ΣΥΡΙΖΑ: Εμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο της Hellas Power - Energa

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατήγγειλε ότι ο Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον Μπαλτάκο, για συμβιβασμό.

suriza-emploki-mpaltakou-sto-skandalo-tis-hellas-power---energa
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εκθετος και για την υπόθεση της Hellas Power –Energa (ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας που φέσωσαν το ελληνικό δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ) είναι ο Τάκης Μπαλτάκος σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Πετράκος αποκάλυψε ότι υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ, πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία υποστηρίζει ότι δέχονταν αφόρητες πιέσεις από τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού για να δεχθεί συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

O δικηγόρος είχε δεχθεί πυροβολισμούς απο αγνώστους στις 3 Νοεμβρίου και μετά απ αυτή  την επίθεση έστειλε τη σχετική επιστολή στην ΡΑΕ

 

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκο ο δικηγόρος είχε δεχθεί πυροβολισμούς απο αγνώστους στις 3 Νοεμβρίου και μετά απ αυτή  την επίθεση έστειλε τη σχετική επιστολή στην ΡΑΕ.

 Επί των καταγγελιών του απάντησε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκος Βασιλάκος. Δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την συγκεκριμένη επιστολή αφού, όπως εξήγησε, ουδέποτε του έχει κοινοποιηθεί.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι η ΡΑΕ δεν είχε καμία γνώση επί διαιτησιών. Σε σχέση με την επίθεση στον δικηγόρο είπε ότι γνώριζαν ότι ο κ.Αντωνόπουλος ήταν δικηγόρος του ΔΕΣΜΗΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Hellas Power και της Energa.    

Τέλος αναφερόμενος στον Τάκη Μπαλτάκο αρνήθηκε ότι ήταν ενήμερος για τις ενέργειες του που ούτως ή άλλως όμως δεν τον αφορούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook