X

ΣΥΡΙΖΑ: Οι υπογραφές το πρώτο βήμα στην αποστασία

Με σκληρό τρόπο αντιδρά η Κουμουνδούρου στην πρωτοβουλία των βουλευτών για πρόεδρο και εκλογές.Μιλά για πρώτο βήμα ενεργοποίησης των μηχανισμών της αποστασίας.

Ως πρώτο βήμα για την ενεργοποίηση των μηχανισμών αυτών που θα πιέσουν βουλευτές σε αποστασία, χαρακτηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τη συλλογή υπογραφών από ανεξάρτητους βουλευτές και συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Πολύ χαρακτηριστικά, ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε, «στελέχη και μάλιστα βουλευτές που θήτευσαν στον αντιμνημονιακό χώρο από διάφορες διαδρομές, το ότι κάνουν το βήμα να περάσουν στον απέναντι χώρο να δώσουν φιλί ζωής για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κυβέρνηση και στην πολιτική της είναι αποστασία» (στον Ρ/Σ Real Fm).

Για «σχέδιο πολιτικής αποστασίας που είναι σε εξέλιξη» έκανε εξάλλου λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, συνδέοντας μάλιστα την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών με το... Μέγαρο Μαξίμου: «Η πρωτοβουλία είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τη ΝΔ, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάτι ανάλογο είπε και ο Β. Μεϊμαράκης», κατήγγειλε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόσθετη εκτίμηση ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα πετύχει το στόχο της, όπως είπε.

Εκλογές τώρα είναι η επωδός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επιπλέον αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν όλοι εκείνοι που κόπτονται, τάχα, υπέρ της βελτίωσης στο οικονομικό κλίμα, να επιδιώκουν συνέχιση του βίου της παρούσας κυβέρνησης και άρα, των ίδιων -μνημονιακών- πολιτικών.

Τις θέσεις αυτές αναμένεται να αναπτύξει σε υψηλότατους τόνους ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ το ενδιαφέρον στην Κουμουνδούρου έχει χτυπήσει... κόκκινο για τις εξαγγελίες που θα κάνει ο πρωθυπουργός από το ίδιο βήμα.