Κυριάκος καλεί να λύσει το θέμα στις Σκουριές

Πολιτική σύγκρουση προκαλεί η απόφαση της Eldorado να αναστείλει τις εργασίες στις Σκουριές ως συνέπεια των συνεχών προσκομμάτων εκ μέρους της κυβέρνησης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κυριάκος καλεί να λύσει το θέμα στις Σκουριές

Το γάντι στον πρωθυπουργό να λύσει το πρόβλημα με την επένδυση στις Σκουριές έριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις εργασίες στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ως συνέπεια των συνεχών προσκομμάτων στην αδειοδότηση.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα

Ο κ. Μητσοτάκης που συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eldorado Gold κ. Paul Wrigh ο οποίος σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι εξήγησε αναλυτικά τους λόγους της απόφασης της Eldorado προκάλεσε τον κ. Τσίπρα.

«Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό» ανέφερε μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Eldorado ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και κάλεσε τον κ.Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα.

«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Κυριάκος καλεί να λύσει το θέμα στις Σκουριές

Κομισιόν: Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί για προσέλκυση και διατήρηση επενδύσεων

Η Κομισιόν είχε αφήσει διακριτές αιχμές για την εξέλιξη στην επένδυση της Eldorado. Αν και απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση της εταιρίας διατύπωσε μια ευθεία υπόμνηση στην κυβέρνηση.

«Πρόκειται για ίδια εταιρική απόφαση και δεν σχολιάζουμε σε αυτές τις περιπτώσεις», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της Επιτροπής, Βανέσα Μοκ όταν ετέθη το θέμα.

Ωστόσο, η ίδια εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα, μέσω του προγράμματος προσαρμογής, στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, καθώς και στην προσέλκυση και διατήρηση εγχώριων και διεθνών επενδύσεων.

Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση με τη στάση της έναντι της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια στέλνει λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά και βλάπτει τη χώρα.

«Η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές έγινε αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης του ΣΥΡΙΖΑ και στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Το αποτέλεσμα είναι το πάγωμα της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η ζημιά στην τοπική αλλά και την εθνική οικονομία είναι μεγάλη. Η ζημιά στην Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς στέλνει το λάθος μήνυμα στις διεθνείς και την εγχώρια αγορά.

Χρειαζόμαστε επειγόντως ιδιωτικές επενδύσεις. Εκτιμούμε ότι μόνο αν προσελκύσουμε επενδύσεις ύψους 100 δισ. μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία, θα μειωθεί η ανεργία, θα εγγυηθούμε αξιοπρεπείς συντάξεις και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική. Οι επενδύσεις είναι το καύσιμο ανάπτυξης.

Η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στέλνει σήμερα το λάθος μήνυμα. Και αυτό προκαλεί αμέσως αποεπενδύσεις. Γι’ αυτό χρειάζεται επειγόντως μια άλλη πολιτική η χώρα. Αυτή που η Νέα Δημοκρατία υπεύθυνα προτείνει.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα
».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Οι ιδεολογικές εμμονές πλήττουν τη χώρα

«Η αναστολή εργασιών στα μεταλλεία Χαλκιδικής, οδηγεί σε μια Ελλάδα της μεγαλύτερης ανεργίας», αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την αναστολή εργασιών της Eldoraldo Gold.

«Όταν θριαμβεύουν οι ιδεολογικές εμμονές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τότε παθαίνουν πανωλεθρία η περιφερειακή ανάπτυξη, η απασχόληση και η εθνική οικονομία», σημειώνει ο Υπεύθυνος του τομέα Υποδομών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μανιάτης.

Και τονίζει: «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ο ορυκτός μας πλούτος, να αποτελέσει βασικό πυλώνα του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας και για να σταματήσει επιτέλους αυτός ο αναπτυξιακός μας κατήφορος».

Ενωση Κεντρώων: δεν έχουμε πολυτέλεια να διώχνουμε επιχειρήσεις

Στην σημερινή Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε επιχειρήσεις, εκείνο όμως που επιβάλλεται να κάνουμε είναι όλες οι επενδύσεις να τηρούν αυστηρά τους περιβαλλοντικούς όρους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων για το θέμα που έχει προκύψει στις Σκουριές.

«Κηρύγματα που διχάζουν την κοινωνία πρέπει αποφεύγονται από τα κόμματα», καταλήγει.

Ποτάμι: Ο Σκουρλέτης διορίζει συζύγους γιατί να σκεφτεί τους εργαζόμενους;

Δηκτική η ανακοίνωση του Ποταμιού για το θέμα της αναστολής των εργασιών στις Σκουριές καθώς εγκαλεί τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη ότι ενώ φροντίζει το διορισμό στο δημόσιο συζύγων και φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορεί για τις 2.500 οικογένειες των εργαζομένων στα μεταλλεία.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:


Η αναστολή της επένδυσης στις Σκουριές με άμεση συνέπεια την απόλυση 600 εργαζομένων είναι ένα ακόμη λάθος της ανίκανης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η ανεργία ανεβαίνει, η κυβέρνηση μιλάει για προσέλκυση επενδύσεων και η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ξένων κεφαλαίων στην χώρα μας- ύψους 1,2 δισ. ευρώ- φεύγει. Η αποχώρηση του Καναδικού Ομίλου θα προκαλέσει ζημιά εθνικών διαστάσεων. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφασίσει υπέρ της έκδοσης των απαιτούμενων αδειών. Ο υπουργός Σκουρλέτης όμως δε νοιάζεται. Φροντίζει για τον διορισμό στο δημόσιο των συζύγων και των φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί να σκεφθεί και τις οικογένειες των 2.500 εργαζομένων στις Σκουριές;
Ο ΣΥΡΙΖΑ Βρυξελλών πανηγυρίζει: Θετική είδηση η αποχώρηση της Eldorado

Την ίδια στιγμή πάντως η επίσημη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον λογαριασμό «SYRIZA EP» στο twitter, έκανε retweet το ακόλουθο tweet:

«Θετική είδηση η αποχώρηση της Eldorado Gold από τις Σκουριές. Τέλος στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Η Χαλκιδική αξίζει άλλο μέλλον».

Κυριάκος καλεί να λύσει το θέμα στις Σκουριές - εικόνα 2

Ο Γ. Καρατσιουμπάνης που έκανε το πρώτο tweet είναι οικονομολόγος πολιτικός σύμβουλος της Ευρωπαϊκης Αριστεράς για λογαριασμό της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωκοινοβούλιο.

Διαβάστε ακόμη

Αντίποινα στην Eldorado με πρόστιμο 1,7 εκατ. ευρώ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΣΤΟ POLITICO 04 Δεκ 2020 | 17:37

Ξεκάθαρος ο Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μη βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλήσεις

Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφο του Politico

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 04 Δεκ 2020 | 16:35

Πέτσας σε ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο που "κατέρρευσε" είναι το αφήγημα του κ. Τσίπρα για δήθεν "ύφεση Μητσοτάκη"

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις του φαίνεται να παρακαλάει μήπως και αντλήσει κάποια μικροπολιτικά οφέλη αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" 04 Δεκ 2020 | 13:01

Βολές Κουτσούμπα για την πανδημία: Οι εργασιακοί χώροι μοιάζουν με ναρκοπέδιο

Επίθεση την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δ. Κουτσούμπας μέσω ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 04 Δεκ 2020 | 11:06

Βαρουφάκης σε Μητσοτάκη: Κρυφτήκατε στη Βουλή - Κάνατε την επιδημία ευκαιρία για αρπακτικά

Οργισμένος ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 04 Δεκ 2020 | 10:51

Η Ολγα Κεφαλογιάννη για την βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: Εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα

Η Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στην τηλεοόραση του Κόντρα σχολίασε τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 03 Δεκ 2020 | 22:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την Ακρόπολη που τον συγκίνησε - Από μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ

Με μια ανάρτηση στο Twitter ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συγκίνησή του.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Δεκ 2020 | 18:35

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: "Είστε κυβέρνηση των Βερσαλλιών με Λουδοβίκους και Αντουανέτες"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έθιξε το θέμα των φωτογραφιών του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ 03 Δεκ 2020 | 15:06
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ 03 Δεκ 2020 | 13:44

Απάντηση Πέτσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα- Με τσουρέκια και ποδήλατα δεν γίνεται αντιπολίτευση

Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βόλτα στην Πάρνηθα

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ LOCKDOWN 03 Δεκ 2020 | 11:41

"Κλείδωσε" η παράταση του lockdown ως 14 Δεκεμβρίου: Σχολεία και εστίαση από Ιανουάριο - Ανακοινώσεις Πέτσα

Η εισήγηση των ειδικών για παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου - Τι θα γίνει με σχολεία και εστίαση - Τι ανακοινώνει ο Σ. Πέτσας.

ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ 03 Δεκ 2020 | 10:12

Αυτός είναι ο νέος ανελκυστήρας της Ακρόπολης για τα ΑΜΕΑ- Εγκαίνια με Μητσοτάκη και Μενδώνη

"Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του ανελκυστήρα.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 03 Δεκ 2020 | 10:05

Μητσοτάκης για θάνατο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν: "Με το αεροπλάνο του επέστρεψε η Δημοκρατία στη χώρα μας"

"Με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση η Ελλάδα αποχαιρετά τον μεγάλο φίλο της, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν" αναφέρει στο μήνυμά του ο Κ. Μητσοτάκης.

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ 03 Δεκ 2020 | 09:01

Στα εγκαίνια του ανελκυστήρα για ΑμεΑ στην Ακρόπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εγκαίνια του ανελκυστήρα από τον Πρωθυπουργό που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο.