Σύγκρουση για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – "Οι μάσκες έπεσαν" λέει η κυβέρνηση– ΕΣΗΕΑ: Απαράδεκτος διασυρμός των δημοσιογράφων

Επικοινωνιακό αντιπερισπασμό ΣΥΡΙΖΑ για να ξορκίσει το ζήτημα Παπαδημούλη βλέπει η Ν.Δ. - Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ.

Σωτήρης Σταθόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΩΤΗΡΗς ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟς

Έλλειψη αφηγήματος και επιστροφή στην ρητορική του 2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στοχοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης βλέπουν στην κυβέρνηση, την προσπάθεια που καταβάλει εκ νέου η αξιωματική αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα. Αυτή η στρατηγική επιβεβαιώνεται σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη και από το σποτ της Κουνδούρου για την καμπάνια "Μένουμε σπίτι", το οποίο ουσιαστικά επιτίθεται στους δημοσιογράφους και δευτερευόντως στην κυβέρνηση. Μάλιστα η επικοινωνιακή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε την ημέρα που ο πρωθυπουργός συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην Σύνοδο Κορυφής και κυρίαρχο θέμα ήταν το ταμείο ανάκαμψης και τα 32 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η λίστα με τα ποσά που μοιράστηκαν στα μέσα ενημέρωσης θα δημοσιοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές. Παράλληλα σημείωσε πως το υπουργείο Οικονομικών διεξάγει ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, ξεκαθαρίζοντας πως το υπουργείο οικονομικών δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων αλλά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως "οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν" ενώ απηύθυνε το ερώτημα στην Κουμουνδούρου. "Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;"

Κομματικά στελέχη της ΝΔ θεωρούν πως πρόκειται για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βγει από την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει με το ζήτημα Παπαδημούλη που έχει προκαλέσει εσωτερική διαμάχη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος του με στόχο να μειώσει την μεγάλη δημοσκοπική που υπάρχει με τη ΝΔ, γεγονός που έχει φέρει απογοήτευση στην Κουμουνδούρου. "Ο κ. Τσίπρας, εφόσον αναρωτιέται για ποσά δημόσια και καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή, να δώσει ο ίδιος ποια ποσά πήρε η συγκεκριμένη εφημερίδα ή άλλο Μέσο το οποίο ενδεχομένως επιθυμεί, την περίοδο 2015-2019" τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να συντηρήσει το ζήτημα της καμπάνιας "Μένουμε Σπίτι" εκτιμώντας πως με αυτό τον τρόπο θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Γι’ αυτό τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να θέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό για το επίμαχο ζήτημα, αφήνοντας στην άκρη ζητήματα όπως η τουρκική προκλητικότητα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Παράλληλα το Μαξίμου ετοιμάζεται να δώσει την δική του απάντηση συγκεντρώνοντας στοιχεία για το κρατικό χρήμα που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης την περίοδο που είχε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στην Κουμουνδούρου ορισμένα στελέχη αρχίζουν να παίρνουν διακριτικές αποστάσεις από την στοχοποίηση των δημοσιογράφων "Φυσικά και δεν τσουβαλιάζουμε ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους. Γνωρίζουμε καλά ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο δεν βρέχει χρήματα αλλά υπάρχει χρόνια ξηρασία. Η αδιαφάνεια και διαπλοκή της ΝΔ με συγκεκριμένα κέντρα ενημέρωσης δηλητηριάζει τη δημοκρατία, πρέπει να πολεμηθεί" τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

ΕΣΗΕΑ: Απαράδεκτος ο διασυρμός των δημοσιογράφων

Επιστολή στο Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για το σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα χρήματα που διανεμήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι". Στην επιστολή τονίζεται πως είναι απαράδεκτος ο διασυρμός των δημοσιογράφων.

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΣΗΕΑ:

"Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες".

Σατιρικό το βίντεο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πίσω... ολοταχώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατακραυγή, από οικείους και μη, για το σποτ που αφορά την στοχοποίηση των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων.

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν σατιρικό το σποτ, ενώ τα βάζουν με την ΕΣΗΕΑ που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

Κατηγορούν το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ότι επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι "όταν απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το Μητσοτάκη" και ζητούν να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης "Μένουμε Σπίτι".

Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:
"Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο).

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ".

Δείτε το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 20 Ιουλ 2020 | 14:52

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για την επίθεση και τις απειλές Μπογδάνου σε τρεις δημοσιογράφους

Η ΕΣΗΕΑ κάνει λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 08 Ιουλ 2020 | 19:23

ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή χρημάτων από Alter Ego: "Μητσοτάκης-Πέτσας δεν είναι μόνο βαριά εκτεθειμένοι, αλλά και καταγέλαστοι"

Τα χρήματα που έλαβε μέσω της καμπάνιας "Μένουμε σπίτι" για τον κορoνοϊό, επέστρεψε η Alter Ego.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Ιουλ 2020 | 11:23

ΣΥΡΙΖΑ: Η λίστα με τα 20 εκατ. στα ΜΜΕ επιβεβαιώνει όλες τις καταγγελίες μας

"Η κυβέρνηση μοίρασε δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα κριτήριο, με μοναδικό στόχο την εξασφάλιση μονοφωνίας στα μίντια", σημειώνεται.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 06 Ιουλ 2020 | 15:14

Ακρίτα για λίστα Πέτσα: Οι πολίτες μπορούν τώρα να αξιολογήσουν σε ποιους δόθηκαν τα χρήματα

"O Στέλιος Πέτσας δημοσιοποίησε τη λίστα μετά από ένα μήνα που το ζητούμε επίμονα", σημειώνει.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 06 Αυγ 2020 | 07:37

Η ιστορική επίσκεψη Μητσοτάκη στην Χάλκη και το μήνυμα προς την Άγκυρα

Η ιστορική επίσκεψη στη Χάλκη πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Άγκυρα έχει αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 04 Αυγ 2020 | 07:21

Ανησυχία για τις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου – Προβληματισμός για τα κρούσματα στην Αττική

Τηλεδιασκέψεις για τις λειτανείες και τα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 04 Αυγ 2020 | 07:14

Στις 12:00 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός – Οι μετακινήσεις, τα νέα πρόσωπα και οι ανατροπές της τελευταίας στιγμής

Ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί στις 12 το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 03 Αυγ 2020 | 19:29

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό - Πιθανότατα αύριο οι ανακοινώσεις

Σε ανασχηματισμό θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός - Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΦΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ 20 Ιουλ 2020 | 07:30

Θρίλερ για 4η ημέρα στις Βρυξέλλες: Ολονύχτιο παζάρι - Σήμερα κρίνεται η τύχη του ταμείου ανάκαμψης

Ολοκληρώθηκε στις 7:00 το πρωί και συνεχίζεται στις 17:00. Στα "μαχαίρια" Ιταλία και Ολλανδία. Η στάση του Μητσοτάκη στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΑΚΡΟΝ – ΜΕΡΚΕΛ 19 Ιουλ 2020 | 08:23

Το μεγάλο "παζάρι" των 750 δισ. ευρώ: Πέντε χώρες απέναντι σε 22 - Αφόρητες πιέσεις και νέα πρόταση στο τραπέζι

Ο πρωθυπουργός έχει σημαντικές επαφές με στόχο να διασφαλίσει τα 32 δισ. ευρώ για την χώρα μας που προβλέπει η πρόταση της Κομισιόν

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ 18 Ιουλ 2020 | 07:44

"Θρίλερ" στην Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης: Σύγκρουση Ολλανδίας και Ιταλίας – Οι "κόκκινες" γραμμές Μητσοτάκη

Οι χώρες του Νότου διαμηνύουν πως δε θα δεχθούν τίποτα που θα θυμίζει μνημόνιο.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Ιουλ 2020 | 07:40

Η κρίσιμη συνεδρίαση των 750 δισ. - Μάχη Βορρά και Νότου  - Μητσοτάκης: Μην γυρίσουμε πίσω χωρίς να υπάρξει λύση

Εμβληματική η πρόταση της Κομισιόν για τις επιχορηγήσεις και τα πιθανά δάνεια.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 17 Ιουλ 2020 | 07:30

Ο Μητσοτάκης φέρνει στο τραπέζι της Συνόδου την τουρκική προκλητικότητα: Συνάντηση με Μακρόν, Μέρκελ και ηγεσία της Ε.Ε.

Η Αθήνα ζητά κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προγραμματίζει συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν.