Ο Σουλτς «αδειάζει» Μαξίμου: Καμία πρωτοβουλία από το Ε.Κ για το χρέος

Με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς συναντήθηκε νωρίτερα στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της απομείωσης του χρέους

sunantisi-tsipra-soults-stis-brukselles-ti-eipan-gia-to-xreos
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «άδειασε» την κυβερνητική πηγή η οποία αμέσως μετά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Σουλτς, έλεγε στους δημοσιογράφους ότι «ο κ. Σουλτς είναι θετικός στο να συμβάλει στο ζήτημα του χρέους και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσα από πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και σε εθνικό επίπεδο εντός της Γερμανίας». 

Απαντώντας ο κ. Σουλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε επί λέξη: «Άκουσα και εγώ τη φήμη αυτή ως Πρόεδρος του ΕΚ, και δεν μπορώ να απαντήσω. Εξεπλάγην από τις φήμες πως το ΕΚ θα λάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το συνεχιζόμενο διάλογο στην Ελλάδα και μου εξήγησε για τις συζητήσεις με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΔΝΤ για το θέμα αυτό.

Θεωρώ πως η πηγή της φήμης αυτής είναι πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής, (το θέμα του χρέους) θα υπάρξει στην ατζέντα εργασίας της σε επόμενη συνεδρίαση, αυτό είναι κάτι τυπικό αλλά δεν αποτελεί συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ΕΚ».

Ακούστε τη δήλωση του κ. Σουλτς στο 4:48 του βίντεο

Νωρίτερα και σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως το θέμα του ελληνικού χρέους δεν πρέπει να είναι μέρος της προεκλογικής γερμανικής ατζέντας για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να έχει λυθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιθανή και η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί κατά τη διάρκεια της και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζ. Κ. Γιουνκερ και τον Γάλλο πρόεδρο Φ. Ολάντ, ενώ αύριο το πρωί είναι προγραμματισμένη  η συνάντησή του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook