Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής,η όποια απόφαση είναι δική μου

Υπερπληθωρισμός υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας την αίσθηση καλλιστείων ή πασαρέλας.

Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής,η όποια απόφαση είναι δική μου

Πολλαπλό μήνυμα και προς την πλευρά του Κώστα Καραμανλή απέστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπαίνοντας το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Λ. Συγγρού και ενώ όλοι αναμένουν να ανακοινώσει την τελική του απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά.Tίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ακόμη και λίγη ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των υποψηφιοτήτων την Παρασκευή.

Επιμένουν ότι η «δεύτερη σκέψη του» συνδέεται με τον τρόπο εκλογής προέδρου και αν αυτός επιτρέπει να προχωρήσει στις επαναστατικές αλλαγές που θέλει στο κόμμα.

Εξάλλου συνεργάτες του θύμιζαν την πρόταση που έχει διατυπώσει από το 2009 υποψηφιότητα να μπορεί να θέσει βουλευτής με δεύτερη θητεία.

Μετά και την νέα δήλωση του κ. Μεϊμαράκη το τοπίο υποψηφιοτήτων στη ΝΔ δεν αλλάζει: καθαρά στην κούρσα διαδοχής έχουν μπει ι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ πλανώνται διάφορες πιθανές υποψηφιότητες όπως των Μ.Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη ακόμη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Γιακουμάτος καθαρά υπέρ Μεϊμεράκη και κατά...ούφων

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε διάφορες συνεντεύξεις του τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ με δηκτικό τρόπο σχολίασε τις διάφορες απίθανες υποψηφιότητες.

«Δεκαπέντε ούφο προσπαθούν να πάρουν υπογραφές για πρόεδροι» είπε και συνέχισε «κι εγώ θέλω τη Σάρον Στόουν αλλά δυστυχώς και για μένα και για εκείνη δεν με θέλει»!

Τάχθηκε καθαρά υπέρ του Β. Μεϊμαράκη λέγοντας « Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είμαστε είκοσι πέντε χρόνια στη Β’ Αθηνών, είναι κύριος με κάπα κεφαλαίο. Δεν μπορώ να αρνηθώ τον αγώνα, την προσφορά του. Άρα εγώ θα στηρίξω εκεί. Άμα κατέβει ο Μεϊμαράκης υποψήφιος, που θα κατέβει , είμαι ξεκάθαρος.»

Ενώ σε άλλη συνέντευξη είπε «Θα ψηφίσω Μεϊμαράκη, αυτός μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω. Πρέπει να βάλουμε στο κάδρο την κοινωνική κεντροδεξιά... Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να το κάνει αυτό».

Το ρεπορτάζ του theToc νωρίτερα ανέφερε:

Υπερπληθωρισμός υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας την αίσθηση καλλιστείων ή πασαρέλας στην συντηρητική παράταξη σε μια χρονική στιγμή που κυριαρχεί ο προβληματισμός για την πορεία της.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης φέρεται προβληματισμένος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων και δεν θα ήθελε, όπως λέγεται, να είναι περισσότεροι από τέσσερις υποψήφιοι.

Ήδη, υπάρχουν δυο υποψηφιότητες, των Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, όπως αποκάλυψε το thetoc.gr και οριστικοποίησε την κάθοδό του, μετά βέβαια από αρκετή συζήτηση και πολλές ενστάσεις, οι οποίες όμως υπάρχουν ακόμα.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόφασή του, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thetoc.gr οι στενοί του συνεργάτες συλλέγουν υπογραφές, φέρεται προβληματισμένος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων και δεν θα ήθελε, όπως λέγεται, να είναι περισσότεροι από τέσσερις υποψήφιοι και άρα αυτό σημαίνει πως βλέπει δεύτερο γύρο.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που είναι έτοιμα να κάνουν το άλμα: ο Βασίλης Κικίλιας που ετοιμάζεται και συγκεντρώνει υπογραφές, ο Μάκης Βορίδης ή ο Αδωνις Γεωργιάδης που φέρονται έτοιμοι, με τον πρώτο να έχει τον κύριο λόγο και ο δεύτερος θα στηρίξει, να κατέβουν υποψήφιοι για να καταγραφεί η δεξιά τάση στη Ν.Δ., ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό αγώνα και ζητεί υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ ίσως κάνει την κίνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Επί της ουσίας στη Ν.Δ. γίνεται μύλος με τις υποψηφιότητες, καθώς όλα είναι ανοικτά για τον τελικό κατάλογο, ενώ μέχρι την ύστατη στιγμή θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και ορισμένοι θα αποχωρήσουν, στα πλαίσια πολιτικής συμφωνίας ή συμμαχίας που θα συνάψουν με κάποιον υποψήφιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμμένει και θα λέει ότι δεν θα κάνει πίσω και θα φθάσει έως το τέλος, ενώ η σχέση του με την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη περνάει σοβαρή κρίση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Σάββατο το πρωί, ο Κυρ. Μητσοτάκης προτίμησε να είναι σε τηλεοπτική εκπομπή, παρά να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο της αδελφής του για τον Παύλο Μπακογιάννη, όπου ήταν παρών όμως ο Βαγγ. Μεϊμαράκης.

Ανένδοτος να κατέβει εμφανίστηκε στη συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή στη Ραφήνα το βράδυ της Παρασκευής, ο Απ. Τζιτζικώστας που θεωρεί ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει στο προσκήνιο και διαψεύδει ότι θα αποχωρήσει από τη μάχη.

Αν και ο πρώην Πρωθυπουργός του είπε πως δεν είναι δυνατόν να θέσει υποψηφιότητα καθώς δεν είναι βουλευτής και άρα δεν θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή, επιμένει και επικαλείται το παράδειγμα του Ματέο Ρέντζι, που ήταν αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς χωρίς να είναι μέλος της Βουλής, αλλά τελικά κέρδισε τις εκλογές και έγινε Πρωθυπουργός.

Ουσιαστικά, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη λειτουργεί κατευναστικά και περιορίζει τις υποψηφιότητες.

Με τις πολιτικές ευλογίες του Κ. Καραμανλή θα είναι υποψήφιος, όπως όλα τα στοιχεία συνηγορούν, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που έχει τη στήριξη πολλών δυνάμεων στο εσωτερικό της Ν.Δ. Υπέρ της υποψηφιότητάς του θα εμφανιστούν και άλλοι δελφίνοι, όπως η Ντ. Μπακογιάννη (σ.σ. εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Βαγγ. Μεϊμαράκης θα έθετε η ίδια υποψηφιότητα κόντρα στον αδελφό της), αλλά και ο Νίκος Δένδιας.

Ουσιαστικά, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη λειτουργεί κατευναστικά και περιορίζει τις υποψηφιότητες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα ήταν ανεξέλεγκτη (σ.σ. ήδη ήταν έτοιμοι να κατέβουν και άλλοι όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης).

Η δεξιά τάση θα εκπροσωπηθεί από το δίδυμο Μ. Βορίδη – Αδ. Γεωργιάδη που στο δεύτερο γύρο πιθανότατα θα στηρίξουν Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ λέγεται πως θα τους στηρίξει και ένα τμήμα των σαμαρικών, χωρίς όμως να εμπλέκεται ο Αντώνης Σαμαράς. Κύριος στόχος τους είναι να πολιτικοποιήσουν τη διαδικασία και να της δώσουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Ερωτηματικό είναι τι θα κάνει τελικά ο Β. Κικίλιας που έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Μ. Βορίδη, αλλά και τον κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πάντως ο ίδιος έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνει υπογραφές και φέρεται να υποστηρίζεται από τμήμα των σαμαρικών βουλευτών και αυτός.

Τα όργανα άρχισαν στη Ν.Δ, οι συνάξεις πληθαίνουν, τα γεύματα και τα δείπνα πολλαπλασιάζονται για τη διαδοχή και τα πρόσωπα είναι στο προσκήνιο, ενώ απουσιάζει η συζήτηση για το τι είναι σήμερα η Ν.Δ. και τι εκφράζει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 27 Ιουλ 2021 | 13:03

Μητσοτάκης: Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το εάν θα επεκταθεί στους εκπαιδευτικούς, μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 27 Ιουλ 2021 | 12:06

Live Βουλή: Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Παρακολουθήστε live την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αναβάθμιση του σχολείου.

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ 27 Ιουλ 2021 | 10:08

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τη νέα ηγεσία της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την πρόσφατα εκλεγμένη ηγεσία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

27 Ιουλ 2021 | 08:09

Κυριάκο, ούτε βήμα πίσω...

Αντί κάποιος να απευθύνεται στις ατέλειωτες ουρές του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ (ΕΦΚΑ τώρα) να μπορεί να πάει σε ένα πιστοποιημένο ιδιωτικό γραφείο.

ΣΕ ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ 27 Ιουλ 2021 | 06:27

Μετωπική στη Βουλή για την Παιδεία με φόντο τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Στο στόχαστρο και η Σάκκαρη

Ομιλία Μητσοτάκη σήμερα στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την Παιδεία - Οι επιθέσεις ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια του πρωθυπουργού, τη Ν. Κεραμέως και τη Μ. Σάκκαρη.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιουλ 2021 | 15:11

Απόλυτη στήριξη Μητσοτάκη στην Κεραμέως για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Φίλη

Ο Πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην πολιτική και προσωπική στην Κεραμέως και μίλησε για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί και άλλες γυναίκες της κυβέρνησης., Μιχαηλίδου, Μενδώνη και Πελώνη.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26 Ιουλ 2021 | 12:29

Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 2% ο κατώτατος μισθός

Παρά την αντίθετη εισήγηση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση αποφάσισε για φέτος την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 26 Ιουλ 2021 | 11:22

ΝΔ: Γιατί, άραγε, δεν θα επισκεφθεί ο κ. Τσίπρας τη Μόρια;

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Λέσβο.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ» 24 Ιουλ 2021 | 12:16

Μητσοτάκης: "Στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται αμφισβήτηση της επιστήμης - Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία"

Στην πανδημία αναφέρεται στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 23 Ιουλ 2021 | 18:34

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων ο πρωθυπουργός - "Να γίνει πόλος έλξης" [Εικόνες]

Συμβολική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ 23 Ιουλ 2021 | 11:35

Απάντηση Μητσοτάκη στους αντιεμβολιαστές: Το Σύνταγμα αξιώνει από όλους κοινωνική αλληλεγγύη

Μήνυμα του πρωθυπουργού στους αντιεμβολιαστές κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 23 Ιουλ 2021 | 07:33

Ερχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για εκπαιδευτικούς - Στο τραπέζι και οι Ενοπλες Δυνάμεις

Μέσα στον Αύγουστο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για δασκάλους και καθηγητές. Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 22 Ιουλ 2021 | 21:43

Μητσοτάκης: Κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να αυξηθούν τα ραντεβού εμβολιασμού

Ακόμη και αύριο οι ανακοινώσεις για το πλαίσιο κινήτρων, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.