Follow us

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους ΑμεΑ για το "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον": Ένα πρόγραμμα για εσάς, με εσάς - Δεν σταματάμε εδώ

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ενισχυθεί με εθνικούς πόρους ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, φτάνοντας στα 34 εκατομμύρια, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πολίτες,

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΜΕΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της αναπηρικής κοινότητας, με τους οποίους συζήτησε την πορεία του προγράμματος "Προσβασιμότητα κατ' οίκον", μέσω του οποίου το κράτος για πρώτη φορά επιδοτεί έργα, όπως η κατασκευή ράμπας ή η τοποθέτηση αναβατορίου, που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις κατοικίες ή στους χώρους εργασίας τους.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ενισχυθεί με εθνικούς πόρους ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, φτάνοντας στα 34 εκατομμύρια, ώστε να εξυπηρετηθούν περισσότεροι πολίτες, με δεδομένο ότι μόλις το πρώτο 24ωρο αφότου τέθηκε σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα (https://prosvasimotita.minscfa.gov.gr/), την προηγούμενη εβδομάδα, υποβλήθηκαν περίπου 2.500 αιτήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σχεδόν στο σύνολο των αρχικά διαθέσιμων πόρων.

Συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους ΑμεΑ για το "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον": Ένα πρόγραμμα για εσάς, με εσάς - Δεν σταματάμε εδώ

Κατά την παρουσίαση της πορείας του προγράμματος, που έκανε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημάνθηκε πως τα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν επελέγησαν έπειτα από διάλογο με οργανώσεις της αναπηρικής κοινότητας, ώστε να έχουν τη μέγιστη δυνατή επίδραση στην καθημερινότητα των ΑμεΑ και ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το "Προσβασιμότητα κατ' οίκον" καλύπτει εργασίες σε κύριες και εξοχικές κατοικίες, τόσο ιδιόκτητες όσο και ενοικιαζόμενες, κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών και χώρους εργασίας.

"Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Ειδικά για συμπολίτες μας που έχουν μια αναπηρία, η δυνατότητα να μπορούν να κινηθούν άνετα μέσα στο σπίτι τους, χωρίς να αισθάνονται ότι κάνουν εκπτώσεις ή παραχωρήσεις από αυτό το οποίο θα περίμεναν, είναι εξαιρετικά σημαντική. Και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα να έρθουμε ως Πολιτεία αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς αλλά και εθνικούς πόρους για να καλύψουμε αυτή την σημαντική σας ανάγκη", τόνισε ο πρωθυπουργός όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

"Τον πρώτο λόγο να τον έχουν οι άμεσα ωφελούμενοι, έτσι ώστε να μας βοηθούν στην εξειδίκευση του σχεδιασμού του προγράμματος, διότι μόνο εσείς μπορείτε να γνωρίζετε την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης", προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιλέξιμες είναι παρεμβάσεις προσβασιμότητας τόσο λόγω κινητικής αναπηρίας, όπως η κατασκευή ή τροποποίηση ράμπας, η τοποθέτηση αναβατορίου ή ειδικού ανελκυστήρα, η ανακατασκευή μπάνιου για χρήση με αμαξίδιο και η προσαρμογή εσωτερικών χώρων, όσο και παρεμβάσεις λόγω αισθητηριακής αναπηρίας (π.χ. όρασης, ακοής), όπως ηχητικές και φωτεινές σημάνσεις, φώτα ειδοποίησης για κλήσεις/συναγερμούς, συστήματα ενίσχυσης ακοής ή αισθητηριακής καθοδήγησης και ψηφιακά βοηθητικά μέσα (ομιλούσες συσκευές, οθόνες με ειδικές λειτουργίες).

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΜΕΑ

Για τις παρεμβάσεις λόγω κινητικής αναπηρίας το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε έως 12.000 ευρώ και για τις παρεμβάσεις λόγω αισθητηριακής αναπηρίας σε έως 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που απαιτείται συνδυασμός παρεμβάσεων, το ποσό της επιδότησης αυξάνεται σε έως 14.500 ευρώ. Το 50% της επιχορήγησης προκαταβάλλεται με την έγκριση της αίτησης.

Η εξόφληση γίνεται μετά τη βεβαίωση της ολοκλήρωσης των έργων. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω και ατομικό εισόδημα έως 60.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων της αναπηρικής κοινότητας χαιρέτισαν το πρόγραμμα, τονίζοντας πως ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημά τους.

"Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο ζητάγαμε χρόνια, και σαν ΕΣΑμεΑ, αναπηρικό κίνημα, και οι σύλλογοί μας και όλοι και στις κουβέντες μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί η αναπηρία μας καθορίζεται από την προσβασιμότητα", σημείωσε η Κορίνα Θεοδωρακάκη, γραμματέας της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ). "Είναι πρωτοποριακή δράση και πρέπει να το πούμε, δεν έχει ξαναγίνει", συμπλήρωσε.

"Η συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ήταν εξαιρετική και παραγωγική, άλλωστε με τις αιτήσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι αυταπόδεικτο ότι η επιτυχία του είναι σημαντική", δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Κούτσιανος, γενικός γραμματέας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). "Η Εθνική Συνομοσπονδία, και με τους φορείς μέλη της, διεκδικεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα από το 2015, κύριε πρόεδρε. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό που υλοποιείται, έστω με καθυστέρηση, και οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι, να το πιστώσουμε σε εσάς, διότι δική σας προσπάθεια είναι αυτή", συνέχισε.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΜΕΑ

Την ευκολία στη χρήση της πλατφόρμας ανέδειξε ο Χρήστος Κορομηλάς από το Δ.Σ. του "Φάρου Τυφλών": "Είναι το μόνο πρόγραμμα που κατάφερα να εκτελέσω μόνος μου, από το τηλέφωνό μου. Ήταν τόσο εύκολο, τρία βήματα, όλα προσυμπληρωμένα και όλα έτοιμα".

Την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπάνιων Ασθενών Ελλάδας, Δημήτρης Αθανασίου. "Δεν το πιστεύαμε όταν το πληροφορηθήκαμε", είπε χαρακτηριστικά και τόνισε τη σημασία της πρόληψης. "Η αναπηρία για εμάς είναι ένα μονοπάτι: της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της αντιμετώπισης με αυτά τα μέτρα. Πιστεύουμε ότι θα έρθουν και μέτρα στον τομέα της πρόληψης", σημείωσε.

Το πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ' οίκον" εντάσσεται σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων για την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε, μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία για επιδοτούμενη αντικατάσταση των συμβατικών αναπηρικών αμαξιδίων με ηλεκτροκίνητα. Τονίστηκε επίσης πως οι παρεμβάσεις που γίνονται σε χώρους υγιεινής δημόσιων σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου", περιλαμβάνουν απαραίτητα την εγκατάσταση υποδομών πρόσβασης.

Μητσοτάκης: Ένα πρόγραμμα για εσάς, με εσάς - Δεν σταματάμε εδώ

Στο τέλος της σύσκεψης ο πρωθυπουργός δήλωσε:

Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας, για τα καλά σας λόγια και επιτρέψτε μου εν συντομία τέσσερις παρατηρήσεις και μία παράκληση. Καταρχάς, πρώτη παρατήρηση: από το 2019 η κυβέρνησή μας επεδίωξε, μέσω ενός κεντρικού συντονισμού από το Μέγαρο Μαξίμου, να υλοποιήσει μία ολοκληρωμένη -για πρώτη φορά νομίζω στην ιστορία της χώρας- στρατηγική για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των ατόμων με αναπηρία. Και νομίζω ότι έχουμε πολλά θετικά παραδείγματα επιτυχημένων πρωτοβουλιών, που σχεδιάστηκαν με τη δική σας συμμετοχή -και θέλω να σας ευχαριστήσω γι' αυτό- και υλοποιήθηκαν από διαφορετικά υπουργεία, υπό τον κεντρικό συντονισμό, όμως, των υπουργών Επικρατείας, του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Σταύρου Παπασταύρου και τώρα του Άκη Σκέρτσου και θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά, διότι πράγματι αγκάλιασε αυτήν την μεγάλη συμπληρωματική ευθύνη στις ήδη επιβαρυμένες αρμοδιότητές του.

Και βέβαια, αναφερθήκατε και εσείς σε ορισμένες από τις σχετικά πρόσφατες δράσεις, οι οποίες αποτελούν και για εμάς σημεία προτεραιότητας. Οι μη αναστρέψιμες παθήσεις αποτελούσαν έναν ελληνικό παραλογισμό του συστήματος πιστοποίησης αναπηριών και νομίζω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να το διορθώσουμε. Προτιμώ πάντα να είμαι, θα έλεγα, πιο τολμηρός κι ας είμαστε ανοιχτοί ενδεχομένως στο να μας κοροϊδέψει κάποιος, παρά το αντίθετο. Διότι το να επιβάλουμε κάποιον στη βάσανο να πρέπει να πιστοποιεί μία μη αναστρέψιμη αναπηρία, μία μη αναστρέψιμη ασθένεια, είναι ο ορισμός του παραλογισμού και θα έλεγα ο ορισμός της περιφρόνησης.

Είναι η αντίθεση, η απόλυτη αντίθετη έννοια της ενσυναίσθησης, στην οποία αναφερθήκατε, η οποία πρέπει να διέπει όλες τις στρατηγικές μας. Το ίδιο ισχύει και για τις πρωτοβουλίες τις πρόσφατες που πήραμε για τους συμπολίτες μας με κώφωση, με προβλήματα ακοής, τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει ως προς την προσβασιμότητα των ΚΕΠΑ. Επισκέφθηκα πρόσφατα τον χώρο που έχουμε στο Γαλάτσι. Νομίζω ότι έχουμε κάνει μια σημαντική πρόοδο, όμως, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Θα έρθω στη συνέχεια σε αυτό.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΜΕΑ

Δεύτερη επισήμανση είναι ότι το πρόγραμμα αυτό, για το οποίο μιλάμε σήμερα, χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 24 εκατομμύρια και είναι ένα ακόμα απτό παράδειγμα του πώς οι ευρωπαϊκοί πόροι τελικά μπορούν να καταλήξουν σε δράσεις, οι οποίες είναι πραγματικά ωφέλιμες, θα έλεγα σωτήριες για συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη από μία τέτοια στήριξη. Το πρόγραμμα είναι 24 εκατομμύρια ευρώ και θα προσθέσουμε και άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς πόρους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, οι οποίοι ήδη έχουν κάνει αίτηση από την ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα.

Τρίτη επισήμανση: τα δικά σας λόγια είναι η καλύτερη απόδειξη του πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα για εσάς, με εσάς. Τον πρώτο λόγο να τον έχουν, δηλαδή, οι άμεσα ωφελούμενοι, έτσι ώστε να μας βοηθούν στην εξειδίκευση του σχεδιασμού του προγράμματος, διότι μόνο εσείς μπορείτε να γνωρίζετε την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης. Και γιατί αποδίδω τόσο μεγάλη σημασία σε αυτό το πρόγραμμα; Γιατί το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας. Ειδικά για συμπολίτες μας που έχουν μια αναπηρία, η δυνατότητα να μπορούν να κινηθούν άνετα μέσα στο σπίτι τους, χωρίς να αισθάνονται ότι κάνουν εκπτώσεις ή παραχωρήσεις από αυτό το οποίο θα περίμεναν, είναι εξαιρετικά σημαντική. Και χαίρομαι που έχουμε τη δυνατότητα να έρθουμε ως Πολιτεία αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς αλλά και εθνικούς πόρους για να καλύψουμε αυτή την σημαντική σας ανάγκη. Και πάλι ευχαριστώ την ΕΣΑμεΑ, γιατί έχουμε αναπτύξει έναν πραγματικά ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο και μπορείτε να μας κατευθύνετε, με, θα έλεγα, διεκδικητικό ρεαλισμό στο τι μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Τέταρτη επισήμανση: προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Έχουμε μια σειρά από νέες δράσεις τις οποίες δρομολογούμε ακόμα. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα για τα αμαξίδια, διότι καταλαβαίνω ιδιαίτερα ότι για έναν συμπολίτη μας με κινητική αναπηρία το αμαξίδιο είναι η πόρτα τους, ουσιαστικά είναι το εργαλείο το απαραίτητο για να μπορέσει να κάνει πράξη όχι μόνο την προσβασιμότητα, αλλά και την ενεργή συμμετοχή στην οικονομική, στην κοινωνική ζωή, τη δυνατότητα αυτόνομης μετακίνησης. Και πράγματι, έχοντας δει την πρόοδο της τεχνολογίας και βλέποντας ταυτόχρονα και πολλά από τα αμαξίδια τα οποία ακόμα χρησιμοποιούν συμπολίτες με αναπηρία, ναι, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο και κάτι περισσότερο και μέσω του ΕΟΠΥΥ για να ενισχύσουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας στην απόκτηση πιο σύγχρονων αμαξιδίων, τα οποία πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν μια καθοριστική διαφορά στη δική σας ποιότητα ζωής.

Και τώρα η παράκλησή μου: επειδή πολλές από τις κινητικές αναπηρίες σχετίζονται με ατυχήματα δυστυχώς, ατυχήματα τροχαία κατά κανόνα, θα θέλαμε τη συμμετοχή σας σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνουμε και μέσω του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να μοιραστείτε τις ιστορίες σας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, να περιορίσουμε τουλάχιστον, να δημιουργήσουμε μια νέα γενιά κινητικά αναπήρων, κυρίως νέων παιδιών που μέσα στον ενθουσιασμό της νεότητας δεν αντιλαμβάνονται ότι μπορεί μια στιγμιαία επιλογή τους να τους οδηγήσει για μια ζωή σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Και νομίζω ότι η δική σας συμμετοχή σε μια τέτοια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, ειδικά της νέας γενιάς, θα είχε πολύ μεγάλη σημασία, γιατί εν πολλοίς θα μεταφέρετε τα δικά σας προσωπικά βιώματα.

Οπότε να σταματήσω εδώ. Να σας ευχαριστήσω και πάλι για την παρουσία σας. Να εκφράσω την ευχή μου, για να μην πω την βεβαιότητά μου, ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί όπως ακριβώς το έχουμε σχεδιάσει. Θα υπάρχουν πάντα μικρές δυσκολίες, αλλά εδώ είμαστε να τις αντιμετωπίσουμε και με χαρά εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί να μπορούμε πια εντός κάποιων μηνών να επισκεφτούμε τους πρώτους συμπολίτες μας οι οποίοι θα έχουν εγκαταστήσει στα σπίτια τους υποδομές που θα κάνουν την προσβασιμότητα εντός του σπιτιού τους πιο απλή και πιο εύκολη.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου επισήμανε: "Η προσβασιμότητα δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα. Για πρώτη φορά, με το πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ' οίκον", δίνουμε άμεση χρηματοδότηση σε πολίτες με αναπηρία, ώστε να διαμορφώσουν το σπίτι ή τον χώρο εργασίας τους σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Η μεγάλη συμμετοχή στην πλατφόρμα https://prosvasimotita.minscfa.gov.gr/ από τις πρώτες κιόλας ημέρες δείχνει αφενός την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος και αφετέρου την αναγκαιότητά του. Μέσα σε πέντε ημέρες υποβλήθηκαν πάνω από 4.800 αιτήσεις. Γι' αυτό, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενισχύεται άμεσα ο προϋπολογισμός του προγράμματος με επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ ώστε να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας με αναπηρία".

Στη συνάντηση έλαβε επίσης μέρος ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το νοσταλγικό ποτό που θα πίνουν σύντομα όλοι στα μπαρ της Αθήνας

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 31 Ιαν 2026 | 09:27

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Η ατζέντα και οι "κόκκινες γραμμές"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδεύουν προς το τετ α τετ κορυφής της Άγκυρας.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 30 Ιαν 2026 | 19:27

Μητσοτάκης από Ζάγκρεμπ: Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι απαραίτητες

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ζάγκρεμπ, λαμβάνει μέρος ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 30 Ιαν 2026 | 18:01

"Το είπαμε, το κάναμε": Το βίντεο Μητσοτάκη για τη μείωση φόρων και την αύξηση μισθών

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι αυξήσεις αθροίζουν υπό προϋποθέσεις μέχρι και δύο μισθούς τον χρόνο

ΕΡΕΥΝΑ 30 Ιαν 2026 | 14:47

Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου- Πού κερδίζει και πού χάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι χειρότερες κατηγορίες για την κυβέρνηση είναι οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΚΡΗΤΗ 30 Ιαν 2026 | 12:32

Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου ο Μητσοτάκης: Το 2028 θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Καστέλι Ηρακλείου γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Ιαν 2026 | 07:30

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 29 Ιαν 2026 | 18:50

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία - Εντάσσεται στο "Προλαμβάνω"

Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Catherine Vautrin: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 Ιαν 2026 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το κυκλοφοριακό: Περιορισμός φορτηγών στον Κηφισό, έξυπνα φανάρια, νέοι δρόμοι

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σε τρία επίπεδα: άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ 28 Ιαν 2026 | 06:43

Μπαίνει στο πολιτικό παιχνίδι η Καρυστιανού: Από τις αμβλώσεις στα ελληνοτουρκικά και στην... αποφυγή νέων συνεντεύξεων

Μέσα στον Φεβρουάριο η κ. Καρυστιανού και οι συνεργάτες της θα ανακοινώσουν το νέο κόμμα.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Μητσοτάκης για τραγωδία στη Ρουμανία: Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

"Η ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία μας βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Ιαν 2026 | 13:55

Π. Μαρινάκης για Καρυστιανού: Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής για να της απαντάμε για τα ελληνοτουρκικά

"Σε κάποιες υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όπως είναι αυτά τα οποία είπε για τις αμβλώσεις. Σε κάποιες άλλες, δεν είναι θεσμικός συνομιλητής, δεν απαντάμε"" τόνισε ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2026 | 13:24

Σύσκεψη με Μητσοτάκη για ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο - Όχι σε μαζικό εμβολιασμό

Κεντρική προτεραιότητα η ύπαρξη περισσότερων κτηνιάτρων στο πεδίο και η αξιοποίηση και νέων εργαστηρίων - Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Ιαν 2026 | 18:10

Ολιγόλεπτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και την αποχώρηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 11:26

Μητσοτάκης για τη φωτιά στα Τρίκαλα: Η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι η πυροσβεστική ήδη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΜΕΡΕΣ 26 Ιαν 2026 | 10:15

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό για κυκλοφοριακό και τα νέα μέτρα στον Κηφισό

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη σε έναν μήνα από τώρα θα αρχίσει προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι πολίτες, με περισσότερα μέλη της τροχαίας στους δρόμους

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 25 Ιαν 2026 | 20:16

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην εθνική πόλο: "Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι"

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!"

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:57

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών-μελών της

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΟ INSTAGRAM 24 Ιαν 2026 | 18:51

Καλάβρυτα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας [βίντεο]

"Μου ζήτησαν να παρουσιάσω το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας στα Καλάβρυτα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 24 Ιαν 2026 | 11:58

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα: Στις πίστες του Χιονοδρομικού, με τα χιονοπέδιλα στον ώμο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Ιαν 2026 | 10:41

Μητσοτάκης στο Euronews: Είναι καλό που ο Τραμπ έκανε σαφές ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση στη Γροιλανδία

Η διατλαντική σχέση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΕΕ-ΗΠΑ 23 Ιαν 2026 | 07:25

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι εντάσεις ζημιώνουν και τις δύο πλευρές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα", σε σχέση με τον χρόνο στον οποίο συγκαλέστηκε η Σύνοδος Κορυφής.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 20:08

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Ναι" στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ, αλλά μόνο για τη Γάζα

"Πρότασή μου, οι 13 χώρες να προσυπογράψουν την προσχώρησή τους μόνο για την επόμενη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Γάζα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ" 22 Ιαν 2026 | 17:00

Μαρινάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Νταβός - Η επίσημη εξήγηση

Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού ήταν διήμερη παρουσία του στο Νταβός, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22 Ιαν 2026 | 07:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στο Νταβός: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και μετά Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στις 10:30 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το ζήτημα της ευλογιάς και των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 17:16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέταξε σήμερα για το Νταβός εξαιτίας της κακοκαιρίας - Ισως πάει αύριο

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός δεν θα αναχωρήσει απόψε για τη Ζυρίχη

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 11:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθυστερεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Νταβός λόγω κακοκαιρίας

Η αναχώρηση του πρωθυπουργού για την ελβετική πόλη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 21 Ιαν 2026 | 06:31

Η Ευρώπη απέναντι στον Τραμπ - Ο Μητσοτάκης στο Νταβός και οι δύσκολες ισορροπίες της Ελλάδας

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, και από την άλλη κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Ιαν 2026 | 18:38

Το δείπνο της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

Στο δείπνο συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 20 Ιαν 2026 | 13:22

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στην κηδεία του βιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου - Παρών και ο Παύλος Ντε Γκρες

Ο "πατριάρχης" της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

20 Ιαν 2026 | 12:24

Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση στο "αντίο" στην τελευταία αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, στην ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Ιαν 2026 | 10:53

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών - Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ"

Η Ελλάδα έχει στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά είναι και μέλος της ΕΕ τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον ΠτΔ - "Έχουμε αγωνιστεί για την υπεράσπιση πολυμέρειας και Διεθνούς Δικαίου".

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ 19 Ιαν 2026 | 13:06

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Εξω από το Μαξίμου ο Ανεστίδης [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες θα προτάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 14 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 19 Ιαν 2026 | 12:00
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 17 Ιαν 2026 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "προβοκατόρικη" ερώτηση του Νίκου Μάνεση - "Μη με τρομάζετε έτσι" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, στη συνέντευξή του στον Alpha

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Ιαν 2026 | 12:44

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόσω ολοταχώς" στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα [εικόνες]

Στους δρόμους του Αμαρουσίου περπάτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με πολίτες

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Ιαν 2026 | 10:15

Μητσοτάκης: "Δεν μπορώ να δώσω άλλα χρήματα στους αγρότες" - Τι είπε για Ανεστίδη και Καρυστιανού

"Μέσα στον Φεβρουάριο το ραντεβού με Ερντογάν, είπε χοντράδα ο Ράμα - Θλιβερή η εικόνα της Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ, στυγνός δικτάτορας ο Μαδούρο"

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 16 Ιαν 2026 | 20:31

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Ποιος αντικαθιστά τον Ανεστίδη

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Ιαν 2026 | 16:28

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΤΕΠ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 16 Ιαν 2026 | 13:45

Οι αγροτοσυνδικαλιστές αδειάζουν Ανεστίδη: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του - Να αυτοεξαιρεθεί από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Οφείλει ως έμπειρος συνδικαλιστής που είναι να διευκολύνει τη Συντονιστική Επιτροπή και να μην χαλάσει ο διάλογος", είπε ο κ. Αλειφτήρας για τον Κώστα Ανεστίδη.

ΣΑΛΟΣ 16 Ιαν 2026 | 10:51

"Εντάξει, ζητάω και συγγνώμη", λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανεστίδης μετά τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη

"Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο γιατί ήταν εκτός αέρα... εγώ απλά το είπα φιλικά σε όλους, ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες πίσω από κλειστές πόρτες", σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 21:07

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βίντεο με την υποδοχή του "Κίμωνα" στον Σαρωνικό Κόλπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στη λαμπρή τελετή υποδοχής της φρεγάτας "Κίμων"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 19:30

Γεύμα Μητσοτάκη με τον διοικητή της Fed, παρουσία Γκίλφοϊλ - "Εντυπωσιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας"

Γεύμα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στιβ Μίραν, είχε την Πέμπτη 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2026 | 13:35

Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω την πατρίδα πιο ασφαλή από ό,τι την παρέλαβα

Έναν ακόμα "κρίκο" σε μία "διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων" χαρακτήρισε την ένταξη της φρεγάτας Belharra "Κίμων" στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρωθυπουργός.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 15 Ιαν 2026 | 12:29

Φιντάν: Συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο - "Να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου"

"Θέλουμε μόνιμη λύση στο Αιγαίο", δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 09:16

Χαραμάδα τερματισμού των μπλόκων βλέπει το Μαξίμου μετά τη μεταβολή των "σκληρών" αγροτοσυνδικαλιστών

Βασική κυβερνητική γραμμή, είναι οι λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και ο διάλογος με όρους σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και με όλους τους δρόμους ανοικτούς

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ 14 Ιαν 2026 | 19:36
"ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ" 14 Ιαν 2026 | 16:31

Ψηφιακός φάκελος: Ο Μητσοτάκης σε δικηγορικό γραφείο για την εφαρμογή του – "Λιγότερη γραφειοκρατία"

Παρακολούθησε στην πράξη την εφαρμογή του νέου ψηφιακού δικαστικού φακέλου ο κ. Μητσοτάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 16:03

Αγρότες: Ναι στον διάλογο με Μητσοτάκη και από τους "σκληρούς" των μπλόκων - Με ανοιχτούς δρόμους

Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη με ανοιχτούς δρόμους και χωρίς κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες στο Συντονιστικό στον Παλαμά Καρδίτσας

ΜΕ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 14 Ιαν 2026 | 13:02

Ποιοι αγρότες κόπηκαν από το ραντεβού με Μητσοτάκη: Ο ένας ελέγχεται για επιδοτήσεις, ο άλλος βανδάλισε περιπολικό

Ο πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν, κανέναν αγρότη που ελέγχεται από το Οργανωμένο Εγκλημα για παράνομες επιδοτήσεις

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Ιαν 2026 | 11:57

Χατζηδάκης: Είναι λογικό να δει ο πρωθυπουργός εκπρόσωπο αγροτών που έσπασε περιπολικό μπροστά στις κάμερες;

"Η κουβέντα γίνεται με όρους ενός ψευτοτσαμπουκά πια, όπου η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει 20 από τα 27 αιτήματα", δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 14 Ιαν 2026 | 06:45

Αγροτικό: Οριστική ρήξη της κυβέρνησης και των σκληρών μπλόκων - "Μία κομματική μειοψηφία εκβιάζει την κοινωνία"

Ο Πρωθυπουργός φάνηκε να τραβάει κόκκινη γραμμή στους "σκληρούς", στους οποίους απέδωσε καθαρά κομματικά κίνητρα.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΙΘΑΝΑ 13 Ιαν 2026 | 22:05

Αγρότες: Σκυτάλη σε Μητσοτάκη δίνουν οι "πρόθυμοι" μετά το ραντεβού - Τρακτέρ για την Αθήνα… ζεσταίνουν οι "σκληροί"

Οι αγρότες που συμμετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό περιμένουν πλέον από την κυβέρνηση να δώσει λύσεις - Πιθανές βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 13 Ιαν 2026 | 19:54

Μητσοτάκης για αγρότες: Μια κομματική μειοψηφία επιμένει στα μπλόκα - Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμούς και παρανομίες

"Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη" και "δεν θα πληρώνουν πια Ειδικό Φόρο στο πετρέλαιο", τόνισε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 13 Ιαν 2026 | 18:37

Τι ειπώθηκε στη μαραθώνια συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών -Βελτιώσεις σε ρεύμα και πετρέλαιο

Σχεδόν 3,5 ώρες κράτησε η συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν βελτιωτικές προτάσεις στα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 13 Ιαν 2026 | 14:36

Σε εξέλιξη η συνάντηση των αγροτών με Μητσοτάκη - Το "καρφί" για τους "σκληρούς" των μπλόκων που δεν πήγαν [βίντεο]

Με τα πόδια μετέβησαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.

ΜΟΝΑΔΙΚΟ 13 Ιαν 2026 | 14:10

Ο Σάκης Μουμτζής εξηγεί, γιατί ο Μητσοτάκης παραμένει πρώτος στις δημοσκοπήσεις (παρά τη φθορά)

Το δημοσκοπικό παράδοξο της κυριαρχίας του πρωθυπουργού σε όλες τις μετρήσεις εδώ και 10 χρόνια

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ 12 Ιαν 2026 | 20:29

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε στη Μαδρίτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ', στα βασιλικά ανάκτορα, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία

ΜΑΔΡΙΤΗ 12 Ιαν 2026 | 16:40

Μητσοτάκης από την Ισπανία: "Η ΕΕ είναι ενωμένη στο ζήτημα της Γροιλανδίας - Να πρυτανεύσει η λογική"

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Γροιλανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΕΕ θα είναι απολύτως ενωμένη στο ζήτημα αυτό και ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 08:18

Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στη Μαδρίτη - Συναντήσεις με Σάντσεθ και Βασιλιά Φελίπε

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια.

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 14:41

Επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ισπανία: Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 10:28

Μητσοτάκης στην πρώτη ανασκόπηση 2026: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, την διάσκεψη των προθύμων για την Ουκρανία και στην Παιδεία

10 Ιαν 2026 | 16:11

Μητσοτάκης: Selfies και συζητήσεις με πολίτες στο Μοσχάτο - Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τους πλήρωσε ακριβά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Μοσχάτο, αμέσως μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 14:23

Μητσοτάκης για τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ: Αλλάξαμε την Ελλάδα, θυμηθείτε πού ήταν το 2016 και πού είναι σήμερα

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών και φίλων του κόμματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ 10 Ιαν 2026 | 10:09

Η "κάθοδος" των αγροτών στην Αθήνα: Συνεδριάζουν για τη συνάντηση με Μητσοτάκη - "Πάμε με μικρό καλάθι"

Οι αγρότες αποφασίζουν για την αντιπροσωπεία και την ατζέντα σχετικά με την κρίσιμη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος