Συμφωνία ως την Πέμπτη βλέπει ο Τσίπρας όπως είπε σε συνάντηση στη Βουλή

Σε συνάντηση με κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλ.Τσίπρας φάνηκε βέβαιος ότι μέχρι την Πέμπτη θα υπάρξει συμφωνία

sumfwnia-ws-tin-pempti-blepei-o-tsipras-opws-eipe-se-sunantisi-sti-bouli
|
SHARE THIS
0
SHARES

Βέβαιος ότι μέχρι την επόμενη Πέμπτη θα έχει υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους και έτσι η ΕΚΤ θα ανοίξει την στρόφιγγα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής στο κοινοβούλιο με κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος παρουσία της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του theTOC.gr ο πρωθυπουργός είπε στους συνομιλητές του ότι την προσεχή Τετάρτη - Μεγάλη Τετάρτη για τους Καθολικούς - θα συνεδριάσει το  Eurogroup για την έγκριση της λίστας των μεταρρυθμίσεων και αμέσως την επομένη η ΕΚΤ θα ανοίξει την στρόφιγγα της χρηματοδότησης στην Ελλάδα. 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις 18 μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην λίστα που απεστάλη στους εταίρους - και αύριο θα συζητηθεί στο Brussels Group - επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν υφεσιακά μέτρα. Τους επισήμανε πως οι μεταρρυθμίσεις αφορούν την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων , την λοταρία αποδείξεων, την αδειοδότηση των ΜΜΕ κλπ.

 Η πρόεδρος της Βουλής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έθεσε το θέμα συζήτησης στη Βουλή της συμφωνίας παράτασης της δανειακής σύμβασης΄αυτή την εβδομάδα αλλά ο πρωθυπουργός την παρέπεμψε εν ευθέτω χρόνο λόγω του φόρτου της προσεχούς εβδομάδας.

Στη συνάντηση μετείχαν εκτός από την Ζωή Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της ΚΟ Γ. Μαντάς, οι τρεις αντιπρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ , Μητρόπουλος, Μπαλάφας και Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης.  

Την Κυριακή αναμένεται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό συμβούλιο και αύριο Σάββατο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την λίστα των μεταρρυθμίσσεων.     

Ποια νομοσχέδια θα έρθουν την ερχόμενη 

'Οπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν στη Βουλή τα ακόλουθα νομοσχέδια

(α) Για την επανασύσταση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. Η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί άμεσα μετά το Πάσχα.

(β) Για την «Κατάργηση των σωφρονιστικών καταστημάτων Γ΄ τύπου και άλλες διατάξεις» που θα ψηφιστεί αμέσως μετά το σ/ν της ΕΡΤ Α.Ε.

(γ) Σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των αδικιών στους δημοσίους υπαλλήλους και την εύρυθμη λειτουργία του δημοσίου, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας  και την προώθηση της αξιοκρατίας.
(δ) Σχέδιο νόμου για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση των δόσεων των στεγαστικών δανείων με βάση το πραγματικό εισόδημα των οφειλετών.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook