Follow us

Σύνοδος Κορυφής: Διακοπή για διάλειμμα, μετά τον 7ωρο "μαραθώνιο" για διαβουλεύσεις

Κατήγγειλαν τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την πρόσφατη απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μετά από επτά ώρες διαπραγματεύσεων η Σύνοδος Κορυφής διεκόπη για "διάλειμμα", ανήρτησε σε tweet του ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Μπάρεντ Λιντς ανέφερε ότι "μετά από δύο γύρους συζητήσεων στη Σύνοδο Κορυφής για διαφορετικά θέματα που αφορούν στο ΠΔΠ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ζήτησε να γίνει διάλειμμα μέχρι τις 8 μμ. Στο μεσοδιάστημα θα οργανώσει διαβουλεύσεις σε μικρότερες συνθέσεις".

Η σημερινή Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες ξεκίνησε με παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις παράνομες ενέργειες και απειλές της Τουρκίας, καθώς και στη στάση που πρέπει να τηρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και σε αυτή τη γράμμη φαίνεται πως θα κινηθούν μέχρι το τέλος της Συνόδου οι δύο ηγέτες, καταγγέλλοντας τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την πρόσφατη απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ζητώντας επιτακτικά συγκεκριμένες κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.

1

1

Την ώρα της που ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, μήνυμα στην Άγκυρα έστελνε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντ. Σασσόλι, ο οποίος δήλωσε ότι τα ελληνικά ύδατα είναι και ευρωπαϊκά και το ίδιο ισχύει και με την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράλληλα, σε συνέχεια των παρεμβάσεων Μητσοτάκη - Αναστασιάδη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδέχτηκε ομόφωνα εισήγηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, για σύγκληση ειδικής συνεδρίας τον Σεπτέμβριο, στην οποία θα συζητηθεί η στρατηγική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, υπό το φως πλέον των όσων συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο και των τουρκικών ενεργειών. Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μήνυμα Σασόλι στην Άγκυρα

Απαντώντας σε ερώτημα για την κατάσταση στο Βόρειο Ιράκ και τη Λιβύη, ο Ντ.Σασσόλι δήλωσε: "Πιστεύω ότι υπάρχει πολλή ένταση στην περιοχή και αυτή πρέπει να μειωθεί", τονίζοντας ότι "ο Ύπατος Εκπρόσωπος δραστηριοποιείται ήδη επί του θέματος".

"Σε σχέση με τα γεγονότα, η θέση του Κοινοβουλίου είναι πολύ ξεκάθαρη, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ευρωπαϊκά εδάφη", επεσήμανε. "Αυτό ισχύει στην Κύπρο και σε ό,τι συμβαίνει στα ελληνικά χωρικά ύδατα", είπε. "Αυτά είναι ελληνικά ύδατα, αλλά ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά, το ίδιο ισχύει και στην Κύπρο", τόνισε. "Aυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι" είπε. "Είναι η ώρα να μειωθούν οι εντάσεις".

1

Οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στη Σύνοδο

Σύμφωνα με ενημέρωση κυβερνητικού αξιωματούχου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ξεκάθαρες επιλογές για αυστηρές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας. Οι ίδιες αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν γίνεται η Τουρκία να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών και να μην υπάρχει ισχυρή αντίδραση.

Επιπλέον, έθιξε το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπογραμμίζοντας ότι είναι ενδεικτικό για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις διεθνείς συμφωνίες, τον αλληλοσεβασμό και τον διαθρησκειακό διάλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης κατά την παρέμβασή του, ανέφερε ότι "η προσέγγιση του κατευνασμού έναντι της Τουρκίας δοκιμάστηκε και απέτυχε. Πρέπει να μετουσιώσουμε τις δηλώσεις αλληλεγγύης σε πράξεις". Τόνισε, δε, ότι ενόσω η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε πρωτοβουλίες που αντιτίθενται ή διαβρώνουν τις ομόφωνες αποφάσεις που έχει λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

1

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ζήτησε επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ έναντι φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στο παράνομο γεωτρητικό πρόγραμμα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ζήτησε, επίσης, τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην απόφαση που ήδη έχει ληφθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για ετοιμασία δέσμης περαιτέρω μέτρων που θα επιβληθούν στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιπλέον ενημέρωσε εκτενώς για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές. Σε ό,τι αφορά την κυπριακή ΑΟΖ, αναφέρθηκε στην έκδοση νέας NAVTEX, με την οποία παρατείνονται οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Αναφέρθηκε, επίσης, στις τουρκικές απειλές για διενέργεια ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, καθώς επίσης και στη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη Συρία και στη Λιβύη. Ενδεικτικό της απουσίας σεβασμού της Τουρκίας προς τις αρχές που πρεσβεύει η ΕΕ αποτελεί, όπως επεσήμανε ο Νίκος Αναστασιάδης, και το πρόσφατο παράδειγμα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Κριτική στη στάση της Βιέννης από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Κριτική στην (σ.σ. αρνητική ή σκληρή) στάση της Αυστρίας σε μία σειρά ζητήματα, όπως απέναντι στον κοινοτικό προϋπολογισμό και στο προσφυγικό, εκφράζοντας "την μη κατανόηση" του για αυτή τη στάση, ασκεί ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο πολιτικο-οικονομικό περιοδικό Profil, στο τεύχος που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο ίδιος "κατανοεί" ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να μάθουν ακριβώς πού πηγαίνουν τα χρήματα των φορολογούμενων, "ωστόσο ποτέ δεν μου άρεσε - και ο φίλος μου Σεμπάστιαν Κουρτς (σ.σ. ο Αυστριακός καγκελάριος) το γνωρίζει επίσης -- αυτό που η Αυστρία δηλώνει : Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός δεν επιτρέπεται να συνδέεται με επιπλέον εμβάσματα χρημάτων στις Βρυξέλλες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, "μπορεί στην Αυστρία να επικροτείται η στάση του καγκελαρίου Κουρτς, όμως αυτή συνιστά εμπόδιο για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης" .

Εκείνοι που πιστεύουν ότι η Ευρώπη δεν χρειάζεται περισσότερα χρήματα ενόψει των τρεχουσών κρίσεων κάνουν ένα "μεγάλο λάθος", τονίζει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα για τα προγράμματα Erasmus, για την έρευνα, για την άμυνα, για το περιβάλλον και για την προστασία του κλίματος".

Στη συνέντευξή του στο Profil, ο ίδιος επικρίνει επίσης τη στάση της Αυστρίας απέναντι στην "προσφυγική κρίση", σημειώνοντας πως "για το θέμα αυτό έχω εμπλακεί μερικές φορές σε μαζικές μάχες με τους Αυστριακούς καγκελάριους".

Ταυτόχρονα διευκρινίζει πως το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων, "το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ", ήταν ένα "μη ευρωπαϊκό και, κατά κύριο λόγο, αντιγερμανικό αντανακλαστικό".

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζει με έμφαση πως "δεν είναι αλήθεια αυτό που λέγεται συνεχώς στην Αυστρία: ότι η (Γερμανίδα καγκελάριος) Μέρκελ άνοιξε τα σύνορα -- όχι, δεν έκλεισε τα σύνορα, και αυτή είναι μια τεράστια διαφορά".

Κατά την άποψή του, με τις πολιτικές της, η Γερμανίδα καγκελάριος απέτρεψε τα χειρότερα το 2015, και "δεν επιτρέπεται κάποιος να επικρίνει εκείνον που βοηθά στην επίλυση του προβλήματος".

Σε σχέση με την τρέχουσα τρέχουσα κρίση του κορονοϊού, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θεωρώντας ότι αυτή έχει δείξει σε πολλούς ανθρώπους πόσο σημαντική είναι η ΕΕ, επικρίνει τα "μερικώς περιττά κλεισίματα των συνόρων" και τα "αυστηρά εθνικά αντανακλαστικά" των χωρών της ΕΕ, όπως η απαγόρευση της εξαγωγής ιατρικού υλικού, τη στιγμή που, όπως επισημαίνει, γρήγορα κατέστη σαφές ότι μόνα τους τα έθνη κράτη δεν θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως σημειώνει, ο ίδιος δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τις αποστάσεις ασφαλείας, -- στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση του κορονοϊού -- καθώς, όπως τονίζει : "μου είναι συμπαθείς οι άνθρωποι, το να τους αγγίξω, το να τους αγκαλιάσω - αυτούς που μου είναι συμπαθείς, μερικές φορές και άλλους - αυτός είναι ο άμεσος τρόπος για εμένα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΤΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 17:50

Επεισοδιακή συνάντηση Μερτς με Ερντογάν: Η Γερμανία δεν βλέπει τη γενοκτονία στη Γάζα; - Τα βρήκαν στα εξοπλιστικά

"Ας μιλήσουμε για προμήθειες όπλων", η ξεκάθαρη ατάκα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον Φρίντριχ Μερτς

ΤΣΑΓΑΤΑΙ ΕΡΤΣΙΓΙΕΣ 30 Οκτ 2025 | 15:14

Τούρκος πρέσβης: Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη στην Τουρκία

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα είναι κάτι περισσότερο από γείτονες, είναι δύο έθνη που συνδέονται γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά και ανθρώπινα.

ΥΠΕΝ 30 Οκτ 2025 | 12:54

Παπασταύρου: Έργα ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας - Πώς ο "Εύρυτος" θωρακίζει την Αττική

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπασταύρου το μεγάλο έργο είναι ο Εύρυτος: η μερική Εκτροπή Κρικελιώτη και Καρπενησιώτη προς τον Εύηνο και θα θωρακίσει την Αττική για τα επόμενα 30 χρόνια.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Οκτ 2025 | 12:18

Πορτοσάλτε για το "Μητσοτάκης ή χάος": Οι σοβαροί άνθρωποι επιλέγουν Μητσοτάκη, υπάρχει και η βλαμενίαση

Ο Άρης Πορτοσάλτε λέει ότι το 30% που επιλέγει τον πρωθυπουργό δείχνει πως θα κερδίσει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 30 Οκτ 2025 | 11:37

Μητσοτάκης: Εξασφαλίζουμε ότι τα επόμενα 30 χρόνια η Αττική δεν θα έχει πρόβλημα υδροδότησης

"Το 51% της ΕΥΔΑΠ ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει" είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 30 Οκτ 2025 | 11:00

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το γερμανικό Stern γράφει ότι ο Μητσοτάκης δέχεται μεγάλες πιέσεις λόγω Κρήτης

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και πάλι στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 30 Οκτ 2025 | 07:34

Κοινή εμφάνιση Μητσοτάκη - Δένδια με στόχο να πέσουν οι τόνοι - Εικόνα ενότητας στο εντυπωσιακό νέο Πεντάγωνο

Μητσοτάκης και Δένδιας βρέθηκαν δίπλα-δίπλα, με προφανή στόχο να διαλύσουν κάθε... σύννεφο ότι εμφιλοχωρεί ανάμεσά τους η διαφωνία.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 29 Οκτ 2025 | 22:45

"Το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων": Η νέα όψη του Πενταγώνου και τα μηνύματα Μητσοτάκη [εικόνες, βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κτίριο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας "εκσυγχρονίζεται και μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της νέας εποχής"

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ 29 Οκτ 2025 | 18:18

Συγκλονιστικά βίντεο από την Τουρκία: Η στιγμή που γκρεμίζεται η πολυώροφη πολυκατοικία και ένας τεράστιος τοίχος αντιστήριξης

Οι οικοδομές στην Τουρκία για ακόμη μια φορά έδειξαν να μην αντέχουν έναν μεγάλο σεισμό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 18:07

Τα αποκαλυπτήρια της νέας βιοκλιματικής όψης του Πενταγώνου - Μητσοτάκης: Νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις [εικόνες - βίντεο]

Η νέα πρόσοψη, έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη και καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Κώστα Βαρώτσου, αναδιαμορφώνει ριζικά την εικόνα του κτιρίου στη Λεωφόρο Μεσογείων.

ΣΤΟ ΓΚΕΜΠΖΕ 29 Οκτ 2025 | 17:46

Τουρκία - Κατάρρευση πολυκατοικίας: Η στιγμή που 18χρονη ανασύρεται ζωντανή από τα συντρίμμια

Ζωντανή ανασύρθηκε η 18χρονη Ντιλάρα Μπιλίρ από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε το πρωί στο Γκέμπζε

ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 2012 29 Οκτ 2025 | 13:21

Τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρά δύο αδέλφια στα συντρίμμια εξαώροφου κτιρίου - Ζωντανή ανασύρθηκε 18χρονη [βίντεο]

Αγωνιώδεις έρευνες για οικογένεια που εγκλωβίστηκε στο εξαώροφο κτίριο στην Κωνσταντινούπολη - Εντοπίστηκε και δεύτερο πτώμα ενώ ζωντανή ανασύρθηκε η 18χρονη κόρη της οικογένειας που κατοικούσε στο κτίριο

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29 Οκτ 2025 | 13:09

Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα - Βάζουμε τέλος στην ανομία στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Οκτ 2025 | 10:39

Μαρινάκης: Παραμύθια της Χαλιμάς ότι φεύγει ο Μητσοτάκης και έρχεται ο Δένδιας - Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη

"Ο κ. Δένδιας είναι στην πρώτη γραμμή πολύ σημαντικών επιτυχιών", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΕΧΕΙ ΗΠΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ 29 Οκτ 2025 | 10:13

Με κορονοϊό ο Μητσοτάκης: Μέσω τηλεδιάσκεψης στο υπουργικό - Θα πάει στο υπουργείο Αμυνας το απόγευμα

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαγνώστηκε το βράδυ της Τρίτης θετικός στον κορονοϊό.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΚΡΕΡΓΚΕ 29 Οκτ 2025 | 08:08

Τουρκία: Κατέρρευσε εξαώροφο κτίριο – Φόβοι για εγκλωβισμένους

Εξαώροφο κτίριο κατέρρευσε στην Τουρκία, με τα σωστικά συνεργεία να αναζητούν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 28 Οκτ 2025 | 19:58

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη 29/10: Όλη η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν

Ποια είναι τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Τετάρτης, 29 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28 Οκτ 2025 | 14:31

Μητσοτάκης: Να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της ενότητας του '40 - Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ για να υπερασπιστούν την ελευθερία

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 12:33

Η θερμή χειραψία Μητσοτάκη – Δένδια λίγο πριν την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Παρόντες στο τρισάγιο και στη κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των νεκρών του ελληνοϊταλικού πολέμου στη Θεσσαλονίκη.

28 Οκτ 2025 | 08:35

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία: Τουλάχιστον 22 τραυματίες - "Καμία επίδραση στον ελλαδικό χώρο", λέει ο Λέκκας

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τουρκία μετά από πτώσεις, λόγω του πανικού, ενώ τουλάχιστον τρία κενά κτήρια και ένα διώροφο κατάστημα κατέρρευσαν.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 28 Οκτ 2025 | 00:25

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν κτίρια μετά τα 6,1 Ρίχτερ - Αισθητή η δόνηση και σε νησιά του βορείου Αιγαίου [βίντεο]

Στην ίδια περιοχή της Τουρκίας είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους επίσης 6,1 βαθμών και στις 10 Αυγούστου

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 27 Οκτ 2025 | 21:59

Σεισμός 6 Ρίχτερ στην Τουρκία: Αισθητός σε Κωνσταντινούπολη, Λέσβο και Χίο

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στη γειτονική χώρα

ΤΡΕΛΑ ΠΟΣΑ 27 Οκτ 2025 | 19:25

Σάλος στην Τουρκία: Εκατοντάδες διαιτητές κατηγορούνται για στοιχηματισμό

Δέκα από τους κατηγορούμενους διαιτητές έβαλαν περισσότερα από 10.000 στοιχήματα, με έναν από αυτούς να φτάνει τα 18.227!

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 27 Οκτ 2025 | 17:08

Άγκυρα: Με έφιππο άγημα και κανονιοβολισμούς υποδέχθηκε τον Στάρμερ ο Ερντογάν - Στο επίκεντρο τα Eurofighter

Το Λονδίνο ήταν από του βασικούς υποστηρικτές της Τουρκίας για την άρση των γερμανικών αντιρρήσεων στην πώληση των μαχητικών

ΒΟΥΛΗ 27 Οκτ 2025 | 11:30

Επανακατέθεσε ο Ανδρουλάκης την επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια

Η επίκαιρη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είχε οριστεί προς συζήτηση εκείνη την εβδομάδα στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ 27 Οκτ 2025 | 10:01

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Διέκοψαν το κεντρικό δελτίο αντιπολιτευόμενου καναλιού - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης [βίντεο]

Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου συνελήφθη με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και της συνεργασίας με τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 27 Οκτ 2025 | 09:43

Τουρκία: Ενταλμα σύλληψης για "πολιτική κατασκοπεία" σε βάρος του Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Ιμάμογλου βρίσκεται στη φυλακή από τον Μάρτιο αναμένοντας τη δίκη του με κατηγορίες περί "διαφθοράς".

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 26 Οκτ 2025 | 17:47

Αγαθονήσι: "Τουρκική ακταιωρός με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να μας βουλιάξει" - [βίντεο]

Ο καπετάνιος του ελληνικού αλιευτικού καταγγέλλει πως τουρκική ακταιωρός με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να βουλιάξει το σκάφος του

ΠΑΣΟΚ 26 Οκτ 2025 | 13:57

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως επισπεύδων της συγκάλυψης

Ο κ. Τσουκαλάς σε δήλωση του ανέφερε ότι "ο συντάκτης της κυριακάτικης ανάρτησης του πρωθυπουργού έχει εν τέλει πολύ χιούμορ".

ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Οκτ 2025 | 12:24

Οι λεπτές ισορροπίες στη σχέση Μαξίμου - Δένδια

Οι αναγνώσεις περί ρωγμών στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Δένδια κυριαρχούν στις συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Οκτ 2025 | 10:39

Μητσοτάκης για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος

"Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, μέχρι να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι όσοι έλαβαν παράνομες ενισχύσεις" τόνισε ο πρωθυπουργός.

26 Οκτ 2025 | 09:45

Τουρκία: Το PKK αποσύρει τις δυνάμεις του στο βόρειο Ιράκ

Το ΡΚΚ κάλεσε την Τουρκία να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα για τη συνέχιση της ειρηνευτικής διαδικασίας και την επανένταξη των αγωνιστών του στην πολιτική ζωή.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ 25 Οκτ 2025 | 14:58

Διονύσης Σαββόπουλος: Με τη "Συννεφούλα" η πομπή για την ταφή - Μητσοτάκης: Υπήρξες χρονογράφος του νεοελληνικού ταξιδιού

Ο Κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με ένα "μεγάλο ευχαριστώ στο όνομα τόσων γενεών"

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Οκτ 2025 | 13:49

Μητσοτάκης για την ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού: Δεν είναι ιατρική πράξη αλλά πράξη ευθύνης

Όπως επισημαίνει ο πρωθυπουργός, "σχεδόν 900.000 γυναίκες μεταξύ 45 και 74 ετών έλαβαν το σχετικό sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία"

FORBES GREECE 24 Οκτ 2025 | 19:22

Madame Coco: Η τούρκικη αλυσίδα που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο αλλά κλείνει στην Ελλάδα

Στα social media, πελάτες της εταιρείας αναφέρουν πως "έχουν κλείσει όλα τα καταστήματα" και κανείς "δεν απαντά στα τηλέφωνα"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Οκτ 2025 | 19:03

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Αττική

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ 24 Οκτ 2025 | 07:00

Μητσοτάκης: "Οσο η Τουρκία έχει εκκρεμές casus belli απέναντι στην Ελλάδα δεν μπορεί να συμμετάσχει στο SAFE"

Από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε συγκεκριμένα για τη θεσμοθέτηση της ρήτρας διαφυγής και το πρόγραμμα SAFE.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 23 Οκτ 2025 | 21:37

Πυρά Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: "Εκείνος έγινε ουρά των άκρων, της τοξικότητας και του διχασμού"

"Μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί αυτό το σύμβολο για να διχάσει τον ελληνικό λαό", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 14:49

Μητσοτάκης στο Politico: "Υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο" - Xρειαζόμαστε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την άμυνα

"Το επιχείρημά μου είναι πολύ απλό - αν η άμυνα είναι το απόλυτο ευρωπαϊκό δημόσιο αγαθό, χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές δομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση" είπε στο Politico ο Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 23 Οκτ 2025 | 11:32

Μητσοτάκης: Η αμυντική θεώρηση της Ευρώπης εκτείνεται σε 360 μοίρες, κάτι που αποτελούσε πάντα πάγια ελληνική θέση

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πίεση στη Ρωσία για να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:42

Αγνωστος Στρατιώτης: Αγκάθι η εφαρμογή του νέου νόμου - Αιχμές Γεωργιάδη κατά Δένδια και προειδοποίηση Καρυστιανού

Η εφαρμογή της επίμαχης τροπολογίας για το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη θα φανεί στο …πεδίο, με όλα τα σημάδια να δείχνουν ότι θα είναι ένα δύσκολο πρότζεκτ.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Οκτ 2025 | 07:17

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Μητσοτάκης – Στην ατζέντα Ουκρανία, άμυνα και ασφάλεια και πράσινη μετάβαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εστιάσει στην παρέμβασή του, στη δημιουργία μίας νέας ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 22 Οκτ 2025 | 21:55

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Με γεμάτη ατζέντα στην πρωτεύουσα του Βελγίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 22 Οκτ 2025 | 19:46

Ελληνοτουρκική συνάντηση στη Σμύρνη την Πέμπη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Στις εκατέρωθεν αντιπροσωπείες μετέχουν επίσης ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Οκτ 2025 | 13:05

Μαρινάκης: "Κανένα πολιτικό ζήτημα μεταξύ Μητσοτάκη και Δένδια - Αρέσει σε κύκλους αυτή η παραφιλολογία"

"Θα μετρηθούν όλα τα κόμματα αν θα πάνε με το υγιές κομμάτι της κοινωνίας ή με αυτούς που δεν σέβονται", είπε ο κ. Μαρινάκης σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 22 Οκτ 2025 | 10:55

Ανδρουλάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επίδειξη εσωκομματικής πυγμής από έναν πολιτικά αδίστακτο πρωθυπουργό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "εργαλειοποίησε ένα σύμβολο εθνικής ενότητας για να διχάσει την κοινωνία με μόνο στόχο να λύσει τα εσωκομματικά του θέματα".

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 10:21

Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης "διορθώνει" την ανάρτηση Μητσοτάκη για τον Σαββόπουλο: "Τα ‘χεις κάνει θάλασσα"

Το... λάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ανάρτησή του για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 22 Οκτ 2025 | 09:26

Τουρκικά ΜΜΕ: "Η Ελλάδα επιμένει στο βέτο για το πρόγραμμα SAFE" - Στο Κατάρ ο Ερντογάν για μεταχειρισμένα Eurofighter

Η Άγκυρα σκοπεύει να επιδιώξει την αγορά 24 μεταχειρισμένων Eurofighter από την αεροπορία του Κατάρ.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 07:40

Αναταράξεις από την απουσία Δένδια και τη δήλωση για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Το μήνυμα Μητσοτάκη στους "νοικοκυραίους"

Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τη νομοθετική ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, υπό την επιρροή και του ρευστού πολιτικού σκηνικού.

"RIP ΝΙΟΝΙΟ» 21 Οκτ 2025 | 23:36

Μητσοτάκης για Σαββόπουλο: Απέδειξε πως ήταν ένας υπέροχος τραγουδοποιός, ένας ευαίσθητος Έλληνας και ένας υπεύθυνος πολίτης

"Η βραχνή φωνή του Διονύση Σαββόπουλου θα μας συνοδεύει για πάντα", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 18:58

Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου: Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα [βίντεο]

Το σχόλιο του προέδρου της Βουλής στις συνεχείς παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ 21 Οκτ 2025 | 17:38

"Τρικυμία εν κρανίω - Δεν σας έχω δει πιο αμήχανο": Καρφιά Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, η ρύθμιση αφορά τα 4.600 τ.μ., μπροστά από τη Βουλή και το μνημείο, μέχρι την αρχή του πεζοδρομίου της πλατείας Συντάγματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Οκτ 2025 | 14:28

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του νέου Ωνάσειου: Η καμπάνια για τις μεταμοσχεύσεις ανέβασε κατά 50 χιλ. τους δωρητές σε 20 ημέρες

"Κάνουμε μια τεράστια μεταρρύθμιση που απαιτεί χρόνο και υπομονή" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Οκτ 2025 | 14:26

Τσίπρας για Μητσοτάκη και Αγνωστο Στρατιώτη: Παίζει τα γνωστά παιγνίδια με την άκρα Δεξιά και την πατριδοκαπηλία

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μητσοτάκη ότι δεν διστάζει να συμπεριφέρεται "ως ιδιοκτήτης του Άγνωστου Στρατιώτη και της Ιστορίας".

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 21 Οκτ 2025 | 07:00

Με ομιλία Μητσοτάκη ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για τον Αγνωστο Στρατιώτη - Τι απαγορεύεται, οι ποινές και τα πρόστιμα

Την αρμοδιότητα λήψης των αναγκαίων μέτρων για τη συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και του έμπροσθεν χώρου, αναλαμβάνει το Υπ. Εθνικής Άμυνας.

"ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ" 20 Οκτ 2025 | 23:52

Άρθρο Μητσοτάκη στους Financial Times: Οι πέντε χρυσοί κανόνες για την πράσινη μετάβαση της Ευρώπης

"Η Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ βρίσκεται σε σταυροδρόμι", προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προτείνει πέντε κανόνες που δύναται να είναι αποδοτικοί

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ 20 Οκτ 2025 | 20:25

Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερος καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Τσίπρας, πίσω από Μητσοτάκη - Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά τους

Ακρίβεια, Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ τα τρία βασικά προβλήματα για την κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ANT1

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ 20 Οκτ 2025 | 18:29

Μητσοτάκης στη Σύνοδο MED9: "Οι μελλοντικές απειλές μπορεί να μην προέρχονται από την Ανατολή αλλά από το Νότο"

"Νομίζω ότι είμαστε ενωμένοι για να διασφαλίσουμε ότι τα σύνορα της Ευρώπης προστατεύονται εξίσου", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΠΡΟΣ 20 Οκτ 2025 | 11:37

Μήνυμα στον Ερντογάν η σαρωτική επικράτηση Ερχιουρμάν στα Κατεχόμενα - Ήττα της λύσης δύο κρατών στην Κύπρο

Η πολιτική Ερντογάν-Τατάρ, για εγκατάλειψη της oμοσπονδίας και αναζήτηση λύσης στην βάση δύο κυρίαρχων κρατικών οντοτήτων ηττήθηκε παταγωδώς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Οκτ 2025 | 20:00

Απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία στον δημοσιογράφο Νίκο Ασλανίδη: Τι λέει η ΕΣΗΕΜ-Θ

"Η ενέργεια αυτή μαρτυρεί την ανελεύθερη αντίληψη των τουρκικών Αρχών σχετικά με τη δημοσιογραφία και την Ενημέρωση" αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Κραυγαλέο fake news της αντιπολίτευσης, η δήθεν γενικευμένη επιβολή 13ωρης εργασίας

"Το πολύ έως τρεις ημέρες τον μήνα, απαιτείται υποχρεωτικά η συναίνεση του εργαζόμενου και η άρνησή του δεν μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση", αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το 13ωρο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΥΕΡΙΚΩΝ 19 Οκτ 2025 | 09:32

Ο Γεραπετρίτης απαντά στον Φιντάν για το SAFE: Καμία συζήτηση για εθνικά θέματα, όποιος ενοχλείται να το αποδεχθεί

"Η Ελλάδα ασκεί ενεργητική και συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται στις οικουμενικές αξίες του διεθνούς δικαίου και δεν ετεροκαθορίζεται" αναφέρει σε δήλωσή του ο Έλληνας ΥΠΕΞ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 18 Οκτ 2025 | 20:54

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η Τουρκία πρέπει να λύσει τα προβλήματά της στην περιοχή για να ενταχθεί στο πρόγραμμα SAFE

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ επισκέφτηκε την Άγκυρα όπου είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.

ΣΕ ΠΕΝΤΕΛΗ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ 18 Οκτ 2025 | 13:27

Μητσοτάκης: "Προσπαθούμε κάθε μέρα για μέτρα στήριξης των νοικοκυριών στο μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας"

Εξαγγέλλουμε μέτρα μέσα από μειώσεις φόρων και αυξήσεις επενδύσεων όταν οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες κόβουν επιδόματα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 17 Οκτ 2025 | 20:15

Συνάντηση Φιντάν - Βάντεφουλ στην Άγκυρα: "Με ποιον άλλο θα συνεργαστούμε αν όχι με τους εταίρους του ΝΑΤΟ;"

Αναφερόμενος στα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ότι "η τεχνική συμμετοχή της χώρας μας στον αμυντικό μηχανισμό και η ανάπτυξη κοινών έργων αποκτούν σημασία σε μια κρίσιμη περίοδο"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17 Οκτ 2025 | 18:29

Στην Πεντέλη και τα Μελίσσια το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συνομιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες των δύο περιοχών των Βορείων Προαστίων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ 17 Οκτ 2025 | 17:05

Bloomberg: Η Τουρκία θα στείλει όπλα στη Συρία για να χτυπήσει ξανά τους Κούρδους

Ο εξοπλισμός θα αναπτυχθεί στη βόρεια Συρία, για την αποφυγή εντάσεων με το Ισραήλ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ανέφεραν πηγές

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Οκτ 2025 | 14:14

Η απάντηση Μητσοτάκη στον Καραμανλή για την κρίση των θεσμών: Μην τροφοδοτείτε την κρίση εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της περιφερειακής έδρας Περιστερίου του Πρωτοδικείου Αθηνών.

17 Οκτ 2025 | 07:21

Γάζα: Η Τουρκία στέλνει ομάδες να ψάξουν λείψανα ομήρων στα συντρίμμια, ενώ ο Τραμπ απειλεί τη Χαμάς

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι "θα πάμε να σκοτώσουμε" τα μέλη του παλαιστινιακού κινήματος αν αυτό το τελευταίο "δεν σταματήσει να σκοτώνει κόσμο" στη Γάζα.

ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ 16 Οκτ 2025 | 20:19

Η τουρκική Afad θα συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό νεκρών στα συντρίμμια της Γάζας

Οι έρευνες θα γίνουν από τους διασώστες της Afad, της τουρκικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών και επειγουσών καταστάσεων

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 19:17

Αλέξης Χαρίτσης στον Κυρ. Μητσοτάκη: Έχετε κάνει τους θεσμούς κουρελόχαρτο

Απάντησε στον πρωθυπουργό που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υποβαθμίζουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου με τις μεγάλες ομιλίες τους

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Deutsche Welle: Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι θα πάρει Eurofighter από τη Γερμανία

Ο τουρκικός Τύπος θεωρεί ότι η Γερμανία έδωσε το "πράσινο φως" για πωλήσεις Eurofighter στην Τουρκία

ΣΤΟ ΤΙΚ ΤΟΚ 16 Οκτ 2025 | 18:22

Μητσοτάκης: "Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών - Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που οριστικοποιήθηκε σήμερα

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 16 Οκτ 2025 | 17:25

Ο τουρκικός στρατός δηλώνει "έτοιμος για κάθε δράση" στη Λωρίδα της Γάζας

Οι εργασίες σχετικά με την αποστολή διεξάγονται σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς του κράτους μας" είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπςο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Ακτούρκ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 16 Οκτ 2025 | 16:30

Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: "Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε go back;" [βίντεο]

"Μπορεί το στυλ του προέδρου Τραμπ να ξενίζει, αλλά να είστε προσεκτικός, κύριε Ανδρουλάκη, είναι εκλεγμένος πρόεδρος και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας", ανέφερε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ 16 Οκτ 2025 | 13:20

Συμφωνία για την Ιερά Μονή του Σινά ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο - Δεν αλλάζει το καθεστώς, ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η συμφωνία διασφαλίζει τον αναλλοίωτο χαρακτήρα της Μονής του Σινά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 11:20

Μητσοτάκης στη Βουλή: "Τα ήρεμα νερά αποδίδουν, συνιστώ μεγαλύτερη ψυχραιμία στους ψευδοπατριώτες"

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ενεργή διπλωματία δεν μπορεί να συγχέεται με την επαναστατική γυμναστική.

ΣΤΙΣ 11 16 Οκτ 2025 | 08:15

Συζήτηση αρχηγών στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική - Τι θα πει ο Μητσοτάκης για Τουρκία και Μεσανατολικό

Στη Βουλή θα μιλήσει σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 15 Οκτ 2025 | 19:02

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενόψει και της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 23 και 24 Οκτωβρίου

VIRAL 15 Οκτ 2025 | 14:50

Viral βίντεο: Φύλακας διασώζει κοπέλα λίγο πριν την χτυπήσει το τραμ στην Τουρκία

Αγιο είχε η κοπέλα που άκουγε μουσική από τα ακουστικά και δεν άκουσε την κόρνα

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 14 Οκτ 2025 | 07:20

Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να "καθαρίσει" το Σύνταγμα - Η στόχευση στους "νοικοκυραίους"

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο εδώ και πολλές ημέρες., όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 13 Οκτ 2025 | 22:54

"Ειρήνη": Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συμφωνία στη Γάζα στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποδέχτηκε τους ηγέτες έλαβαν μέρος, μεταξύ των οποίων και τον Έλληνα πρωθυπουργό

13 Οκτ 2025 | 19:47

Κωνσταντοπούλου για Άγνωστο Στρατιώτη: Θυσιάστηκαν άνθρωποι απλοί, είχαν ψυχή, αυτό που λείπει από τον Μητσοτάκη

Την προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι η προστασία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη περνά στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΓΕΤΩΝ 13 Οκτ 2025 | 19:37

Η χειραψία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αίγυπτο [βίντεο]

Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που δίνουν το "παρών" στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΠΗΓΕΣ 13 Οκτ 2025 | 18:31

Αίγυπτος: Ο Ερντογάν απειλούσε να μην πάει στη Σύνοδο αν πήγαινε ο Νετανιάχου - Το αεροσκάφος έκανε κύκλους στον αέρα

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν, μόλις άκουσε την πληροφορία πως ο Νετανιάχου ίσως συμμετάσχει στη σύνοδο για τη Γάζα, έδωσε εντολή μη προσγείωσης του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Αίγυπτο

ΣΤΟ POLITIA TENNIS CLUB 13 Οκτ 2025 | 13:45

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπλε δημιουργία και chic πέδιλα στον γάμο της κόρης του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Η Μαρέβα Μητσοτάκη εντυπωσίασε με το στιλ της στο γάμο της Εβίνας Γιακουμάτου και του Ελπιδοφόρου Παπανικολόπουλου - Το ζευγάρι πάντρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 13 Οκτ 2025 | 10:44

Μητσοτάκης σε Τασούλα για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: Η αντιπολίτευση κάνει επαναστατική γυμναστική

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Τασούλα συνάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στο Σαρμ Ελ Σέιχ για την ειρήνευση στη Γάζα.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.