Follow us

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ουρές μέχρι τη τελευταία στιγμή - Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου

Η αθρόα προσέλευση του κόσμου ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ξεπέρασαν τις 140.000 χιλιάδες οι ψηφοφόροι στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για νέο πρόεδρο, με την αθρόα προσέλευση του κόσμου να έχει ως αποτέλεσμα να δοθεί παράταση μιας ώρας, αρχικά ως τις 21.00. Στη συνέχεια όμως σιωπηρά δόθηκε νέο περιθώριο, ως την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, στις 22:15.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο 40.000 νέα μέλη προσήλθαν να ψηφίσουν,ενώ τα πρώτα αποτελέσματα για τις κάλπες αναμένονται μετά τις 23:00 και το κατά πόσο θα πάμε σε δεύτερο γύρο ή όχι, στις 24:00.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης επισημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ "ειδικά με τόσο μεγάλη συμμετοχή νέων ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν ξέρει κανείς από πού προέρχονται. Γιατί είναι πολύ μεγάλο ποσοστό το ένα τέταρτο να είναι νέα μέλη".

"Εκεί που ήταν διαδικασία τελειωμένη, η τράπουλα ανακατεύτηκε"

"Ο κ. Κασελάκης αντιπροσωπεύει κάτι πολύ καινούργιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι εξαιρετικά εμφανίσιμος, πλούσιος. Δεν το έκρυψε ότι είναι πλούσιος, δεν προ-σπάθησε να κρυφτεί πίσω από αριστερά κλισέ και ιστορίες, είναι η επιτομή του αμερικανικού ονείρου", είπε ο Ανδρέας Δρυμιώτης εκτιμώντας ότι "αυτό έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο εκδηλώνεται με την ψήφο".

Ο αναλυτής σχολίασε ότι "οι άνθρωποι περίμεναν με τις ώρες για να ψηφίσουν, αλλά εντύπωση προκαλεί γιατί δεν διεκπεραιώνεται πολύ γρήγορα αυτή η διαδικασία, αφού από τα 570 τμήματα αντιστοιχούν 200 – 300 ψήφοι ανά τμήμα".

Διαβάστε Επίσης

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αιφνιδιαστήκαμε για τη συμμετοχή, λέει ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής

"Αιφνιδιαστήκαμε για τη συμμετοχή" παραδέχτηκε ο πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Γιάννης Δρόσος

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχαν τυπωθεί 120.000 φάκελοι και 240.000 ψηφοδέλτια, παρόλα αυτά τυπώθηκαν και νέα ψηφοδέλτια σήμερα, καθώς η χθεσινή εκτίμηση της Κουμουνδούρου ήταν για μόλις 80.000 συμμετέχοντες.

Ειδικότερα, οι ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα προκάλεσαν την παράταση μίας ώρας σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Θα κλείσουν δηλαδή, στις 21:00 Στις 17:00 έσπασε το φράγμα των 100.000 ψηφοφόρων, εκ των οποίων το 25% είναι νέα μέλη (περίπου 25.000).

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Αθρόα προσέλευση για την εκλογή νέου προέδρου

Αθρόα ήταν, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, η συμμετοχή στη σημερινή ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγαλύτερη προσέλευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην Κρήτη.

Στο Αλιβέρι Εύβοιας, τις Συκιές Θεσσαλονίκης, τη Σπάρτη και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αττικής, όπως το Χαλάνδρι και τη Νέα Σμύρνη, ο αριθμός των ψηφισάντων να ξεπερνά εκείνους που είχαν προσέλθει στις εσωκομματικές εκλογές το 2012, από τις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Αλέξης Τσίπρας.



Στη Θεσσαλία η συμμετοχή έφτασε τις 5.500, δηλαδή έχουν ψηφίσει περισσότεροι από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα τον Μάιο του 2022, ενώ στον Παλαμά, όπου η Κουμουνδούρου δεν έστησε τελικά κάλπες, έγινε αποδέκτης παραπόνων για την μη λειτουργία εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η συμμετοχή στη Θεσσαλία είναι ποσοστιαία όσο στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή δεν υπολείπεται του πανελλαδικού μέσου όρου.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το μεγάλο στοίχημα βεβαίως, όπως τονίζεται από την πλευρά των στελεχών, είναι η μαζική συμμετοχή που μπορεί να στείλει και το μήνυμα για την ανάκαμψη του κόμματος, μετά το εκλογικό σοκ για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ στη "μετά Τσίπρα" εποχή.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις των υποψηφίων

"Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, είναι μια μέρα δημοκρατικής συμμετοχής, μέρα ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, μέρα ανανέωσης της σύγχρονης αριστεράς", δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός της.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι "είναι μια σημαντική μέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου" και τόνισε ότι "σήμερα από το πρωί χιλιάδες άνθρωποι στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επιστρέφει δυναμικά". "Κι εμείς", υπογράμμισε, "είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο αίτημα τους, στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή, με ισότητα, δικαιοσύνη και ασφάλεια".

"Χτες ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι το σχέδιο του για τα επόμενα χρόνια είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε", είπε, για να σημειώσει: "Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει".

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής για την ανάδειξη του νέου Προέδρου.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

"Σήμερα ψηφίζουμε για να αναμετρηθούμε με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να σώσουμε την κοινωνία, τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη από τα σχέδιά του. Για να ξεκινήσουμε μια ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό. Μακριά από αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα χυλό χωρίς λογοδοσία. Μακριά από αντιλήψεις που θέλει ένα κόμμα με κλειστές πόρτες. Κάνουμε τα ανοίγματά μας, χτίζουμε την ανοιχτή δημοκρατική προοδευτική παράταξη της χώρας. Χτίζουμε την παράταξη της νίκης", δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Στην Καλλιθέα ψήφισε ο Στέφανος Τζουμάκας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε: "Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και την Αριστερά και έχουμε μεγάλη δυνατότητα ακόμα μέχρι το βράδυ πάρα πολλοί φίλοι και μέλη να λάβουν μέρος στη διαδικασία της εκλογής, να έχουμε μεγάλη συμμετοχή γιατί το θεωρώ σημαντικό, γιατί πρέπει να αλλάξουμε πορεία.

ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ

Είχαμε μια ήττα μπορούμε να πάμε σε ανασυγκρότηση, για να πάμε σε μια κυβερνητική πολιτική πλειοψηφία για να αναλάβουμε την ευθύνη για της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα πολιτικό, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και η ηγεσία του να είναι όρθια και να μην υποκαθίσταται από άλλα κέντρα δύναμης μέσα και έξω από τη χώρα.

Το βασικό πρόβλημα σε όλο το δυτικό ημισφαίριο είναι η υποκατάσταση της πολιτικής από άλλες δυνάμεις που υπάρχουν σε κάθε χώρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα εκφυλισμού και παρακμής στο δημόσιο βίο.

Ένας είναι ο κριτής το εκλογικό σώμα και η βάση μας. Είναι ανώτατοι όλων μας, έχουν το κριτήριο το βράδυ να υπάρξει μια κατεύθυνση. Όλα θα αξιολογηθούν το βράδυ για το πού θα πάμε".

Διαβάστε Επίσης

Στο Περιστέρι ψήφισε ο Στέφανος Κασσελάκης

Στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι έφτασε μετά τις 12:30 ο Στέφανος Κασσελάκης όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος έβγαλε σέλφι και αντάλλαξε χειραψίες με τους πολίτες που ήταν στο εκλογικό κέντρο.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ

"Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο", ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωση του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πραγματικά συγκινημένος "από την κοσμοσυρροή σήμερα". "Πάρα πολύς κόσμος", είπε, συστήνοντας υπομονή σε όσους περιμένουν στις ουρές για να ψηφίσουν. "Είναι απρόσμενη η προσέλευση αλλά αξίζει τον κόπο γιατί η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική κυβέρνηση σύντομα στον τόπο, μια προοδευτική κυβέρνηση που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο και ξέρει να διαχειρίζεται το μέλλον του τόπου, τους πόρους του τόπου και να λύνει τα προβλήματα του τόπου", είπε.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

"Μια σύγχρονη πατριωτική κυβερνώσα αριστερά", συνέχισε, προσθέτοντας: "αυτό είναι το όραμά μου, αυτό φαίνεται να βλέπει ο κόσμος και να ανταποκρίνεται". Ο κ. Κασσελάκης ολοκλήρωσε τη δήλωση του αναφέροντας: "Ψηφίστε σήμερα, για όποιον θέλετε αλλά ψηφίστε. Και από αύριο ενωμένοι συνεχίζουμε μαζί. Και με τη νίκη".

Ψήφισε στη Νέα Ιωνία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

"Είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς", ανέφερε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο εκλογικό κέντρο Νέας Ιωνίας.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

"Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει", πρόσθεσε.

Διαβάστε Επίσης

Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν "αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά", για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη "αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα".

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αλέξης Τσίπρας για εκλογή προέδρου: Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ

"Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα χιλιάδες μέλη. Το δικούς τους παρών και το δικό μου, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα", ανέφερε στους δημοσιογράφους, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ψήφισε στην Πλάκα, λίγο μετά τις 17:00.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 19 Οκτ 2025 | 09:50

Το ειρωνικό σχόλιο Γεωργιάδη για τη διαρροή συνομιλίας Τζάκρη – Κασσελάκη: "Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν ξανά…"

"Επί της ουσίας έχει δίκιο ο Στέφανος: Η κυρία αυτή μόνον διχάζει εδώ και πολλά χρόνια", έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 18 Οκτ 2025 | 18:28
18 Οκτ 2025 | 15:41

Η Τζάκρη τσακώθηκε με τον Κασσελάκη και το ανέβασε στο Instagram – "Έχεις διχάσει πολύ κόσμο - Δεν με καταδέχεσαι!"

Κασσελάκης και Τζάκρη φέρονται να είχαν έναν έντονο διάλογο, τον οποίο έκανε γνωστό με story η ίδια η αντιπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ 15 Οκτ 2025 | 14:11

Το άνοιγμα της Κεραμέως στην Εφη Αχτσιόγλου στη συζήτηση για το εργατικό νομοσχέδιο

Η υπουργός Εργασίας υιοθέτησε παρατηρήσεις της πρώην υπουργού Εργασίας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Οκτ 2025 | 20:10

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" και το "Κόκκινο" - Νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα - Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια", οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για "16 μήνες ομηρίας" και ανασφάλειας

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 10 Οκτ 2025 | 11:53

Απάντηση Αυγενάκη σε Κασσελάκη μετά τις καταγγελίες για πώληση ακινήτου του: Μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια…

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε χθες για την υπόθεση την Ευρωπαϊκή και Οικονομική Εισαγγελία.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΣΑ 10 Οκτ 2025 | 11:51
ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Οκτ 2025 | 11:16

Τι εννοούσε ο Κασσελάκης με τη φράση "Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα"

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ 08 Οκτ 2025 | 18:26

Απίστευτο: Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι "ντύθηκε" ροκ σταρ και έδωσε συναυλία [εικόνες - βίντεο]

Τον Αύγουστο, ο Μιλέι δέχθηκε πέτρες από διαδηλωτές εν μέσω αυξανόμενης δημόσιας οργής για ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της κυβέρνησής του: η αδερφή του και επικεφαλής του προσωπικού, Καρίνα Μιλέι

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 13:18

"Πληρωμένη απάντηση" Κασσελάκη σε έναν από τους ομοφοβικούς "νταήδες" του πληκτρολογίου [εικόνα]

Ο Στέφανος Κασσελάκης χειρίζεται μόνος του τα social του και απαντά όπως αρμόζει στους νταήδες του πληκτρολογίου.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 08 Οκτ 2025 | 11:48

O Κασσελάκης αποκαλύπτει "τρύπα" στο Πόθεν 'Εσχες Αυγενάκη: Σκιώδης εταιρεία αγόρασε το ακίνητό του για 580.000 ευρώ

"Τι σχέση έχει ο Λευτέρης Αυγενάκης με το "Κορόμηλο";, ρωτάει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

ΣΤΟ ΣΕΒ 08 Οκτ 2025 | 06:18

Το πρώτο μήνυμα Μητσοτάκη για το κόμμα Τσίπρα και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας ως αναγκαίου ζητούμενου για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 18:54

Φλοριάν Μπινάι: Ο Αλβανός "Ζελένσκι" που κατεβαίνει για δήμαρχος στα Τίρανα - Κωμικός που μιμείται τον Ράμα

Ο Μπίναϊ ανακοίνωσε το Σάββατο την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχο Τιράνων

ΕΦΗ ΑΚΟΥΣ; 07 Οκτ 2025 | 18:13

Φονική ατάκα Κεραμέως στη Βουλή: Πώς είπατε; Αντεργατική πολιτική;

Η κόντρα ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και την Εφη Αχτσιόγλου για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΕΠΟ 06 Οκτ 2025 | 12:25

Ραγκούσης για δικαστική διαμάχη με τον Αλ. Ζαβό και το κλείσιμο ινστιτούτου: Η Δικαιοσύνη μίλησε καθαρά

"Σήμερα, με τη δικαστική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι η επιλογή εκείνη δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και νομικά ακέραιη", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

85 06 Οκτ 2025 | 10:05

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου - Τα συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικό Ανδρέας Θεοφίλου, αγωνιστής της Αριστεράς.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ 04 Οκτ 2025 | 13:10

Φάμελλος: Κοινή δράση των προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η Δεξιά

"Για να φύγει η δεξιά μια ώρα αρχύτερα και να ανασάνει η πατρίδα μας και ο Ελληνικός λαός", τόνισε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ 03 Οκτ 2025 | 15:34

Καβγάς Χρηστίδου – Μπάρκα στη Βουλή: Αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω, θα σου σπάσω τα μούτρα

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή σήμερα παρασκευή μεταξύ του Κώστα Μπάρκα και της Ραλλίας Χρηστίδου.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 14:58

Εξεταστική Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου, Ιωάννη Κουρδή

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννη Κουρδή συνεχίστηκε η εξεταστική επιτροπή

«ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ» 03 Οκτ 2025 | 14:56

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ και Πλεύσης Ελευθερίας για την επέμβαση των Ισραηλινών στο Global Sumud Flotilla

Τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδικάζουν την αναχαίτιση των σκαφών του στολίσκου Global Sumud Flotilla.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 03 Οκτ 2025 | 10:38

Νέες κινητοποιήσεις "Στο Κόκκινο": "Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς είμαστε 3,5 μήνες απλήρωτοι"

Για "ρεκόρ εργοδοτικής ασυνέπειας που είχαμε αντιμετωπίσει και επί των ημερών Κασσελάκη", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στον ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 03 Οκτ 2025 | 09:37

Κοτζιάς: Αν ο Τσίπρας θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει να τελειώνουμε, γιατί βλάπτει τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα σενάρια δημιουργίας ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε την "ανάγκη κοινής δράσης, κοινού φόρουμ και κοινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας".

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 02 Οκτ 2025 | 15:29

Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων - Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

"Εχουμε έναν κοινό στόχο με τον Νίκο Ανδρουλάκη - Θέλουμε πολιτική αλλαγή", τόνισε με τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Χάρης Δούκας

ΟΧΙ ΤΑΝΚΣ 02 Οκτ 2025 | 14:56

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

VENSEREMOS 02 Οκτ 2025 | 13:55

Σενάρια για παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή - Εν όψει του νέου κόμματος

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα φαίνεται να επισπεύδονται

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 02 Οκτ 2025 | 13:02

Κασσελάκης: Μετάνιωσα που είπα πως θέλω να αποκτήσω δύο αγόρια με τον Τάιλερ - Είναι προσωπικό μας θέμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως δεν ήταν δική του επιλογή να τον ακολουθούν οι κάμερες παντού στην αρχή.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 02 Οκτ 2025 | 11:19

Αντιδράσεις από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Αριστερά για το ισραηλινό ρεσάλτο στον στολίσκο για τη Γάζα: "Πειρατεία σε διεθνή ύδατα"

Αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις ο στολίσκος με την ανθρωπιστική βοήθεια που μετέφερε στη Γάζα.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ 01 Οκτ 2025 | 19:03

Συνεχίζεται η κόντρα Αυγενάκη - Κασσελάκη: Ανάρτησε τα έγγραφα μεταβίβασης ακινήτου - "Η συνέχεια στα δικαστήρια"

Με την ανάρτηση του, ο πρώην υπουργός καταγγέλλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος χρησιμοποίησε την δήλωση Πόθεν Έσχες του κ. Αυγενάκη για να ισχυριστεί ότι η αγοραπωλησία δεν έγινε

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 30 Σεπ 2025 | 22:47

Ο Κασσελάκης σκίζει και πετάει στα σκουπίδια το εξώδικο Αυγενάκη [βίντεο]

"Ο άνθρωπος είναι προφανώς ψεύτης. Αλλά το εάν είναι και κλέφτης, αυτό θα πρέπει να το αποδείξει η κυρία Κοβέσι", είπε χαρακτηριστικά

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Σεπ 2025 | 18:42

Λευτέρης Αυγενάκης: Εξώδικο στον Στέφανο Κασσελάκη για συκοφαντική δυσφήμιση - Για το πόθεν έσχες

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει ότι κατέθεσε αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το πόθεν έσχες του Λευτέρη Αυγενάκη - Τι απαντά ο βουλευτής της ΝΔ

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30 Σεπ 2025 | 16:03

Νίκος Παππάς για την επίθεση στο Κολωνάκι: Λόγω θέσης και εμπειρίας δεν πλακώνομαι πλέον στα πεζοδρόμια

"Δεν είναι το πεδίο μου ούτε τα δικαστήρια, ούτε οι αστυνομίες, θα την αποσύρω την μήνυση", είπε ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 30 Σεπ 2025 | 16:01

Κατάθεση Σημανδράκου για ΟΠΕΚΕΠΕ: ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά βλέπουν "γαλάζιο" σκάνδαλο και εμπλοκή του Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά υποστηρίζουν πως η ιστορία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ένα "γαλάζιο" σκάνδαλο με εμπλοκή του Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ 30 Σεπ 2025 | 14:50

Φάμελλος: Κοινή δράση και κοινό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων στις επόμενες εκλογές

Ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ 30 Σεπ 2025 | 13:39

Καταγγελία Κασσελάκη στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για το πόθεν έσχες Αυγενάκη: Έσοδα πάνω 1,2 εκατ. ευρώ χωρίς εξήγηση

"Η αναφορά αφορά το πόθεν έσχες του 2023 του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο εμφανίζει έσοδα άνω του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς επαρκή εξήγηση".

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 Σεπ 2025 | 07:07

Ο Νίκος Παππάς δέχθηκε φραστική επίθεση σε εστιατόριο στο Κολωνάκι - Μήνυση από τον ευρωβουλευτή

Στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος κατέληξαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ένας 34χρονος Πολωνός και μία 35χρονη Ελληνίδα.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΒΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ 29 Σεπ 2025 | 16:45

Πιστή Πηνελόπη η Κάρλα Μπρούνι για τον Σαρκοζί: "Κάθε μέρα επισκεπτήριο στη φυλακή - Θα κάνει τα πάντα για να τον βγάλει"

Σε φυλακή, μέσα στο Παρίσι, θα επισκέπτεται τον Νικολά Σαρκοζί η Κάρλα Μπρούνι.

ΑΝΕΣΗ 29 Σεπ 2025 | 13:29

Πόθεν Εσχες: Τρία ακίνητα και εισοδήματα 1,7 εκ ευρώ για το ζεύγος Στ. Κασσελάκη - Τάιλερ Μακμπέθ

Ο σύζυγος του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Τάιλερ Μακμπέθ δεν δηλώνει κανένα εισόδημα ή ακίνητο στο όνομά του.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 28 Σεπ 2025 | 16:45

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαφθορά βρίσκεται στην καρδιά του Μεγάρου Μαξίμου

"Φαίνεται πως για να ανέβεις στην επετηρίδα του Μαξίμου, πρέπει να έχεις εμπλοκή σε σκάνδαλα", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 16:37

Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πληρωμές επιδοτήσεων χωρίς ελέγχους δεν θα γίνουν" - Καβγάς με Χαρίτση, Σταρακά και Κόκκαλη

"Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τις ροές των ευρωπαϊκών πόρων", τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιάρας

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 26 Σεπ 2025 | 11:45

Φυλακή ο Σαρκοζί: Το εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο της Libération- Σε VIP κελί με τηλεόραση και τηλέφωνο επί πληρωμή

Σωφρονιστικά καταστήματα που πιθανώς θα φιλοξενήσουν τον Σαρκοζί ήδη κάνουν προετοιμασίες - Η Libération τον έβαλε "στη στενή" με το πρωτοσέλιδό της

ΣΤΕΛΕΧΗ ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ 26 Σεπ 2025 | 09:59

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για το "κόμμα Τσίπρα"- Εντάσεις, νεύρα και εγκλήσεις για... αποστασία

Συνυπολογίζεται στο βαρύ κλίμα φυσικά και η συνολική δημοσκοπική επίδοση για το μελλοντικό κόμμα Τσίπρα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 26 Σεπ 2025 | 09:29

Και η Νίνα Κασιμάτη κατά Πάρι Ρούπου: Ήρθε να υποδυθεί τον "αντιφασίστα" με ρυπαρολογίες σε βάρος της ελληνικής σημαίας

Η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή του κόμματος, το οποίο τάχθηκε στο πλευρό του κωμικού.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 21 Σεπ 2025 | 10:28

Το Κίνημα Δημοκρατίας εγκαινίασε τα νέα του γραφεία στον Πειραιά παρουσία Κασσελάκη - "Μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή"

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαινίασε τα νέα γραφεία του κόμματός του στον Πειραιά.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Οκτ 2025 | 13:40

Τσουκαλάς για στεγαστική κρίση: Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός;

"Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα", ερωτά ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Οκτ 2025 | 13:31

Μαρινάκης για διάσκεψη κρατών Ανατολικής Μεσογείου: Δεν τίθεται κανένα θέμα οποιασδήποτε συνεκμετάλλευσης

O Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης ενός τέτοιου εγχειρήματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞ 20 Οκτ 2025 | 12:25

Γεραπετρίτης: Είναι η εποχή των συνθέσεων - Οι διχόνοιες μόνο καταστροφικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης παρευρίσκεται στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 20 Οκτ 2025 | 11:18

"Εμφύλιος" και στη Νέα Αριστερά: Τα καρφιά Αχτσιόγλου για το άδειασμα Τσακαλώτου - "Αστοχη και ανακριβής δήλωση"

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως "άστοχη και ανακριβή" τη δήλωση Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

ΤΕΜΠΗ 20 Οκτ 2025 | 10:30

Γεωργιάδης: Ρωτήστε τον Δένδια αν θα σβήσει τα ονόματα από τον Αγνωστο Στρατιώτη, αυτός θα είναι αρμόδιος από την Τρίτη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε για το αν συμφωνεί να σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 20 Οκτ 2025 | 09:55

Αλαβάνος: Ο κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετική δυσκολία και τώρα μιλάμε για κάποιον Τσίπρα ή Τσόπρα ή Τσάπρα;

"Μην μου λέτε για Αριστερά και τον κ. Τσίπρα, γιατί δεν είναι Αριστερά ο κ. Τσίπρας", είπε ο Αλέκος Αλαβάνος.

20 Οκτ 2025 | 09:27

Τσίπρας: Θετική εξέλιξη το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα - Δίκαιη και βιώσιμη λύση χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα

"Εύχομαι στον Τουφάν Ερχιουρμάν καλή δύναμη, στο δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει ως ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Οκτ 2025 | 07:20

Η κυβέρνηση "αποστειρώνει" τον Άγνωστο Στρατιώτη από διαδηλώσεις - "Γαλάζιες" ενστάσεις για το timing της τροπολογίας

Τα ονόματα των 57 νεκρών δεν θα σβηστούν από συνεργεία καθαριότητας, αλλά είναι πολύ πιθανό, ότι όσοι επιχειρήσουν να τα ξαναγράψουν μπορεί να συλληφθούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

ΣΕ ΤΙ ΠΡΟΣΒΛΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ 19 Οκτ 2025 | 23:32

Γεραπετρίτης: "Νέο κεφάλαιο ελπίδας και προσδοκίας" για την επανένωση της Κύπρου η επικράτηση του Ερχιουρμάν

Δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για την εκλογή του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ 19 Οκτ 2025 | 15:31