Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής,η όποια απόφαση είναι δική μου

Υπερπληθωρισμός υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας την αίσθηση καλλιστείων ή πασαρέλας.

Μεϊμαράκης: Δεν είμαι τοποτηρητής,η όποια απόφαση είναι δική μου

Πολλαπλό μήνυμα και προς την πλευρά του Κώστα Καραμανλή απέστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπαίνοντας το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Λ. Συγγρού και ενώ όλοι αναμένουν να ανακοινώσει την τελική του απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

«Η απόφαση είναι δική μου. Θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω. Σέβομαι τη γνώμη όλων. Συζητάω με όλους. Αλλά δεν θα μου επιβάλει κανείς και καμιά.Tίποτα και ό,τι γίνει δεν θα είναι προϊόν παρασκηνιακής συνεννόησης. Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή».

Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ακόμη και λίγη ώρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή των υποψηφιοτήτων την Παρασκευή.

Επιμένουν ότι η «δεύτερη σκέψη του» συνδέεται με τον τρόπο εκλογής προέδρου και αν αυτός επιτρέπει να προχωρήσει στις επαναστατικές αλλαγές που θέλει στο κόμμα.

Εξάλλου συνεργάτες του θύμιζαν την πρόταση που έχει διατυπώσει από το 2009 υποψηφιότητα να μπορεί να θέσει βουλευτής με δεύτερη θητεία.

Μετά και την νέα δήλωση του κ. Μεϊμαράκη το τοπίο υποψηφιοτήτων στη ΝΔ δεν αλλάζει: καθαρά στην κούρσα διαδοχής έχουν μπει ι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ πλανώνται διάφορες πιθανές υποψηφιότητες όπως των Μ.Βορίδη και Αδωνι Γεωργιάδη ακόμη και του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Γιακουμάτος καθαρά υπέρ Μεϊμεράκη και κατά...ούφων

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος σε διάφορες συνεντεύξεις του τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ με δηκτικό τρόπο σχολίασε τις διάφορες απίθανες υποψηφιότητες.

«Δεκαπέντε ούφο προσπαθούν να πάρουν υπογραφές για πρόεδροι» είπε και συνέχισε «κι εγώ θέλω τη Σάρον Στόουν αλλά δυστυχώς και για μένα και για εκείνη δεν με θέλει»!

Τάχθηκε καθαρά υπέρ του Β. Μεϊμαράκη λέγοντας « Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είμαστε είκοσι πέντε χρόνια στη Β’ Αθηνών, είναι κύριος με κάπα κεφαλαίο. Δεν μπορώ να αρνηθώ τον αγώνα, την προσφορά του. Άρα εγώ θα στηρίξω εκεί. Άμα κατέβει ο Μεϊμαράκης υποψήφιος, που θα κατέβει , είμαι ξεκάθαρος.»

Ενώ σε άλλη συνέντευξη είπε «Θα ψηφίσω Μεϊμαράκη, αυτός μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω. Πρέπει να βάλουμε στο κάδρο την κοινωνική κεντροδεξιά... Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μπορεί να το κάνει αυτό».

Το ρεπορτάζ του theToc νωρίτερα ανέφερε:

Υπερπληθωρισμός υποψηφίων αρχηγών στη Νέα Δημοκρατία παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, δίνοντας την αίσθηση καλλιστείων ή πασαρέλας στην συντηρητική παράταξη σε μια χρονική στιγμή που κυριαρχεί ο προβληματισμός για την πορεία της.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης φέρεται προβληματισμένος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων και δεν θα ήθελε, όπως λέγεται, να είναι περισσότεροι από τέσσερις υποψήφιοι.

Ήδη, υπάρχουν δυο υποψηφιότητες, των Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, όπως αποκάλυψε το thetoc.gr και οριστικοποίησε την κάθοδό του, μετά βέβαια από αρκετή συζήτηση και πολλές ενστάσεις, οι οποίες όμως υπάρχουν ακόμα.

Ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόφασή του, ενώ όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thetoc.gr οι στενοί του συνεργάτες συλλέγουν υπογραφές, φέρεται προβληματισμένος με την πληθώρα υποψηφιοτήτων και δεν θα ήθελε, όπως λέγεται, να είναι περισσότεροι από τέσσερις υποψήφιοι και άρα αυτό σημαίνει πως βλέπει δεύτερο γύρο.

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα που είναι έτοιμα να κάνουν το άλμα: ο Βασίλης Κικίλιας που ετοιμάζεται και συγκεντρώνει υπογραφές, ο Μάκης Βορίδης ή ο Αδωνις Γεωργιάδης που φέρονται έτοιμοι, με τον πρώτο να έχει τον κύριο λόγο και ο δεύτερος θα στηρίξει, να κατέβουν υποψήφιοι για να καταγραφεί η δεξιά τάση στη Ν.Δ., ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχει ξεκινήσει ήδη τον προεκλογικό αγώνα και ζητεί υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ ίσως κάνει την κίνηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Επί της ουσίας στη Ν.Δ. γίνεται μύλος με τις υποψηφιότητες, καθώς όλα είναι ανοικτά για τον τελικό κατάλογο, ενώ μέχρι την ύστατη στιγμή θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και ορισμένοι θα αποχωρήσουν, στα πλαίσια πολιτικής συμφωνίας ή συμμαχίας που θα συνάψουν με κάποιον υποψήφιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εμμένει και θα λέει ότι δεν θα κάνει πίσω και θα φθάσει έως το τέλος, ενώ η σχέση του με την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη περνάει σοβαρή κρίση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Σάββατο το πρωί, ο Κυρ. Μητσοτάκης προτίμησε να είναι σε τηλεοπτική εκπομπή, παρά να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο της αδελφής του για τον Παύλο Μπακογιάννη, όπου ήταν παρών όμως ο Βαγγ. Μεϊμαράκης.

Ανένδοτος να κατέβει εμφανίστηκε στη συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή στη Ραφήνα το βράδυ της Παρασκευής, ο Απ. Τζιτζικώστας που θεωρεί ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει στο προσκήνιο και διαψεύδει ότι θα αποχωρήσει από τη μάχη.

Αν και ο πρώην Πρωθυπουργός του είπε πως δεν είναι δυνατόν να θέσει υποψηφιότητα καθώς δεν είναι βουλευτής και άρα δεν θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή, επιμένει και επικαλείται το παράδειγμα του Ματέο Ρέντζι, που ήταν αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς χωρίς να είναι μέλος της Βουλής, αλλά τελικά κέρδισε τις εκλογές και έγινε Πρωθυπουργός.

Ουσιαστικά, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη λειτουργεί κατευναστικά και περιορίζει τις υποψηφιότητες.

Με τις πολιτικές ευλογίες του Κ. Καραμανλή θα είναι υποψήφιος, όπως όλα τα στοιχεία συνηγορούν, ο Βαγγ. Μεϊμαράκης που έχει τη στήριξη πολλών δυνάμεων στο εσωτερικό της Ν.Δ. Υπέρ της υποψηφιότητάς του θα εμφανιστούν και άλλοι δελφίνοι, όπως η Ντ. Μπακογιάννη (σ.σ. εάν δεν ήταν υποψήφιος ο Βαγγ. Μεϊμαράκης θα έθετε η ίδια υποψηφιότητα κόντρα στον αδελφό της), αλλά και ο Νίκος Δένδιας.

Ουσιαστικά, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη λειτουργεί κατευναστικά και περιορίζει τις υποψηφιότητες, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα ήταν ανεξέλεγκτη (σ.σ. ήδη ήταν έτοιμοι να κατέβουν και άλλοι όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης).

Η δεξιά τάση θα εκπροσωπηθεί από το δίδυμο Μ. Βορίδη – Αδ. Γεωργιάδη που στο δεύτερο γύρο πιθανότατα θα στηρίξουν Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ λέγεται πως θα τους στηρίξει και ένα τμήμα των σαμαρικών, χωρίς όμως να εμπλέκεται ο Αντώνης Σαμαράς. Κύριος στόχος τους είναι να πολιτικοποιήσουν τη διαδικασία και να της δώσουν ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Ερωτηματικό είναι τι θα κάνει τελικά ο Β. Κικίλιας που έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Μ. Βορίδη, αλλά και τον κοινοτικό επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Πάντως ο ίδιος έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνει υπογραφές και φέρεται να υποστηρίζεται από τμήμα των σαμαρικών βουλευτών και αυτός.

Τα όργανα άρχισαν στη Ν.Δ, οι συνάξεις πληθαίνουν, τα γεύματα και τα δείπνα πολλαπλασιάζονται για τη διαδοχή και τα πρόσωπα είναι στο προσκήνιο, ενώ απουσιάζει η συζήτηση για το τι είναι σήμερα η Ν.Δ. και τι εκφράζει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

23 Ιαν 2021 | 08:13

Περιμένουν τη σύνταξή τους για χρόνια - Tο μεγάλο στοίχημα του Χατζηδάκη με τις 300.000 που εκκρεμούν

Αναλαμβάνει ειδικός μάνατζερ και συγκροτούνται ειδικά κλιμάκια προκειμένου να μειώσουν στο ελάχιστο τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων

ΓΙΑ ΤΟ OPEN 22 Ιαν 2021 | 20:25

Δημοσκόπηση ALCO: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Το 48% επιθυμεί να εμβολιαστεί αμέσως

Ποσοστό 45% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό αντί του Αλέξη Τσίπρα - Πώς κρίνεται η αντιμετώπιση της πανδημίας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 22 Ιαν 2021 | 17:12

Απάντηση Ταραντίλη σε ΣΥΡΙΖΑ: Το "όχι σε όλα" δεν αποτελούν πρακτικές υπεύθυνης αντιπολίτευσης

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα τυποποιημένο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι υπέρ των συμφερόντων της χώρας τόνισε ο Χρήστος Ταραντίλης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 22 Ιαν 2021 | 15:36

Μητσοτάκης- Χατζηδάκης για τον γολγοθά των εκκρεμών συντάξεων: Τοποθετείται project manager για να τρέξει το έργο

Οι εκκρεμείς συντάξεις είναι η "νέα ΔΕΗ" σε αυτό το Υπουργείο δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 22 Ιαν 2021 | 14:33

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Προτεραιότητα η αύξηση των εμβολιασμένων πολιτών - Θα εξεταστεί αργότερα η πρόταση Μητσοτάκη

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού συζητήθηκε χθες κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Ιαν 2021 | 09:59

ΣΥΡΙΖΑ: "Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας"

Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων επέλεξε να κάνει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, γράφει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ 22 Ιαν 2021 | 07:24

Εμβόλια: Εκνευρισμός στην Ευρώπη για τις καθυστερήσεις της Pfizer- Πιέζει ο Μητσοτάκης για άδεια στην AstraZeneca και πιστοποιητικό

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών και επίσπευση διαδικασιών για την έγκριση της AstraZeneca

21 Ιαν 2021 | 23:38

Σύνοδος Κορυφής: Παρέμβαση Μητσοτάκη για επίσπευση αδειοδότησης των εμβολίων - Η πρόταση για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κοινό "μέτωπο" Μητσοτάκη με Κουρτς και Φρεντέρικσεν υπέρ της επίσπευσης της αδειοδότησης υποψήφιων εμβολίων - Τι συζητήθηκε για τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού

ΣΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ 21 Ιαν 2021 | 19:57
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 21 Ιαν 2021 | 19:16

Μητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: "Δεν περιορίζει, αλλά διευρύνει την ελευθερία των μετακινήσεων"

Την πρόταση της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός πρότυπου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2021 | 18:08

Ξέφυγε ο Βελόπουλος: Σταματήστε τον Μανώλη Κωστίδη - Να πάρει ο πρωθυπουργός τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ

Να πάρει ο πρωθυπουργός τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ για να πουν στον Κωστίδη να σταματήσει, ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ 21 Ιαν 2021 | 15:13

Επίσημο: Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς κατά 3 μήνες- Απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ αυξάνεται η θητεία 3 μήνες και πάει στους 12 μήνες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Ιαν 2021 | 11:20

Μητσοτάκης σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ: "Λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας" τα πιστοποιητικά εμβολιασμού- Δεν θα υπάρχει ανάγκη τεστ

Άρθρο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρότασή του να δημιουργηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού - "Fast travel lane" στην Ευρώπη για όσους το διαθέτουν.