ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Στα άκρα η αντιπαράθεση για τη Δικαιοσύνη

Συνεχίζεται η κόντρα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

SHARE THIS
0
SHARES

Η συζήτηση για την ηγεσία της Δικαιοσύνης συνεχίζει να απασχολεί τα δύο μεγάλα κόμματα με την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη. 

"Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει μόνη της σε αυτό. Κατά την προεκλογική περίοδο δεν γίνεται ούτε μετάθεση δημοσίου υπαλλήλου, πόσω μάλλον αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης", σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης. 

Η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται την Δικαιοσύνη ως εργαλείο και όχι ώς έναν ανεξάρτητο θεσμό. Μάλιστα, επιτέθηκε και στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή το "όχι" της Ν.Δ. στον υπουργό Δικαιοσύνης: "Τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενδιαφέρει η συναίνεση αλλά η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα". 

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να ανταπαντά ότι "η Ν.Δ. δεν έχει σφιχτό εναγκαλισμό με τη Δικαιοσύνη και δεν είναι τα δικά της στελέχη αυτά που κρεμάνε στα μανταλάκια τους δικαστές".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook