Έντονες είναι οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με επαφές και συναντήσεις για το πρόσωπο, που θα βρεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο ίδιος σε συνέντευξή του στα "ΝΕΑ Σαββατοκύριακο" δήλωσε βέβαιος ότι θα παραμείνει στο κόμμα, τονίζοντας ότι μόνο η βάση μπορεί να τον διώξει. Τα βλέμματα τώρα είναι στραμμένα στην Όλγα Γεροβασίλη, καθώς στην ομιλία της αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της.
Τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται και μια πρωτοβουλία προκειμένου να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές για νέο προέδρο, με το επιχείρημα ότι ο πρόεδρος έχει εκλεγεί πολύ πρόσφατα και ότι αυτό υπακούει και στην αγωνία που εκφράζεται από τους συνέδρους. Έχουν ήδη τοποθετηθεί περίπου 30 σύνεδροι, οι οποίοι εκφράζουν πολύ έντονη αγωνία ότι μια νέα εσωκομματική διαδικασία οδηγεί σε νέα εσωστρέφεια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν και ο Σωκράτης Φάμελλος τάχθηκε υπέρ της αναβολής των εκλογών, ο Στέφανος Κασσελάκης λέει "όχι" και ζητάει καθαρές λύσεις. Kάλεσμα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να σταματήσει η διαδικασία της εκλογής προέδρου απηύθυνε και ο Όθων Ηλιόπουλος.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μπαίνοντας στην αρένα του Συνεδρίου πέρασε μπροστά από το τραπέζι όπου συλλέγονταν οι υπογραφές για την αναβολή των εκλογών. Τότε, οι παριστάμενοι του είπαν: "Πρόεδρε, θα υπογράψεις;" και ο κ. Κασσελάκης ανταπάντησε, κατά πληροφορίες: "Λυπάμαι δεν μπορώ. Δεν μπορώ να γίνω Ιφιγένεια".
Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στην ομιλία του ότι "δεν είναι πρόεδρος υπό προθεσμία και εάν θα βρεθεί αντίπαλος θα γίνει ξανά εκλογή αρχηγού από τη βάση", απαντώντας και στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ξεκινήσει το Συνέδριο.
Όλα θα πρέπει να αποφασιστούν μέχρι αύριο το μεσημέρι, με κάλπες να τοποθετηθούν οι σύνεδροι επί του αν θα γίνουν εκλογές για πρόεδρο και για Κεντρική Επιτροπή, αλλά και για τις ημερομηνίες οι οποίες πλέον διαμορφώνονται σε τρεις, δηλαδή είτε 10 Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, ενώ φαίνεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και επί του να γίνουν μετά τις ευρωεκλογές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
