Συγχαρητήρια Σαρτζετάκη στη νέα ΠτΔ σε άπταιστη... αρχαϊκή

Την καθαρεύουσα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης για να συγχαρεί την Αικατερίνη Σακελλάροπούλου για την εκλογή της

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την... καθαρεύουσα επιστρατεύει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Α. Σαρτζετάκης για να συγχαρεί την Αικατερίνη Σακελλάροπούλου για την εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Ωστόσο, ένα λάθος χτυπάει στο... μάτι καθώς ο πρώην Πρόεδρος γράφει «προοιωνίζει» ενώ σύμφωνα με τη λόγια παράδοση της γλώσσας, το ρήμα αυτό δεν έχει ενεργητικό τύπο και άρα έπρεπε να γραφτεί προοιωνίζεται.

Συγχαρητήρια Σαρτζετάκη στη νέα ΠτΔ σε άπταιστη... αρχαϊκή
 

Ειδικότερα, ο Χρήστος Α. Σαρτζετάκης για την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου της απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα.

 

Το μήνυμα Χρήστου Σαρτζετάκη σε Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

«Θερμότατα συγχαρητήρια δ' επαξιωτάτην ανάδειξή σας εις την Προεδρίαν της Δημοκρατίας. Παραλλήλως, σας εύχομαι από καρδίας κάθε επιτυχία εις τα νέα καθήκοντά σας, την οποίαν άλλωστε ήδη από τώρα προοιωνίζει η γνωστή πολυετής διακονία σας εις της Διοικητικήν Δικαιοσύνην». Η Αικατερίνη Σακελλάροπούλου εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.