Follow us

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Δένδια σε Τσαβούσογλου για επανεκλογή Ερντογάν- Τι είπε για τον διάλογο με την Αγκυρα

Ο Δένδιας συνεχάρη τον Τσαβούσογλου για την επανεκλογή Ερντογάν. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για τα συγχαρητήρια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τον συνεχάρη για την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε από την πλευρά του τον κ. Δένδια για τα συγχαρητήρια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης


Δένδιας: Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για διάλογο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ο κ. Δένδιας είπε η επανεκλογή του Ερντογάν στην Τουρκία "δεν μας εξέπληξε, είχαμε μια πολύ καθαρή εικόνα του τι γίνεται στη γειτονική χώρα", ενώ για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων ανέφερε ότι "βεβαιότητες δεν υπάρχουν, οι εξελίξεις θα κριθούν από το πώς ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να διασφαλίσει την υστεροφημία του".

Σημείωσε ότι ο Ερντογάν έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πιθανές πορείες της χώρας του, με την Ελλάδα να είναι η μόνη χώρα που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Πρόσθεσε ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε τεράστια οικονομική δυσκολία, ενώ σημείωσε ότι "περιμένουμε τα δείγματα γραφής του Ερντογάν και ελπίζουμε ότι το παράθυρο ευκαιρίας θα δώσει τη δυνατότητα νέων προσπαθειών για ελληνοτουρκικό διάλογο".

Για τη θέση της Ελλάδας είπε ότι εμείς έχουμε την πάγια θέση, δεν διεκδικούμε τίποτα από Τουρκία, δεν ζητάμε κάτι, απαιτούμε μια συμπεριφορά μέσα στα όρια του διεθνούς δικαίου, όχι απειλές πολέμου, όχι παράνομα μνημόνια. "Αν η Τουρκία το ενστερνίζεται αυτό, τότε υπάρχει έδαφος να συζητήσουμε έντιμα τη μία διαφορά μας" σηεμίωσε.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε: "Η Ελλάδα δεν έχει πρόθεση να αποκλείσει την Τουρκία από την θάλασσα, αλλά δεν θα εκχωρήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Μπορούμε να βρούμε μια άκρη και ο αρχηγός της ΝΔ τοποθετήθηκε πολύ καθαρά ότι θα επιχειρήσει την επανέναρξη των επαφών και των συζητήσεων".

δενδιας τσαβουσογλου

Ο πρώην ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας, "όμως αν το αφήσουμε στην τύχη του καποιο τυχαίο περιστατικό θα συμβεί, που θα μας φέρει κουτρουβαλώντας πίσω, ο χρόνος είναι σημαντικό αγαθό και θα το εκμεταλλευόμουν".

Συμπλήρωσε πως είναι της άποψης ότι όταν δεν εκδηλώνεις εσύ πρωτοβουλίες, αφήνεις χώρο να τις εκδηλώσουν οι άλλοι και δεν ξέρεις αν σε συμφέρει η θέση από την οποία τις εκδηλώνουν.
Όσο για το ενδεχόμενο να υπάρξει σφοδρή κριτική σε οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης με την Τουρκία από ακραίους, ο κ. Δένδιας σχολίασε: "Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για κριτική, εγώ βρήκα την κοινωνία συμπαραστάτη και βοηθό".

Για το επεισόδιο με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: "Ορισμένα πράγματα πρέπει να λέγονται ανοιχτά, δεν μπορείς να κάνεις τουμπεκί την ώρα που υπάρχει το casus belli, δεν είναι θέμα ευγένειας επειδή ήμουν στην πρωτεύουσά του. Δεν γίνεται εδώ να το συζητάμε και εκεί να πηγαίνουμε για το καταϊφι, που κόντεψα να το χάσω κιόλας εκείνη την ημέρα..." πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Για το γεγονός ότι η Τουρκία θέτει θέμα κυριαρχίας των βραχονησίδων ο κ. Δένδιας είπε: "Ελπίζω ότι τα λέει προσχηματικά, δημιουργεί δευτερογενή θέματα, ελπίζω ότι είναι τακτική και όχι αντίληψη του δικαίου".

Τέλος, για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στην ελληνική κοινωνία για το γεγονός ότι τον τίμησε και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει τις επιλογές του.

Όσο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σημείωσε: "Αν αρχίζουμε τις αλαζονείες ότι έχουμε αιχμάλωτο το λαό, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Ο λαός έχει σοφία να καταλάβει".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ 23 Σεπ 2023 | 23:29

Μεταναστευτικό: Αυτή είναι η ευρωτουρκική συμφωνία με τη σφραγίδα της Ελλάδας - Τι προβλέπει, πότε θα υπογραφεί

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στις 7 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ Β' ΓΥΡΟ 23 Σεπ 2023 | 21:31

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη - Νέα ονόματα

Όλα τα ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

«ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ» 23 Σεπ 2023 | 16:29

Αχτσιόγλου: Γιατί ψηφίζουμε αύριο; - Νέο βίντεο μία μέρα πριν τις κάλπες για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου - Το μήνυμα της υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 23 Σεπ 2023 | 13:08

ΣΥΡΙΖΑ - Αύριο ο β' γύρος των εκλογών: Πού θα ψηφίσουν Κασσελάκης και Αχτσιόγλου

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 23 Σεπ 2023 | 12:24

ΣΥΡΙΖΑ: Ενωτική και αισιόδοξη η Έφη Αχτσιόγλου - "Μπορεί να γυρίσει - Από Δευτέρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί" [Βίντεο]

Οι κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών έπιασαν την Έφη Αχτσιόγλου έξω από το σπίτι της στο Χαλάνδρι, έτοιμη να πάει βόλτα με το παιδάκι της.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Σεπ 2023 | 11:44

Το νέο σποτ του Στέφανου Κασσελάκη: Η πρόταση του "Αλέξη", οι επιθέσεις και το... Ελληνικό Όνειρο [Βίντεο]

Καθώς οδηγά το αυτοκίνητό του, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει πώς ξεκίνησε η διαδρομή του μέχρι την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ 23 Σεπ 2023 | 09:44

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι ψηφίζουν την Κυριακή, πού και τι πρέπει να έχουν μαζί τους στην κάλπη

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 23 Σεπ 2023 | 09:12

Τάιλερ Μακμπέθ: Ποιος είναι ο 31χρονος νοσοκόμος που είναι πάντα στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη

Ο σύντροφος του Στέφανου Κασσελάκη είναι δίπλα του σε όλα - Μαζί στο γυμναστήριο, μαζί στην πρωινή τους βόλτα, μαζί και στην προεκλογική εκστρατεία

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ 23 Σεπ 2023 | 08:42

Ολοταχώς για διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ: Η τοξική αντιπαράθεση Κασσελάκη - Αχτσιόγλου υπονομεύει την επόμενη ημέρα

Προ των πυλών η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ - Η σιγή ιχθύος του Αλέξη Τσίπρα, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα, η εκδίκηση του "αψύ Κρητικού" και η "απουσία" από τις αυτοδιοικητικές εκλογές

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ 22 Σεπ 2023 | 21:49

Αχτσιόγλου: Δεν έκανε γλωσσικό ολίσθημα ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι ανέτοιμος - Η αξιοπιστία, πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση η Εφη Αχτσιόγλου όσον αφορά τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που προέρχονται από το "στρατόπεδο" του Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για το ενδεχόμενο διαγραφών

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 22 Σεπ 2023 | 20:46

Κοντά σε συμφωνία για το προσφυγικό Ελλάδα και Τουρκία μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - Τι θα περιλαμβάνει

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να υπογραφούν πράγματα τα οποία "δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα".

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ 22 Σεπ 2023 | 20:33

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Τρεις στοιχηματικές δίνουν ακλόνητο φαβορί τον Κασσελάκη - Αναλυτικά οι αποδόσεις

Ακλόνητο φαβορί για νίκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Σεπ 2023 | 16:31

Ξέφυγε τελείως ο Παύλος Πολάκης: "Έφη Αχτσιόγλου, έχεις κατέβει όλη τη σκάλα"

Ο Παύλος Πολάκης κατηγορεί ακόμα την Εφη Αχτσιόγλου ότι διακινεί fake news ότι ο Κασσελάκης ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας