Σύγκρουση για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – "Οι μάσκες έπεσαν" λέει η κυβέρνηση– ΕΣΗΕΑ: Απαράδεκτος διασυρμός των δημοσιογράφων

Επικοινωνιακό  αντιπερισπασμό ΣΥΡΙΖΑ για να ξορκίσει το ζήτημα Παπαδημούλη βλέπει η Ν.Δ. - Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ.

Σωτήρης Σταθόπουλος
ΓΡΑΦΕΙ: ΣΩΤΗΡΗς ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟς

Έλλειψη αφηγήματος και επιστροφή στην ρητορική του 2014 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στοχοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης βλέπουν στην κυβέρνηση, την προσπάθεια που καταβάλει εκ νέου η αξιωματική αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα. Αυτή η στρατηγική επιβεβαιώνεται σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη και από το σποτ της Κουνδούρου για την καμπάνια "Μένουμε σπίτι", το οποίο ουσιαστικά επιτίθεται στους δημοσιογράφους και δευτερευόντως στην κυβέρνηση. Μάλιστα η επικοινωνιακή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε την ημέρα που ο πρωθυπουργός συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην Σύνοδο Κορυφής και κυρίαρχο θέμα ήταν το ταμείο ανάκαμψης και τα 32 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα μας για να αντιμετωπίσει τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η λίστα με τα ποσά που μοιράστηκαν στα μέσα ενημέρωσης θα δημοσιοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές. Παράλληλα σημείωσε πως το υπουργείο Οικονομικών διεξάγει ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, ξεκαθαρίζοντας πως το υπουργείο οικονομικών δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων αλλά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως "οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν" ενώ απηύθυνε το ερώτημα στην Κουμουνδούρου. "Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;"

Κομματικά στελέχη της ΝΔ θεωρούν πως πρόκειται για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βγει από την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει με το ζήτημα Παπαδημούλη που έχει προκαλέσει εσωτερική διαμάχη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος του με στόχο να μειώσει την μεγάλη δημοσκοπική που υπάρχει με τη ΝΔ, γεγονός που έχει φέρει απογοήτευση στην Κουμουνδούρου. "Ο κ. Τσίπρας, εφόσον αναρωτιέται για ποσά δημόσια και καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή, να δώσει ο ίδιος ποια ποσά πήρε η συγκεκριμένη εφημερίδα ή άλλο Μέσο το οποίο ενδεχομένως επιθυμεί, την περίοδο 2015-2019" τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να συντηρήσει το ζήτημα της καμπάνιας "Μένουμε Σπίτι" εκτιμώντας πως με αυτό τον τρόπο θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Γι’ αυτό τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να θέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό για το επίμαχο ζήτημα, αφήνοντας στην άκρη ζητήματα όπως η τουρκική προκλητικότητα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Παράλληλα το Μαξίμου ετοιμάζεται να δώσει την δική του απάντηση συγκεντρώνοντας στοιχεία για το κρατικό χρήμα που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης την περίοδο που είχε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στην Κουμουνδούρου ορισμένα στελέχη αρχίζουν να παίρνουν διακριτικές αποστάσεις από την στοχοποίηση των δημοσιογράφων "Φυσικά και δεν τσουβαλιάζουμε ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους. Γνωρίζουμε καλά ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνο δεν βρέχει χρήματα αλλά υπάρχει χρόνια ξηρασία. Η αδιαφάνεια και διαπλοκή της ΝΔ με συγκεκριμένα κέντρα ενημέρωσης δηλητηριάζει τη δημοκρατία, πρέπει να πολεμηθεί" τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης.

ΕΣΗΕΑ: Απαράδεκτος ο διασυρμός των δημοσιογράφων

Επιστολή στο Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενο για το σποτ της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα χρήματα που διανεμήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης για την καμπάνια "Μένουμε Σπίτι". Στην επιστολή τονίζεται πως είναι απαράδεκτος ο διασυρμός των δημοσιογράφων.

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΣΗΕΑ:

"Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής.

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε. Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες".

Σατιρικό το βίντεο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πίσω... ολοταχώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατακραυγή, από οικείους και μη, για το σποτ που αφορά την στοχοποίηση των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων.

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν το κλίμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν σατιρικό το σποτ, ενώ τα βάζουν με την ΕΣΗΕΑ που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

Κατηγορούν το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ότι επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι "όταν απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το Μητσοτάκη" και ζητούν να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η λίστα με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης "Μένουμε Σπίτι".

Πιο συγκεκριμένα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν:
"Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο).

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ".

Δείτε το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ" 11 Ιουν 2021 | 15:43

Η ΝΔ για τα δάνειά της: Οι ετήσιοι τόκοι αύξησαν τις δανειακές μας υποχρεώσεις

Η ΝΔ εξήγησε πως δεν υπάρχουν οφειλές στο Δημόσιο, ενώ μοναδικός λόγος αύξησης των δανειακών της υποχρεώσεων είναι οι ετήσιοι τόκοι.

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ 11 Ιουν 2021 | 15:21

Είναι η απεργία υποχρέωση ή δικαίωμα;- Με αφορμή την απεργία της ΕΣΗΕΑ και τον Σκάι

Με αφορμή την απεργία της Πέμπτης και την άρνηση ορισμένων δημοσιογράφων να απεργήσουν

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 11 Ιουν 2021 | 14:38

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: "Αυταρχισμός, ύστατο στάδιο των χρεοκοπημένων" - "Ο Πολάκης δίνει γραμμή στο κόμμα", απαντά η ΝΔ

"Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα, με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, να φιμώσουν μια ισχυρή αλήθεια", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 11 Ιουν 2021 | 13:15

Άγρια κόντρα Τσίπρα- Τασούλα: Ηθελε να μιλήσει για τα χρέη της ΝΔ από τα δάνεια, τον έκοψε ο πρόεδρος της Βουλής

"Καυγάς" στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κωνσταντίνου Τασούλα με αφορμή τον κανονισμό και τα δάνεια της ΝΔ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ 11 Ιουν 2021 | 12:49

Κόντρα στη Βουλή για την απεργία της 10ης Ιουνίου: Μικρή η συμμετοχή, λέει η ΝΔ - Βροντερό "όχι", λέει η αντιπολίτευση

Διαφορετικές ήταν οι εκτιμήσεις στη Βουλή για τη συμμετοχή των εργαζομένων στις χθεσινές μεγάλες πορείες για το εργασιακό νομοσχέδιο.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 11 Ιουν 2021 | 07:46

Η Εφη Αχτσιόγλου στη διαδήλωση, με εμφανή τα "σημάδια" της εγκυμοσύνης: Κρατά με προσοχή την κοιλιά της

Η Εφη Αχτσιόγλου είναι έγκυος, αλλά κατέβηκε στη διαδήλωση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 11 Ιουν 2021 | 07:14

Εργασιακό νομοσχέδιο: Χαμηλή η συμμετοχή στην απεργία, λέει η κυβέρνηση - Επιστρέφει στους δρόμους ο Τσίπρας

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση "ακονίζουν τα μαχαίρια τους" ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 10 Ιουν 2021 | 13:28

Τσίπρας με casual εμφάνιση και μηχανή στην πορεία: Ο κόσμος σύντομα θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο κόσμος της εργασίας σύντομα θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 09 Ιουν 2021 | 18:09

ΝΔ σε ΕΣΗΕΑ: Όσοι εργάζονται υπερωριακά έχουν το δικαίωμα να αμειφθούν με τον τρόπο που αμείβονταν μέχρι τώρα

Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι η διαστρέβλωση όσων προβλέπει, τονίζει η ΝΔ στην απάντησή της προς την ΕΣΗΕΑ

ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ 09 Ιουν 2021 | 13:52

Ο Ακης Σκέρτσος "μετράει" τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ στα self test- Κάθε μήνα και διαφορετική θέση

Με ανάρτησή του ο Ακης Σκέρτσος γράφει για το πόσες φορές άλλαξε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα self test

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Ιουν 2021 | 13:26

Σηκώνει το γάντι η κυβέρνηση για το εργασιακό: Θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή

Το κυβερνών κόμμα προτίθεται να ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Η αντιπολίτευση θα κληθεί να τοποθετηθεί σε αλλαγές με θετικό πρόσημο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Ιουν 2021 | 12:59

Χατζηδάκης: Προκαλούν κατάπληξη οι δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακό μεσαίωνα

Η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο συνεχίζεται σήμερα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

ΣΤΟ 47 ΣΕΛΙΔΩΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ 09 Ιουν 2021 | 12:58

Υπόμνημα Παππά στην προανακριτική: Τι λέει για τον "μπροστινό" Καλογρίτσα, τον White Porscha και τα 3 εκ. ευρώ

"Αβάσιμες και αναπόδεικτες οι σε βάρος μου κατηγορίες", χαρακτηρίζει τις σε βάρος του κατηγορίες ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς