Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής,η όποια απόφαση είναι δική μου

Υπερπληθωρισμός υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας την αίσθηση καλλιστείων ή πασαρέλας.

Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής,η όποια απόφαση είναι δική μου

Πολλαπλό μήνυμα και προς την πλευρά του Κώστα Καραμανλή απέστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπαίνοντας το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Λ. Συγγρού και ενώ όλοι αναμένουν να ανακοινώσει την τελική του απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά.Tίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ακόμη και λίγη ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των υποψηφιοτήτων την Παρασκευή.

Επιμένουν ότι η «δεύτερη σκέψη του» συνδέεται με τον τρόπο εκλογής προέδρου και αν αυτός επιτρέπει να προχωρήσει στις επαναστατικές αλλαγές που θέλει στο κόμμα.

Εξάλλου συνεργάτες του θύμιζαν την πρόταση που έχει διατυπώσει από το 2009 υποψηφιότητα να μπορεί να θέσει βουλευτής με δεύτερη θητεία.

Μετά και την νέα δήλωση του κ. Μεϊμαράκη το τοπίο υποψηφιοτήτων στη ΝΔ δεν αλλάζει: καθαρά στην κούρσα διαδοχής έχουν μπει ι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ πλανώνται διάφορες πιθανές υποψηφιότητες όπως των Μ.Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη ακόμη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Γιακουμάτος καθαρά υπέρ Μεϊμεράκη και κατά...ούφων

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε διάφορες συνεντεύξεις του τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ με δηκτικό τρόπο σχολίασε τις διάφορες απίθανες υποψηφιότητες.

«Δεκαπέντε ούφο προσπαθούν να πάρουν υπογραφές για πρόεδροι» είπε και συνέχισε «κι εγώ θέλω τη Σάρον Στόουν αλλά δυστυχώς και για μένα και για εκείνη δεν με θέλει»!

Τάχθηκε καθαρά υπέρ του Β. Μεϊμαράκη λέγοντας « Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είμαστε είκοσι πέντε χρόνια στη Β’ Αθηνών, είναι κύριος με κάπα κεφαλαίο. Δεν μπορώ να αρνηθώ τον αγώνα, την προσφορά του. Άρα εγώ θα στηρίξω εκεί. Άμα κατέβει ο Μεϊμαράκης υποψήφιος, που θα κατέβει , είμαι ξεκάθαρος.»

Ενώ σε άλλη συνέντευξη είπε «Θα ψηφίσω Μεϊμαράκη, αυτός μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω. Πρέπει να βάλουμε στο κάδρο την κοινωνική κεντροδεξιά... Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να το κάνει αυτό».

Το ρεπορτάζ του theToc νωρίτερα ανέφερε:

Υπερπληθωρισμός υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας την αίσθηση καλλιστείων ή πασαρέλας στην συντηρητική παράταξη σε μια χρονική στιγμή που κυριαρχεί ο προβληματισμός για την πορεία της.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης φέρεται προβληματισμένος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων και δεν θα ήθελε, όπως λέγεται, να είναι περισσότεροι από τέσσερις υποψήφιοι.

Ήδη, υπάρχουν δυο υποψηφιότητες, των Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, όπως αποκάλυψε το thetoc.gr και οριστικοποίησε την κάθοδό του, μετά βέβαια από αρκετή συζήτηση και πολλές ενστάσεις, οι οποίες όμως υπάρχουν ακόμα.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόφασή του, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thetoc.gr οι στενοί του συνεργάτες συλλέγουν υπογραφές, φέρεται προβληματισμένος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων και δεν θα ήθελε, όπως λέγεται, να είναι περισσότεροι από τέσσερις υποψήφιοι και άρα αυτό σημαίνει πως βλέπει δεύτερο γύρο.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που είναι έτοιμα να κάνουν το άλμα: ο Βασίλης Κικίλιας που ετοιμάζεται και συγκεντρώνει υπογραφές, ο Μάκης Βορίδης ή ο Αδωνις Γεωργιάδης που φέρονται έτοιμοι, με τον πρώτο να έχει τον κύριο λόγο και ο δεύτερος θα στηρίξει, να κατέβουν υποψήφιοι για να καταγραφεί η δεξιά τάση στη Ν.Δ., ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό αγώνα και ζητεί υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ ίσως κάνει την κίνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Επί της ουσίας στη Ν.Δ. γίνεται μύλος με τις υποψηφιότητες, καθώς όλα είναι ανοικτά για τον τελικό κατάλογο, ενώ μέχρι την ύστατη στιγμή θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και ορισμένοι θα αποχωρήσουν, στα πλαίσια πολιτικής συμφωνίας ή συμμαχίας που θα συνάψουν με κάποιον υποψήφιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμμένει και θα λέει ότι δεν θα κάνει πίσω και θα φθάσει έως το τέλος, ενώ η σχέση του με την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη περνάει σοβαρή κρίση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Σάββατο το πρωί, ο Κυρ. Μητσοτάκης προτίμησε να είναι σε τηλεοπτική εκπομπή, παρά να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο της αδελφής του για τον Παύλο Μπακογιάννη, όπου ήταν παρών όμως ο Βαγγ. Μεϊμαράκης.

Ανένδοτος να κατέβει εμφανίστηκε στη συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή στη Ραφήνα το βράδυ της Παρασκευής, ο Απ. Τζιτζικώστας που θεωρεί ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει στο προσκήνιο και διαψεύδει ότι θα αποχωρήσει από τη μάχη.

Αν και ο πρώην Πρωθυπουργός του είπε πως δεν είναι δυνατόν να θέσει υποψηφιότητα καθώς δεν είναι βουλευτής και άρα δεν θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή, επιμένει και επικαλείται το παράδειγμα του Ματέο Ρέντζι, που ήταν αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς χωρίς να είναι μέλος της Βουλής, αλλά τελικά κέρδισε τις εκλογές και έγινε Πρωθυπουργός.

Ουσιαστικά, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη λειτουργεί κατευναστικά και περιορίζει τις υποψηφιότητες.

Με τις πολιτικές ευλογίες του Κ. Καραμανλή θα είναι υποψήφιος, όπως όλα τα στοιχεία συνηγορούν, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που έχει τη στήριξη πολλών δυνάμεων στο εσωτερικό της Ν.Δ. Υπέρ της υποψηφιότητάς του θα εμφανιστούν και άλλοι δελφίνοι, όπως η Ντ. Μπακογιάννη (σ.σ. εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Βαγγ. Μεϊμαράκης θα έθετε η ίδια υποψηφιότητα κόντρα στον αδελφό της), αλλά και ο Νίκος Δένδιας.

Ουσιαστικά, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη λειτουργεί κατευναστικά και περιορίζει τις υποψηφιότητες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα ήταν ανεξέλεγκτη (σ.σ. ήδη ήταν έτοιμοι να κατέβουν και άλλοι όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης).

Η δεξιά τάση θα εκπροσωπηθεί από το δίδυμο Μ. Βορίδη – Αδ. Γεωργιάδη που στο δεύτερο γύρο πιθανότατα θα στηρίξουν Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ λέγεται πως θα τους στηρίξει και ένα τμήμα των σαμαρικών, χωρίς όμως να εμπλέκεται ο Αντώνης Σαμαράς. Κύριος στόχος τους είναι να πολιτικοποιήσουν τη διαδικασία και να της δώσουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Ερωτηματικό είναι τι θα κάνει τελικά ο Β. Κικίλιας που έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Μ. Βορίδη, αλλά και τον κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πάντως ο ίδιος έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνει υπογραφές και φέρεται να υποστηρίζεται από τμήμα των σαμαρικών βουλευτών και αυτός.

Τα όργανα άρχισαν στη Ν.Δ, οι συνάξεις πληθαίνουν, τα γεύματα και τα δείπνα πολλαπλασιάζονται για τη διαδοχή και τα πρόσωπα είναι στο προσκήνιο, ενώ απουσιάζει η συζήτηση για το τι είναι σήμερα η Ν.Δ. και τι εκφράζει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ 20 Ιαν 2022 | 21:00

"Ξαναχτυπά" ο Κούλογλου: Η διαγραφή του Κουρουμπλή μπορεί να δείξει τον δρόμο για Πολάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο Παύλος Πολάκης κάνει κακό στο κόμμα με τη συμπεριφορά του και πως αποπροσανατολίζει από τυχόν κυβερνητικά λάθη.

ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 20 Ιαν 2022 | 20:17

Μήνυμα Μητσοτάκη στους Έλληνες πρέσβεις του εξωτερικού: "Η εποχή της μιζέριας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί"

Πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο με τους πρέσβεις να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ» 20 Ιαν 2022 | 20:17

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν έχει πια σημασία τι λέει διότι είναι αναξιόπιστος

Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο Kontra Channel

ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ 20 Ιαν 2022 | 18:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από το cockpit F-16 το 1991, στο Rafale 30 χρόνια μετά [Εικόνες]

Μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη χθεσινή τελετή υποδοχής των Rafale στην Τανάγρα γυρνά το ρολόι 30 χρόνια πίσω για τον πρωθυπουργό

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 20 Ιαν 2022 | 13:19

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τις "λίστες Πέτσα"

Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ κατατέθηκε στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 6 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ 20 Ιαν 2022 | 07:29

Η Ελλάδα με Rafale- Έξαλλος ο Ερντογάν: "Εμείς φτιάχνουμε δικά μας αεροσκάφη" - Στήριξη από Μακρόν και Βερολίνο

Για κοινή Ευρωπαϊκή άμυνα έκαναν λόγω ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος με αφορμή την ιστορική άφιξη των 6 πρώτων Rafale στην Τανάγρα.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 19 Ιαν 2022 | 21:17

Μακρόν σε Μητσοτάκη για Rafale: "Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη της κοινής Άμυνας που χτίζουμε"

Αναφορά στην Ελλάδα έκανε και στην τριτολογία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Εμανουέλ Μακρόν.

«ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ» 19 Ιαν 2022 | 19:48

CEO της TUI σε Μητσοτάκη: Φέτος η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα στον τουρισμό

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen.

«Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ» 19 Ιαν 2022 | 17:31

Τανάγρα: Συγκινητική ανάρτηση Μητσοτάκη - "Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι σε αυτόν τον μπαμπά" [Εικόνες]

Τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο πρόσωπο ενός χειριστή των Rafale, αναγνωρίζει μέσω ανάρτησής του στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 19 Ιαν 2022 | 16:38

Μητσοτάκης για Rafale σε διεθνή ΜΜΕ: Δέσμευσή μας να επενδύουμε συνεχώς στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας

Δηλώσεις Μητσοτάκη σε διεθνή ΜΜΕ κατά την τελετή υποδοχής των πρώτων έξι Rafale.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ RAFALE 19 Ιαν 2022 | 13:52

Φοροbonus Mητσοτάκη στους ένστολους: Απαλλάσσονται από τη φορολογία τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα των ενστόλων απαλλάσσονται από κάθε φόρο.

ΣΤΗΝ 114 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ 19 Ιαν 2022 | 12:25

Tα πρώτα 6 Rafale στην Αθήνα - Μητσοτάκης: Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για τους εξοπλισμούς μας [εικόνες - βίντεο]

Στις εγκαταστάσεις της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής των πρώτων 6 αεροσκαφών Rafale

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΕΥΝΑ 19 Ιαν 2022 | 10:25

Δημοσκόπηση PRORATA: Επτά μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Στο 12% το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Για πρώτη φορά η ακρίβεια ξεπερνά την πανδημία και αναδεικνύεται το νούμερο 1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,5% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ.