέλεσε σύμβουλος του Προέδρου της ΝΔ (1981-1984), Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων επί σειρά ετών, και μέλος στα τμήματα Ιδεολογίας, Γυναικείων Θεμάτων, στο Συμβούλιο Τομεαρχών με ευθύνη στα θέματα απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και μέλος του ειδικού Πειθαρχικού συμβουλίου (1983) της ΝΔ.
Διετέλεσε Εθνική Συντονίστρια της Ελλάδας στην ΕΕ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και επικεφαλής του Βαλκανικού Άξονα της Διεθνούς Ομάδας Δουβλίνου.
Μετείχε στα Προεδρεία διεθνών πολιτικών οργανισμών ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ένωσης και ως μέλος στα πολιτικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών και της Διεθνούς των Χριστιανοδημοκρατών.
Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Γυναικών Επιστημόνων και του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών.

Βραβεία και διακρίσεις

Η Μαριέττα Γιαννάκου είχε τιμηθεί:

Mε το ανώτατο παράσημο "Bernando O’ Higgins” της Δημοκρατίας της Χιλής, για τη συνεισφορά της στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα αυτή.

Με το Βραβείο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Αρετής της Πολωνικής Δημοκρατίας για τη συνεισφορά της ως Προέδρου της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Πολωνίας, σχετικά με την ένταξη της Πολωνίας στην Ε.Ε.

Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας (πρώτης τάξεως) της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας

Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Ιπποτών της Ιταλικής Δημοκρατίας

Με το Diplome d’ Honneur "Robert Schuman” του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για τη συνεισφορά της ως Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Με το Ανώτατο Παράσημο του "Officier dans l’ Ordre de Merite" της Γαλλικής Δημοκρατίας, για τη συνεισφορά της ως Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στη γαλλοφωνία και στην προαγωγή της ελληνογαλλικής φιλίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 12:13

Το Σάββατο το τελευταίο "αντίο" στην Κίλι Σφακιανάκη - Οι επιθυμίες της και τα τραγούδια που θα ακουστούν

Το μεσημέρι του Σάββατου, 8 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί, σε αυστηρά στενό οικογενειακό κύκλο, η αποτέφρωση της Κίλι Σφακιανάκη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ 05 Νοε 2025 | 16:04

Αγγελική Νικολούλη: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της μητέρας της στον Πύργο - Συντετριμμένη η δημοσιογράφος

Πλήθος κόσμου συνόδευσε την αγαπημένη μητέρα της δημοσιογράφου στην τελευταία της κατοικία, στέλνοντας με δάκρυα και λουλούδια το δικό του "αντίο".

ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΣ ΦΙΛΟΣ 05 Νοε 2025 | 15:33

Κίλι Σφακιανάκη: "Ο Νότης έχει κλειστεί στον εαυτό του, τα κρατάει μέσα του", λέει στενός του φίλος

"Ήταν μια κοπέλα πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Όποιος από την Κω, είχε πρόβλημα υγείας, την έπαιρνα τηλέφωνο, έτρεχε και τον βοηθούσε".

ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ 05 Νοε 2025 | 10:21

Κίλι Σφακιανάκη: Το σημείωμα που είχε αφήσει στην οικογένειά της για την κηδεία της

Η Κίλι Σφακιανάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, μετά από μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τη νόσο Πάρκινσον.

ΗΔΗ ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ 04 Νοε 2025 | 17:32

Βορίζια: "Να σταματήσει ο κύκλος αίματος" - Τα συγκλονιστικά λόγια του ιερέα στην κηδεία της 57χρονης

"Ζητάμε από όλους να σταματήσει ο ανόητος κύκλος της βίας. Όσο αφήνουμε το αίμα να κυλά ο τόπος μας μαυρίζει", είπε ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία της 57χρονης

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 04 Νοε 2025 | 15:14

Βορίζια: Με... drone η κηδεία της 56χρονης στα Χανιά - Υποβασταζόμενη η μάνα, κατέρρευσε η αδερφή της

Παρούσα στην εκκλησία η αδελφή της 56χρονης Ευαγγελίας, η οποία ήταν μπροστά στην αιματοχυσία και τραυματίστηκε και η ίδια από τα αδέσποτα πυρά

ΦΟΝΙΚΟ 04 Νοε 2025 | 10:01

Βορίζια: Στον Αλικιανό Χανίων και υπό αστυνομικό κλοιό η κηδεία της 56χρονης - Φόβοι για επεισόδια

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τις αρχές είναι η διαχείριση της κατάστασης μετά το μακελειό, καθώς η οργή και από τις δύο οικογένειες παραμένει έντονη.

ΚΡΗΤΗ 03 Νοε 2025 | 17:03

Βορίζια: Υποβασταζόμενες η σύζυγος, οι αδελφές και η μάνα του Καργάκη - "Επαέ θα χυθεί το αίμα σας"

Μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη πέρασε η αυτοκινητοπομπή με τη σορό του 39χρονου, Φανούρη Καργάκη - Οργή και φωνές από το πλήθος

ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ 03 Νοε 2025 | 16:27

Βορίζια: Εδώ σε "φάγανε" - Σ' αγαπάω, σ' αγαπάω μ' ακούς - Ο σπαρακτικός θρήνος της συζύγου του 39χρονου [βίντεο]

Σκηνές αρχαίου δράματος στην κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκου στα Βορίζια

ΑΠΟΚΟΣΜΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 03 Νοε 2025 | 13:50

Βορίζια: Το σπαρακτικό μοιρολόι της χήρας του 39χρονου - Η μαυροφορεμένη πομπή για την κηδεία [βίντεο]

Απόκοσμο σκηνικό επικρατεί στο χωριό Βορίζια για την κηδεία του 39χρονου Φανούρη Καργάκη

ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ 02 Νοε 2025 | 14:23

Μακελειό στα Βορίζια: Aναβάλλεται για τη Δευτέρα η κηδεία του 39χρονου προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία

Νωρίς το πρωί της Κυριακής η σορός μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ 02 Νοε 2025 | 12:41

Βορίζια: Μία σύλληψη και μία προσαγωγή για το μακελειό - Ευρήματα σε δύο σπίτια - Το χωριό έχει χωριστεί σε τρεις περιοχές

Το χωριό Βορίζια έχει χωριστεί σε τρεις περιοχές όπου γίνονται οι εξονυχιστικές αστυνομικές έρευνες, σε σπίτια και αυτοκίνητα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 15:30

Κηδεία Γιώργου Νιάρχου: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του σπουδαίου μαέστρου για το τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο στην κηδεία του στην Κηφισιά

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 08:37

Γερουλάνος: Λάθος η άδεια καρέκλα στην κηδεία Σαββόπουλου, το ΠΑΣΟΚ όμως ήταν εκεί

"Δεν με φοβίζουν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ", είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 29 Οκτ 2025 | 14:48

Πέθανε ο σύζυγος της Νόρας Κατσέλη, Νάσος Καλογερόπουλος - Το αντίο της Λούκας Κατσέλη

Η κηδεία θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στο Κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΚΗΔΕΙΑ 29 Οκτ 2025 | 12:08

Πέθανε ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος – Το σπαρακτικό αντίο της σύζυγου του, Μάρας Θρασυβουλίδου

Την τελευταία του πνοή άφησε ο μαέστρος Γιώργος Νιάρχος, που ήταν ο σύζυγος της σοπράνο Μάρας Θρασυβουλίδου.

"ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ" 27 Οκτ 2025 | 20:15

Ο Πολάκης απαντά για την κηδεία Σαββόπουλου: "Καλά κάναμε και δεν πήγαμε - Ούτε εκείνος θα ήθελε να πάμε"

Παράλληλα ο Παύλος Πολάκης δημοσίευσε μια φωτογραφία με "την τελευταία φορά που ασχολήθηκα -μετά από αισχρή πρόκληση- με τον εκλιπόντα!"

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 26 Οκτ 2025 | 19:08
ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ 26 Οκτ 2025 | 09:19

Διονύσης Σαββόπουλος: "Πού ήσουνα χθες Αριστερά μου;" - Η φωτογραφία με τα άδεια καθίσματα στην Μητρόπολη

Κανένας από τους αρχηγούς των αριστερών και κεντροαριστερών κομμάτων δεν βρέθηκε χθες στην Μητρόπολη Αθηνών για την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 17:07
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 17:02

Θλίψη, συγκίνηση και περηφάνια στο τελευταίο αντίο της Ελλάδας στον μεγάλο Διονύση Σαββόπουλο [εικόνες - βίντεο]

Ο Διονύσης Σαββόπουλος κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ 25 Οκτ 2025 | 13:54

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης: "Φύγανε όλοι - Παρακαλώ τους νέους..."

Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης στη δήλωσή του για τον Διονύση Σαββόπουλο

25 Οκτ 2025 | 11:11

Διονύσης Σαββόπουλος: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον "Νιόνιο", συγκίνηση στο τελευταίο αντίο με το "Ας κρατήσουν οι χοροί"

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 08:00

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον "Νιόνιο" της: Όλο το πρόγραμμα

Με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά του, τις τιράντες του, το γένι, ο Νιόνιος καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων, ως ένας σύγχρονος λαϊκός ήρωας - Το τελευταίο αντίο στον μελωδικό παραμυθά που μας μεγάλωσε, μας διαμόρφωσε, μας έδωσε αφορμές να ονειρευτούμε.

ΤΙ ΩΡΑ 24 Οκτ 2025 | 18:18

Το Σάββατο η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου - Κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο από την ΕΛ.ΑΣ

Η σορός του θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης από τις 8.30 το πρωί για όσους και όσες θέλουν να αποχαιρετίσουν τον σπουδαίο "Νιόνιο"

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 24 Οκτ 2025 | 08:50

Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Ο Μητσοτάκης θα εκφωνήσει τον έναν από τους έξι επικηδείους

Το Σάββατο 25/10, η Ελλάδα θα οδηγήσει τον σπουδαίο τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο προς το τελευταίο του ταξίδι.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 23 Οκτ 2025 | 16:01

Διονύσης Σαββόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία - Λαϊκό προσκύνημα το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την Τρίτη 21 Οκτωβρίου έπειτα από ανακοπή καρδιάς

ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 12:20

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου - Ποια ημέρα θα γίνει

Στο Α' Νεκροταφείο και δημοσία δαπάνη η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου.

16 Οκτ 2025 | 12:37

Το τελευταίο αντίο στον "γόη" του ελληνικού κινηματογράφου, Αλκη Γιαννακά - Συντετριμμένη η σύντροφός του [εικόνες]

Το τελευταίο "αντίο" είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον "γόη" του ελληνικού κινηματογράφου, Αλκη Γιαννακά.

ΣΤΟ Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 15 Οκτ 2025 | 11:31

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στη σπουδαία ηθοποιό Αννα Κυριακού - Ποιοι έδωσαν το παρών [εικόνες]

Σε κλίμα συγκίνησης και με δάκρυα στα μάτια, αποχαιρέτησαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες τη σπουδαία ηθοποιό Αννα Κυριακού.

ΚΗΔΕΙΑ 10 Οκτ 2025 | 19:31

Μαρίσσα Λαιμού: Σπαρακτικός ο επικήδειος του πατέρα της - "Δεν προετοιμάζεται κανείς να αποχαιρετήσει το παιδί του" [εικόνες-βίντεο]

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το στεφάνι που έστειλαν οι παππούδες της Μαρίσσας Λαιμού - "Εγγονούλα μας, λατρεμένο Μαρισσάκι μας, το χαμόγελό σου θα φωτίζει τις πονεμένες μας ψυχές"

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 10 Οκτ 2025 | 14:06

Μαρίσσα Λαιμού: Με λευκό φέρετρο η κηδεία στο Α' Νεκροταφείο - Συντετριμμένοι οι γονείς και οι συγγενείς [εικόνες]

Οι γονείς Διαμαντής και η Μπέσσυ Λαιμού και μέλη της οικογένειας είπαν το τελευταίο αντίο στην 30χρονη κοπέλα

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 08 Οκτ 2025 | 20:50

Γρηγόρης Καψάλης: Συγκίνηση και κλαρίνα στην κηδεία του σπουδαίου δεξιοτέχνη μουσικού στα Γιάννενα [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο στην σπουδαίο δεξιοτέχνη Γρηγόρη Καψάλη είπαν σήμερα οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 15:03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ φέρνει "Χασάπη", "Φραπέ" και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική - Ποιους καλεί το ΠΑΣΟΚ

Η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης τους Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μυλωνάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Χρήστο Μπουκώρο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 07 Νοε 2025 | 14:50

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον γιο της για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης - "Υπέροχο το ελληνικό φαγητό"

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

"ΠΟΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"; 07 Νοε 2025 | 14:47

ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Ο γνωστός σε όλους "Μάκης" έκανε κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Νοε 2025 | 14:24

Πηγές ΝΔ: "Επί ημερών Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο μπήκε η Neuropublic στον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Πηγές ΝΔ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία Neuropublic συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 και μάλιστα η πρώτη σύμβαση υπεγράφη επί Μιλένας Αποστολάκη ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 07 Νοε 2025 | 13:35

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ Πούτιν και Λαβρόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτοί οι υπαινιγμοί "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και ότι ο Λαβρόφ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργού Εξωτερικών.

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 13:09

Βελόπουλος και Νατσιός κατά του προσωπικού αριθμού: "Είμαστε αρνητές του παραλογισμού και του αυταρχισμού"

Από τις 5 Νοεμβρίου θα αποκτούμε αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες τον έχουν ήδη εκδώσει προσωπικό αριθμό.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιχμές για Βάρρα - "Mε στοχοποιεί η αντιπολίτευση"

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 11:07

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κακούργημα η παράνομη οπλοκατοχή, τέλος οι μπαλωθιές - Τα νέα μέτρα για τα όπλα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, μετά τα γεγονότα στην Κρήτη.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 07 Νοε 2025 | 07:32

Η Exxon Mobil και στο Ιόνιο: Τι σημαίνει οικονομικά και γεωπολιτικά για την Ελλάδα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 00:41

Τα "διαπιστευτήρια" της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβης στην Ελλάδα - "Περιμένετε και θα δείτε τι ακολουθεί" [εικόνες]

"Να επιτύχουμε ιστορικές ενεργειακές νίκες που φέρνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη", το μήνυμα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 18:11
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Νοε 2025 | 16:22

Βάσια Αναστασίου για τη... μακάβρια δήλωση: Το χιούμορ μου είναι βρετανικό και πολλές φορές παρεξηγείται

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, απέδωσε τη δήλωση ότι απέχει έναν θάνατο από τη Βουλή στο... dark χιούμορ της, διότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μεγάλη Βρετανία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 06 Νοε 2025 | 13:48

Κωμωδία και εξευτελισμός στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποιος είναι ο Μάκης κ. μάρτυρα; Ελα ντε, ποιος είναι;"

Οι διάλογοι των βουλευτών με τους μάρτυρες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιούν ότι δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα και η υπόθεση θα "κουκουλωθεί".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 13:44

Γεωργιάδης υπέρ της οπλοκατοχής: "Μου αρέσει το αμερικανικό μοντέλο - Οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:38

Γεώτρηση στο Ιόνιο από Exxon Mobil, Helleniq Energy και Εnergean - Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Η Exxon Mobil συμμετέχει στην Κοινοπραξία Energean - Helleniq Energy στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο με μερίδιο 60%.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 06 Νοε 2025 | 09:19

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ

Η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί ως προς τη σειρά των ενεργειών.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:39

Το απρόοπτο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή "Εδώ" - Η λέξη που ακούστηκε on air και προκάλεσε αμηχανία [βίντεο]

"Προφανώς κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λέω; Ενδεχομένως...", σχολίασε με χιούμορ η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 23:22

Κασσελάκης εναντίον Μπέου: "Θα τον πάω στα δικαστήρια - Ο λόγος του υποκινεί μίσος και βία" [βίντεο]

"Αν εμείς που πολιτευόμαστε δεν πάρουμε σαφή θέση, δεν θα γίνουμε ποτέ μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 05 Νοε 2025 | 20:24

ΝΔ για κατάθεση Αυγενάκη: Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης από την αντιπολίτευση

"Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ - ήρθα να τα λύσω. Και τα άγγιξα όλα" τόνισε ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Νοε 2025 | 19:15

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτός είναι ο εκκεντρικός στυλίστας της - Λατρεύει τα τακούνια και την πολυτελή ζωή [εικόνες - βίντεο]

Ο Fancy James που ντύνει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, μίλησε για το στυλ της, την πρόκληση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τη Σήλια Κριθαριώτη

ΠΡΩΗΝ ΓΓ 05 Νοε 2025 | 18:49

Κεράκια στον Περισσό: Η έκπληξη των στελεχών του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα για τα 80α γενέθλιά της

Η Αλέκα Παπαρήγα έκλεισε τα 80 της χρόνια, με τους συντρόφους να της μεταφέρουν τις πιο ζεστές ευχές, να είναι γερή και δυνατή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:47

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως μάρτυρας όχι ως κατηγορούμενος καταθέτω.- Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ

"Απολύτως κανένα ΑΦΜ δεν ζήτησα να πληρωθεί. Ποτέ δεν έστειλα καμία γραπτή πίεση ή έγγραφο για αποδέσμευση κανενός ΑΦΜ", είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 14:32

Έξαλλος ο Άδωνις με Νατσιό: Φέρνετε στη Βουλή ψεύτικες φωτογραφίες - Ό,τι πιο λαϊκίστικο η ΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός παρουσίασε στη Βουλή φωτογραφία με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.