ΣΥΡΙΖΑ: έχουμε χρόνο για τις συμμαχίες

Σε άλλη συνεδρίαση της ΚΕ παρέπεμψαν στον ΣΥΡΙΖΑ το ακανθώδες θέμα των συνεργασιών. Τσίπρας: «θα τα δούμε όλα στην ώρα τους».

suriza-exoume-xrono-gia-tis-summaxies
SHARE THIS
0
SHARES

Εν …ευθέτω χρόνω παρέπεμψαν τελικώς το ζήτημα των συμμαχιών στον ΣΥΡΙΖΑ: αυτό αποφασίσθηκε στην Κεντρική Επιτροπή, μετά από συνεννόηση όλων των πλευρών.

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα, στο κλείσιμο της διήμερης διαδικασίας, «θα τα δούμε όλα στην ώρα τους και συλλογικά». Υπ’ αυτό το πρίσμα, θα πρέπει να δει κανείς και τη μη κατάθεση, τελικώς, σχετικής τροπολογίας που είχε ετοιμάσει η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Επί του παρόντος, ισχύει η προηγούμενη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με τον άτυπο ηγέτη της μειοψηφίας να προαναγγέλλει κατάθεση σχετικής τροπολογίας σε επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, όταν οι συνθήκες θα είναι ώριμες.

Η πολιτική απόφαση ψηφίσθηκε από την πλειοψηφία του Σώματος, με την Αριστερή Πλατφόρμα να επιλέγει το «λευκό» (καταμέτρηση δεν έγινε).

Απορρίφθηκε οριακά τροπολογία της μειοψηφίας

Ενώ η τροπολογία που έφερε η λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση και αφορούσε πλήθος ζητημάτων (κοινωνικός έλεγχος τραπεζών, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογία, ΔΕΚΟ, ΤΑΙΠΕΔ) απορρίφθηκε, αλλά με μικρή διαφορά ψήφων: 76 την καταψήφισαν, 61 την υπερψήφισαν, ενώ ένα μέλος ψήφισε «λευκό».

Από την απόφαση συνάγεται ότι ο Π. Λαφαζάνης βρήκε συμμάχους εντός της πλειοψηφίας, για παράδειγμα και σύμφωνα με πληροφορίες (η συνεδρίαση ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους) στο πρόσωπο του επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής Γιάννη Μηλιού, καθώς και άλλων στελεχών της αποκαλούμενης «προεδρικής» πλειοψηφίας που ανήκουν στο πιο κινηματικό κομμάτι της (τη λεγόμενη «Ανάσα»).

Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook