Συνάντηση Μητσοτάκη με συνταγματολόγους για την Αναθεώρηση

υνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με κορυφαίους Συνταγματολόγους.

sunantisi-mitsotaki-me-suntagmatologous-gia-tin-anathewrisi
SHARE THIS
0
SHARES

«Επτά κορυφαίοι Συνταγματολόγοι καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ: το περιεχόμενο των αναθεωρητέων άρθρων του Συντάγματος θα το καθορίσει η επόμενη και όχι αυτή η βουλή» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα με τους Συνταγματολόγους κ. Σπύρο Βλαχόπουλο, Ξενοφώντα Κοντιάδη, Κώστα Μποτόπουλο, Πέτρο Παραρά και Φίλιππο Σπυρόπουλο, παρουσία και του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τασούλα.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, «καινοφανής» όπως τη χαρακτηρίζει η ΝΔ, ότι ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος οι αποφάσεις της παρούσας βουλής δεσμεύουν την επόμενη όχι μόνον ως προς τα αναθεωρητέα άρθρα, αλλά και ως προς το περιεχόμενό τους.

Όπως τονίζει η ΝΔ «την πρωτοφανή αυτή άποψη σημειώνεται ότι υποστήριξαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενοι ότι οι διατυπώσεις που προτείνουν για κάθε αναθεωρητέο άρθρο είναι απολύτως δεσμευτικές και για την επόμενη Βουλή. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε οποιαδήποτε προηγούμενη αλλαγή του καταστατικού χάρτη».

Οι Συνταγματολόγοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν εκτενώς ομόφωνα συμφώνησαν ότι «η επόμενη βουλή που θα είναι αναθεωρητική, καθοιονδήποτε τρόπο δεν δεσμεύεται ως προς το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων».

Επιπλέον δε επισήμαναν ότι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο «στην αναθεωρητική διαδικασία παρεμβάλλονται οι εθνικές εκλογές, προκειμένου να τοποθετηθεί το εκλογικό σώμα και επί των προτάσεων των κομμάτων για τη Συνταγματική αναθεώρηση».

Η ΝΔ υπενθυμίζει ότι «την άποψη αυτή που διαχρονικά είναι η κρατούσα, υποστήριξαν και οι δύο ακόμη γνωστοί Συνταγματολόγοι -οι κ. Νίκος Αλιβιζάτος και Αντώνης Μανιτάκης- οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι στη σημερινή σύσκεψη, αλλά συνομίλησαν τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς απουσιάζουν στο εξωτερικό».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κατόπιν τούτου η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων. Να εγκαταλείψει έστω μια φορά τις καιροσκοπικές μεθοδεύσεις της και να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα την αναθεώρηση του Συντάγματος που είναι η σημαντικότερη κοινοβουλευτική διαδικασία».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook