Follow us

Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής,η όποια απόφαση είναι δική μου

Υπερπληθωρισμός υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας την αίσθηση καλλιστείων ή πασαρέλας.

Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής,η όποια απόφαση είναι δική μου

Πολλαπλό μήνυμα και προς την πλευρά του Κώστα Καραμανλή απέστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπαίνοντας το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Λ. Συγγρού και ενώ όλοι αναμένουν να ανακοινώσει την τελική του απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά.Tίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ακόμη και λίγη ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των υποψηφιοτήτων την Παρασκευή.

Επιμένουν ότι η «δεύτερη σκέψη του» συνδέεται με τον τρόπο εκλογής προέδρου και αν αυτός επιτρέπει να προχωρήσει στις επαναστατικές αλλαγές που θέλει στο κόμμα.

Εξάλλου συνεργάτες του θύμιζαν την πρόταση που έχει διατυπώσει από το 2009 υποψηφιότητα να μπορεί να θέσει βουλευτής με δεύτερη θητεία.

Μετά και την νέα δήλωση του κ. Μεϊμαράκη το τοπίο υποψηφιοτήτων στη ΝΔ δεν αλλάζει: καθαρά στην κούρσα διαδοχής έχουν μπει ι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ πλανώνται διάφορες πιθανές υποψηφιότητες όπως των Μ.Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη ακόμη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Γιακουμάτος καθαρά υπέρ Μεϊμεράκη και κατά...ούφων

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε διάφορες συνεντεύξεις του τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ με δηκτικό τρόπο σχολίασε τις διάφορες απίθανες υποψηφιότητες.

«Δεκαπέντε ούφο προσπαθούν να πάρουν υπογραφές για πρόεδροι» είπε και συνέχισε «κι εγώ θέλω τη Σάρον Στόουν αλλά δυστυχώς και για μένα και για εκείνη δεν με θέλει»!

Τάχθηκε καθαρά υπέρ του Β. Μεϊμαράκη λέγοντας « Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είμαστε είκοσι πέντε χρόνια στη Β’ Αθηνών, είναι κύριος με κάπα κεφαλαίο. Δεν μπορώ να αρνηθώ τον αγώνα, την προσφορά του. Άρα εγώ θα στηρίξω εκεί. Άμα κατέβει ο Μεϊμαράκης υποψήφιος, που θα κατέβει , είμαι ξεκάθαρος.»

Ενώ σε άλλη συνέντευξη είπε «Θα ψηφίσω Μεϊμαράκη, αυτός μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω. Πρέπει να βάλουμε στο κάδρο την κοινωνική κεντροδεξιά... Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να το κάνει αυτό».

Το ρεπορτάζ του theToc νωρίτερα ανέφερε:

Υπερπληθωρισμός υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας την αίσθηση καλλιστείων ή πασαρέλας στην συντηρητική παράταξη σε μια χρονική στιγμή που κυριαρχεί ο προβληματισμός για την πορεία της.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης φέρεται προβληματισμένος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων και δεν θα ήθελε, όπως λέγεται, να είναι περισσότεροι από τέσσερις υποψήφιοι.

Ήδη, υπάρχουν δυο υποψηφιότητες, των Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, όπως αποκάλυψε το thetoc.gr και οριστικοποίησε την κάθοδό του, μετά βέβαια από αρκετή συζήτηση και πολλές ενστάσεις, οι οποίες όμως υπάρχουν ακόμα.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόφασή του, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thetoc.gr οι στενοί του συνεργάτες συλλέγουν υπογραφές, φέρεται προβληματισμένος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων και δεν θα ήθελε, όπως λέγεται, να είναι περισσότεροι από τέσσερις υποψήφιοι και άρα αυτό σημαίνει πως βλέπει δεύτερο γύρο.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που είναι έτοιμα να κάνουν το άλμα: ο Βασίλης Κικίλιας που ετοιμάζεται και συγκεντρώνει υπογραφές, ο Μάκης Βορίδης ή ο Αδωνις Γεωργιάδης που φέρονται έτοιμοι, με τον πρώτο να έχει τον κύριο λόγο και ο δεύτερος θα στηρίξει, να κατέβουν υποψήφιοι για να καταγραφεί η δεξιά τάση στη Ν.Δ., ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό αγώνα και ζητεί υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ ίσως κάνει την κίνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Επί της ουσίας στη Ν.Δ. γίνεται μύλος με τις υποψηφιότητες, καθώς όλα είναι ανοικτά για τον τελικό κατάλογο, ενώ μέχρι την ύστατη στιγμή θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και ορισμένοι θα αποχωρήσουν, στα πλαίσια πολιτικής συμφωνίας ή συμμαχίας που θα συνάψουν με κάποιον υποψήφιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμμένει και θα λέει ότι δεν θα κάνει πίσω και θα φθάσει έως το τέλος, ενώ η σχέση του με την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη περνάει σοβαρή κρίση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Σάββατο το πρωί, ο Κυρ. Μητσοτάκης προτίμησε να είναι σε τηλεοπτική εκπομπή, παρά να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο της αδελφής του για τον Παύλο Μπακογιάννη, όπου ήταν παρών όμως ο Βαγγ. Μεϊμαράκης.

Ανένδοτος να κατέβει εμφανίστηκε στη συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή στη Ραφήνα το βράδυ της Παρασκευής, ο Απ. Τζιτζικώστας που θεωρεί ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει στο προσκήνιο και διαψεύδει ότι θα αποχωρήσει από τη μάχη.

Αν και ο πρώην Πρωθυπουργός του είπε πως δεν είναι δυνατόν να θέσει υποψηφιότητα καθώς δεν είναι βουλευτής και άρα δεν θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή, επιμένει και επικαλείται το παράδειγμα του Ματέο Ρέντζι, που ήταν αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς χωρίς να είναι μέλος της Βουλής, αλλά τελικά κέρδισε τις εκλογές και έγινε Πρωθυπουργός.

Ουσιαστικά, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη λειτουργεί κατευναστικά και περιορίζει τις υποψηφιότητες.

Με τις πολιτικές ευλογίες του Κ. Καραμανλή θα είναι υποψήφιος, όπως όλα τα στοιχεία συνηγορούν, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που έχει τη στήριξη πολλών δυνάμεων στο εσωτερικό της Ν.Δ. Υπέρ της υποψηφιότητάς του θα εμφανιστούν και άλλοι δελφίνοι, όπως η Ντ. Μπακογιάννη (σ.σ. εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Βαγγ. Μεϊμαράκης θα έθετε η ίδια υποψηφιότητα κόντρα στον αδελφό της), αλλά και ο Νίκος Δένδιας.

Ουσιαστικά, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη λειτουργεί κατευναστικά και περιορίζει τις υποψηφιότητες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα ήταν ανεξέλεγκτη (σ.σ. ήδη ήταν έτοιμοι να κατέβουν και άλλοι όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης).

Η δεξιά τάση θα εκπροσωπηθεί από το δίδυμο Μ. Βορίδη – Αδ. Γεωργιάδη που στο δεύτερο γύρο πιθανότατα θα στηρίξουν Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ λέγεται πως θα τους στηρίξει και ένα τμήμα των σαμαρικών, χωρίς όμως να εμπλέκεται ο Αντώνης Σαμαράς. Κύριος στόχος τους είναι να πολιτικοποιήσουν τη διαδικασία και να της δώσουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Ερωτηματικό είναι τι θα κάνει τελικά ο Β. Κικίλιας που έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Μ. Βορίδη, αλλά και τον κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πάντως ο ίδιος έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνει υπογραφές και φέρεται να υποστηρίζεται από τμήμα των σαμαρικών βουλευτών και αυτός.

Τα όργανα άρχισαν στη Ν.Δ, οι συνάξεις πληθαίνουν, τα γεύματα και τα δείπνα πολλαπλασιάζονται για τη διαδοχή και τα πρόσωπα είναι στο προσκήνιο, ενώ απουσιάζει η συζήτηση για το τι είναι σήμερα η Ν.Δ. και τι εκφράζει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 02 Ιουν 2023 | 12:10

Η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει τον Γ. Τσίπρα που θέλει να επαναφέρει την απλή αναλογική: Αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα

"Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε μαθητευόμενους μάγους, ούτε ιδεοληπτικές εμμονές", αναφέρει η ΝΔ για τις δηλώσεις Γ. Τσίπρα περί επαναφορά της απλής αναλογικής

ΕΚΛΟΓΕΣ 02 Ιουν 2023 | 11:02

Εκλογές 2023: Ποιος είναι ο "γαλάζιος" υποψήφιος βουλευτής που βγήκε πρώτος σε σταυρούς στην επαρχία

Με περίπου 27.000 σταυρούς, Λαρισαίος υποψήφιος βουλευτής κατάφερε να βγει πρωταθλητής στα γαλάζια ψηφοδέλτια της χώρας, πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 02 Ιουν 2023 | 07:14

Τι εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι φτιάχνει τη νέα, Νέα Δημοκρατία: Ποιους ψηφοφόρους διεκδικεί

Νέο άνοιγμα στο κέντρο επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στόχο να "μπετονάρει" αλλά και να ξεπεράσει τα ποσοστά της πρώτης κάλπης.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 01 Ιουν 2023 | 19:47

Viral: Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκιμάζει τους κολοκυθοκεφτέδες της Μπαρμπαρίγου μετά τη συνέντευξη στον Λιάγκα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είναι είναι λάτρης της μαγειρικής της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, καθώς επισκέπτεται συχνά το εστιατόριο που διατηρεί στο Κολωνάκι.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 01 Ιουν 2023 | 13:29

Γιώργος Λιάγκας για συνέντευξη με Κυριάκο Μητσοτάκη: Έκανα δύο ώρες προετοιμασία, πρώτη φορά έγραψα ερωτήσεις

"Είναι η πρώτη φορά που έχω γράψει ερωτήσεις", είπε ο Γιώργος Λιάγκας για την προετοιμασία της συνέντευξης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΜΜΟΝΗ 01 Ιουν 2023 | 13:29

Η Αυγή ανακάλυψε ότι ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει ακόμα και όσους τον κερνούν…Τέτοιος είναι όμως

Το χολερικό σχόλιο της Αυγής για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή δεν πίνει τις ρακές που τον κερνούν στις περιοδείες.

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 01 Ιουν 2023 | 11:48

Ο Μητσοτάκης... αυτοτρολάρεται για τις Πανελλήνιες: Έκανα ένα βίντεο που δεν σας εύχομαι καλή επιτυχία [βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη φημολογία περί γκαντεμιάς, δεν εύχεται καλή επιτυχία στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ 01 Ιουν 2023 | 11:18

Μητσοτάκης στον Λιάγκα: Δεν νομίζω ότι κανείς θα ήθελε μια ασταθή κυβέρνηση με πλειοψηφία 2 ή 3 βουλευτών

Η συνέντευξη του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκπομπή "Πρωινό" και τον Γιώργο Λιάγκα.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 01 Ιουν 2023 | 10:22

Ο Μητσοτάκης στο TikTok θυμήθηκε πώς τον... διάλεξε ο Πίνατ: Είναι σταρ... [βίντεο]

Τη γνωριμία του με τον "Πίνατ" θυμήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποκάλυψε σε νέο βίντεό του στο TikTok.

ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ 01 Ιουν 2023 | 10:10

Ανήλικοι επιτέθηκαν στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στην Πανόρμου

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι ανήλικοι έσπασαν μία πλευρά του περιπτέρου της ΝΔ και έγραψαν υβριστικό σύνθημα.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 01 Ιουν 2023 | 07:27

Προεκλογική μάχη στα... φορολογικά αλώνια: Αυτογκόλ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ βλέπουν στη ΝΔ

Ευκαιρία για αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει η Πειραιώς τη συζήτηση που άνοιξε για τη φορολογική πολιτική.

ΤΙ ΕΙΠΕ 31 Μαϊ 2023 | 21:29

Στον Θέρισο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Μαντινάδα με νόημα για τις εκλογές - "Σε τόπο επανάστασης ήρθα να προσκυνήσω..." [Εικόνες - Βίντεο]

"Την 21η Μαΐου μας δώσατε μία μεγάλη και ισχυρή εντολή. Θα πάμε μαζί να την επαναβεβαιώσουμε στην κάλπη της 25ης Ιουνίου" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 31 Μαϊ 2023 | 19:30

ΝΔ για Μάντζο-ΠΑΣΟΚ: "Επικίνδυνη άγνοια και προχειρότητα από κόμμα που θέλει να παριστάνει τη "σοβαρή" αντιπολίτευση"

"Επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει τους νέους και τις νέες Ελληνίδες με φορολόγηση των γονικών παροχών" απαντάει η ΝΔ στον κ. Μάντζο.