Συμφωνητικό Φλαμπουράρη: Aστυνομική έρευνα αν υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελέα

Αστυνομική έρευνα, στην περίπτωση παρέμβασης Εισαγγελέα για το επίμαχο ζήτημα του «συμφωνητικού Φλαμπουράρη».

Συμφωνητικό Φλαμπουράρη: Aστυνομική έρευνα αν υπάρξει παρέμβαση Εισαγγελέα

Γραφολογικές πραγματογνωμοσύνες, χημικές αναλύσεις του ιδιωτικού συμφωνητικού, άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων,και καταθέσεις του συνόλου του προσωπικού που υπηρετεί στο τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., μπορεί να περιλαμβάνει η αστυνομική έρευνα, στην περίπτωση παρέμβασης Εισαγγελέα για το επίμαχο ζήτημα του «συμφωνητικού Φλαμπουράρη» και σχετικής παραγγελίας για την πραγματοποίηση των παραπάνω ενεργειών.

Για το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει πρωτοκόλληση, ούτε καταγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, οπότε δεν μπορεί και να διαπιστωθεί εύκολα αν η επικύρωση είναι μεταχρονολογημένη ή όχι

Αν τυχόν παραγγελθεί τέτοια έρευνα από αρμόδιο Εισαγγελέα, όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας στην οποία θα ανατεθεί, ενδεχομένως της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, θα έχουν την δυνατότητα λήψης καταθέσεων από το σύνολο του προσωπικού της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που εργάζονταν την συγκεκριμένη ημερομηνία και όχι μόνο, ακόμη και άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων προκειμένου να επισημανθούν και συσχετιστούν εκείνες οι επικοινωνίες, που μπορεί να αφορούν την επίμαχη υπόθεση, και τον χρόνο που έγιναν.

Παράλληλα μία γραφολογική πραγματογνωμοσύνη στο πρωτότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό θα μπορούσε να αναδείξει την πιστότητα των υπογραφών των προσώπων, που αποτυπώνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο, ίσως και τον χρόνο γραφής. Αντίστοιχη χημική ανάλυση μπορεί να γίνει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, που μπορεί να αναδείξει αν είναι «φρέσκια» η μελάτι των σφραγίδων και των υπογραφών, υπολογίζοντας με σχετική ακρίβεια τον χρόνο που μπήκαν.

Προς το παρόν, στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν, ότι η ενέργεια του ανθυπαστυνόμου Βασίλη Πανταζή, για την επικύρωση του γνησίου των υπογραφών του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη και Ιωάννη Κοτταρίδη, στο επίμαχο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών, είναι σύννομη χωρίς να εντοπίζονται παρατυπίες.

Μετά τον θόρυβο, που ξέσπασε για το θέμα και την δημοσιοποίηση του ιδιωτικού συμφωνητικού από τον κ. Φλαμπουράρη, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναφέρουν πως έγινε μία άτυπη έρευνα για να διαπιστωθεί αν την συγκεκριμένη ημερομηνία, ο ανθυπαστυνόμος βρισκόταν σε άδεια ή έλειπε από την υπηρεσία του. Διαπιστώθηκε από αυτή ότι ο 35χρονος αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία, είναι φυσικά ανακριτικός υπάλληλος και είχε τις ανάλογες σφραγίδες για την επικύρωση των γνησίων των υπογραφών του εγγράφου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν άλλες αστυνομικές πηγές, για το συγκεκριμένο έγγραφο δεν υπάρχει πρωτοκόλληση, ούτε καταγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, οπότε δεν μπορεί και να διαπιστωθεί εύκολα αν η επικύρωση είναι μεταχρονολογημένη ή όχι.

Στο μεταξύ αστυνομικοί που ήρθαν σε επικοινωνία με τον συγκεκριμένο ανθυπαστυνόμο, επισημαίνουν πως είχε δεχθεί την παρέμβαση εξυπηρέτησης κάποιων «φίλων» για την αποφυγή της ταλαιπωρίας και διευκόλυνσής τους, από υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρότι ήταν την επομένη μέρα των βουλευτικών εκλογών.

Ο 35χρονος, που σχετικά πρόσφατα εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ανέφερε σε συναδέλφους του, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του όταν είδαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κάτω από την επικύρωση των γνησίων των υπογραφών στο ιδιωτικό συμφωνητικό, πως πράγματι στις 26 Ιανουαρίου 2015, είχε έρθει στο γραφείο του ένας ηλικιωμένος άνδρας, που όπως υποστηρίζει δεν γνώριζε τότε ότι ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης, μαζί με έναν ακόμη άνδρα. Αυτή η επαφή έγινε στο τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται στην οδό Μικράς Ασίας 9 στο Γουδή, σχετικά κοντά στη Βουλή.

Την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης είχε δεχθεί τηλεφώνημα από υψηλά ιστάμενους της Κατεχάκη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, για να μην ταλαιπωρηθεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα. Όταν ήρθε εκεί, μαζί με τον αγοραστή των μετοχών Ιωάννη Κοτταρίδη, του έδωσαν το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό, στο οποίο επικύρωσε τις υπογραφές των ενδιαφερομένων και τοποθέτησε τις σφραγίδες της υπηρεσίας του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ 17 Ιαν 2022 | 13:47

Το καταπληκτικό σχόλιο του σκιτσογράφου Χαντζόπουλου για την Αυγή- Τα λέει όλα…σε στιλ Μπόστ για τα νταούλια

Πώς σχολίασε ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Δημήτρης Χαντζόπουλος, τα προβλήματα της Αυγής και την τοξικότητα της αρθρογραφίας της

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 17 Ιαν 2022 | 12:12

Δημοσκόπηση: Το ΠΑΣΟΚ "απειλεί" τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη- Σε απόσταση αναπνοής στους 3 από τους 4 νομούς

Η δημοσκόπηση της GPO για τις περιφέρειες της Κρήτης δείχνει ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ κυρίως σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

16 Ιαν 2022 | 18:01

ΣΥΡΙΖΑ: Την προβοκάτσια πολλοί εζήλεψαν, το παρακράτος ουδείς

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τη ΝΔ ότι "επιλεκτικά διαρρέει μόνο το αφήγημα της αστυνομίας για το συμβάν και όχι τις δημόσιες δηλώσεις των αυτοπτών μαρτύρων"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 16 Ιαν 2022 | 15:51

Αλ. Τσίπρας: Προστατευόμενο είδος σήμερα η διαφθορά στη χώρα μας

''Εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της'', ανέφερε με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 15 Ιαν 2022 | 19:16

Ηλιόπουλος: Ο βασικός μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα και όχι τον Μάιο

"Ο βασικός μισθός πρέπει να αυξηθεί τώρα και όχι τον Μάιο", υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ 15 Ιαν 2022 | 18:30

Επεισόδιο με Πολάκη: Απείλησε αστυνομικούς για να σβήσουν πρόστιμο σε ταβέρνα φίλου του- "Ξέρεις πού θα σε στείλω εγώ ρε"

Ο Π. Πολάκης απείλησε αστυνομικούς "με δυσμενή μετάθεση" λέει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. για πρόστιμο που έκοψαν σε σερβιτόρο. "Το πρόστιμο ισχύει κανονικά" λέει η ΕΛ.ΑΣ.

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ «ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ» 14 Ιαν 2022 | 20:28

ΝΔ: Τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

H Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "γκεμπελική τακτική" και σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 13 Ιαν 2022 | 17:49

Ανατροπή με την "Αυγή": Δεν κλείνει το καθημερινό φύλλο - Μαραθώνια συνεδρίαση 7 ωρών στον ΣΥΡΙΖΑ

Όπως φαίνεται συνεχίζει κανονικά την έκδοση του καθημερινού της φύλλου η εφημερίδα "Αυγή" μετά από τις αποφάσεις που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS 13 Ιαν 2022 | 16:11

Υπόθεση Βαξεβάνη: Τα πρωτοσέλιδα του Documento που ερευνά η Δικαιοσύνη- Οι "βαλίτσες με τα χρήματα" και το υπόμνημα Σαμαρά

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε υπόμνημα με ειδική αναφορά στα ρεπορτάζ και τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη

ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 13 Ιαν 2022 | 14:01

Ο Άδωνις απαντάει στον Τσίπρα για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Άμα έχεις λεφτά για Mercedes, ας πληρώσεις και 1,70€ τη βενζίνη

"Συμβουλή στον καλό του φίλο Αλέξη Τσίπρα" 'έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια με τη Μερσεντές στο βενζινάδικο.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2022 | 13:03

Βερναρδάκης: Ούτε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αγοράζουν την Αυγή - Εντυπα του ίδιου χώρου η ΕφΣυν και το Documento

Την ελπίδα να μην είναι οριστική η απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

ΣΤΟ 12,3% ΤΟ ΚΙΝΑΛ 13 Ιαν 2022 | 10:49

Δημοσκόπηση Interview: 10,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Το 57,4% διαφωνεί με το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

Σταθερό προβάδισμα Ν.Δ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνία με Τσίπρα στο αίτημα για πρόωρες εκλογές, σταθερή δυναμική του ΚΙΝΑΛ. Τι δείχνει η δημοσκόπηση της Interview.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 53+ 13 Ιαν 2022 | 10:30

Νέα σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ με Αυγέρη και Παπαδόπουλο - Βαριές κουβέντες για "κομματικούς μπράβους" - "Λέει ό,τι της κατέβει"

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το άρθρο της Δώρας Αυγέρη που αφήνει αιχμές κατά της αριστερής πτέρυγας και μιλά για "κομματικούς μπράβους" και "ιδεολογικό face control".