
Ανάγκη για περισσότερο χρόνο ώστε να γίνουν περισσότερες τοποθετήσεις προέκυψε κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στο σπίτι του προέδρου του κόμματος στις Σπέτσες. Οι εργασίες της δεύτερης μέρας ξεκίνησαν στις 10 το πρωί ενώ θα συνεχιστούν και το πρωί της Κυριακής.
Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με δείπνο σε ταβέρνα του νησιού από όπου και οι παρακάτω φωτογραφίες.
Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έχει καταφέρει να "κρυφτεί" από τους δημοσιογράφους και έτσι δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε ένα φωτογραφικό καρέ από την παρουσία του στις Σπέτσες.




Συνέδριο και ευρωεκλογές: Τα ορόσημα του επόμενου διαστήματος
Επί τάπητος τέθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο η αξιωματική αντιπολίτευση με ορίζοντα το συνέδριο που θα διοργανωθεί τον Φεβρουάριο αλλά και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Κάθε τομεάρχης παρουσίαζε με PowerPoint τις προτεραιότητες που άπτονται της αρμοδιότητάς του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κάποιοι βουλευτές που έχουν κάνει την παρουσίασή τους και είχαν ενημερώσει ότι την Κυριακή έχουν υποχρεώσεις, θα φύγουν την Κυριακή.
Μηνύματα για ενότητα και σύσφιξη σχέσεων
Από τις Σπέτσες, οι συμμετέχοντες σε αυτή την συνάντηση ανταλλαγής απόψεων με σκοπό τη διαμόρφωση των αξόνων της πολιτικής του κόμματος για το επόμενο κρίσιμο διάστημα, εκπέπονται μηνύματα ενότητας.
Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι το μεσημεριανό διάλειμμα ήταν πολύ συντομότερο από αυτό που είχε προβλεφθεί, προκειμένου να προλάβουν να γίνουν όλες οι παρουσιάσεις, μιας και το δελτίο ΕΜΥ κάνει λόγο για πολλά μποφόρ και αέρα αύριο.
Αύριο Κυριακή, μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων παρουσιάσεων αναμένεται να γίνει η επιστροφή των συμμετεχόντων στη βάση τους.
Με μία μέρα καθυστέρηση έφτασαν οι κυρίες Κασσιμάτη, Λινού, Δούρου και Ακρίτα. Η Έλενα Ακρίτα ανέφερε σε δήλωσή της ότι έβαλε πάνω απ’ όλα την ενότητα του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι έφτασε στο νησί από τους τελευταίους ενώ δεν αναμενόταν να παρευρεθεί.
Η μόνοι που βγήκαν από το σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη, ήταν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγγου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, και η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη.
Δηλώσεις των στελεχών για ενότητα
"Πολύ πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ" δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας από τις Σπέτσες, ενώ ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι "είμαστε ενωμένοι".
Ο Όθωνας Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "βρίσκει τρόπους πάντα να καινοτομεί". Ο Γιώργος Καραμέρος είπε μεταξύ άλλων ότι "θελουμε να επανασυστηθούμε στους πολίτες, έγινε πολύ καλη δουλειά".
Η Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της τόνισε: "Πρωτόγνωρη διαδικασία, "κρίκος" σε μια αλυσίδα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με προτάσεις για τους πολίτες στο δρόμο για το συνέδριο".
"Χρήσιμες για σύσφιξη αυτές οι συναντήσεις. Θα είναι πολύ επιτυχημένο διήμερο" υπογράμμισε ο Συμεών Κεδίκογλου.
Με την επιστροφή από τις Σπέτσες, οι "κομματικές μηχανές θα μπουν στο φουλ" για το 4ο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα, 22 – 25 Φεβρουαρίου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr