Follow us

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα στο Προεδρικό: Τι είπαν για ενεργειακά, ακρίβεια και κακοκαιρία στην Ηπειρο

"Είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την κοινωνία έμπρακτα ενώ άλλες χώρες λαμβάνουν μέτρα λιτότητας", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Δευτέρας (24.11.25) για την καθιερωμένη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Κωνσταντίνο Τασούλα για τις ενεργειακές συμφωνίες της Ελλάδας με την Ουκρανία αλλά και τη συμφωνία για γεωτρήσεις στο Ιόνιο.

"Κύριε Πρόεδρε, με την ευκαιρία της συνάντησής μας, να σας ενημερώσω και δια ζώσης για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στον τομέα της αναβάθμισης της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας, Με αφορμή τις σημαντικές συμφωνίες με επίκεντρο την ενέργεια", τόνισε αρχικά στη συνάντησή του με τον κ. Τασούλα, ο Κ. Μητσοτάκης.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα στο Προεδρικό: Τι είπαν για ενεργειακά, ακρίβεια και κακοκαιρία στην Ηπειρο

Όπως είπε: "πιστεύω ότι αυτά τα οποία διημείφθησαν σε τρεις εβδομάδες καταδεικνύουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο, ότι η χώρα μας, από έναν περιφερειακό παίκτη στα θέματα της ενέργειας, καθίσταται πια πρωταγωνιστής".

"Αφενός, ως πύλη εισόδου για το αμερικανικό φυσικό αέριο προς την ευρωπαϊκή ήπειρο, με τελική κατάληξη μέχρι και την Ουκρανία. Αφετέρου με την δρομολόγηση πολύ σημαντικών πρωτοβουλιών για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην πατρίδα μας, κάτι το οποίο αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης, για πολλές δεκαετίες, αλλά για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια, θα έχουμε ερευνητική εξόρυξη στην πατρίδα μας, εντός των επόμενων 18 μηνών, στα θαλάσσια τεμάχια ανατολικά της Κέρκυρας", εξήγησε.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, "αυτό προφανώς είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία θωρακίζει τη χώρα μας γεωπολιτικά και ενεργειακά και νομίζω ότι είναι και μια καλύτερη απόδειξη ότι όλη αυτή η επιμονή πολιτική αναβάθμισης της θέσης της χώρας μας που ακολουθήθηκε από την κυβέρνησή μας τα τελευταία χρόνια, έχει πια συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα. Αποτελέσματα τα οποία θα οδηγήσουν, όχι μόνο στην ενίσχυση της θέσης της χώρας στον τομέα της ασφάλειας, θα οδηγήσει σε περισσότερες επενδύσεις, στην διεύρυνση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την πατρίδα μας και φυσικά – εφόσον έχουμε θετικές εξελίξεις στον τομέα των εξορύξεων – σε μια πολύ σημαντική ενίσχυση των δημοσίων οικονομικών με ορίζοντα πια, δεκαετιών".

"Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι αυτές οι εξελίξεις, είναι εξελίξεις που δεν αφορούν μόνο την κυβέρνησή μας. Αφορούν συνολικά την πατρίδα μας και νομίζω ότι και οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία, ειδικά σε ένα περιβάλλον μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και αναταράξεων, που η χώρα μας αναβαθμίζεται ουσιαστικά και καθίσταται – τουλάχιστον στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας – από παρακολούθημα, πρωταγωνιστής", τόνισε.

Για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στα μέτρα στήριξης των πολιτών: "Επιτρέψτε μου να πω και δυο κουβέντες για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας, τα οποία γνωρίζω ότι σας αφορούν και εσάς πολύ. Όπως έχουμε συζητήσει επανειλημμένως".

Και εξήγησε: "Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησής μας είναι η θωράκιση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην επίμονη ακρίβεια. Ακρίβεια η οποία προφανώς, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, είναι παγκόσμιο φαινόμενο, πλην όμως εμείς είμαστε αυτή τη στιγμή, σε θέση να μπορούμε να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, έμπρακτα, την ίδια ώρα που πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναγκάζονται να πάρουν μέτρα λιτότητας.

Εμείς πατώντας πάνω στην πολύ καλή απόδοση των δημόσιων οικονομικών, είμαστε σε θέση, από σήμερα, να υλοποιούμε αυτό το πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας. Σήμερα καταβάλλονται τα 250 ευρώ τακτική στήριξη πια στους χαμηλοσυνταξιούχους και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα τα λάβουν και οι δικαιούχοι των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Στο τέλος της εβδομάδας επίσης, οι πολίτες οι οποίοι νοικιάζουν σπίτι θα δουν στους λογαριασμούς τους να επιστρέφεται ένα ολόκληρο ενοίκιο, μια όχι αμελητέα θα έλεγα, συμβολή απέναντι στο πρόβλημα της στεγαστικής κρίσης.

Και βέβαια, από τις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσει να εφαρμόζεται η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία ήδη νομοθετήθηκε, ύψους συνολικά 1,76 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτής της μεταρρύθμισης, θα είναι οι πολίτες να δουν πια στα εκκαθαριστικά τους ουσιαστική αύξηση μισθού. Όσο περισσότερα παιδιά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αύξηση του μισθού. Και βέβαια επίσης, σημαντικά ωφελημένοι θα είναι και οι νέοι μας, οι οποίοι έως την ηλικία των 25 ετών δεν θα πληρώνουν πια καθόλου φόρο εισοδήματος. Και για την ελληνική περιφέρεια, που ξέρω ότι σας ενδιαφέρει πολύ, να θυμίσω ότι παραπάνω από 12.000 χωριά και οικισμοί δεν θα πληρώνουν πια καθόλου ΕΝΦΙΑ. Και αυτό νομίζω ότι είναι μια σημαντική ανακούφιση για την περιφέρεια, η οποία χρήζει της στήριξης μας.

Τέλος, να σας πω και λόγω του προσωπικού σας ενδιαφέροντος για την για την Ήπειρο, ήδη κυβερνητικά κλιμάκια βρίσκονται στις περιοχές να κάνουν επίβλεψη των ζημιών.

Είμαστε σε συνεννόηση και με τις τοπικές αρχές και με την Περιφέρεια και με τους Δήμους και όσο το δυνατόν συντομότερα θα φροντίσουμε να γίνουν όλα όσα πρέπει για να μπορέσει η Ήπειρος να συνέλθει από αυτές τις πολύ δυνατές βροχοπτώσεις, που δυστυχώς την δοκίμασαν τις τελευταίες ημέρες".

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Κωνσταντίνος Τασούλας: Ιστορικές εξελίξεις

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας τόνισε: "Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ για αυτή την εισαγωγική ενημέρωση, η οποία εν συνεχεία θα γίνει πιο λεπτομερής.

Ας ξεκινήσω και ανάποδα. Χθες μίλησα και με τον κύριο Δήμα, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στην περιοχή της Ηπείρου, η οποία επλήγη όντως πολύ έντονα από τα καιρικά φαινόμενα. Ιδίως επλήγη η περιοχή των Τζουμέρκων αλλά και άλλες περιοχές. Όχι μόνο αυτή, κυρίως όμως η περιοχή των Τζουμέρκων. Και είμαι βέβαιος ότι η επίσκεψη αυτή του κυβερνητικού κλιμακίου θα σηματοδοτήσει και την βοήθεια αποκατάστασης αυτών των ζημιών, οι οποίες σημειώθηκαν και οι οποίες, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να διορθωθούν και να επανέλθει η φυσιολογική ζωή στην περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Κύριε Πρόεδρε μου θέσατε δύο σημαντικά ζητήματα.

Το ένα έχει σχέση με την καθημερινότητα και την προσπάθεια της κυβέρνησης να τη βελτιώσει. Αυτό ξεκίνησε από τις ανακοινώσεις που κάνατε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τώρα, αφού νομοθετήθηκε, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Το άλλο έχει να κάνει με την γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας μέσω των ενεργειακών λύσεων που η χώρα μας προσφέρει και για λόγους γεωγραφίας και για λόγους υποδομών.

Όσο κι αν φαίνεται, ότι αυτά τα δύο θέματα είναι άσχετα μεταξύ τους, εντούτοις και τα δύο συνδέονται, γιατί τελικά ακόμη και αυτή η εξέλιξη, η γεωπολιτική, γεωστρατηγική της χώρας μας, αξιοποιούμενης ως διόδου του αμερικανικού φυσικού αερίου προς την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, έχει σχέση με την καθημερινότητα. Δεν είναι κάτι μακρινό από την καθημερινότητα, γιατί εφόσον ολοκληρωθεί και ενεργοποιηθεί, όπως και η αναζητήσεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, τελικά θα σημάνει την ύπαρξη άφθονης και φθηνότερης ενέργειας για τον Έλληνα καταναλωτή. Συνεπώς και τα δύο θέματα συνδέονται.

Το πρώτο όμως που θίξατε, είναι πολύ σημαντικό, γιατί σε μια εποχή της απόλυτης ρευστότητας και της μεγάλης ταχύτητας των εξελίξεων, η χώρα ρίχνει μια σημαντική άγκυρα και σταθεροποιείται ως πάροχος πλέον ενέργειας και όχι πάροχος ενέργειας στον εαυτό της ή στην κοντινή γειτονιά της, αλλά πάροχος ενέργειας στην ουσία στην Ευρώπη, η οποία μάλιστα παροχή ενέργειας, μετά το σταμάτημα το 2028 της άντλησης ενέργειας από τη Ρωσία που αποφάσισε Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκτά και τεράστια διάσταση. Και αυτή η διάσταση δεν είναι μόνο οικονομική, Αναφερθήκατε σε αυτό. Δεν είναι μόνο εμπορική, είναι και διάσταση γεωπολιτική. Γιατί μια χώρα η οποία ουσιαστικά είναι πάροχος ενέργειας – άρα πάροχος κυριαρχίας, γιατί αυτά τείνουν να ταυτίζονται προς την Ευρώπη – είναι μια χώρα την οποία προσέχουμε, την οποία προστατεύουμε και η οποία δεν μπορεί να αποσταθεροποιηθεί από εξωγενείς παράγοντες.

Γιατί αν αποσταθεροποιηθεί από εξωγενείς παράγοντες, αποσταθεροποιείται η ενεργειακή ισορροπία της Ευρώπης. Όλα αυτά λοιπόν τα επιχειρήματα, προστίθενται στο οπλοστάσιο της χώρας μας. Και είμαι βέβαιος ότι από εδώ και πέρα η χώρα μας και πολύ σωστά το θέσατε, όχι η σημερινή κυβέρνηση ή κάποια άλλη κατάσταση, η χώρα μας, το κράτος μας, η πολιτεία μας, θα επωφεληθεί σημαντικά.

Δεν διστάζω να χαρακτηρίσω αυτές τις εξελίξεις ιστορικές.

Μακάρι, Μακάρι που είναι ιστορικές και είναι βέβαιο ότι μας υπερβαίνουν γιατί χρονικά εξασφαλίζουν στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα μια πολύ καλή γεωπολιτική σταθερότητα, το οποίο το χρειαζόμαστε σε αυτή την εποχή της ταραχώδους αλλαγής των δεδομένων.

Είμαι λοιπόν στη διάθεσή σας από εδώ και πέρα να μου εξηγήσετε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες αυτές τις εξελίξεις, οι οποίες φαντάζουν και οι οποίες βάζουν σε άλλη στάθμη, θετικότερη την αξιοποίηση των προτερημάτων της πατρίδας μας, των προτερημάτων υποδομών και των προτερημάτων των γεωγραφικών.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το υπεραιωνόβιο εστιατόριο που συγκινεί με τη θαλασσινή του κουζίνα

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ 23 Νοε 2025 | 10:04

Ανοιξαν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ - Πού θα ψηφίσει ο πρωθυπουργός

Περισσότερες από 1.200 κάλπες έχουν στηθεί σε 233 σημεία της χώρας

ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 21 Νοε 2025 | 10:10

Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Τιμούμε το θάρρος όλων εκείνων που αγρυπνούν για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας

"Σε μια διεθνή συγκυρία απειλών, η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 21 Νοε 2025 | 06:35

Μητσοτάκης στο Bloomberg Forum: H κρίση ανήκει στο παρελθόν - Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος και γέφυρα με την Ασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το μέλλον της Ευρώπης, στο πλαίσιο των εργασιών του Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Νοε 2025 | 07:36

Με σκιάχτρο τον Τσίπρα η επίθεση της κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ: "Οταν πατάς σε δύο βάρκες, πέφτεις στη μέση"

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν πως το σύνθημα "το είπαμε το κάναμε" θα είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 19 Νοε 2025 | 14:12

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νέο ΚΕΠΑ Πειραιά στο ΣΕΦ - Μείωση των εκκρεμών ραντεβού κατά 76%

"Στη σημερινή επίσκεψη έχουμε τη νέα εικόνα των ΚΕΠΑ, όπως τη θέλουμε, όπως αξίζουν σε μία πραγματική ευρωπαϊκή χώρα¨", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ 19 Νοε 2025 | 13:45

Το σχόλιο Βενιζέλου για τον πρόεδρο Τασούλα και την ανησυχία του ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκφράσει παρόμοια άποψη, λέγοντας ότι η χώρα δεν είναι "κυβερνήσιμη"

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Νοε 2025 | 10:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία ανηλίκων από αλκοόλ και καπνό: Πώς θα γίνεται η επαλήθευση της ηλικίας

Τρία νέα ψηφιακά εργαλεία για την αποτελεσματικότητα των ελέγχων για τη πώληση καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ 19 Νοε 2025 | 07:21

Γιατί ο Μητσοτάκης είπε "όχι" σε διπλές και τριπλές εκλογές - Κλείσιμο των μετώπων και ρελάνς με τα μέτρα της ΔΕΘ

Τα μέτωπα που προκαλούν δυσαρέσκεια και εκλογική "αιμορραγία" επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 18 Νοε 2025 | 19:31

Συζήτηση Μητσοτάκη - Χίσλοπ: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν - Πολύπλοκο το ζήτημα" [βίντεο]

Ο Πρωθυπουργός σε συζήτηση με τη διάσημη συγγραφέα και επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, Βικτόρια Χίσλοπ, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ EUROLEAGUE BASKETBALL 18 Νοε 2025 | 12:50

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μποντίρογκα στο Μαξίμου

Στη συνάντηση στο Μαξίμου ήταν και ο Δημήτρης Φραγκάκης.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 18 Νοε 2025 | 12:22

Ελληνοουκρανική συμπαραγωγή θαλάσσιων drones συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ζελένσκι

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των drones σε ελληνικά ναυπηγεία, με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στον τομέα των ηλεκτρονικών και οπτικών συστημάτων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 18 Νοε 2025 | 09:10

Μητσοτάκης για Τσίπρα: "Θα μπαίνατε σε πλοίο που ο καπετάνιος το έριξε μια φορά στα βράχια;"

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει προ ημερών, κατά την παρουσία του σε συνέδριο, ότι δεν προτίθεται να διαβάσει το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ 18 Νοε 2025 | 08:58

Μητσοτάκης: Δύο δισ. ευρώ για τη στήριξη του εισοδήματος τους επόμενους μήνες - "Περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι"

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΤΔ 18 Νοε 2025 | 06:40

Η προειδοποίηση Τασούλα για ακυβερνησία και οι αντιδράσεις - "Προβληματικό ο ΠτΔ να εμφανίζεται ως σχολιαστής δημοσκοπήσεων"

Ο ΠτΔ εκμυστηρεύθηκε στους συνομιλητές του αυτό που συζητείται έντονα μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024, αλλά θα βρει απάντηση μετά τις εκλογές την άνοιξη του 2027.

ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 17 Νοε 2025 | 19:30

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τζόκοβιτς για το "πώς θα ανεβάσουμε το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε πρόσφατα από κοντά τον θρίαμβο του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Αθήνας

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 17 Νοε 2025 | 10:42

24ωρη αστυνομική φρουρά στο δικηγορικό γραφείο του Γρηγόρη Δημητριάδη στα Ιωάννινα [έγγραφο]

Στη δημοσιότητα έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που ζητά τη μετακίνηση αστυνομικών από τα Ιωάννινα για τη φύλαξη του νέου γραφείου του Γρηγόρη Δημητριάδη.

ΠΤΔ 17 Νοε 2025 | 08:58

Τασούλας: Η φωνή του Πολυτεχνείου γίνεται σήμερα χρέος για δημοκρατική πολιτεία και στέρεους θεσμούς

Στο Πολυτεχνείο βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (17/11) ο Κώστας Τασούλας, για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους στην εξέγερση του 1973.

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 17 Νοε 2025 | 06:37

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία μεταφοράς αμερικανικού LNG στην Ουκρανία - O ρόλος των ΗΠΑ και η γεωπολιτική ασφάλεια

Η Ελλάδα αναλαμβάνει μέσω του Κάθετου Διαδρόμου να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, φθάνοντας μέχρι την Ουκρανία.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 20:33

Η αυθημερόν επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα: Αμεση ενεργοποίηση του Κάθετου Διαδρόμου Ελλάδας - Ουκρανίας

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 16 Νοε 2025 | 17:57

Ζελένσκι: "Είμαι ευγνώμων, ευχαριστώ, Ελλάδα" - Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία

"Οι συμφωνίες μας με την Ελλάδα σήμερα αποτελούν σημαντικό μέρος του μεγάλου ενεργειακού πακέτου που έχουμε προετοιμάσει για το χειμώνα"

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 16 Νοε 2025 | 17:10

Κοινή δήλωση Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Τα επτά σημεία της συμφωνίας Ελλάδας - Ουκρανίας - Στήριξη στο Κίεβο, στενή συνεργασία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 16:03

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα κόμβος τροφοδοσίας με αμερικανικό LNG - Ευγνώμων για τη στήριξη δήλωσε ο Ζελένσκι

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 16 Νοε 2025 | 15:08

Υπεγράφη η συμφωνία για τη μεταφορά αμερικανικού LNG από την Ελλάδα στην Ουκρανία -Παρουσία Μητσοτάκη, Ζελένσκι, Γκίλφοϊλ

Την συμφωνία υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Ουκρανίας, ενώ το παρών έδωσε και η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΟΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 16 Νοε 2025 | 14:01

Μητσοτάκης: Ενεργοποιήθηκε ο κάθετος διάδρομος, η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Ζελένσκι: Ευχαριστώ Ελλάδα και ΗΠΑ

Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 16 Νοε 2025 | 10:54

Μητσοτάκης μετά την αναβάθμιση από τον Οίκο Fitch: Στόχος μας πλέον να γίνουμε οικονομία κατηγορίας Α

Στη σημασία της πιστοληπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του.

ΤΙ ΛΕΝΕ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΣΤΕΛΕΧΗ 16 Νοε 2025 | 10:14

Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές και η στρατηγική του Μαξίμου

Έπειτα από μια περίοδο "γκρίζων" διαπιστώσεων στο μέτωπο της πρόθεσης ψήφου, η ΝΔ καταγράφει σημαντική, όπως χαρακτηρίζεται από "γαλάζια" στελέχη, άνοδο στις προτιμήσεις των πολιτών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 16 Νοε 2025 | 08:57

Στην Αθήνα ο Ζελένσκι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Στο επίκεντρο η ενέργεια, προανήγγειλε συμφωνία με Ελλάδα

Η Αθήνα θα είναι ο πρώτος σταθμός της ευρωπαϊκής περιοδείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ 15 Νοε 2025 | 15:44

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας φθάνει αύριο στην Αθήνα - Το επίκεντρο των συζητήσεων

Ο Ουκρανός ηγέτης θα συναντήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολούθως με τον πρωθυπουργό

ΕΚΛΟΓΕΣ... ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ 15 Νοε 2025 | 08:03

Μητσοτάκης: "Θα εξαντλήσω την 4ετία" -  Η... λάθος βελόνα του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρι Πότερ και ο χαρταετός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των μέτρων της ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μοίρασε 1,7 δισ. ευρώ με το βλέμμα στραμμένο στην δημοσιονομική πειθαρχία

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Νοε 2025 | 16:02

ΕπίθεσηΤσίπρα στον Μητσοτάκη που είπε ότι δεν θα διαβάσει το βιβλίο του, με αναφορές σε Φραπέ, υποκλοπές και Τέμπη

"Επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της", είπε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 14 Νοε 2025 | 15:19

Μητσοτάκης σε βουλευτές ΝΔ: Μετά το Πάσχα του 2027 οι εκλογές – Το θέμα είναι ποιος θα "σουβλιστεί"

Βορίζια, ακρίβεια, δημοσκοπήσεις, εσωκομματική ηρεμία, αλλά και εκλογές, στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη με τους βουλευτές ΝΔ

«ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» 14 Νοε 2025 | 12:16

Μονομαχία Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για την ακρίβεια: "Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ" - "Θησαυρίζουν τα ολιγοπώλια"

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι "ανακοινώνει μέτρα παυσίπονα'' για την ακρίβεια

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GREECE TALKS 14 Νοε 2025 | 10:40

Συζήτηση Μητσοτάκη με Γιάννη Μπέζο: "Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης - Δεν θα διαβάσω το βιβλίο του Τσίπρα"

Η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Μπέζο, στο πλαίσιο του συνεδρίου "Greece Talks 2025 - The Intelligence Age: Travel, Culture & Connection".

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 14 Νοε 2025 | 06:40

Στα μέτρα της ΔΕΘ ποντάρει η κυβέρνηση - Σύγκρουση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη στη Βουλή για την ακρίβεια

Τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να επανα-λανσάρει τα μέτρα της ΔΕΘ, που θα αρχίσουν να αποδίδουν από τον Ιανουάριο του '26 στην τσέπη όλων των μισθωτών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 13 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης στην Ελευσίνα: Η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αναβαθμίζεται διαρκώς και η χώρα ισχυροποιείται

"Πρώτη μας υποχρέωση να σκύψουμε πάνω από την ακρίβεια και να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 13 Νοε 2025 | 14:57

Diamond 62 MPP: Γιατί είναι πολύτιμα τα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής στην καταπολέμηση πυρκαγιών

Τα νέα, υπερσύγχρονα αεροσκάφη διαθέτουν οπτικούς, θερμικούς και υπέρυθρους αισθητήρες ώστε να παρακολουθούν την περιοχή επιχειρήσεων και να συγκεντρώνουν δεδομένα.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ 13 Νοε 2025 | 12:12

Τα τρία νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη της Πυροσβεστικής - Μητσοτάκης: Ιστορική και συμβολική στιγμή [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παραλαβή σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης του πιο φιλόδοξου προγράμματος αναβάθμισης των εναέριων μέσων Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ 13 Νοε 2025 | 07:00

Αντίδοτο στις δυσκολίες ψάχνει η κυβέρνηση: "Ξαναζεσταίνουν" τα μέτρα της ΔΕΘ που χάθηκαν με τα ΕΛΤΑ και τους αγρότες

Να ξεπεράσει τις σκιές που... γκριζάρουν τις θετικές ειδήσεις επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 12 Νοε 2025 | 19:30

Δημοσκόπηση RealPolls: Καλύτερος στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο Καραμανλής

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας σύμφωνα με το 62,5% στη δημοσκόπηση - Θετικά κρίνεται η μέχρι τώρα δραστηριότητα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 12 Νοε 2025 | 18:17

Μητσοτάκης στο TikTok για τις φοροελαφρύνσεις στους νέους: Δεν στηρίζονται με μεγάλα λόγια, αλλά με πράξεις

Τις φοροελαφρύνσεις που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή και αφορούν τους νέους παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Νοε 2025 | 16:48

Οι "οικογενειακές" φωτογραφίες Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη με υπουργούς τους στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου-Ελλάδας

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 13:35

Μητσοτάκης: Το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα γίνει- Αναζητούνται και νέοι επενδυτές

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες ενεργειακές συμφωνίες αμερικανικών κολοσσών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλειας ολόκληρης της Ευρώπης.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 12 Νοε 2025 | 12:50

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: "Είναι πολύ σημαντικό Ελλάδα και Κύπρος να μπορούμε να συντονιζόμαστε"

Συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Νοε 2025 | 11:52

Μαρινάκης: "Καμία φυγάδευση Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη - Τρέλες και αδιανόητα πράγματα"

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε ως την "πιο άδικη" την κατηγορία του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ έχει πλέον πασοκοποιηθεί αντί να κάνει κεντροδεξιά πολιτική.

3Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ 12 Νοε 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στο Μαξίμου: Στο επίκεντρο ενεργειακά και Κυπριακό

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον κ. Χριστοδουλίδη για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στην Αθήνα και αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας γεωπολιτικά και ενεργειακά.

ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 11 Νοε 2025 | 16:31

Μητσοτάκης: Το νέο Νοσοκομείο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος της Κομοτηνής ένα από τα τρία κοσμήματα του ΕΣΥ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 11 Νοε 2025 | 12:33

Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Αυξάνεται 50% το ανώτατο όριο του πετρελαίου για το οποίο επιστρέφεται ο ΕΦΚ στους αγρότες

"Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για το πώς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

1O ΣΥΝΕΔΡΙΟ NEWSAUTO TALKS 11 Νοε 2025 | 12:30

Μητσοτάκης: Οδική ασφάλεια δεν είναι μόνο τα πρόστιμα - Δεν είναι τυχαία η σταθερή μείωση των θυμάτων

"Η κυβέρνηση έχει θέσει την οδική ασφάλεια ως βασική κοινωνική προτεραιότητα, με πρώτη απόδειξη τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 11 Νοε 2025 | 10:08

Αλεξανδρούπολη: Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ για την άφιξη Μητσοτάκη - Στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 12:00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι, από όλη τη χώρα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 11 Νοε 2025 | 07:53

Στη Ροδόπη σήμερα ο Μητσοτάκης - Θα επισκεφθεί τον Σταθμό Συμπίεσης Φυσικού Αερίου της ΔΕΣΦΑ

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί και στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το Μουσείο Καραθεοδωρή και στη συνέχεια θα συναντηθεί με νέους της περιοχής.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 11 Νοε 2025 | 06:28

Γιατί όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει κόμμα - Τι εκτιμούν συνομιλητές του για το πότε

Η δίωρη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Αντέννα, εκτός από συζητήσεις έχει προκαλέσει και απορίες αλλά και προβληματισμό.

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 10 Νοε 2025 | 22:42

Αλεξανδρούπολη: Αγρότες με δεκάδες τρακτέρ έξω από το αεροδρόμιο - "Να μην έρθει ο Μητσοτάκης" [βίντεο]

Ο πρωθυπουργός πρόκειται να μεταβεί στην Κομοτηνή μέσω Αλεξανδρούπολης και οι αγρότες του Έβρου αντέδρασαν

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 22:08

Μητσοτάκης στην Ένωση Εφοπλιστών: "Υποχρέωσή μας να στεκόμαστε κοντά στους συμπολίτες μας όταν μας έχουν ανάγκη"

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, αν και "δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές της Θεσσαλίας", έχουν σημειωθεί σημαντικές πρόοδοι στα έργα αποκατάστασης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Νοε 2025 | 10:15

"Οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ": Το νέο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα από την εκτύπωση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα "Ιθάκη" θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία τις επόμενες ημέρες

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 10 Νοε 2025 | 07:21

Πόσο πιο κοντά στην ίδρυση του κόμματος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνέντευξη- διάγγελμα στον Αντέννα

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε την δική του πολιτική πλατφόρμα, με πατριωτικό πρόσημο και φιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην οικονομία, με παρέμβαση του κράτους, η οποία όπως είπε, είναι αναγκαία.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΜΕΤΑ ΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 06 Νοε 2025 | 07:41

Ερχονται μέτρα για την οπλοκατοχή – Τι περιλαμβάνει το πλαίσιο που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης

Με αφορμή το μακελειό στα Βορίζια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εξαγγείλει άμεσα μέτρα για την αυστηροποίηση του πλαισίου οπλοκατοχής.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Νοε 2025 | 10:14

Μητσοτάκης: Πύλη εισόδου για το LNG η Ελλάδα - Γκιλφόιλ: Σε νέα ύψη οι σχέσεις μας [εικόνες]

Με την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κίμπερλυ Γκίλφοϊλ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 20:14

Δημοσκόπηση Alco: Το 62% δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Τσίπρα - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους

Οι πολίτες ρωτήθηκαν συγκεκριμένα "πόσο εμπιστεύονται" τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 04 Νοε 2025 | 20:13

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Τα παραλειπόμενα της επίσκεψης στον Τασούλα και η ατάκα για τον γάμο της - "Θα εργαστούμε για νέο σύζυγο" [εικόνες]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ αποκάλυψε ότι πέρασε "υπέροχο μήνα του μέλιτος" στην Ελλάδα, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να σχολιάζει για τον γάμο της που δεν πήγε πολύ καλά...

ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ 04 Νοε 2025 | 16:06

Συγκλονίζει η Σάνα Μάριν: Με απείλησαν τόσες φορές με βιασμό που έχασα τον λογαριασμό

"Οι αρχηγοί των κομμάτων της κυβέρνησή της αποτέλεσαν τον στόχο μια ακατάπαυστης ροής διαδικτυακών απειλών, κυρίως σεξουαλικού χαρακτήρα¨", έγραψε η Σάνα Μαρίν.

H ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 04 Νοε 2025 | 13:40

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση στα σχόλια για το φόρεμα που επέλεξε στα εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Η Μαρέβα Μητσοτάκη για την περίσταση είχε επιλέξει να φορέσει ένα maxi φόρεμα Zeus+Δione συνδυασμένο με κομψές γόβες.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 04 Νοε 2025 | 13:11

Στο Προεδρικό Μέγαρο η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Ο διάλογος για Μύκονο και Σαντορίνη με Τασούλα [εικόνες - βίντεο]

Αμέσως μετά, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έγινε δεκτή στο ΥΠΕΞ από τον Γιώργο Γεραπετρίτη και αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

ΕΛΤΑ 04 Νοε 2025 | 12:25

Τέλος από CEO των ΕΛΤΑ ο Γρηγόρης Σκλήκας - Η επιστολή παραίτησης με αιχμές για τους βουλευτές

Η απόφαση να μπει λουκέτο σε 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ έφερε αναταράξεις στο εσωτερικό της γαλάζιας Κ.Ο.

ΒΑΡΥ ΚΛΙΜΑ 04 Νοε 2025 | 11:30

Στο τραπέζι η παραίτηση του CEO των ΕΛΤΑ - Πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου - Ανακοινώσεις το μεσημέρι

Η προγραμματισμένη για τις 13:00 συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου φέρεται να είναι στον "αέρα".

ΤΕΜΠΗ 03 Νοε 2025 | 12:25

Καρυστιανού: "Ο Μητσοτάκης είναι το χάος - H λύση ετοιμάζεται πολύ γοργά, θα βγάλει και τον ηγέτη της"

"Αυτή η κυβέρνηση είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί" είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Καρυστιανού.

ΠΙΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 06:30

Στην πρέσα μεταξύ ΕΛΤΑ & ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση - Ξεσηκώθηκαν και βουλευτές της ΝΔ για το κλείσιμο των ταχυδρομείων

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις υποθέσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ΕΛΤΑ.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Νοε 2025 | 13:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Κύπρο για το μνημόσυνο του Γλαύκου Κληρίδη – "Αγαπήθηκε και ενέπνευσε"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το "παρών" στο 12ο ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Γλαύκου Κληρίδη.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Νοε 2025 | 11:07

Κυρ. Μητσοτάκης: Η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η πιο δύσκολη που μπορώ να θυμηθώ - Προτεραιότητα οι ένστολοι

Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με έργα σε εξέλιξη, σημειώνει στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ 01 Νοε 2025 | 20:00

Τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στη Γκίζα - Παρόντες Μητσοτάκης και Μαρέβα [εικόνες - βίντεο]

Στην τελετή βρέθηκε πλήθος ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες