Συνάντηση Μητσοτάκη - Breton: "Αυξάνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα" - "Πετύχατε σημαντικό ποσοστό"

Στο Μαξίμου συναντήθηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Thierry Breton με τον πρωθυπουργό να σημειώνει πως αυξάνονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Οι ενέργειες που έχουν γίνει σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση της πανδημίας καθώς και η συνεργασία που υπήρξε για την προμήθεια και διανομή εμβολίων και για τη δημιουργία του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, κατά την συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Επίτροπο αρμόδιο για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και οι προοπτικές που προκύπτουν από τον ψηφιακό και τον πρασινο μετασχηματισμό, η ανάπτυξη στρατηγικών τεχνολογικών δυνατοτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και η συνεργασία όσον αφορά τα σχέδια της ΕΕ στο μέτωπο του διαστήματος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, εξήρε τη στάση της Ευρώπης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, και τόνισε ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αγοράσει εμβόλια ως Ένωση και να τα διανέμει σε όλα τα κράτη-μέλη, αναλογικά με τον πληθυσμό, "χωρίς να κάνει καμία διάκριση μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, μεγάλων και μικρών χωρών, ήταν μια πραγματική επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης".

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός:

"Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε εμβόλια για κάθε Ευρωπαίο. H πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Έχουμε φτάσει και εμείς σε αυτό το σημείο. Και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως με την ολοκληρωμένη εκστρατεία που έχουμε οργανώσει, και πιστεύω με την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ κινήτρων και αντικινήτρων, βλέπουμε τους εμβολιασμούς να αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι και η Ελλάδα προσέθεσε επίσης κάποια αξία στον αγώνα κατά της πανδημίας, όσον αφορά το ψηφιακό πιστοποιητικό, "το οποίο ήταν μια ιδέα που εμείς προωθήσαμε πρώτοι και την υποστηρίξατε".

Μητσοτάκης - Μπρετόν

Breton: "Πετύχατε πολύ σημαντικό ποσοστό εμβολιασμών"

Απο την πλευρά του ο Επίτροπος Thierry Breton εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης έχει εγκριθεί και είπε ότι "ήταν ένα εξαιρετικό σχέδιο για το NextGenerationEU, με έμφαση στο ψηφιακό σκέλος - βεβαίως και στην πράσινη μετάβαση - αλλά κυρίως στο ψηφιακό κομμάτι, το οποίο ξεπερνούσε το μέσο όρο - κάτι το οποίο είναι θετικό. Ειδικά κάποιες εφαρμογές για υποδομές, δορυφορικές υποδομές, ασφαλείς επικοινωνίες και πολλά άλλα, καθώς και η διάθεση να πραγματοποιηθούν και διασυνοριακά έργα, αποτελούν κλειδί για την Ευρώπη".

Ειπε επίσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι "όντως εσείς ήσασταν ο πρώτος που μας επεσήμανε πως θα έπρεπε να επεξεργαστούμε την ιδέα ενός ψηφιακού πιστοποιητικού (Covid). Και για μένα το γεγονός αυτό δεν ήταν τυχαίο και δεν μου προκάλεσε έκπληξη".

Ο ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολίων και ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα, έχουν διανεμηθεί από την έναρξη της κρίσης, 1 δισεκατομμύριο εμβόλια, και τα μισά από αυτά "δόθηκαν στους συμπολίτες μας στην Ευρώπη και τα άλλα μισά στους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των συμμάχων μας, των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ. Γιατί εμείς έχουμε εμβολιαστεί. Δεν ισχύει το ίδιο αλλού. Το γνωρίζουμε αυτό. Επομένως, είναι πολύ σημαντική μέρα η σημερινή μέρα".

Εξήρε την προσπάθεια της Ελλάδας στο θέμα του εμβολιασμού και είπε ότι "γνωρίζω ότι και εσείς πετυχαίνετε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού, πάνω από το 60% του πληθυσμού με τουλάχιστον την πρώτη δόση και 50% πλήρως εμβολιασμένο. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως σύντομα θα φτάσουμε τους απαραίτητους στόχους. Γνωρίζουμε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Χρειαζόμαστε πολλά για να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία".

Τέλος, εκτίμησε ότι ο τρόπος που έδρασε η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των εμβολιασμών "έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και κινείται πραγματικά στη σωστή κατεύθυνση -καθώς όλοι μας αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα στην προσπάθειά μας να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, συμπεριλαμβανομένων των νέων".

Διαβάστε Επίσης

Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος, από την ελληνική πλευρά, ο Υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Θανάσης Στάβερης.

Μητσοτάκης - Μπρετόν

Κατά την έναρξη της συνάντησης έγινε ο παρακάτω διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι πραγματική χαρά μου που σας καλωσορίσω. Ξέρω ότι είστε πραγματικός φίλος της Ελλάδας, ο (Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) Μαργαρίτης Σχοινάς μου λέει κατά καιρούς ότι έχουμε "δύο Έλληνες" Επιτρόπους στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Αυτή είναι μια ευκαιρία, πρώτα απ' όλα, να σας συγχαρώ προσωπικά για την εξαιρετική δουλειά που έχετε κάνει στο μέτωπο των εμβολίων. Πάντα ήμουν ένθερμος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας, ακόμη και σε περιόδους στις οποίες επικρατούσε σκεπτικισμός στη δημόσια σφαίρα, και δήλωσα ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αγοράσει εμβόλια ως Ένωση και να τα διανέμει σε όλα τα κράτη-μέλη, αναλογικά με τον πληθυσμό, χωρίς να κάνει καμία διάκριση μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, μεγάλων και μικρών χωρών, ήταν μια πραγματική επίδειξη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Και τα καταφέραμε.

Πιστεύω ότι προσθέσαμε επίσης κάποια αξία όσον αφορά το ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο ήταν μια ιδέα που εμείς προωθήσαμε πρώτοι και την υποστηρίξατε. Κάνατε εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την προμήθεια, οργανώνοντας μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία.

Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε εμβόλια για κάθε Ευρωπαίο. H πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Έχουμε φτάσει και εμείς σε αυτό το σημείο. Και είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω πως με την ολοκληρωμένη εκστρατεία που έχουμε οργανώσει, και πιστεύω με την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ κινήτρων και αντικινήτρων, βλέπουμε τους εμβολιασμούς να αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία.

Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε και άλλες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πτυχές του χαρτοφυλακίου σας σχετικά με την στρατηγική αυτονομία και το διάστημα, μέτωπο στο οποίο η Ελλάδα δεν έχει διαδραματίσει πραγματικά ενεργό ρόλο μέχρι σήμερα αλλά αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει σημαντικότερη παρουσία.

Θα ήθελα να κλείσω σημειώνοντας ότι ζήσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, 10 χρόνια μεγάλων προκλήσεων, αλλά πιστεύω ότι έχουμε γυρίσει οριστικά σελίδα. Η Ελλάδα θα αναπτυχθεί σημαντικά και θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή όχι μόνο της ανάπτυξης αλλά και της καινοτομίας, και πιστεύω ότι έχουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο και την επιθυμία να το πετύχουμε.

Και πάλι, λοιπόν, καλώς ήρθατε.

Thierry Breton: Σας ευχαριστώ πολύ, κ. Πρωθυπουργέ. Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα το πρωί και σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκλησή σας. Ναι, πράγματι. Θα ήθελα να σας πω δυο λόγια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το γεγονός ότι το σχέδιο σας (για το Ταμείο Ανάκαμψης) έχει εγκριθεί. Ήταν ένα εξαιρετικό σχέδιο για το NextGenerationEU, με έμφαση στο ψηφιακό σκέλος - βεβαίως και στην πράσινη μετάβαση - αλλά κυρίως στο ψηφιακό κομμάτι, το οποίο ξεπερνούσε το μέσο όρο - κάτι το οποίο είναι θετικό. Ειδικά κάποιες εφαρμογές για υποδομές, δορυφορικές υποδομές, ασφαλείς επικοινωνίες και πολλά άλλα, καθώς και η διάθεση να πραγματοποιηθούν και διασυνοριακά έργα, αποτελούν κλειδί για την Ευρώπη. Γι' αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε θέση να κάνω αυτή τη συζήτηση μαζί σας.

Γνωρίζω την ποιότητα της τεχνολογίας στην Ελλάδα χάρη στην εμπειρία που είχα και πριν αναλάβω χρέη Επιτρόπου. Γνωρίζετε πως έχω και εγώ μια διαδρομή που προηγείται, όπως άλλωστε όλοι μας. Και, ειλικρινά, είχα μια εξαιρετική ομάδα εδώ, οπότε γνωρίζω τα επιτεύγματα της Ελλάδας στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά και στην ανάπτυξη λογισμικού, που είναι απολύτως βασικό. Επομένως, ανυπομονώ για τη σημερινή μας συζήτηση.

Και στο πλαίσιο αυτό, δεν ήταν τυχαίο το γεγονός, κ. Πρωθυπουργέ ότι όντως εσείς ήσασταν ο πρώτος που μας επεσήμανε πως θα έπρεπε να επεξεργαστούμε την ιδέα ενός ψηφιακού πιστοποιητικού (Covid). Και για μένα το γεγονός αυτό δεν ήταν τυχαίο και δεν μου προκάλεσε έκπληξη. Και βρίσκομαι εδώ σήμερα για να δω από κοντά ποιες θα μπορούσαν να είναι άλλες πρωτοβουλίες στις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να πρωτοστατήσει, αλλά να δούμε και τι μπορεί να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε και με τον Υπουργό 'Αμυνας, καθώς πραγματικά εκτιμούμε την προσπάθεια που κάνετε εδώ.

Εκτιμούμε πραγματικά τη δέσμευσή σας, εκτιμούμε αυτό που κάνατε για το Ευρωπαϊκό Ταμείο 'Αμυνας. Και έχουμε πολλές ιδέες για πιθανή συνεργασία ενώ, επίσης, είμαστε σε επαφή και με πολλές εταιρείες που επωφελούνται από αυτό. Θα το συζητήσουμε αυτό με τον Υπουργό σήμερα.

Τέλος, στο ζήτημα του εμβολίου, θα ήθελα να σας συγχαρώ. Το έργο μας δεν ήταν εύκολο αλλά τα καταφέραμε. Σας θυμίζω πως αρχές Φεβρουαρίου θέσαμε ως στόχο μέχρι τα μέσα Ιουλίου -σήμερα δηλαδή- να παραδώσουμε ό,τι χρειαζόταν ώστε να είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε τουλάχιστον το 70% του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Ουδείς πίστεψε ότι θα τα καταφέρουμε, όμως έγινε πράξη.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ανακοινώνουμε σήμερα ότι έχουμε διανείμει, από την έναρξη της κρίσης, 1 δισεκατομμύριο εμβόλια. Σήμερα είναι η μέρα που φτάσαμε το 1 δισεκατομμύριο εμβόλια. Τα μισά από αυτά δόθηκαν στους συμπολίτες μας στην Ευρώπη και τα άλλα μισά στους γείτονές μας, συμπεριλαμβανομένων όλων των συμμάχων μας, των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ. Γιατί εμείς έχουμε εμβολιαστεί. Δεν ισχύει το ίδιο αλλού. Το γνωρίζουμε αυτό. Επομένως, είναι πολύ σημαντική μέρα η σημερινή μέρα.

Γνωρίζω ότι και εσείς πετυχαίνετε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού, πάνω από το 60% του πληθυσμού με τουλάχιστον την πρώτη δόση και 50% πλήρως εμβολιασμένο. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως σύντομα θα φτάσουμε τους απαραίτητους στόχους. Γνωρίζουμε πως θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι. Χρειαζόμαστε πολλά για να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία.

Και θεωρώ ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που δράσατε και κινείται πραγματικά στη σωστή κατεύθυνση -καθώς όλοι μας αντιμετωπίζουμε κάποια θέματα στην προσπάθειά μας να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, συμπεριλαμβανομένων των νέων. Σας ευχαριστώ για αυτό και βεβαίως θα έχετε την στήριξή μας.

Και παρεμπιπτόντως θα είμαστε έτοιμοι, κύριε Πρωθυπουργέ, αν χρειαστούμε και ενισχυτική δόση. Θα είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί το φθινόπωρο, θα είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε τις δόσεις. Αλλά, σε κάθε περίπτωση ας εμβολιαστούμε, καθώς ίσως μπορέσουμε να αποφύγουμε την ενισχυτικη δόση.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιουλ 2021 | 15:11

Απόλυτη στήριξη Μητσοτάκη στην Κεραμέως για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Φίλη

Ο Πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην πολιτική και προσωπική στην Κεραμέως και μίλησε για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί και άλλες γυναίκες της κυβέρνησης., Μιχαηλίδου, Μενδώνη και Πελώνη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 26 Ιουλ 2021 | 13:30

Τόκιο 2020 - Δημοσκόπηση: Γιατί το 31% των Ιαπώνων επιμένει στην ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Nikkei Business Daily", το 31% των Ιαπώνων θεωρεί πως θα ήταν καλύτερο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, να σταματήσουν άμεσα οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ 26 Ιουλ 2021 | 13:07

Σκέρτσος: 90% λιγότεροι θάνατοι και 85% λιγότεροι διασωληνωμένοι με τον εμβολιασμό

Με ανάρτηση του στο facebook ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ επισημαίνει τα οφέλη του προγράμματος "Ελευθερία" και την αναγκαίοτητα να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι πολίτες.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26 Ιουλ 2021 | 12:29

Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 2% ο κατώτατος μισθός

Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ 26 Ιουλ 2021 | 09:15

Κικίλιας: Τον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 - 15 ετών

Εκκληση προς τους 55 και άνω να εμβολιαστούν απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε ότι τον Αύγουστο ανοίγει ο εμβολιασμός για τους 12 - 15 ετών.

"ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΑΠΟ 50 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΘ" 26 Ιουλ 2021 | 08:54

Παγώνη: Ανοίγουν ξανά κλινικές Covid - Σίγουρη η τρίτη δόση για το 80%

Αύξηση των εισαγωγών σε κλινικές covid στα νοσοκομεία. Από 5 έγιναν 45 σε επτά ημέρες, ανέφερε η Μ. Παγώνη.

ΤΟ 75% ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 26 Ιουλ 2021 | 08:32

Προειδοποίηση Λινού: Αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν [βίντεο]

Η Αθηνά Λινού ανέφερε ότι αρκετοί ανεμβολίαστοι νέοι θα νοσήσουν και θα πεθάνουν.

ΣΕ ΞΩΚΛΗΣΙ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 26 Ιουλ 2021 | 08:31

Πάρος: Πιστή άρπαξε από τον παπά και έσκισε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου υπέρ του εμβολίου

Απίστευτο περιστατικό σε εκκλησία της Πάρου με μια γυναίκα η οποία έσκισε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για το εμβόλιο.

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ 10%-15% ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ 26 Ιουλ 2021 | 06:32

Κορονοϊός - Στενεύει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους: 4 στους 10 θα έχουν μολυνθεί έως το τέλος του χρόνου

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μολυνθεί περίπου 4 στους 10 ανεμβολίαστους. Ποια ηλικία έχει τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ 26 Ιουλ 2021 | 06:27

Ξεκινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στα γηροκομεία: Ολοκληρώνεται έως τις 15 Αυγούστου - Ποιοι ακολουθούν

Επιχείρηση πειθούς για τους ενεμβολίαστους - Ποιοι άλλοι κλάδοι εργαζομένων ακολουθούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

«Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ» 24 Ιουλ 2021 | 13:00

Χρήστος Ζαμπούνης: To savoir vivre της πανδημίας - Οι γροθιές, οι αγκώνες και τα φιλιά στον ...αέρα

Η νέα πραγματικότητα που ισχύει την περίοδο της πανδημίας απενεργοποίησε την επαφή και διαμόρφωσε νέα δεδομένα στους κανόνες ευγένειας

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ» 24 Ιουλ 2021 | 12:16

Μητσοτάκης: "Στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται αμφισβήτηση της επιστήμης - Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία"

Στην πανδημία αναφέρεται στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ OPEN 24 Ιουλ 2021 | 11:34

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα απέκλεια απόλυση εργαζόμενου που επιμένει να είναι ανεμβολίαστος [Βίντεο]

Δεν θα απέκλεια μια απόλυση σε μια επιχείρηση που ο εργαζόμενος επιμένει να είναι ανεμβολίαστος, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης