Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Πέτρος Κόκκαλης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με δήλωσή του.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του κόμματος, ενώ παράλληλα προανήγγειλε την ίδρυση νέου κόμματος.
"Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό που υπάρχει", αναφέρει συγκεκριμένα.
Στο τέλος της δήλωσής του ο Πέτρος Κόκκαλης ευχαρίστησε και τον Αλέξη Τσίπρα, "όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία".
Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής παραχωρεί συνέντευξη απόψε στην ΕΡΤ και την εκπομπή του δημοσιογράφου Απόστολου Μαγγηριάδη, με τις φήμες να λένε ότι πρόκειται να ανακοινώσει το όνομα του νέου κόμματος.
Πάντως πληροφορίες του TheTOC αναφέρουν ότι τη συνέντευξη με τον Απόστολο Μαγγηριάδη τη ζήτησε ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης, κάνοντας σαφές ότι κάτι επιθυμεί να αποκαλύψει.
Αναλυτικά η δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη
Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την ενίσχυση τη πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.
Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.
Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.
Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό που υπάρχει.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.
Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr