Follow us

ΣΥΡΙΖΑ: Κρατάει με... φόρα την έδρα η Τσαπανίδου - "Ο λαός επικύρωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε δύο εκλογές"

Η α' επιλαχούσα βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου κράτησε την έδρα του 'Οθωνα Ηλιόπουλου που παραιτήθηκε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ

Η Πόπη Τσαπανίδου βρέθηκε στην Κουμουνδούρου το πρωί της Τρίτης 27 Αυγούστου όπου είχε συνάντηση με τον Μανώλη Καπνισάκη, διευθυντή του Στέφανου Κασσελάκη, με αντικείμενο της συνάντησής τους την "ορφανή" έδρα του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όθωνα Ηλιόπουλου, που παραιτήθηκε.

Μετά τη συνάντησή της με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου, η Πόπη Τσαπανίδου έγινε γνωστό επισήμως ότι θα πάρει τελικά την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου και τώρα αναμένεται η ορκωμοσία της την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στη Βουλή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσε διακαώς τη βουλευτική έδρα για τον ίδιο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, γι' αυτό και από τις 10 Αυγούστου, όταν και παραιτήθηκε ο Όθων Ηλιόπουλος, ασκήθηκαν έντονες πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε και η Ποπη Τσαπανίδου στα "κεντρικά" του ΣΥΡΙΖΑ παρά την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη για τον γάμο του με τον Τάιλερ Μάκμπεθ στα Χανιά.

Ωστόσο, η κυρία Τσαπανίδου γνωστοποίησε στον κ. Καπνισάκη την πρόθεση της να κρατήσει ως α' επιλαχούσα την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου. Αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης να παραμένει εκτός Βουλής, αν και ούτως η άλλως το ζήτημα "σκοντάφτει" στην τελευταία επιλαχούσα πριν τον Στέφανο Κασσελάκη, Ζωρζέτα Λάλη που ανήκει πλέον στη Νέα Αριστερά και έχει δηλώσει ότι θα κρατήσει την έδρα.

Η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

"Πριν λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή" αναφέρει σε ανάρτησή της η Πόπη Τσαπανίδου.

"Λαμβάνοντας υπόψην το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία", σημείωσε η κυρία Τσαπανίδου.

Διαλυτικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως η ΚΟ - Με τηλεδιάσκεψη από τα Χανιά ο Κασσελάκης

Εντωμεταξύ, το "κουτί της Πανδώρας" για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει από την ώρα που ο πολιτικός μέντορας του Στέφανου Κασσελάκη, Παύλος Πολάκης, τον αμφισβήτησε προσωπικά και έθεσε ζήτημα ηγεσίας, σύμφωνα με το Capital.gr.

Έκτοτε - και έως την τελική λύση αν αυτή δοθεί στην Κεντρική Επιτροπή της 6-7 Σεπτεμβρίου- κάθε 24ωρο καταγράφει απλώς νέα περιστατικά, προσθέτοντας μια ακόμη ψηφίδα προς επίρρωση του κλίματος διάλυσης.

Ο Παύλος Πολάκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Ουκ ολίγοι ομνύουν στο ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τη διακηρυγμένη του πρόθεση να "βγει μπροστά" απέναντι στην ηγεσία, άλλοι, ομοίως καθόλου ευάριθμοι, πως ίσως οι "απειλές" του, αποδειχθούν "στρακαστρούκα" και δεν φτάσει έως τέλους , στην πρόταση μομφής δηλαδή, στην προσεχή ΚΕ.

Οι "αμφισβητίες" της ... αμφισβήτησης Πολάκη σε Κασσελάκη, υπενθυμίζουν φερ ειπείν ότι και πριν από την εμφάνιση Κασσελάκη στην κούρσα διαδοχής πέρυσι το καλοκαίρι, το κλίμα και οι διαρροές από την πολακική πλευρά, κινούνταν σε κατεύθυνση ότι θα διεκδικήσει και ο ίδιος την ηγεσία. Αλλά δεν το έκανε.

Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες αυτή τη φορά, βέβαια. Ο Παύλος Πολάκης τότε, βρήκε "όχημα" τον Στέφανο Κασσελάκη τον οποίο και στήριξε ολόθερμα. Σήμερα εμφανής περίπτωση αντίστοιχη για διεκδίκηση του τιμονιού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει.

Σε αυτό το σημείο της ιστορίας άρχισε να εμφιλοχωρεί και ο παράγοντας "τρίτο πρόσωπο" με το οποίο θα μπορούσε να συμμαχήσει ο Παύλος Πολάκης απέναντι στον νυν πρόεδρο και άρχισε να "πέφτει" στο τραπέζι, το όνομα της Ρένας Δούρου, με την οποία τηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις. Πρώιμες οι προβλέψεις επ αυτού.

Ο Κασσελάκης ζητά από τα ΜΜΕ να μην ασχοληθούν με τον γάμο του με τον Τάιλερ στην Κρήτη

Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτό το κλίμα χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία δεν θα παραστεί αυτοπροσώπως. Βρίσκεται στα Χανιά , για τη γαμήλια γιορτή που διοργανώνει.

Απηύθυνε "έκκληση" να πέσουν οι νοσηροί τόνοι ενώ δια της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Βούλας Κεχαγιά, διαμήνυσε ότι θα σηκώσει το γάντι της αμφισβήτησης αν το πετάξει ο Πολάκης στην ΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν τις προσωπικές και οικογενειακές στιγμές του πρόεδρου του Κόμματος Στέφανου Κασσελάκη τις επόμενες μέρες στην Κρήτη.

"Δεν επιθυμούμε οποιουδήποτε είδους δημοσιογραφική κάλυψη ενός γεγονότος που δεν αφορά την πολιτική δραστηριότητα του προέδρου, αλλά είναι αμιγώς προσωπικό και προγραμματίστηκε πριν από έντεκα μήνες", αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μακμπέθ. στα Χανιά.

ΣΥΡΙΖΑ: Κρατάει με... φόρα την έδρα η Τσαπανίδου - "Ο λαός επικύρωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε δύο εκλογές"

Κασσελάκης: Σύστημα αντί drone, αφαίρεση κινητών και μενού από το Βοτανικό Πάρκο- Το πρόγραμμα της γαμήλιας γιορτής

Ωστόσο, όλα έτοιμα φαίνεται πως είναι για τη γαμήλια γιορτή του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ στα Χανιά, σε ένα 4ήμερο γλέντι που δεν φείδεται καθόλου γκλάμουρ καταστάσεων και κοσμοπολίτικου αέρα. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ανάλογα με τον... γάμο της Τζένιφερ Λόπεζ και του Μπεν Άφλεκ.

Όπως σημειώνει το Flashnews, οι προετοιμασίες σε όλες τις χανιώτικες επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για να φιλοξενήσουν τη γαμήλια γιορτή έχουν αρχίσει εδώ και καιρό.

Το πρόγραμμα της 4ήμερης αυτής γιορτής που θα διαρκέσει από την Τετάρτη 28 μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου περιλαμβάνει:

  1. Βραδινή έξοδο του ζευγαριού με τους καλεσμένους τους για δείπνο σε κτήμα εκδηλώσεων αλλά και δείπνο σε γνωστό εστιατόριο στο παλιό λιμάνι Χανίων.
  2. Ο Στέφανος Κασσελάκης δε θα παραλείψει να βγάλει και για βραδινό ποτό τους δικούς του ανθρώπους σε γνωστό μπαρ στην παλιά πόλη των Χανίων.
  3. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παραλία! Το ζευγάρι με τους καλεσμένους του θα απολαύσουν τη θάλασσα σε γνωστό beach bar του βόρειου παραλιακού μετώπου των Χανίων.

Μάλιστα,οι έξοδοι αυτές γίνονται σε οικογενειακό και φιλικό κύκλο με το ζευγάρι να επιθυμεί να αποφύγει τη δημοσιογραφική κάλυψη των συγκεκριμένων εξόδων.

Ωστόσο την Παρασκευή 30 Αυγούστου θα γίνει η κεντρική γαμήλια γιορτή όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων, από τις 17.00 έως τις 20.00. Η υποδοχή των προσκεκλημένων θα γίνει στο υπαίθριο αμφιθέατρο του πάρκου και θα ακολουθήσει δεξίωση. Για τους καλεσμένους θα υπάρχουν δημιουργίες από την κουζίνα του Βοτανικού Πάρκου με τοπικές γεύσεις και εδέσματα βασισμένα σε τοπικά προϊόντα, σπιτική λεμονάδα με βότανα καθώς και ένα κοκτέιλ βασισμένο σε ελληνικό τζιν.

Κασσελάκης - Τάιλερ

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακμπέθ δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των εξόδων τους με τους καλεσμένους.

Για τον λόγο αυτό, θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία πέραν των 25 ατόμων που θα αποτελούν τη φρουρά του προέδρου του ζευγαριού και των καλεσμένων του.

Θα ενεργοποιηθεί μάλιστα σύστημα αντί drone, ώστε να μην μπορεί να πετάξει και να καταγράψει βίντεο από ψηλά οποιοδήποτε drone θα βρίσκεται σε κοντινή εμβέλεια. Επιπλέον, θα αφαιρεθούν τα κινητά τηλέφωνα από τους καλεσμένους αλλά και από τους εργαζομένους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στα οποία θα πάνε ο κ. Κασσελάκης με τον σύζυγό του και τους καλεσμένους τους.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
ΠΡΟΠΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 12:44

Κασσελάκης: "Η οπλοκατοχή στην Κρήτη δεν είναι παράδοση, αλλά σήψη" - Προτείνει πρόγραμμα αφοπλισμού με αμνηστεία

"Οι νέες γενιές αλλάζουν το εκλογικό σώμα. Ο κόσμος πια ψηφίζει ιδέες, όχι ταμπέλες", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΥΡΑ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ 04 Νοε 2025 | 13:31

Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ στη Βουλή.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ" 31 Οκτ 2025 | 16:01
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΓΙΑ ΟΜΟΦΟΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 31 Οκτ 2025 | 14:22

Σκληρή επίθεση Κασσελάκη στον Μπέο: Δεν μας απασχολεί τι κάνει στην τουαλέτα του ο απόπατος της κοινωνίας

"Να τον χαίρονται στη ΝΔ τον ψηφοφόρο τους", ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αχιλλέα Μπέο

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:04

Εντονες αντιδράσεις για το λουκέτο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ - Τι θα γίνει με τις συντάξεις στην επαρχία

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, το επιστολικό έργο έχει μειωθεί κατά 90% την τελευταία δεκαετία, γεγονός που καθιστά μη βιώσιμη τη διατήρηση τόσων φυσικών καταστημάτων.

ΟΠΕΚΕΠΕ 31 Οκτ 2025 | 10:16

Ο Φεύγας της ΝΔ για τους αγρότες της Κρήτης: "Γιατί ξεσηκώνονται μόνο αυτοί;" - Οργή από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Ποιος μας το λέει ότι είναι πραγματικοί οι αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα στην Κρήτη;" σχολίασε ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 09:16

Τέμπη: Οργή στην Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση Βούλτεψη: "Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τα παιδιά, που πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Μνημείο αθλιότητας αλλά και τοξικότητας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

ΒΟΥΛΗ 29 Οκτ 2025 | 16:25

Γεωργιάδης: Δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία η άποψη που εξέφρασε ο Δρυμιώτης για τους Αριστερούς

"Ο κ. Δρυμιώτης δεν είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας Έλληνας πολίτης, έχει όποια άποψη θέλει. Έτσι δουλεύει η Δημοκρατία", σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 29 Οκτ 2025 | 12:55

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ είπε όχι στην άμεση κλήση "Φραπέ" και Σεμερτζίδου - Συγκάλυψη καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο κόμματα έκαναν λόγο για "συνειδητή επιλογή συγκάλυψης" με αφορμή τη μη κλήτευση του Γιώργου Ξυλούρη ("Φραπές") και της Πόπης Σεμερτζίδου.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 28 Οκτ 2025 | 18:17
ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 15:13

"Δεν έχουμε χρήματα για να ζήσουμε": Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε "Αυγή" και "Κόκκινο"

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, πραγματοποίησαν την κινητοποίηση την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 19:50

Φάμελλος για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αντισυνταγματική και ντροπιαστική η τροπολογία - Ρεντίκολο η κυβέρνηση"

Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις λαϊκές διαμαρτυρίες

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ 20 Οκτ 2025 | 22:14

Ο Στέφανος Κασσελάκης σκίζει το εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη - "Το επιστρέφω εκεί που ανήκει... προσάναμμα" [βίντεο]

"Περιμένω με μεγάλη χαρά περιμένω την επόμενη νομική κίνησή του", τονίζει στο βίντεο που ανέβασε στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 20 Οκτ 2025 | 11:18

