Συνδικαλιστές ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Απαιτούν να έχουν δωρεάν ρεύμα

Κάθε άλλο παρά με μεταβολή θέσεων απέναντι στο νομοσχέδιο της ΔΕΗ μοιάζει η απόφαση τη ΓΕΝΟΠ για αναστολή των κινητοποιήσεων της.

sundikalistes-genop-dei-apaitoun-na-exoun-dwrean-reuma
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κάθε άλλο παρά με μεταβολή θέσεων απέναντι στο νομοσχέδιο της ΔΕΗ μοιάζει η απόφαση τη ΓΕΝΟΠ για αναστολή των κινητοποιήσεων της.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η νέα αναστολή της 48ωρης απεργίας αποφασίστηκε εξαιτίας της μη εισαγωγής του νομοσχέδιου στην Ολομέλεια της Βουλής, άρα ο κίνδυνος για black out θα επανέλθει όταν οι διατάξεις για τη Δημόσια Επιχείρηση έρθουν για ψήφιση στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Μια πρώτη γεύση της άκαμπτης στάσης των συνδικαλιστών πήρε χθες η Βουλή κατά την ακρόαση των φορέων στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μπορεί να μην απείλησε ευθέως με απεργίες εμφανίστηκε αντιθέτως μέχρι και «λυρικός» για να περιγράψει την συναισθηματική φόρτιση του κλάδου. «άλλο να πεθαίνεις για την Ελλάδα και άλλο η Ελλάδα να σε πεθαίνει» σχολίασε.

Εκεί όμως που προκάλεσε αίσθηση ήταν όταν μίλησε για τον περιορισμό των προνομίων των εργαζομένων φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι «συλλογική σύμβαση μονομερώς δεν έχει καταργήσει ούτε η χούντα».

Σαν μην γνωρίζει για την δεινή θέση που βρίσκεται η Δημόσια Επιχείρηση επέμεινε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη βάλει το χέρι στην τσέπη,  ενώ ισχυρίστηκε ότι και όταν εφαρμόστηκε η έκπτωση στα τιμολόγια του ρεύματος πριν από 62 χρόνια, η πορεία της επιχείρησης δεν ήταν ανέφελη.

«Εφαρμόστηκε το ειδικό τιμολόγιο, για πρώτη φορά, το 1957 και μάλιστα, τότε, επειδή ήταν έναντι μισθού, η εταιρία, σε περιοχές όπου δεν υπήρχε ηλεκτρικό, έδινε μπρικέτα δωρεάν στους εργαζόμενους. Γιατί τότε η εταιρεία επίσης είχε προβλήματα και δεν είχε δώσει χρήματα στους εργαζόμενους και τους έδωσε παροχή σε είδος» είπε.

Ο συνδικαλιστής κατηγόρησε την κυβέρνηση για την μείωση της έκπτωσης στα τιμολόγια που θα υποστούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνταξιούχοι της Δημόσιας Επιχείρησης ( 30% έναντι 75% που ισχύει έως σήμερα) αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι έχει στόχο να οδηγήσει τους καταναλωτές σε άλλες ιδιωτικές εταιρίες.  «Θα οδηγήσετε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε άλλες εταιρίες» ανέφερε και πρόσθεσε «εμείς δεν έχουμε προνόμια, το μοναδικό προνόμιο που έχουμε είναι οι εκατοντάδες νεκροί για να ηλεκτροδοτηθεί η χώρα». Υποστήριξε μάλιστα ότι οι καταναλωτές τυγχάνουν μεγαλύτερων εκπτώσεων σε ανταγωνιστικές ιδιωτικές εταιρίες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ είπε επίσης ότι η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου προωθεί τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και οδηγεί τους εργαζομένους σε συνθήκες γαλέρες αφού καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook