Follow us

Συνελήφθη 17χρονος αντιεξουσιαστής για την επίθεση στον Βαρουφάκη - Έχουν ταυτοποιηθεί και άλλοι

Στην πρώτη σύλληψη για την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησε η αστυνομία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στη σύλληψη ενός 17χρονου αντιεξουσιαστή προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη έγινε στο Μαρούσι και ο συλληφθείς έχει παρελθόν με προσαγωγές για επεισόδια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά τρία άτομα και αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο. Μέχρι στιγμής οι δύο ύποπτοι δεν έχουν εντοπιστεί στα σπίτια τους (πιθανώς για να περάσει το αυτόφωρο), αλλά επειδή πρόκειται για κακούργημα δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Διαβάστε Επίσης

Ο 17χρονος που συνελήφθη ήταν αυτός που τραβούσε σε βίντεο τον ξυλοδαρμό αλλά φέρεται να είπε ότι είχε σβησει το υλικό. Το κινητό του έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικα εργαστήρια για την ανάκτηση βίντεο και άλλων δεδομένων

Η δικογραφία που σχηματίζεται από την αστυνομία αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες.

Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών χτύπησε τον Βαρουφάκη, αυτή είναι η αλήθεια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του σχετικά με την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη, διέψευσε τον Γιάνη Βαρουφάκη: "Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους...".

Βαρουφάκης: "Δεν ήταν αναρχικοί, ήταν μπράβοι της νύχτας"

Στην πρώτη του ανάρτηση μετά την επίθεση ο Γ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι δεν επρόκειται για αναρχικούς αλλά για μπράβους της νύχτας και κάνει λόγο για παρακράτος και υπόκοσμο.

Όπως αναφέρει στο Twitter, "ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.

Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!".

Πώς έγινε η επίθεση - Του έσπασαν τη μύτη

Σημειώνεται ότι η επίθεση από αγνώστους έγινε το βράδυ της Παρασκευής όπου ο Γιάνης Βαρουφάκης δειπνούσε σε εστιατόριο (Γιάντες) στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα μπήκαν στον χώρο και επιτέθηκαν εναντίον του, τον πέταξαν στο έδαφος, τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ κατέγραφαν την επίθεση με κινητό.

Ο κ. Βαρουφάκης πήγε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Όπως αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας "έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια".

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25. Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ".

Διαβάστε Επίσης

Δεν είχε μαζί φρουρά ο Βαρουφάκης - Επικοινωνία με Θεοδωρικάκο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, από άγνωστους, απόψε στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι "το επίμαχο χρονικό διάστημα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά.

"Αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη"

"Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω" αναφέρει σε νέα ανάρτησή του στο Twitter ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Επίσης, o Γ. Βαρουφάκης ζητά ο τραυματισμός του να εξιχνιαστεί από τη Δικαιοσύνη και προσθέτει: "Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ 25 22 Μαρ 2023 | 14:39

Επίθεση στον Βαρουφάκη: Ταυτοποιήθηκε άλλος ένας δράστης - 23χρονος με συμμετοχή σε επεισόδια

Ενας 23χρονος συνελήφθη μετά την ταυτοποίησή του για την επίθεση εις βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη.

ΣΤΗ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 22 Μαρ 2023 | 11:31

Επεισόδιο στο Εφετείο Αθηνών: 30 χούλιγκαν επιτέθηκαν με μαχαίρι σε δύο άτομα - Ένας τραυματίας, 4 προσαγωγές

Μία ομάδα 30 ατόμων επιτέθηκε σε βάρος δύο ανδρών έξω από το Εφετείο Αθηνών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας στον μηρό, από μαχαίρι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 21 Μαρ 2023 | 20:08

Στηρίζει το ΜέΡΑ25 την Απατζίδη: Πολύ πιο ήπιο το σύνθημα διαμαρτυρίας στην μπλούζα της από όσα λέει ο κόσμος εκεί έξω

Σφοδρή αντίδραση της ΝΔ για το σύνθημα στην μπλούζα της Μαρίας Απατζίδη του ΜέΡΑ25.

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΑ25 21 Μαρ 2023 | 17:56

ΝΔ για Μαρία Απατζίδη: "Επικίνδυνη, χυδαία και απαράδεκτη η πράξη της" να εμφανιστεί με μπλούζα που έγραφε "57 νεκροί, 156 υποκριτές"

Κάποιοι εργαλειοποιούν το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για μικροπολιτικές σκοπιμότητες σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ για τη Μαρία Απατζίδη

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣ 21 Μαρ 2023 | 15:30

Στιγμές τρόμου στην Κηφισιά: 27χρονος προσπάθησε να βιάσει δύο γυναίκες μέσα σε μια ώρα - Πώς κατάφεραν να σωθούν

Ο 27χρονος συνελήφθη στην Κηφισιά, αφού αποπειράθηκε να βιάσει δυο γυναίκες μέσα σε διάστημα μιας ώρας

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 21 Μαρ 2023 | 15:23

"57 νεκροί, 156 υποκριτές": Σάλος από την μπλούζα της Μαρίας Απατζίδη του Μέρα25 στη Βουλή για τα Τέμπη

Η βουλευτής του Μέρα25, Μαρία Απατζίδη εμφανίστηκε στην Βουλή φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι όπου έγραφε "57 νεκροί, 156 υποκριτές".

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ 21 Μαρ 2023 | 12:47

Θα συλληφθεί σήμερα ο Τραμπ; - Κόλαφος οι αποκαλύψεις για τον χρηματισμό της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Η υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί και "εκδίκηση της Στόρμι Ντάνιελς" δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ - Τι σημαίνει αυτό για την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2024.

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 1Η ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 17 Μαρ 2023 | 15:58

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 19χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ο 19χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ 17 Μαρ 2023 | 14:34
ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 17 Μαρ 2023 | 11:38

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αναγνωρίζει τα πρόσωπα των νεαρών αντεξουσιαστών που τον έδειραν στα Εξάρχεια

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κληθεί στο ανακριτικό γραφείο σήμερα το πρωί να εξιστορήσει στη δικαστική λειτουργό όσα έγιναν το βράδυ της επίθεσης εναντίον του.

ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 17 Μαρ 2023 | 10:35

Συνελήφθη 44χρονος καθηγητής στα Ανω Λιόσια - Χαστούκισε 14χρονο την ώρα του μαθήματος

Συνελήφθη 44χρονος καθηγητής μετά από καταγγελία 14χρονου μαθητή πως την ώρα του μαθήματος τον χαστούκισε και τον εξύβρισε.

ΕΛΑΣ 16 Μαρ 2023 | 20:56

Ξυλοδαρμός Γιάνη Βαρουφάκη: Αυτός είναι ο 35χρονος που προσήχθη - Τον απωθεί έξω από το εστιατόριο

Η προσαγωγή του 35χρονου έγινε σήμερα μέσα από το αναρχικό μπλοκ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.

ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 16 Μαρ 2023 | 12:53

Fake news ότι ο Βαρουφάκης ψήφισε το 3ο Μνημόνιο - Για ποιο θέμα ήταν η επίμαχη επιστολή του προς τη Βουλή το 2015

Τα Ελληνικά Ηoaxes καταρρίπτουν τη δήθεν είδηση πως ο Βαρουφάκης ψήφισε το 3ο Μνημόνιο ή ότι σκόπευε να το ψηφίσει.