Συμφωνητικό Φλαμπουράρη: Aστυνομική έρευνα αν υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελέα

Αστυνομική έρευνα, στην περίπτωση παρέμβασης Εισαγγελέα για το επίμαχο ζήτημα του «συμφωνητικού Φλαμπουράρη».

Συμφωνητικό Φλαμπουράρη: Aστυνομική έρευνα αν υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελέα

Γραφολογικές πραγματογνωμοσύνες, χημικές αναλύσεις του ιδιωτικού συμφωνητικού, άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων,και καταθέσεις του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί στο τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μπορεί να περιλαμβάνει η αστυνομική έρευνα, στην περίπτωση παρέμβασης Εισαγγελέα για το επίμαχο ζήτημα του «συμφωνητικού Φλαμπουράρη» και σχετικής παραγγελίας για την πραγματοποίηση των παραπάνω ενεργειών.

Για το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει πρωτοκόλληση, ούτε καταγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, οπότε δεν μπορεί και να διαπιστωθεί εύκολα αν η επικύρωση είναι μεταχρονολογημένη ή όχι

Αν τυχόν παραγγελθεί τέτοια έρευνα από αρμόδιο Εισαγγελέα, όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας στην οποία θα ανατεθεί, ενδεχομένως της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, θα έχουν την δυνατότητα λήψης καταθέσεων από το σύνολο του προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που εργάζονταν την συγκεκριμένη ημερομηνία και όχι μόνο, ακόμη και άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων προκειμένου να επισημανθούν και συσχετιστούν εκείνες οι επικοινωνίες, που μπορεί να αφορούν την επίμαχη υπόθεση, και τον χρόνο που έγιναν.

Παράλληλα μία γραφολογική πραγματογνωμοσύνη στο πρωτότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό θα μπορούσε να αναδείξει την πιστότητα των υπογραφών των προσώπων, που αποτυπώνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο, ίσως και τον χρόνο γραφής. Αντίστοιχη χημική ανάλυση μπορεί να γίνει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που μπορεί να αναδείξει αν είναι «φρέσκια» η μελάτι των σφραγίδων και των υπογραφών, υπολογίζοντας με σχετική ακρίβεια τον χρόνο που μπήκαν.

Προς το παρόν, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν, ότι η ενέργεια του ανθυπαστυνόμου Βασίλη Πανταζή, για την επικύρωση του γνησίου των υπογραφών του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και Ιωάννη Κοτταρίδη, στο επίμαχο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών, είναι σύννομη χωρίς να εντοπίζονται παρατυπίες.

Μετά τον θόρυβο, που ξέσπασε για το θέμα και την δημοσιοποίηση του ιδιωτικού συμφωνητικού από τον κ. Φλαμπουράρη, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν πως έγινε μία άτυπη έρευνα για να διαπιστωθεί αν την συγκεκριμένη ημερομηνία, ο ανθυπαστυνόμος βρισκόταν σε άδεια ή έλειπε από την υπηρεσία του. Διαπιστώθηκε από αυτή ότι ο 35χρονος αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία, είναι φυσικά ανακριτικός υπάλληλος και είχε τις ανάλογες σφραγίδες για την επικύρωση των γνησίων των υπογραφών του εγγράφου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν άλλες αστυνομικές πηγές, για το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει πρωτοκόλληση, ούτε καταγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, οπότε δεν μπορεί και να διαπιστωθεί εύκολα αν η επικύρωση είναι μεταχρονολογημένη ή όχι.

Στο μεταξύ αστυνομικοί που ήρθαν σε επικοινωνία με τον συγκεκριμένο ανθυπαστυνόμο, επισημαίνουν πως είχε δεχθεί την παρέμβαση εξυπηρέτησης κάποιων «φίλων» για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και διευκόλυνσής τους, από υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρότι ήταν την επομένη μέρα των βουλευτικών εκλογών.

Ο 35χρονος, που σχετικά πρόσφατα εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ανέφερε σε συναδέλφους του, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του όταν είδαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κάτω από την επικύρωση των γνησίων των υπογραφών στο ιδιωτικό συμφωνητικό, πως πράγματι στις 26 Ιανουαρίου 2015, είχε έρθει στο γραφείο του ένας ηλικιωμένος άνδρας, που όπως υποστηρίζει δεν γνώριζε τότε ότι ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης, μαζί με έναν ακόμη άνδρα. Αυτή η επαφή έγινε στο τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται στην οδό Μικράς Ασίας 9 στο Γουδή, σχετικά κοντά στη Βουλή.

Την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης είχε δεχθεί τηλεφώνημα από υψηλά ιστάμενους της Κατεχάκη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, για να μην ταλαιπωρηθεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα. Όταν ήρθε εκεί, μαζί με τον αγοραστή των μετοχών Ιωάννη Κοτταρίδη, του έδωσαν το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο επικύρωσε τις υπογραφές των ενδιαφερομένων και τοποθέτησε τις σφραγίδες της υπηρεσίας του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:51

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης - Αμφισβητεί το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής

Κρατάει ψηλά στην ατζέντα το άρθρο Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:02

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Ηταν πολιτικός αντίπαλος αλλά ποτέ εχθρός

Για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έκανε δήλωση ο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 24 Ιαν 2021 | 12:33

Αποκάλυψη: Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή, Γιάννης Λούλης συνεργάζεται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 23 Ιαν 2021 | 19:20

Σίγουρος ο Πολάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει κυβέρνηση παρότι "γαμ@@@@ τη μεσαία τάξη"

Στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανακουφίστεί και η μεσαία τάξη που είναι "πικραμένη" από την προηγούμενη διακυβέρνηση του κόμματος του, τόνισε ο Παύλος Πολάκης

23 Ιαν 2021 | 14:01

Η βία είναι δεξιά ή αριστερή;

Από την ημέρα της ίδρυσής του, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε μια διαφορετική στάση απέναντι στα κινήματα και τις ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς και στην ακτιβιστική βία

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 22 Ιαν 2021 | 20:25

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Το 48% επιθυμεί να εμβολιαστεί αμέσως

Ποσοστό 45% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό αντί του Αλέξη Τσίπρα - Πώς κρίνεται η αντιμετώπιση της πανδημίας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2021 | 17:12

Απάντηση Ταραντίλη σε ΣΥΡΙΖΑ: Το "όχι σε όλα" δεν αποτελούν πρακτικές υπεύθυνης αντιπολίτευσης

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας τόνισε ο Χρήστος Ταραντίλης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 22 Ιαν 2021 | 17:12

Τσίπρας σε εμπόρους στο Ίλιον: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Mε καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες για την πανδημία και την οικονομική κατάσταση μίλησε στο Ιλιον ο Αλέξης Τσίπρας

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK 22 Ιαν 2021 | 13:53

Επιμένει ο Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα: Φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό

Με ανάρτησή του ο Πάνος Λάμπρου επανέρχεται στο θέμα του κειμένου υποστήριξης των αιτημάτων Κουφοντίνα που υπέγραψαν 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Ιαν 2021 | 09:59

ΣΥΡΙΖΑ: "Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας"

Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων επέλεξε να κάνει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, γράφει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2021 | 13:12

Αδειάζει τους "15" για τον Κουφοντίνα ο Γιώργος Τσίπρας: Δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές

Αιχμές για τη στάση των στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 21 Ιαν 2021 | 12:16

Απίστευτο κείμενο 68 πανεπιστημιακών υπέρ του Κουφοντίνα: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του...

"Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση" αναφέρουν 68 πανεπιστημιακοί στο κείμενο υπέρ Κουφοντίνα - Ανάμεσά τους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.