Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο πριν την αναχώρηση Τσίπρα για Βρυξέλλες

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 22 και 23 Ιουνίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο πριν την αναχώρηση Τσίπρα για Βρυξέλλες

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στη Βουλή.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 22 και 23 Ιουνίου.

Το απόγευμα θα συμμετάσχει και θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει - Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους».

Τις επόμενες δύο μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής, όπου σύμφωνα με την ατζέντα που έχει δημοσιοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τα κυριότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν στα ζητήματα της μετανάστευσης, ασφάλειας και άμυνας, της απασχόλησης, ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Μόνος ο Τσίπρας στο Μαξίμου, «πάγος» από πολιτικούς αρχηγούς

Επαφές χωρίς λαγούς και χωρίς ψευδαισθήσεις ήταν αυτές που ολοκληρώθηκαν μετά από πρωτοβουλία του Μαξίμου και είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα ήταν απλώς η επιβεβαίωσης της διάστασης απόψεων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με την κυβέρνηση. Οπως ήταν αναμενόμενο, δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τις διαδοχικές συναντήσεις που επεδίωξε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής, τους οποίους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Εurogroup και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Οπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του για την αρχή του τέλους των μνημονίων μετά και την απόφαση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, της 15ης Ιουνίου.

Οι συναντήσεις έγιναν με στόχο να περιβληθεί με έναν θεσμικό μανδύα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και να δοθεί η αίσθηση ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που επιθυμεί τη συναίνεση και τη συνεννόηση. Η απάντηση ωστόσο που έλαβε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τον πρωθυπουργό. Οι πολιτικοί αρχηγοί στο μεν εθνικό θέμα, άκουσαν με προσοχή τον Α. Τσίπρα και τον κάλεσαν να προφυλαχθεί από τις ακραίες φωνές, στο μεν θέμα του Eurogroup του είπαν ότι... δεν πείστηκαν. Παραπέμποντάς τον στην προ ημερησίας συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή.

Μύλος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Κερασάκι στην τούρτα την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επένδυε στη δύναμη της πειθούς η παρέμβαση Φίλη που με μπόλικη «αντιπολιτευτική» διάθεση είπε ότι «τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα». Η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική που στον πυρήνα της έχει νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα, συνέχισε και ο θόρυβος της τοποθέτησης του έφτασε στο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει τις διαφωνίες του με την πολιτική που ασκείται σε όλη την ΕΕ και ότι «αυτό που έχουμε είναι μια διαρκής διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, όχι στη θέση του ισχυρού, όπου κάθε φορά εντός του πλαισίου του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και με δεδομένους τους συσχετισμούς που υπάρχουν στην Ευρώπη, προσπαθεί να αμβλύνει μια σειρά από αποτελέσματα αυτής της πολιτικής».

Κατόπιν αυτών ανέφερε, πως ο κ. Φίλης έκρουσε ανοικτές θύρες, «δηλαδή μας είπε ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζουμε -και αυτή είναι η πραγματικότητα- έχει και πολλά στοιχεία με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί, αλλά αυτό νομίζω ότι το έχει πει πρώτος ο πρωθυπουργός».

Θα τα πούμε στη Βουλή είπε ο Κυριάκος

Τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου με μια σημειολογική τοποθέτηση έστειλε το μήνυμα ότι τα σπουδαία έρχονται στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στο ξεκίνημα της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «για το μεν ζήτημα της οικονομίας και της εξέλιξης της διαπραγμάτευσης, θα έχουμε, την ευκαιρία να τα πούμε στη Βουλή και νομίζω ότι ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε. Για τα ζητήματα τώρα της εξωτερικής πολιτικής, για το ζήτημα του Κυπριακού, είμαι πάντα στην διάθεση της Κυβέρνησης για οποιαδήποτε πρόσθετη ενημέρωση, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζουμε έχουμε εξελίξεις μπροστά μας. Αν υπάρχουν, όμως, ζητήματα τα οποία πρέπει να τα γνωρίζω κατ’ ιδίαν, είμαι έτοιμος να ακούσω».

«Πάντα οι σκέψεις και οι στρατηγικές πρέπει να περιφρουρούνται (...) αλλά ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και της ταχύτητας, και όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα», σημείωσε από τη μεριά του ο πρωθυπουργός.

«Δεν έπεσε τίποτα κάτω» από τη Φώφη

Η ευγένεια είχε... κόκκαλα στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παγωμένη αβρότητα στα διαμειφθέντα με εκατέρωθεν μετάθεση ευθυνών. «Το γεγονός ότι μας δίνεται ως χώρα κάποιος χρόνος, χωρίς αυτή την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να στοχαστούμε το μέλλον της χώρας και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας είναι καλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει. Οπότε...», ήταν η απάντηση της κ. Γεννηματά για να πάρει εκ νέου τον λόγο ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω».

«Θα τη βγάλουμε και θα σε πάρω μαζί με το Γιώργο να πάμε στο Καστελόριζο», της απάντησε ο πρωθυπουργός. Δοκιμάστηκαν όλα και τα μεγάλα λόγια, του είπε η κ. Γεννηματά. «Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση και όχι της επιστροφής πίσω», απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Άλλωστε με έχεις καλέσει και στο συνέδριο», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. «Βεβαίως. Θα έρθεις;», ρώτησε η κ. Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να το αφήνει ανοικτό, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχει στο τέλος του μήνα, οπότε και πραγματοποιείται το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επιβεβαίωσε το χάσμα ο Δ. Κουτσούμπας

Πρώτος πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τη διαπραγμάτευση.
Ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 28 Σεπ 2020 | 15:14

Τσίπρας: Τώρα που φουντώνει η οργή των πολιτών, δίνετε λεφτά στα κανάλια για να αποκρύψουν την πραγματικότητα

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση σπεύδει να δώσει επιπλέον 2 εκατ. στα κανάλια για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία, ενώ υποχρεούνται να τα προβάλλουν δωρεάν.

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 53 26 Σεπ 2020 | 11:15

Καζάνι που "βράζει" ο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κάνει πίσω ο Τσίπρας στο εσωκομματικό "αντάρτικο"

Το πραγματικό "μπρα ντε φερ" είναι μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Σεπ 2020 | 15:11

Ξαναχτύπησε η Ζαννέτ Τσίπρα μετά την επίθεση σε Τσακαλώτο: "Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, δικές μου οι απόψεις"

Σε νέα ανάρτησή η Ζαννέτ Τσίπρα τονίζει ότι "δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, οι απόψεις μου εκφράζουν εμένα αποκλειστικά".

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ 25 Σεπ 2020 | 13:05

Επίσκεψη Τσίπρα στον Ευαγγελισμό: "Η κυβέρνηση δείχνει εγκληματική αμέλεια στο ΕΣΥ" [εικόνες - βίντεο]

Toν φόβο ότι "με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση το ΕΣΥ πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί" εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ευαγγελισμό

25 Σεπ 2020 | 11:40

Και όμως, ο Ευκλείδης έχει δίκιο

Το βαθύ πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνεται με ύβρεις σε αντιπάλους ή διώξεις εσωκομματικών επικριτών.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2020 | 10:51

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πολιτικό νεκροταφείο, αλλά ο καθένας να εκπέμπει το σωστό στίγμα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις. Δεν θα γίνουμε νεκροταφείο, δηλώνει ο Κ. Ζαχαριάδης.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 25 Σεπ 2020 | 10:12

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης έχει νεύρα - "Πρόεδρος είμαι εγώ", φώναξε στον Τσακαλώτο - Στο "πειθαρχικό" όσοι του κάνουν κριτική

Σε δίνη εσωστρέφειας βυθίζεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αιχμές Τσακαλώτου και την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην κριτική που δέχεται. Ολοι εναντίον όλων.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ" 24 Σεπ 2020 | 20:24

"Αναβρασμός" στον ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τσακαλώτο για την επόμενη... φορά - "Θα υπάρχουν κυρώσεις"

Eπιτροπή "δεοντολογίας" που θα αναλάβει να "συνετίζει" τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ 24 Σεπ 2020 | 14:47

Καρφιά της αδελφής Τσίπρα Ζαννέτ, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ- "Οποιος έχει πρόβλημα παραιτείται…"

Την παρέμβαση της Ζαννέτ Τσίπρα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πολιτευτής της ΝΔ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 24 Σεπ 2020 | 10:52

Τρικυμία εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσακαλώτου και Τζάκρη - Στον αέρα η αντιπολιτευτική ατζέντα του κόμματος

Υπό κανονικές συνθήκες, στον σημερινό "πρωινό καφέ" υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, σήμερα η ατζέντα θα ήταν "μονοθεματική":

ΜΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΑ ΦΑΓΩΜΑΡΑ 23 Σεπ 2020 | 13:06

Δημόσιο "χαστούκι" Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν μπορούμε να λέμε τον Μητσοτάκη απατεώνα

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παίρνει θέση κατά των όσων είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 21 Σεπ 2020 | 17:06

Τσίπρας από την Καρδίτσα: "Με 5 και 8 χιλιάρικα δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα - Ασπιρίνες τα μέτρα της κυβέρνησης"

"Ασπιρίνες" τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις καταστροφές τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ [ΕΙΚΟΝΕΣ] 21 Σεπ 2020 | 14:15

Σε ταβέρνα γλεντούσε ο Πολάκης την ώρα της συνέντευξης Τύπου Τσίπρα: "Να σου δώσω μια να σπάσεις αχ βρε κόσμε γυάλινε"

Σε ταβέρνα της Ηλιούπολης, το γλεντούσε ο Παύλος Πολάκης το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα της συνέντευξης Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.