"Εμφύλιος" και στη Νέα Αριστερά: Τα καρφιά Αχτσιόγλου για το άδειασμα Τσακαλώτου - "Αστοχη και ανακριβής δήλωση"

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως "άστοχη και ανακριβή" τη δήλωση Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 19 Οκτ 2025 | 09:50

Το ειρωνικό σχόλιο Γεωργιάδη για τη διαρροή συνομιλίας Τζάκρη – Κασσελάκη: "Αυτοί θέλουν να μας κυβερνήσουν ξανά…"

"Επί της ουσίας έχει δίκιο ο Στέφανος: Η κυρία αυτή μόνον διχάζει εδώ και πολλά χρόνια", έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 18 Οκτ 2025 | 18:28
18 Οκτ 2025 | 15:41

Η Τζάκρη τσακώθηκε με τον Κασσελάκη και το ανέβασε στο Instagram – "Έχεις διχάσει πολύ κόσμο - Δεν με καταδέχεσαι!"

Κασσελάκης και Τζάκρη φέρονται να είχαν έναν έντονο διάλογο, τον οποίο έκανε γνωστό με story η ίδια η αντιπρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Οκτ 2025 | 20:10

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" και το "Κόκκινο" - Νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα - Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια", οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για "16 μήνες ομηρίας" και ανασφάλειας

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 10 Οκτ 2025 | 11:53

Απάντηση Αυγενάκη σε Κασσελάκη μετά τις καταγγελίες για πώληση ακινήτου του: Μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια…

Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε χθες για την υπόθεση την Ευρωπαϊκή και Οικονομική Εισαγγελία.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Οκτ 2025 | 11:16

Τι εννοούσε ο Κασσελάκης με τη φράση "Το Κίνημα Δημοκρατίας είναι ανοιχτό στον Αλέξη Τσίπρα"

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς μετά την παραίτηση Τσίπρα.

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 08 Οκτ 2025 | 13:18

"Πληρωμένη απάντηση" Κασσελάκη σε έναν από τους ομοφοβικούς "νταήδες" του πληκτρολογίου [εικόνα]

Ο Στέφανος Κασσελάκης χειρίζεται μόνος του τα social του και απαντά όπως αρμόζει στους νταήδες του πληκτρολογίου.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 08 Οκτ 2025 | 11:48

O Κασσελάκης αποκαλύπτει "τρύπα" στο Πόθεν 'Εσχες Αυγενάκη: Σκιώδης εταιρεία αγόρασε το ακίνητό του για 580.000 ευρώ

"Τι σχέση έχει ο Λευτέρης Αυγενάκης με το "Κορόμηλο";, ρωτάει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ 07 Οκτ 2025 | 11:19

Ζαχαριάδης: Δεν είναι τυχαίο που τόσο ο Φάμελλος όσο και ο Τσίπρας είπαν ότι δεν θα είμαστε αντίπαλοι

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία ενός πλειοψηφικού μπλοκ "που θα κερδίσει τον Μητσοτάκη".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 07 Οκτ 2025 | 10:17

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ- Τεράστια συμφέροντα πιέζουν τον Χριστοδουλίδη για το καλώδιο

"Ο κ. Τσίπρας αναμφισβήτητα έχει δυνατότητες στον χώρο της κεντροαριστεράς", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

ΠΑΙΓΝΙΟ 07 Οκτ 2025 | 07:55

Ο Τσίπρας ανακατεύει την πολιτική τράπουλα - Οι αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ από τον αιφνιδιασμό

Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ 07 Οκτ 2025 | 07:21

Ο Συμεών Κεδίκογλου είναι ο πρώτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που δηλώνει ότι θα ανταποκριθεί στο προσκλητήριο Τσίπρα

"Ακολούθησα το προσκλητήριο που είχε κάνει, την Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας και τον εκτιμούσα και τον εκτιμώ, τον θεωρώ πολιτικό κεφάλαιο", είπε ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 06 Οκτ 2025 | 22:40

Ανδρουλάκης: Αποτέλεσμα της αντιπολίτευσης Τσίπρα το 41% της ΝΔ - Μη αναστρέψιμη η φθορά της κυβέρνησης"

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι "το 41% που πήρε Νέα Δημοκρατία οφείλεται στον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας"

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 06 Οκτ 2025 | 20:59

Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα: Πότε ανακοινώνεται το νέο κόμμα, ποιοι θα τον ακολουθήσουν

Η ανακοίνωση της παραίτησης Τσίπρα αποτελεί το πρελούδιο της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα - Πότε θα παρουσιάσει το βιβλίο του, πότε θα ανακοινώσει το κόμμα και ποια πρόσωπα θα "τραβήξει" μαζί του

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 06 Οκτ 2025 | 20:29

Σφοδρή επίθεση Αλαβάνου σε Τσίπρα: "Να γονατίσει μπροστά σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός "δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, την Κεντροαριστερά και το κέντρο"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 06 Οκτ 2025 | 17:40

Σωκράτης Φάμελλος: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα - Δεν θα είμαστε αντίπαλοι - Προτεραιότητα η ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων

"Το κρίσιμο ζήτημα για την κοινωνία είναι να απαλλαγεί το συντομότερο η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη", αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος για την παραίτηση Τσίπρα

ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ 06 Οκτ 2025 | 16:56

Τσουκαλάς για Τσίπρα: Ρήξη εντός ΣΥΡΙΖΑ - O καθένας έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να κάνει ό,τι θεωρεί σωστό

Δεν ασχολούμαστε με εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΝΕΑ ΑΡΧΗ 06 Οκτ 2025 | 14:00

Χαμόγελα στο Μαξίμου, "κατήφεια" στην αντιπολίτευση μετά την παραίτηση Τσίπρα- Ετοιμος για νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει και να κατέβει στα εκλογές του 2027 με το δικό του σχήμα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Οκτ 2025 | 12:41

Γιαννούλης: Σαφώς θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα

Ο Χρήστος Γιαννούλης πήρε αποστάσεις από την παραίτηση Τσίπρα από το βουλευτικό αξίωμα.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΜΕΠΟ 06 Οκτ 2025 | 12:25

Ραγκούσης για δικαστική διαμάχη με τον Αλ. Ζαβό και το κλείσιμο ινστιτούτου: Η Δικαιοσύνη μίλησε καθαρά

"Σήμερα, με τη δικαστική αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνεται ότι η επιλογή εκείνη δεν ήταν μόνο πολιτικά σωστή, αλλά και νομικά ακέραιη", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ 06 Οκτ 2025 | 10:27

Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από βουλευτής: "Είμαι αποφασισμένος να συναντηθώ με τις ανάγκες των πολλών"

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως παραιτείται από βουλευτής, όχι όμως "από την πολιτική δράση".

85 06 Οκτ 2025 | 10:05

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου - Τα συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πυρηνικός φυσικό Ανδρέας Θεοφίλου, αγωνιστής της Αριστεράς.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:39

Το απρόοπτο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή "Εδώ" - Η λέξη που ακούστηκε on air και προκάλεσε αμηχανία [βίντεο]

"Προφανώς κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λέω; Ενδεχομένως...", σχολίασε με χιούμορ η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 23:22

Κασσελάκης εναντίον Μπέου: "Θα τον πάω στα δικαστήρια - Ο λόγος του υποκινεί μίσος και βία" [βίντεο]

"Αν εμείς που πολιτευόμαστε δεν πάρουμε σαφή θέση, δεν θα γίνουμε ποτέ μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 05 Νοε 2025 | 20:24

ΝΔ για κατάθεση Αυγενάκη: Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης από την αντιπολίτευση

"Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ - ήρθα να τα λύσω. Και τα άγγιξα όλα" τόνισε ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Νοε 2025 | 19:15

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτός είναι ο εκκεντρικός στυλίστας της - Λατρεύει τα τακούνια και την πολυτελή ζωή [εικόνες - βίντεο]

Ο Fancy James που ντύνει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, μίλησε για το στυλ της, την πρόκληση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τη Σήλια Κριθαριώτη

ΠΡΩΗΝ ΓΓ 05 Νοε 2025 | 18:49

Κεράκια στον Περισσό: Η έκπληξη των στελεχών του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα για τα 80α γενέθλιά της

Η Αλέκα Παπαρήγα έκλεισε τα 80 της χρόνια, με τους συντρόφους να της μεταφέρουν τις πιο ζεστές ευχές, να είναι γερή και δυνατή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:47

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως μάρτυρας όχι ως κατηγορούμενος καταθέτω.- Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ

"Απολύτως κανένα ΑΦΜ δεν ζήτησα να πληρωθεί. Ποτέ δεν έστειλα καμία γραπτή πίεση ή έγγραφο για αποδέσμευση κανενός ΑΦΜ", είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης