Συνελήφθη αδερφός βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ

Συνελήφθη στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία ο αδερφός του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Συνελήφθη αδερφός βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ

Συνελήφθη ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Μάντσεστερ, Νιου Χαμσάιρ, Θωμάς Κατσιαντώνης, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή και πλαστογραφία, όπως γράφει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Πρόκειται για τον αδερφό του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη που εκλέγεται στη Λάρισα. Τη σύλληψη του 44χρονου επιβεβαίωσε ο γενικός εισαγγελέας του Νιου Χαμσάιρ μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την επικύρωση του αρχικού κατηγορητηρίου βάσει του οποίου διεξήχθη επιτόπιος έλεγχος για πρώτη φορά στις 17 Φεβρουαρίου.

Συνελήφθη αδερφός βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ

Την ανακοίνωση των κατηγοριών έκαναν, συγκεκριμένα, ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ Gordon J. MacDonald και ο κομίσιονερ της Εφορείας John T. Beardmore.

Ο ομογενής βουλευτής Θωμάς Κατσιαντώνης έχει εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα. Κατηγορείται για φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τις δύο επιχειρήσεις του και συγκεκριμένα τα εστιατόρια «Grand Slam Pizza» και «Tommy K’s Restaurant and Bar». Μάλιστα στο «Grand Slam» εργαζόταν το διάστημα 2007-2013 και ο βουλευτής του Βασίλη Λεβέντη, όπως προκύπτει από το βιογραφικό του που έχει αναρτήσει στο site της Βουλής.

Ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον κ. Κατσιαντώνη, μας είπε πως «δεν μπορώ να σας μιλήσω, δεν μου επιτρέπουν να μιλήσω». Οταν τον ρωτήσαμε αν είναι στη φυλακή ή ελεύθερος, απάντησε «αν ήμουν στη φυλακή θα μπορούσα να σας μιλώ τώρα;». Σημειώνεται ότι αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων.

Στις 15 Ιουνίου η δίκη
Εχει ορισθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ στις 15 Ιουνίου. Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον περιφερειακό γενικό εισαγγελέα του Νιου Χαμσάιρ, Patrick Quennan, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι οι Αρχές έχουν πάρει το διαβατήριο του κ. Κατσιαντώνη.

Ο κ. Κατσιαντώνης μας έδωσε το όνομα και τον τηλεφωνικό αριθμό του δικηγόρου του στη Βοστώνη, του κ. Ρομπ Γκόλστιν. Ο τελευταίος δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.».

Οι κατηγορίες
Ο κ. Κατσιαντώνης ως ιδιοκτήτης του «Grand Slam Pizza» κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε πάνω από 277.000 δολάρια από μηνιαίους φόρους σε πωλήσεις φαγητού, στο διάστημα από 1η Ιουνίου του 2011 μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016. Επίσης, ως ιδιοκτήτης του «Tommy K’s Restaurant and Bar» το ποσό των 146.000 δολαρίων από την 1η Μαΐου του 2015 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ο κ. Κατσιαντώνης έχει κάνει πλαστογραφημένες δηλώσεις για την ανανέωση της άδειας ποτού για το «Tommy K’s Restaurant and Bar».

Συνελήφθη αδερφός βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ - εικόνα 2

Τονίζεται ότι ο κ. Κατσιαντώνης έχει πληρώσει μέρος των οφειλομένων από τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η πολιτεία επιμένει ότι οφείλει περί τα 325.000 δολάρια, καθώς και άλλα 103.067,96 δολάρια.

Αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες φοροδιαφυγής, δύο για κλοπή, μία για πλαστογραφία ψευδών τεκμηρίων και μία κατηγορία για πλαστογραφία. Οι κατηγορίες για κλοπή επισύρουν ποινή φυλάκισης επτάμισι έως δέκα πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες από τρεισήμισι έως επτά χρόνια φυλάκισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσιαντώνης είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ όπου δήμαρχος είναι ο ομογενής κ. Θεόδωρος Γατζάς, ο οποίος λίγο μετά την ανακοίνωση του κατηγορητηρίου προέτρεψε τον κ. Κατσιαντώνη να παραιτηθεί. Ο κ. Γατζάς είπε πως «ο Θωμάς είναι καλός εταίρος στο Δημοτικό Συμβούλιο και βάζει πάντοτε τις ανάγκες της εργασίας του πριν από την πολιτική. Ωστόσο, αυτές οι κατηγορίες είναι σοβαρές και είναι για το καλύτερο συμφέρον όλων να παραιτηθεί από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο και να επικεντρωθεί στο να αντιμετωπίσει τις εναντίον του κατηγορίες».
Ο κ. Κατσιαντώνης συνέβαλλε στη διοργάνωση της εκδήλωσης για την 25η Μαρτίου που γινόταν στο Μάντσεστερ τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα στο κοινοτικό κέντρου της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου.
Είναι ευρύτερα γνωστός στην Ομογένεια του Νιου Χαμσάιρ, αλλά και της Μασαχουσέτης, και δίνει πάντοτε το παρών στις ομογενειακές και κοινωνικές εκδηλώσεις τους. Είναι έγγαμος και έχει μικρά παιδιά.

Οι ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές Αρχές είχαν διενεργήσει αιφνίδια επιτόπια έρευνα το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017 στα εστιατόρια του κ. Κατσιαντώνη, όπως είχε γράψει σχετικά ο «Ε.Κ.».
Τονίζεται ότι το όλο θέμα του κ. Κατσιαντώνη έχει λάβει και πάλι πλατιά δημοσιότητα στο Νιου Χαμσάιρ από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης λόγω ακριβώς της δημόσιας ιδιότητάς του ως βουλευτής στο κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάιρ και επίσης δημοτικός σύμβουλος με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θωμάς Κατσιαντώνης, είναι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού γνωστή ως (Πα.Δ.Ε.Ε), ενώ είναι ο πρώτος από τις Ηνωμένες Πολιτείες ο οποίος εκλέχτηκε στο αξίωμα του προέδρου.

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πήγε στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών μαζί με τους γονείς του, οι οποίοι παλινόστησαν. Ο τόπος καταγωγής τους είναι ο Αυγερινός Κοζάνης. Το έτος 1992 επανήλθε στην Αμερική ως φοιτητής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Ιαν 2022 | 20:34

Οργή ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Alpha για την πρώτη δημοσκόπηση μετά το φιάσκο στην Αττική Οδό

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει πανικό στον πρωθυπουργό και επιρρίπτει ευθύνες στον Alpha, λέγοντας πως δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα.

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ 26 Ιαν 2022 | 19:25

Στην αντεπίθεση ο Πατούλης: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του- Είμαι 3 μέρες στους δρόμους...

Υπερασπίστηκε το έργο της Περιφέρειας Αττικής ο Γιώργος Πατούλης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Ιαν 2022 | 19:17

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη

Με θέμα τις τακτικές κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

«ΥΠΗΡΞΕ ΥΣΤΕΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ» 26 Ιαν 2022 | 17:33

Στέφανος Μάνος για Αττική Οδό: Οι ίδιοι οι οδηγοί θα έπρεπε να πληρώσουν αποζημίωση 2.000 ευρώ

"Βιαστήκαμε να δώσουμε αποζημιώσεις σε οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες και είχαν φθαρμένα λάστιχα", σχολίασε ο Στέφανος Μάνος

«ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ» 26 Ιαν 2022 | 16:37

Τσίπρας για Μητσοτάκη: "Εμφανίστηκε για να αποποιηθεί τις ευθύνες - Να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία" [Βίντεο]

"Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σήμερα για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες", τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΧΑΟΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ 26 Ιαν 2022 | 16:07

Απάντηση Πατούλη σε Μητσοτάκη: "Ευχαρίστως να αναλάβω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν"

H απάντηση στην αναφορά του Πρωθυπουργού για τις ευθύνες της Περιφέρειας

ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ 26 Ιαν 2022 | 15:53

Ποιος φταίει για το φιάσκο;- Η κόντρα Στυλιανίδη - Πατούλη & πώς γλιτώσαμε τα εγκλωβισμένα σχολικά

Διαφορετικές αναλύσεις υπάρχουν για τα αίτια του φιάσκου με την κακοκαιρία "Ελπίς".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 26 Ιαν 2022 | 13:31

Καρφιά Κωνσταντινόπουλου: Αντί να ανοίξουν τους δρόμους, έκλεισαν τις επιχειρήσεις - Με λογική... ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

"Είναι απίστευτο πόσο μακριά από τα προβλήματα των μικρών επιχειρήσεων είναι η ΝΔ ακολουθώντας τη λογική ΣΥΡΙΖΑ, έχουν χρήματα ας πληρώσουν", λέει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 26 Ιαν 2022 | 13:16

Γιατί όλοι θυμούνται τώρα τον Χρυσοχοΐδη; - Πέρυσι έκλεισε την Εθνική Οδό και "τα άκουσε"

Πολλοί είναι αυτοί που θυμήθηκαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που πέρυσι με τον χιονιά έκλεισε εγκαίρως την Εθνική Οδό.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Ιαν 2022 | 13:13

Ηλιόπουλος: Η ευθύνη για το χάος έχει πρόσωπο, είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως προσπαθεί να ρίξει αλλού τις ευθύνες για το αλαλούμ με την κακοκαιρία Ελπίδα.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 26 Ιαν 2022 | 12:03

Μητσοτάκης για κακοκαιρία: Ζητώ ειλικρινή συγγνώμη από τους πολίτες- Σε ποιους αποδίδει ευθύνη για το φιάσκο στην Αττική Οδό

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη στους πολίτες και παραδέχθηκε αστοχίες στη διαχείριση της κακοκαιρίας "Ελπίς".

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 26 Ιαν 2022 | 11:32

Τι συμβαίνει με τον Πατούλη; - Η "γαλάζια" Ομάδα Αλήθειας τον ειρωνεύεται και τον "αδειάζει"

Εντύπωση προκαλεί το βίντεο που ανάρτηση η νεοδημοκρατική "Ομάδα Αλήθειας", που βάζει στο στόχαστρο τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη

TΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 26 Ιαν 2022 | 11:14

Και ο Πέτσας "αδειάζει" τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Οφείλουμε μια συγγνώμη – Απολύτως ακριβής η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για τις ευθύνες που αναλογούν στους αρμόδιους ως προς αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία Ελπίδα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας.