Συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου με τον Πατριάρχη Αντιόχειας

Συνάντηση με τον Συρορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, Ιγνάτιο-Ευφραίμ Β', είχε σήμερα ο πρωθυπουργός.

sunantisi-tsipra-ierwnumou-me-ton-patriarxi-antioxeias
SHARE THIS
0
SHARES

Συνάντηση με τον Συρορθόδοξο πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής, Ιγνάτιο-Ευφραίμ Β', είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε παρουσία του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, συζητήθηκε εν γένει η κατάσταση στη Συρία καθώς και η κατάσταση των εκεί χριστιανικών πληθυσμών.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο μακαριότατος για την προστασία και τη διατήρηση της ενότητας των χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής και σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε δυνατή συνδρομή για την ενίσχυση των προσπαθειών του.

Ο προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αντιοχείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες από τη Συρία, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την εμπόλεμη κατάσταση. Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία η Ελλάδα να συνεισφέρει εν ευθέτω χρόνω στην ανοικοδόμηση της χώρας από τον πολυετή εμφύλιο πόλεμο.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, μετά τις ανακοινώσεις για τη συμφωνία που αφορά τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας και το κοινό ανακοινωθέν των δύο πλευρών. Μάλιστα, η εν λόγω συνάντηση με αφορμή την επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. 

 

 

 

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook