ΣΥΡΙΖΑ: Δεν συνομιλούμε με τον Γιώργο Παπανδρέου

Η Κουμουνδούρου σημειώνει τις «ευθύνες» Παπανδρέου για τα Μνημόνια και αποκλείει «επαφές» του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρωθυπουργό

suriza-den-sunomiloume-me-ton-giwrgo-papandreou
|
SHARE THIS
0
SHARES

"Ναι μεν, αλλά...”, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που κράτησε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την κρίσιμη ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής. Ναι μεν ήταν θετική η στάση του, αλλά πρέπει να την δει κανείς στο μεγάλο “κάδρο”, σημείωναν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM, είπε: “Οπωσδήποτε (είναι χρήσιμη η καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες από τον κ. Παπανδρέου), διότι όλα αυτά είχαν θέση ψήφου εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση και το ότι η κυβέρνηση μετά από όλα αυτά έχει οριακή πλειοψηφία, είναι θετικό. Αλλά δυστυχώς ο χρόνος περνάει και θα έπρεπε να έχει ήδη πέσει, κατά τη δική μας άποψη”.

Στο ερώτημα δε, αν ο Γ. Παπανδρέου είναι μέσα στο φάσμα των προσώπων με τα οποία μπορεί να συνομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης απάντησε κατηγορηματικά “όχι”.

Σκουρλέτης για Παπανδρέου: Θα έβλεπα και μια προσπάθεια προσωπικής διάσωσης, να διασώσει ό,τι μπορεί

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πάνος Σκουρλέτης (“Στο Κόκκινο”) επεχείρησε να περάσει σε δεύτερη μοίρα την ψήφο Παπανδρέου: “Ανεξάρτητα από τη στάση αυτή (σ.σ. στη Βουλή) και με ό,τι τις προηγούμενες μέρες διέρρεε το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου σε σχέση με τις τράπεζες, πρέπει κανείς να το αξιολογήσει (σε συνδυασμό με όσα) επιβαρύνεται όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να είναι πολιτικά αναξιόπιστος. Άρα θα έβλεπα και μια προσπάθεια προσωπικής διάσωσης, να διασώσει ό,τι μπορεί”.

Ενδιαφέρον έχει όμως και η προσέγγιση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την “επόμενη φάση” σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ: “Για να παίξει κάποιο ρόλο ο κ. Παπανδρέου στην επόμενη φάση προφανώς έπρεπε να βρει κάποια στιγμή να διαφοροποιηθεί πολιτικά. Άρα το ερώτημα είναι, μπορεί τελικά ο Γ. Παπανδρέου να παίξει κάποιο ρόλο πια; Δεν το νομίζω”, αξιολόγησε ο Π. Σκουρλέτης.

Ταυτόχρονα, η Κουμουνδούρου επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας σε non paper, ως “πιο αποκαλυπτικό, στοιχείο του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση”, την, κατά ΣΥΡΙΖΑ, “μόνιμη πλέον απουσία του πρωθυπουργού από το κοινοβούλιο, που αρκέστηκε σε μία δήλωση σχολιασμού της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την πιο έκδηλη απόδειξη τόσο της απαξίωσης του κοινοβουλίου εκ μέρους του, αλλά και της πλήρους αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί πολιτικά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook