Follow us

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Υπερψηφίστηκε η πρόταση για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση

Επί συνόλου εγγεγραμμένων μελών 5.784, ψήφισαν 4.681, υπήρξαν 5 άκυρα και 30 λευκά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
συριζα

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επί συνόλου εγγεγραμμένων μελών 5.784, ψήφισαν 4.681, υπήρξαν 5 άκυρα και 30 λευκά.

Η πρόταση της ηγεσίας για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση απέσπασε 3.438 (73,5% επί του συνόλου των ψηφισάντων). Η πρόταση των 14 μελών που πρόσκεινται στην "Ομπρέλα" απέσπασε 1.208 ψήφους (ποσοστό 25,8%).

Διαβάστε Επίσης

Οι ομιλίες συνέδρων

Όλγα Γεροβασίλη: Η κοινωνία μετά από τρία χρόνια ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει

"Το κλίμα στην κοινωνία μεταβάλλεται ραγδαία. Όλο και πιο πολύ, οι πολίτες μάς ζητούν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Φόβος και ανασφάλεια, τα κύρια συναισθήματα που καταγράφονται. Η Αριστερά, ο προοδευτικός χώρος καλούμαστε να μετατρέψουμε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα σε ελπίδα για το παρόν και το μέλλον, αλλά με ρεαλισμό, με αξιοπιστία και απτά αποτελέσματα", σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη. Επισήμανε ότι την επόμενη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήρε την απόφαση για διεύρυνση και μετασχηματισμό, για να προσθέσει ότι "η κοινωνία μετά από τρία χρόνια ΝΔ δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει". "Ο Αλ. Τσίπρας εμφάνισε τους πέντε άξονες των άμεσων προτεραιοτήτων, το απηύθυνε ανοικτά σε όλους. Απαραίτητο για να διαχυθούν αυτά στην κοινωνία είναι να διατυπωθούν από ένα ελκυστικό, φρέσκο, ανανεωμένο κόμμα, σε κάθε τοπική κοινωνία, σε κάθε τομέα της ζωής, σε κάθε κλάδο της οικονομίας", τόνισε. Σημείωσε ότι "για να γίνουν αυτά πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Το κόμμα μας έχει συγκεκριμένες αδυναμίες, για να ξεπεραστούν χρειάζονται και οι απαραίτητες καταστατικές αλλαγές", είπε. Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι "το συνέδριο μας είναι η τελευταία αλλά και πρώτη στάση μας στη διαδρομή που ξεκινά απ' τη Δευτέρα, τη διαδρομή μας στην κοινωνική και πολιτική πρωτοπορία για την Αριστερά, την πρόοδο, την αλλαγή στον τόπο". Είπε ότι "αυτή η διαδρομή έχει ενδιάμεσο σταθμό που ειναι η νίκη στις επόμενες εκλογές, το σχηματισμό προοδευτικές κυβέρνησης με κορμό το δυνατό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό και ενωτικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η νίκη μας θα είναι μια πρώτη νίκη και της κοινωνίας, αλλά θα είναι νίκη και της λογικής και του δικαίου".

Θ. Μωραΐτης: Ριζοσπαστικό κόμμα είναι το μεγάλο κόμμα που δεν φοβάται να συγκρουστεί

Κάλεσμα να ψηφίσουν μαζικά υπέρ της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, απηύθυνε ο Θάνος Μωραΐτης μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όπως είπε, "μεγάλο στοίχημα της Αριστεράς" είναι "τι κόμμα θέλουμε" και εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται για θέμα οργανωτικό, αλλά βαθιά πολιτικό. "Θέλουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτό, φιλόξενο σπίτι σε κάθε αριστερό, δημοκράτη, προοδευτικό πολίτη ή θέλουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ κλειστό, κόμμα στελεχών;", διερωτήθηκε και τόνισε πως "ριζοσπαστικό κόμμα είναι το μεγάλο κόμμα που δε φοβάται να συγκρουστεί". Εξάλλου, ο Θ. Μωραΐτης υπογράμμισε την ανάγκη να χτιστεί μια "νέα παραγωγική συμφωνία" που θα "συγκρουστεί με την παλιά και τη νέα διαπλοκή".

Έφη Αχτσιόγλου: "Οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους είναι οι πρωταγωνιστές"

"Το 3ο Συνέδριο διεξάγεται σε μια στιγμή που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ανθρωπιστική κρίση", ανέφερε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: "Η ελληνική κοινωνία ασφυκτιά από την οικονομική πολιτική αλλά και από τον αυταρχισμό του οικονομικού και μιντιακού κατεστημένου που της λέει ότι δεν ζει αυτά που ζει και ότι θα πρέπει για άλλη μία φορά να βάλει πλάτη".

Συνεχίζοντας ανέφερε: "Μας παρακολουθεί η κοινωνία με αγωνία και επιφυλακτικότητα, αλλά και με ελπίδα για διέξοδο, και οφείλουμε να σταθούμε αντάξιοι της αγωνίας της. Πρέπει να έχουμε σχέδιο και έχουμε σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας στις νέες συνθήκες, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για τη μόνιμη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και παιδείας για την αντιμετώπιση των αναγκών της νέας γενιάς. Οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι αυτό το σχέδιο θα το υλοποιήσουμε. Είμαστε αξιόπιστοι, γιατί δεν είμαστε εγκλωβισμένοι στην αυτοδικαίωση της κυβερνητικής μας θητείας. Γνωρίζουμε τους καταναγκασμούς που υποστήκαμε και τους περιορισμούς που είχαμε και ότι σήμερα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, πιο ριζοσπαστικές ενέργειες στην εργασία και στην οικονομία. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κρύβουμε τις αγωνίες μας κάτω από το χαλί. Η κοινωνία μάς παρακολουθεί και γι' αυτό πρέπει να κάνουμε ένα συνέδριο αξιών και όχι αξιωμάτων".

Αναφερόμενη και στο θέμα της διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Οφείλουμε να διευρυνθούμε, να συναντηθούμε με τον εργαζόμενο που ο Χατζηδάκης τον ονόμασε επιχειρηματία, με τον άνεργο πτυχιούχο που το κατεστημένο δεν τον θεωρεί ανταγωνιστικό, με τον εργολαβικό εργαζόμενο στις τράπεζες, με την μητέρα που δεν μπορεί να αφήσει το παιδί στο σπίτι, με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού που πτωχεύει γιατί δεν μπορεί να περάσει ούτε έξω από την τράπεζα, με την ηθοποιό που για δύο χρόνια δεν δούλεψε λόγω πανδημίας, αλλά δεν της έδωσε κάτι η κυβέρνηση γιατί τις είπε ότι είναι χομπίστρια. Αυτοί και οι ανάγκες τους πρέπει να γίνουν διά του ΣΥΡΙΖΑ οι πρωταγωνιστές του δικού τους και του δικού μας μέλλοντος".

Θ. Δρίτσας: Λάθος η πρόταση για εκλογή από τη βάση

"Λάθος" χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου για εκλογές από τη βάση ο Θοδωρής Δρίτσας στην παρέμβαση του στο Συνέδριο. "Η πρόταση του προέδρου είναι λάθος. Με καλές προθέσεις, αλλά είναι λάθος. Λάθος σύλληψη, λάθος συγκυρία, είναι λάθος στον τρόπο, λάθος στο χρόνο", τόνισε ο ίδιος, ενώ παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η εν λόγω πρόταση "δίχασε" τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ προσυνεδριακά και τώρα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Όπως σημείωσε, "χρειαζόμαστε ένα κόμμα ενεργών μελών και όχι εικονικών μελών στο όνομα ότι έτσι είναι πια η κοινωνία", κάτι που αποκάλεσε την "πιο στέρεη βάση για να αναπτυχθεί ο παραγοντισμός και ο καριερισμός". "Πρέπει να αλλάξουμε το κόμμα, να το κάνουμε κόμμα μυρμηγκιών, εργατών. Δεν αποκλείει κανέναν και καμία, ούτε από προέλευση ούτε από απόψεις", συνέχισε ο Θ. Δρίτσας και παρέπεμψε στις παρεμβάσεις των Ν. Φίλη, Ν. Βούτση, Ευκλ. Τσακαλώτου, Π. Σκουρλέτη λέγοντας πως μαζί με τον ίδιο είναι από αυτούς που θεωρούνται "τα βαρίδια του κόμματος". "Δίνουμε μάχη για να ζωντανέψει το κόμμα, να αποκτήσουν τα μέλη δικαιώματα, γνώση, να ψηφίζουν και να αποφασίζουν. Και μέσα από διάφορες διαρροές στημένου μηχανισμού κατηγορούμαστε ότι είμαστε βαρίδια κατα του προέδρου, ότι φροντίζουμε για τις θεσούλες μας", κατέληξε.

Α. Καββαδία: Αν έχει κάτι καταφέρει το κόμμα μας, είναι το δικαίωμα στη συμφωνία, τη διαφωνία, τη σύνθεση

Η Αννέτα Καββαδία άσκησε κριτική για "αποδοκιμασίες" που υπήρξαν από συνέδρους προς ομιλητές που εκφράζουν άλλη άποψη και εκτίμησε πως "κάτι πολύ στραβό συμβαίνει στο κόμμα". Είχε προηγηθεί περιστατικό κατά το οποίο σύνεδρος καταφέρθηκε κατά του Θ. Δρίτσα και αποπέμφθηκε από το Σώμα. Η κ. Καββαδία έκανε λόγο για "φωνές" και "τραμπουκισμούς" που "θυμίζουν άλλους χώρους και άλλες εποχές" και "δεν έχουν σχέση με τη ριζοσπαστική αριστερά". "Αν έχει καταφέρει το κόμμα μας κάτι είναι ο σεβασμός και η ανεκτικότητα στην άλλη άποψη, το δικαίωμα στη συμφωνία, τη διαφωνία, τη σύνθεση", τόνισε.

Χρ. Σπίρτζης: Συντροφικότητα, αλληλεγγύη, καθαρές σχέσεις

"Συντροφικότητα, αλληλεγγύη, καθαρές σχέσεις" είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σήμερα στο Συνέδριο του κόμματος. Ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στο θέμα διεύρυνσης κατά 20% υπενθυμίζοντας ότι ψηφίστηκε "ομόφωνα". "Οι αρχές και οι αξίες της Αριστεράς δεν είναι να αλλάζουν τα συμφωνηθέντα κάθε εξάμηνο. Διέπονται από αλληλεγγύη και συντροφικότητα παντού", είπε χαρακτηριστικά.

"Οι περισσότεροι από μας, απ' όπου κι αν προερχόμαστε, γνωρίζουμε πώς μπορεί να κάνει κάποιος τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που χρειάζεται η χώρα", συνέχισε και αναφέρθηκε στις πολιτικές καταβολές των νέων μελών από το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ Εσωτερικού, όπου διαμόρφωναν τις "κοινωνικές και πολιτικές νίκες του ελληνικού λαού". "Εμείς που βρεθήκαμε στο ΣΥΡΙΖΑ από τους τρεις αυτούς χώρους και άλλους, επιλέξαμε να μην παραδοθούμε ούτε προσωπικά ούτε πολιτικά", υπογράμμισε.

Γ. Μπαλάφας: Να εμπνεύσουμε, να πείσουμε ότι θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε

"Η χώρα μας βιώνει την κρίση και τις συνέπειες του πολέμου σε αυξημένο βαθμό εξαιτίας της επιθετικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του κ. Μητσοτάκη. Η αντεπίθεση της Αριστεράς, των προοδευτικών δυνάμεων ειναι αναγκαία και παίρνει τη μορφή της ανατροπής των σημερινών συσχετισμών και της ανάδειξης μιας κυβέρνησης των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων", είπε ο Γ. Μπαλάφας. Σημείωσε ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων υπάρχει ανάγκη να καλύπτονται κάποιες προϋποθέσεις, "να εμπνεύσουμε, να πείσουμε ότι θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε". "Χρειαζόμαστε κόμμα σύγχρονο, αριστερό, προοδευτικό, δημοκρατικό και ισχυρό". Τόνισε ότι η πρόταση Τσίπρα για εκλογή συλλογικής ηγεσίας από τη βάση εκφράζει εμπιστοσύνη σε όλα τα μέλη. Στο ζήτημα των συμμαχιών είπε ότι η πρωτόγνωρα δύσκολη φάση που περνάει η κοινωνία απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση δυνάμεων, την ουσιαστική βελτίωση των συσχετισμών. "Απαιτεί συμμαχίες κοινωνικές και πολιτικές, μόνο με αυτές διαμορφώνεται με σταθερότητα ο προοδευτικός πόλος στο διαχρονικά παρόντα συντηρητικό πόλο", είπε. Σημείωσε ότι "το προσκλητήριο μας είναι προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πέρα και πάνω από προηγούμενες εκλογικές εντάξεις, είναι προσκλητήριο δημοκρατικό και πατριωτικό".

Σ. Αλεξίου: Όλες οι δυνάμεις σε θέση μάχης

"Οφείλουμε να συζητήσουμε για το κόμμα μας με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία. Κεντρικός στόχος πρέπει να ειναι να μπουν όλες οι δυνάμεις μας σε θέσεις μάχης για να πετύχουμε την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη", είπε ο Σωτήρης Αλεξίου. Ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ανέφερε ότι "όλα αυτά τα χρόνια οι νέοι και οι νέες δεν είναι διατεθειμένοι να τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί, ότι δεν συμβιβάζονται με λιγότερο ουρανό". Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο νέος γραμματέας Κωνσταντίνος Βλαχάκης "θα καταφέρει να πάει την οργάνωση που στήσαμε με κόπο και αγώνες, πολλά βήματα μπροστά". Υπογράμμισε ότι "η πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος δεν μπορεί να οριοθετείται από τα οργανωτικά μοντέλα αλλά από το πολιτικό σχέδιο" και πως η πρόταση για την εκλογή προέδρου και ΚΕ δεν μπορεί να είναι το κυρίαρχο επίδικο, "χάνουμε το δάσος όταν βάζουμε αυτό το επίδικο ανάμεσα μας και στοιχιζόμαστε γύρω απ' αυτό". Είπε, μεταξύ άλλων, ότι "πρέπει να σταματήσουμε εδώ και τώρα να αντιλαμβανόμαστε το κόμμα μας ως χώρο παρέμβασης", καθώς το κόμμα "είναι εργαλείο για την παρέμβαση μας στην κοινωνία".

Κ. Βλαχάκης: Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση των νέων σε προοδευτική πρόταση

"Χρέος μας να μετατρέψουμε την οργή και αγανάκτηση των νέων σε μια νέα προοδευτική πρόταση, να τους πείσουμε ότι πρέπει να συστρατευθούμε στην προσπάθεια για πολιτική αλλαγή. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν αρκεί μόνο να αποδομούμε τις ασκούμενες πολιτικές, χρειάζεται να οικοδομήσουμε εναλλακτικό πλαίσιο με αλλαγές που θα πείθουν τη νέα γενιά να αγωνίζεται για την αλλαγή και την ανατροπή των ασκούμενων πολιτικών", τόνισε ο γραμματέας της Νεολαίας, Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι την επομένη του Συνεδρίου η δουλειά δεν τελειώνει και είναι κρίσιμο καθένας να θέσει εαυτόν σε θέση μάχης, στους χώρους δουλειάς, στα αμφιθέατρα και παντού.

Π. Ρήγας: Εμπιστοσύνη στον ιδεολογικό μας προσανατολισμό, ισχυροποίηση του ριζοσπαστικού και προοδευτικού σχεδίου μας

"Το αίτημα της κοινωνίας για περισσότερη δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, πρόσβαση στα επιτεύγματα της νέας εποχής συγκρούονται ευθέως με τις ρατσιστικές ξενοφοβικές και ομοφοβικές ιδέες της συντήρησης", επισήμανε ο Πάνος Ρήγας. Τόνισε ότι οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο ότι ο προοδευτικός κόσμος δεν μπορεί να περιοριστεί σε ρόλο υπερασπιστή των κατακτήσεων του παρελθόντος, αλλά οφείλει να καταθέτει σύγχρονη εναλλακτική προοδευτική πλατφόρμα. Υποστήριξε ότι οι προτάσεις Τσίπρα είναι το πρώτο βήμα για αντιστοίχιση με τις αλλαγές που έχουν επισυμβεί στην κοινωνία και πως η εκλογή προέδρου και ΚΕ από καθολική ψηφοφορία των μελών σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στις αποφάσεις ενισχύει την ενεργή κομματική συμμετοχή και το ρόλο των μελών. Τόνισε ότι αν έχουμε εμπιστοσύνη στον ιδεολογικό μας προσανατολισμό μπορεί να ισχυροποιηθεί το ριζοσπαστικό και προοδευτικό σχέδιο του κόμματος. Υπογράμμισε ότι το 3ο Συνέδριο μπορεί και πρέπει να είναι συνέδριο σύνθεσης και υπέρβασης και "οφείλουμε να παραμείνουμε καταλύτης ριζοσπαστικών αλλαγών".

Δ. Παπαδημούλης: Ενότητα και συσπείρωση για τη νίκη στις εκλογές

Την ανάγκη ενότητας και συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον δρόμο προς τις εκλογές υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή ή για την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην τοποθέτησή του ανέφερε: "Αυτό που ζητά ο κόσμος και περιμένει από εμάς στο Συνέδριο είναι τι πρέπει να κάνουμε από την Δευτέρα για να ηττηθεί και να φύγει η αποτυχημένη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ελάχιστα απασχολεί την κοινωνία από πού θα εκλεγεί ο πρόεδρος και η ΚΕ του κόμματος. Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στον κόσμο που υποφέρει από την πανδημία, από τον πόλεμο, την ακρίβεια, στις επόμενες εκλογές να νικήσουμε, όχι απλώς να μειώσουμε τη διαφορά από τη ΝΔ. Ενότητα και συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κοινωνία, πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση, σύγχρονη αριστερή ταυτότητα, καθαρή φυσιογνωμία, όραμα για το μέλλον και τολμηρό πρόγραμμα τετραετίας. Ένα ενωμένο κόμμα με τον Τσίπρα επικεφαλής, αλλά δεν φθάνει μόνο ο Τσίπρας". Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε σε "γιουχαΐσματα και επεισόδιο τραμπουκισμού" κατά τη διάρκεια των εργασιών και σημείωσε "δίχως ενωμένο κόμμα, με σεβασμό της άλλης άποψης και συλλογικότητα δεν κερδίζονται εκλογές. Είναι ευθύνη μας να δώσουμε το σύνθημα όλοι και όλες μαζί. Όσοι καλούν τον Τσίπρα - κύκλοι του κατεστημένου εκτός κόμματος-, να διώξει τα βαρίδια του 3% γιατί έτσι θα καλπάσει προς την εξουσία κάνουν λάθος, και όσοι μέσα στις γραμμές μας αναπαράγουν τέτοια σενάριο κάνουν διπλό λάθος. Για να νικήσουμε και να ξανακυβερνήσουμε εκτός από ενότητα πρέπει να χτίσουμε και αξιοπιστία, αισιοδοξία ναι επανάπαυση όχι. Πρέπει τα παθήματα του 2019 -όταν κάποιοι νόμιζαν ότι θα κερδίσουμε-, να γίνουν μαθήματα. Πρέπει από τη Δευτέρα να δουλέψουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να ολοκληρώσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα τετραετίας που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Και να ολοκληρώσουμε τον απολογισμό της κυβερνητικής τετραετίας που έμεινε στα συρτάρια της Κουμουνδούρου. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε πιο μακριά. Είμαστε υπερήφανοι γιατί ξεκινήσαμε από το 3% και μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα φθάσαμε να κυβερνήσουμε και να είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς". Αναφέρθηκε στο θέμα της διεύρυνσης και στην οργάνωση λέγοντας: "Όλοι είναι καλοδεχούμενοι και όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι ένα Συνέδριο συνέχειας και τομής. Τέρμα στα διορισμένα όργανα, το κόμμα θα λειτουργεί συλλογικά από τα εκλεγμένα όργανα και όλα τα μέλη θα έχουν τα ίδια δικαιώματα χωρίς προνόμια. Ποτέ πια διορισμένα όργανα των 700 μελών. Οφείλουμε από το Συνέδριο να βγούμε πιο ενωμένοι απ' ό,τι μπήκαμε με σύνθεση απόψεων και να δώσουμε σήμα στους αντιπάλους ότι θα νικήσουμε χωρίς να εγκαταλείψουμε την αριστερή μας φυσιογνωμία για να κυβερνήσουμε. Η αριστερή μας ταυτότητα είναι προϋπόθεση για να ξανακυβερνήσουμε". Έκλεισε με προσωπική αναφορά: "Είναι το τελευταίο Συνέδριο στο οποίο συμμετέχω με την ιδιότητα του μέλους της ΚΕ. Θα συνεχίσω να προσφέρω με την τιμητική ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για να έχουμε περισσότερους συντρόφους από τη νέα γενιά, από τους μετανάστες, από τους ΛΟΑΤΚΙ. Θα συνεχίσω να προσφέρω μακριά από κοινοβουλευτικά και κομματικά αξιώματα".

Μ. Κάτσης: "Να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη"

"Η μεγαλύτερη μάχη μας είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη", ανέφερε στην ομιλία του ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Μάριος Κάτσης και πρόσθεσε: "Η κοινωνία περιμένει από εμάς να δώσουμε όλες τις μεγάλες μάχες για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις για το οικονομικό τους επίπεδο, για την υπεράσπιση της δημοκρατία". Συνεχίζοντας υποστήριξε: "Το σύστημα μετά τις εκλογές του 2019 προσπάθησε να περιθωριοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ -παρότι παρέδωσε μία χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι παρέλαβε κάτι που πρέπει να θυμίζουμε-, προσπάθησαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να την εκμεταλλευτούν για να μετατρέψουν το πολιτικό σύστημα σε σύστημα του ενάμισι κόμματος. Τώρα ίδιο το σύστημα ποντάρει να μην επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας στο τιμόνι. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενέβη λέγοντας ότι δεν προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τους μύχιους πόθους του. Οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι έρχεται η πολιτική αλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και ο Τσίπρας πρωθυπουργός. Θέλουμε ένα κόμμα ανοικτό και σύγχρονο, ένα κόμμα των μελών. Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και της επιτροπής καταστατικού, σε μία εποχή που το κομματικό φαινόμενο περνά κρίση, υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο για την χώρα και την ελληνική κοινωνία. Δεν περισσεύει κανείς και καμία".

Θ. Φωτίου: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, με σοβαρότητα, κοστολογημένα, αλλά με ανθρωπιά, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη

"Όλοι συνομολογούμε ότι πρέπει να φύγει ο Μητσοτάκης και οι ολιγάρχες που τον κρατούν στην εξουσία. Αυτοί περιμένουν τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης και γι' αυτό δεν τον αφήνουν να κάνει εκλογές. Γι' αυτό πρέπει να τον αναγκάσουμε εμείς", είπε η Θεανώ Φωτίου. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Συνέδριο φέρνει την ελπίδα για την πολιτική αλλαγή, ότι "το κόμμα μας πρωτοστατεί στα κινήματα ειρήνης" και πως με τη συναυλία αλληλεγγύης έστειλε το μήνυμα ειρήνης σε όλη την Ευρώπη. Σημείωσε ότι "έχουμε σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης", σχολιάζοντας πως "όταν μειώσαμε τις ανισότητες (επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) δεν περιμέναμε ότι θα ξαναβλέπαμε αυτή την κατάσταση". Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανος για τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έλαβε και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι "είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό σύστημα για δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας για το παιδί, τον ανάπηρο, τον ηλικιωμένο". "Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να κυβερνήσουμε, με σοβαρότητα, κοστολογημένο πρόγραμμα, ναι, αλλά με ανθρωπιά, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη".

Κ. Ζαχαριάδης: "Να φέρουμε τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στον κομματικό"

Για ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στη χώρα έκανε λόγο ο Κώστας Ζαχαριάδης, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο αυτό ως "απαρχή της πολιτικής αντεπίθεσης" του κόμματος. "Θέλουμε να κυβερνήσουμε ξανά, όχι γιατι έχουμε εξουσιομανία, αλλά γιατί θέλουμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων", είπε και πρόσθεσε: "Χωρίς εμάς δεν υπάρχει δημοκρατική και προοδευτική διέξοδος. Χωρίς εμάς όχι μόνο η Αριστερά αλλά και η χώρα πάει χρόνια πίσω".

Ο Κ. Ζαχαριάδης τάχθηκε υπέρ ενός κόμματος "ανοιχτού", "χωρίς ναι, μεν, αλλά", "χωρίς νέους και παλιούς", είπε και τόνισε πως τα νέα μέλη αποτελούν το 1/5 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. "Αν ήθελαν καρέκλες θα απευθυνόντουσαν αλλού", σχολίασε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να έρθει ο "κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στον κομματικό".

Ρ. Δούρου: "Θέλουμε κόμμα μελών ή κόμμα παραγόντων και στελεχών;"

"Συναντιόμαστε στο πιο κρίσιμο Συνέδριο για τον ΣΥΡΙΖΑ, έτοιμες και έτοιμοι από καιρό για το μεγάλο βήμα, να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑΣ το μεγάλο προοδευτικό αριστερό κόμμα που θα βάλλει την χώρα στη ρότα της δημοκρατίας και της προόδου", ανέφερε στην τοποθέτησή της η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Συνεχίζοντας ανέφερε: "Πρέπει να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα καθοριστικό και κρίσιμο που προκύπτει αυτές τις δύο ημέρες του Συνεδρίου: θα έχουμε κόμμα των μελών ή ένα κόμμα των παραγόντων και στελεχών. Ποιος θα είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης του κόμματος, θα είναι ο πρόεδρος, θα είναι οι παράγοντες ή τα μέλη; Τους παλαιούς που δώσαμε την ψυχή μας, μας κάνει περισσότερο ιδιοκτήτες; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει σε κάποιους λίγους και εκλεκτούς, ανήκει σε όλους που πλήττονται από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα". Αναφερόμενη στις απαραίτητες καταστατικές αλλαγές, σημείωσε ότι "ένα κόμμα που βρίσκεται στον 19ο αιώνα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα της εποχής και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Δεν θα γίνουμε φόλοουερς, θα εκμεταλλευτούμε όμως τις νέες τεχνολογίες για να χτίσουμε ένα κόμμα άμεσης και αδιαμεσολάβητης δημοκρατίας των μελών. Μπορούμε να εκλέγουμε απευθείας τον πρόεδρο; Μπορούμε με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα να αποφασίζουμε τα μέλη του; Η απάντηση είναι ναι μπορούμε". Κλείνοντας απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο λέγοντας: "βλέπω να μετέχουν σύνεδροι που πριν από μερικά χρόνια χρησιμοποιώντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς στρέφονταν εναντίον μου. Πρέπει να διατηρήσω την πικρία μου ή να τους αποδεχθώ σαν συντρόφους και συναγωνιστές στον κοινό αγώνα για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση; Όταν απαντάς στο ερώτημα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" με σοσιαλισμό, τότε βάζεις το εμείς πάνω από το εγώ. Παλαιότερα θέταμε το ερώτημα αν όχι τώρα πότε, αν όχι εμείς ποιοι; Η απάντηση και τότε και τώρα είναι η ίδια: εμείς".

Σπ. Δανέλλης: Ισχυρό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό, συμμετοχικό, κόμμα των αρχών και των μελών του

Ως "μείζονα κίνδυνο" χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση της ΝΔ "στην εποχή της αβεβαιότητας" ο Σπύρος Δανέλλης, υποστηρίζοντας πως είναι "χρέος και καθήκον" του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει. "Μια προοδευτική κυβέρνηση Τσίπρα, σοφότερη, με σχέδιο προβάλλει ως προϋπόθεση επιτυχούς μετάβασης της κοινωνίας στην εξαιρετικά απρόβλεπτη επόμενη μέρα" δήλωσε και υπογράμμισε πως "όχημα" για να επιτευχθεί ο στόχος είναι ένα "ισχυρό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, δημοκρατικό, συμμετοχικό, κόμμα των αρχών και των μελών του". "Η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά για να είναι αποτελεσματική η Αριστερά πρέπει να είναι κυβερνώσα και για να αποβεί χρήσιμη για την κοινωνία, πρέπει να παραμείνει αριστερά", τόνισε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλοι πάνε Ομόνοια: Τι ακριβώς παίζει στο πιο χοτ μαγαζί της πόλης αυτή τη στιγμή

Το μεγάλο σουξέ της νέας χρονιάς έχει αισθητική που σου γλυκαίνει την καρδιά και μαγειρική άποψη που ιντριγκάρει, ψάχνοντας το μίτο που ενώνει τη σύγχρονη ελληνική γεύση με τις ανατολίτικες επιρροές της.

ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 01 Φεβ 2026 | 09:02

Ο Σάκης Μουμτζής στο TheTOC για την ακύρωση της ομιλίας του, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον "Αριστερόστροφο Φασισμό"

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν προσκεκλημένος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου για να μιλήσει σε εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Ιαν 2026 | 14:57

Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Φάμελλος: Aφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο για τους νεκρούς οπαδούς του δικέφαλου

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σ.Φάμελλος

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ 28 Ιαν 2026 | 16:04

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "ούτε ν΄ακούσει" δεν θέλει για Τσίπρα- Τι έγραψε για το άρθρο Καρτερού στην ΕφΣυν

Ο Θανάσης Καρτερός διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε η ιδέα της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ 16,8% έναντι του ΠΑΣΟΚ - Από ποια κόμματα αντλεί ψηφοφόρους το κόμμα Καρυστιανού

Τι απαντούν οι πολίτες για Μαρία Καρυστιανού, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά

«ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ» 19 Ιαν 2026 | 15:53

Μαζικά... πυρά της αντιπολίτευσης κατά της Καρυστιανού μετά τις επίμαχες δηλώσεις για τις αμβλώσεις

"Εδώ και 40 χρόνια το θέμα θεωρείται λήξαν", τονίζει η αντιπολίτευση για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση - Βολές από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 19 Ιαν 2026 | 11:13

Ο Σωκράτης Φάμελλος έπαθε... Μανώλη: Πήρε το μικρόφωνο και το έριξε στο τραγούδι [βίντεο]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραγούδησε σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας των εργαζομένων στον ΣΥΡΙΖΑ σε μαγαζί στου Ψυρρή.

ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 16 Ιαν 2026 | 19:42

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης Φάμελλου να "κόψει" την Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συνδέονται με μια σειρά από κινήσεις της Νίνας Κασιμάτη το τελευταίο διάστημα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Ιαν 2026 | 18:36

Καλαματιανός και Ψυχογιός τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θα συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 14 Ιαν 2026 | 17:53

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με άθλιες πρακτικές συμπλέει με τη ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

"Η επιχείρηση συκοφάντησης του Στ. Αραχωβίτη έπεσε στο κενό", αναφέρουν πγές

ΒΟΥΛΗ 14 Ιαν 2026 | 16:07

Αραχωβίτης στην εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι έκτακτες αποζημιώσεις στην Κρήτη είχαν την έγκριση της ΕΕ

Τα 4.296 δεσμευμένα ΑΦΜ που βρήκε όταν ανέλαβε, ελέχθησαν, και όσοι όσοι παρατύπησαν οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, κατά τον κ. ΑραχωβίτηΒΟΥΛΗ

«Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟΣ» 14 Ιαν 2026 | 10:56

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει τέσσερα στελέχη της ΝΔ που ήταν στη συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών στο Μαξίμου

""Η χθεσινή συνάντηση των "εκπροσώπων των αγροτών" με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Μαξίμου, αποδεικνύεται σταδιακά ότι ήταν περισσότερο συνάντηση με κομματικά μέλη", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2026 | 12:15

"Μπηχτή" Αρβανίτη για Φαραντούρη: Οι άνθρωποι δεν φαίνονται στους έρωτες, αλλά στα διαζύγια

Για τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος του ο Νικόλας Φαραντούρης μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 12 Ιαν 2026 | 11:24

Φαραντούρης: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός αν δώσω μάχη για το εθνικό κοινοβούλιο

"Δεν προεξοφλώ τη συμμετοχή μου σε κάποιο κόμμα", ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 11 Ιαν 2026 | 13:27

Φαραντούρης: Ακατανόητη και αντιδημοκρατική η διαγραφή μου - Πάμε παρακάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει

"Όσο κάποιοι επικεφαλής σε κόμματα ασχολούνται με τα ψυχολογικά τους και τις ανασφάλειες τους, μετασχηματίζεται η κοινωνία, βράζει και μετεξελίσσεται"

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Ιαν 2026 | 15:38

Επίθεση Ελενας Ακρίτα στον "καιροσκόπο" Φαραντούρη: "Την έδρα πίσω Νικολάκη"

Η Έλενα Ακρίτα ζητά από τον Νικόλα Φαραντούρη να παραδώσει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

Ο Φάμελλος διέγραψε τον Φαραντούρη που πάει στο κόμμα της Καρυστιανού- Δεν παραδίδει την έδρα

"Ο Νικόλαος Φαραντούρης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του κόμματος - Ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ» 07 Ιαν 2026 | 13:45

Γιάννης Ραγκούσης: Άδικη η Μαρία Καρυστιανού για το "όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι"

"Με εξέπληξε αρνητικά ότι δεν έκανε καμία αναφορά στον κ. Μητσοτάκη που ήταν πρωτεργάτης της συγκάληψης" στα Τέμπη δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης για τη Μ. Καρυστιανού

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 12:07

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Φαραντούρη: Μένει μέχρι να πάει στην... Καρυστιανού - "Αν πορευτώ αλλιώς, θα ενημερώσω"

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε εκ νέου, νερό στον μύλο της εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας εμμέσως ότι μένει μέχρι να φύγει. Σενάρια διαγραφής του.

ΠΗΓΕΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 07 Ιαν 2026 | 08:09

Εξηγήσεις για το κόμμα Καρυστιανού ζήτησε από τον Φαραντούρη ο Φάμελλος - Τι του απάντησε

Επικοινωνία με τον ευρωβουλευτή Νίκο Φαραντούρη, είχε ο Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για τη στάση του απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία της κ. Καρυστιανού.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 06:45

Ανατροπές φέρνει η "ένωση" της Καρυστιανού - Πότε έρχεται το νέο κόμμα και ποιους "απειλεί"

Για πρώτη φορά η Μαρία Καρυστιανού μίλησε ανοιχτά για την δημιουργία κόμματος, που όπως είπε, θα έχει ως στόχο την κάθαρση και τη δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 06 Ιαν 2026 | 17:38

Φαραντούρης για κόμμα Καρυστιανού: "Συζητώ μαζί της δεν είναι κρυφό - Υπάρχει συναντίληψη"

Η Μαρία Καρυστιανού "εκπροσωπεί σε μεγάλο βαθμό ένα κίνημα πολιτών που κατέβασε εκατομμύρια κόσμο στους δρόμους", τόνισε ο Νικόλας Φαραντούρης

06 Ιαν 2026 | 15:19

Φάμελλος: Γιορτή αναγέννησης τα Θεοφάνεια – Εύχομαι το ίδιο και για την πατρίδα μας

O Σωκράτης Φάμελλος, παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

ΠΡΩΗΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 05 Ιαν 2026 | 11:18

Βαρουφάκης: "Έχω πάρει ecstasy και χόρευα επί 16 ώρες - Πιο ευχάριστο είναι το χόρτο αλλά δεν μου δίνουν"

"Θα ήθελα να δω μαστουρωμένη τη Μέρκελ. Όταν είσαι μαστουρωμένος, ο εαυτός σου μεγαλώνει, οπότε φαντάζεστε έτσι τον Μητσοτάκη;", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ 03 Ιαν 2026 | 16:57

Οι αντιδράσεις των ελληνικών κομμάτων για την Βενεζουέλα: Ο λαός της χώρας θα αποφασίσει το μέλλον του

Στις 6.30 μ.μ., υπάρχει κάλεσμα από το ΚΚΕ και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς, στο Μέγαρο Μουσικής, για παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Ιαν 2026 | 13:17

Νέα παρέμβαση Ραγκούση: Να δώσουμε προτεραιότητα στην Ελλάδα που παράγει κι όχι στην Ελλάδα που καταναλώνει

"Η Ελλάδα πρέπει να περάσει από την υπερκατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων, στην παραγωγή", τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Δεκ 2025 | 11:42

Το "μανιφέστο" του Γιάννη Ραγκούση: Πέντε προτάσεις "μικρές επαναστάσεις για την επόμενη Ελλάδα"

Πρόκειται για μια προγραμματική δουλειά που ο Ραγκούσης θέλει να απευθύνεται στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου κι όχι μόνον στα στενά κομματικά όρια του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Δεκ 2025 | 12:09

Ο τσακωμός Βούλτεψη - Γιαννούλη on air και η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Οι χειμερινές διακοπές του Κ. Μητσοτάκη εν μέσω αγροτικών μπλόκων, αποτέλεσαν το σημείο της αντιπαράθεσης μεταξύ του Χρ. Γιαννούλη και της Σ. Βούλτεψη

27 Δεκ 2025 | 11:27

Το αβέβαιο νέο έτος

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι προβλέψεις έχουν μια σειρά από προβλήματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Μεταξύ αυτών και το ότι σπανίως πέφτουν μέσα. Και αυτό ισχύει και για τις προβλέψεις που μοιάζουν αυτονόητες, όπως ότι από τις επόμενες εκλογές δε θα προκύψει κυβέρνηση και η χώρα θα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ MEGA 18 Δεκ 2025 | 20:58

Δημοσκόπηση Metron Analysis: "Μπλόκο" αγροτών στα ποσοστά της ΝΔ - Πρώτη σε δημοτικότητα η Κωνσταντοπούλου

Μεγάλη ενίσχυση για την Πλεύση Ελευθερίας και την Ελληνική Λύση καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, άνοδος για ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ - Απώλειες για τη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Δεκ 2025 | 19:42

Η Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ καλωσορίζει τη φρεγάτα "Κίμων" - Είχε υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες

Η βουλευτής Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στον προϋπολογισμό, αψηφώντας την επίσημη γραμμή του κόμματος

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 18 Δεκ 2025 | 16:39

Γιαννόπουλος για επίθεση Παππά: Μου έστελνε μηνύματα να τα βρούμε - Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε μ' αυτά

Ο δημοσιογράφος αφηγήθηκε όσα έγιναν τη νύχτα της Τρίτης 16/12 στο Στρασβούργο, όταν του επιτέθηκε ο Νίκος Παππάς

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 16:16

Νίκος Παππάς: Πληροφορίες ότι βρίσκεται στην Αθήνα - Φυγαδεύτηκε μέσω Γερμανίας για να γλιτώσει το αυτόφωρο

Ο Νίκος Παππάς διαφεύγει τη σύλληψη για τη βίαιη επίθεση στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 18 Δεκ 2025 | 13:54

Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Δεν προβλέπεται κλείσιμο, αλλά μετασχηματισμός των 158 καταστημάτων

"Το νέο σχέδιο μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ διασφαλίζει καθολική πρόσβαση, βιωσιμότητα και ισχυρή παρουσία σε όλη τη χώρα"

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 18 Δεκ 2025 | 12:26

Καρφιά Σακελλαρίδη σε Τσίπρα για τον "νταή" Νίκο Παππά: Τον ήθελε και υποψήφιο για Δήμαρχο της Αθήνας...

"Αυτή η "μεμονωμένη" ψηφίδα αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικότερης εικόνας του προβλήματος της απαξίωσης της Αριστεράς, που σήμερα δεν πείθει και δεν εμπνέει, παρά τα φτιασιδώματα και τις επιστροφές".

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 18 Δεκ 2025 | 10:28

Άφαντος ο νταής Νίκος Παππάς μετά τις μπουνιές κατά δημοσιογράφου - Διαφωνεί με τη διαγραφή του ο Πολάκης

Ο Π. Πολάκης πρότεινε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο της διαγραφής του Νίκου Παππά - Τα μηνύματα που έστειλε "στην ηγεσία της Κουμουνδούρου".

"ΑΝΑΙΤΙΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ" 17 Δεκ 2025 | 23:51

Γιαννόπουλος για Παππά: Δεν θέλω να με πλησιάσει ξανά, είναι επικίνδυνος - Θα πάω μέχρι τέλους τον νομικό αγώνα [βίντεο]

"Ο Νίκος Παππάς "δεν μπορεί να κουμαντάρει τον θυμό και την οργή του - Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι παιδί", σχολίασε ο δημοσιογράφος

ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ 17 Δεκ 2025 | 22:42

Δημοσκόπηση Pulse: Μικρές απώλειες για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και... κόμμα Τσίπρα - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ όλα τα βλέμματα

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και με τα μπλόκα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL 17 Δεκ 2025 | 22:14

"Εργα και ημέρες" του Νίκου Παππά: Οι βρισιές σε δημοσιογράφους, η επίθεση σε διαιτητή και οι χυδαιότητες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Παππάς πρωταγωνιστεί αρνητικά σε επεισόδιο, αφού το... βιογραφικό του είναι γεμάτο από ύβρεις, επιθέσεις και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:41

Προκλητικός ο Παππάς για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: "Δεν θα αναλύσω σε ποια κατάσταση ήταν - Αντέδρασα λάθος"

"Από σεβασμό στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι πατέρας δύο παιδιών, δεν θα αναλύσω δημόσια τουλάχιστον το τι έγινε", έγραψε ο Νίκος Παππάς

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:22

MRB: Οκτώ στους 10 στηρίζουν τους αγρότες και καταδικάζουν την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι λένε για Τσίπρα, Καρυστιανού

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα, ενώ οι πολίτες δίνουν τις απαντήσεις τους για τα πιθανά κόμματα Τσίπρα, Σαμαρά και Καρυστιανού

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Δεκ 2025 | 20:18

Ο Άδωνις "καρφώνει" τον Παππά για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου: "Γενναίο παλικάρι, κρύβεται μην τον συλλάβουν"

"Τον βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας, τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο και τον ψήφισαν χιλιάδες διότι λέει "τους άρεσε η μαγκιά του", έγραψε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Νίκο Παππά

ΟΠΕΚΕΠΕ 17 Δεκ 2025 | 19:39

Πυρά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για κατάθεση Μυλωνάκη: "Εκθέτει το Μαξίμου - Επιμένει στον κανόνα της σιωπής"

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου εξέφρασαν την οργή τους κατηγορώντας ευθέως το Μαξίμου για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Δεκ 2025 | 19:30

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που γρονθοκόπησε ο Παππάς: "Πώς να μη σε χτυπήσω έτσι όπως είσαι;"

Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου που χτύπησε ο Νίκος Παππάς - Πώς έγινε το επεισόδιο, τι του είπε ο ευρωβουλευτής

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 17 Δεκ 2025 | 18:41

Π. Μαρινάκης για το περιστατικό βίας του Ν. Παππά και τη διαγραφή του από ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι αργά για… δάκρυα"

"Έπρεπε να χειροδικήσει για να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψει", σημειώνει ακόμη ο κ. Μαρινάκης και προσθέτει: "Τώρα, όμως, είναι αργά για… δάκρυα"

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΑΠΑΧΕΛΑ 17 Δεκ 2025 | 17:29

ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητη, αμετροεπής, προσβλητική και συκοφαντική η τοποθέτηση του Μαρινάκη για το κόμμα μας

"Η χώρα δεν ξεκίνησε το 2015. Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε μια χώρα με άδεια ταμεία", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις Παύλου Μαρινάκη

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 17 Δεκ 2025 | 17:18

Εκτός Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς: Γρονθοκόπησε Ελληνα δημοσιογράφο στο Στρασβούργο

Ο Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο σε μπαρ στο Στρασβούργο και αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Δεκ 2025 | 11:36

Τάσεις MRB: ΝΔ 22,6%, ΠΑΣΟΚ 10,9% και 9,1% ο Βελόπουλος - Τα τρία αρνητικά συναισθήματα που κυριαρχούν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λέξεις που εκφράζουν περισσότερο τους πολίτες για το παρόν και το μέλλον της χώρας στην έρευνα της MRB.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Δεκ 2025 | 18:51

Φάμελλος: Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή κυβέρνησης - Τρίο της λεηλασίας Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Πιερρακάκης

Κοινωνικά άδικος και αντιαναπτυξιακός, χαρακτηρίστηκε από τον Σωράτη Φάμελλο ο κρατικός προϋπολογισμός του 2026

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 16 Δεκ 2025 | 11:14

Ο Παρασκευαΐδης επιρρίπτει ευθύνες και στο ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία - "Μπορεί και να πήγαινα στον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλεί ξανά πονοκέφαλο στη Χαριλάου Τρικούπη αφήνοντας αιχμές με τις δηλώσεις του

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 13 Δεκ 2025 | 19:30

Κινητοποιήσεις αγροτών: "Προσχηματικό" χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση τον διάλογο που πρότεινε η κυβέρνηση

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο του πρωθυπουργού στους αγρότες.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 12 Δεκ 2025 | 17:44

Επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη: "Από την αυλή του Σημίτη, τακίμιασε με τον Μητσοτάκη - Πρέπει να αποτύχει στο έργο του"

Ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη διαφωνία του και με τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "επιτυχία" την εκλογή Πιερρακάκη

ΟΠΕΚΕΠΕ 12 Δεκ 2025 | 16:09

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε πλήρως στην ΚΟ της ΝΔ

Για τακτικισμούς και ψέματα κατηγορεί τον Κ.Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 13:23

Καλπάκης για τα έκτροπα των αγροτών στην Κρήτη: "Δεν μπορώ να τους πω να δείξουν τακτ"

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗΣ 09 Δεκ 2025 | 11:09

Επιμένει για το "βίοι παράλληλοι" ο πρώην διευθυντής της Αυγής: "Ούτε με άδειασε κανένας, ούτε άδειασα κανέναν"

Για την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας "Η Αυγή", λόγω του κυριακάτικου πρωτοσέλιδου, μίλησε ο δημοσιογράφος Σπύρος Σουρμελίδης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2025 | 13:23

Γ. Μπουλέκος για πρωτοσέλιδο Αυγής: Δεν παραιτούμαι - Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το άρθρο μου ερμηνεύτηκε ως μομφή σε Τσίπρα

Τι είπε ο υπεύθυνος για τα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουλέκος, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής και την παραίτηση του διευθυντή της εφημερίδας

ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ 08 Δεκ 2025 | 09:45

Νέος εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Τσίπρα: Το παρασκήνιο της παραίτησης του διευθυντή της "Αυγής"

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου αναζήτησε εκτόνωση στην απομάκρυνση του Σπ. Σουρμελίδη και τη διαρροή πως δεν απηχεί το πρωτοσέλιδο τη γραμμή του κόμματος.

ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ 08 Δεκ 2025 | 08:32

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αξιοπιστία - Στο Παλλάς έκανε τον επικήδειο του ΣΥΡΙΖΑ

"Μόνο που θα σταθώ δίπλα στον Τσίπρα, θα πάθει συγκοπή. Γιατί ξέρει ότι είναι ένοχος", είπε ο Παναγιωτης Λαφαζάνης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 07 Δεκ 2025 | 16:51

Πηγές Τσίπρα: Η "Ιθάκη" έβαλε τέλος στη στασιμότητα - Ανοίγει η συζήτηση για μια νέα μεταπολίτευση

Όπως λένε, η "πέτρα" που έριξε ο Τσίπρας έβαλε τέλος στη στασιμότητα του πολιτικού βάλτου

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ «ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ» ΔΡΟΜΟΥΣ 07 Δεκ 2025 | 16:07

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της "Αυγής", μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: "Δεν απηχεί τις απόψεις μας" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή της Αυγής ο Σπύρος Σουρμελίδης, λόγω του σημερινού κυριακάτικου πρωτοσέλιδου

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 05 Δεκ 2025 | 09:57

Νέες βολές Αλαβάνου κατά Τσίπρα: "Να γονατίσει και να πει συγγνώμη, είναι ντροπή για την Αριστερά"

Νέες βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 04 Δεκ 2025 | 09:20

Γεωργιάδης για παρουσίαση βιβλίου Τσίπρα: Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Πολάκης

"Χρειάζονταν τόση φασαρία για να απαλλαγούν από τον Παύλο;", έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ 04 Δεκ 2025 | 07:33

O Τσίπρας ζητά "σοκ δημοκρατίας" και ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της σταθερότητας - "Μας γυρίζει στο 2015"

Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία το rebranding του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

03 Δεκ 2025 | 12:09

Ο Τσίπρας και τα "σκληρά παιδιά"

Μένω έκπληκτος διαβάζοντας (παρά τα νεύρα μου) το βιβλίο του πρώην, και διαπιστώνοντας πόσο δεν έμαθε τίποτα απολύτως από την κρίση

ΣΤΗΝ ΕΡΤ3 02 Δεκ 2025 | 10:31

Κασσελάκης: Ο Τσίπρας υπονόμευσε τον ΣΥΡΙΖΑ για να επανέλθει ως κεντρώος

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, επί προεδρίας του, εξαπολύοντας "βολές" κατά του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 02 Δεκ 2025 | 08:11

Λαφαζάνης: "Δεν είναι δίλημμα το Μητσοτάκης ή Τσίπρας - Είμαι καταζητούμενος στην Ουκρανία"

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για "πολιτική αλητεία"

ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 01 Δεκ 2025 | 10:45

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το Ιδρυμα Νεολαίας: Εδιναν 180.000 ευρώ για ανύπαρκτα γεύματα εν μέσω lockdown

Δημοσίευμα του tvxs αναφέρει ότι εν μέσω καθολικού lockdown, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ κατέβαλε χιλιάδες ευρώ σε εταιρεία catering για παροχή γευμάτων σε φοιτητική εστία.

ΣΥΡΙΖΑ 28 Νοε 2025 | 08:09

Η Αχτσιόγλου επιβεβαίωσε την πρόταση Τσίπρα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: "Δεν συμφώνησα με την παραίτησή του"

Η πρώην υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι δεν αποδέχθηκε την πρόταση, καθώς θεωρούσε πως ο Τσίπρας δεν έπρεπε να παραιτηθεί εκείνη τη χρονική στιγμή.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR 27 Νοε 2025 | 21:22

Δημοσκόπηση GPO: 7 στους 10 θέλουν νέα κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έχει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Στο 25,2% το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και στο 12,6% το ΠΑΣΟΚ, υποχωρούν κι άλλο Πλεύση Ελευθερίας και ΣΥΡΙΖΑ - Στο 21% ένα πιθανό κόμμα Τσίπρα

ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ "ΙΘΑΚΗ" 27 Νοε 2025 | 12:19

Ο Ανδρέας Ψυχάρης για τη συνάντηση του πατέρα του με τον Τσίπρα: "Ηταν τέσσερις, όχι μία και εκείνος ζητούσε διάφορα"

Σην περίφημη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του, Σταύρο Ψυχάρη, και όσα γράφει για αυτή ο πρώην πρωθυπουργός στο βιβλίο του, μίλησε ο γιος του εκδότη, Ανδρέας Ψυχάρης.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ 27 Νοε 2025 | 10:17

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Καλούν εκ νέου τον "Φραπέ" που επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής- Αίτημα για τη βίαιη προσαγωγή του

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η στάση της ΝΔ στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ συνιστά "μεθόδευση".

ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ 26 Νοε 2025 | 19:16

Πηγές ΝΔ για κατάθεση Αντωνόπουλου: "Ο φίλος του Ανδρουλάκη είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια Ξυλούρη"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την κατάθεση Αντωνόπουλου - Επιτακτική την προσαγωγή του επονομαζόμενου "Φραπέ" θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ

"ΜΕ ΛΥΠΕΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ" 26 Νοε 2025 | 11:01

Κασσελάκης: Στο Σούνιο ο Τσίπρας μου είπε ότι θα επέστρεφε στην πολιτική για μεγαλύτερη θέση από αυτή που έφυγε

"Κάθε ημέρα δείχνει πόσο ανήκει στο παρελθόν", είπε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΙΑ 25 Νοε 2025 | 22:39

Πώς ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τη θέση του Αλέκου Αλαβάνου- Η κόντρα τους και το debate των αρχηγών που τον εκτόξευσε

Ο Αλέκος Αλαβάνος τον ήθελε κομπάρσο, αλλά το debate των πολιτικών αρχηγών εκτόξευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην κορυφή

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" 25 Νοε 2025 | 15:42

Λαφαζάνης για βιβλίο Τσίπρα: Σκέψη πολιτικού βρυκόλακα να τα βάζει με όλους και να βγάζει λάδι τον εαυτό του

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνει λόγο για "παραλήρημα" ενός "πανικόβλητου" Τσίπρα.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Νοε 2025 | 06:30

Πώς διάβασε το Μαξίμου το βιβλίο Τσίπρα: "Για όλα τα λάθη έφταιγαν οι άλλοι και ποτέ ο ίδιος"

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα βγήκε στην κυκλοφορία χθες και οι προπαραγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2015 24 Νοε 2025 | 21:33

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μετέθεσε το ραντεβού μας για να γίνει η συγκυβέρνηση με Καμμένο - Η περιγραφή είναι μυθιστόρημα

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε στην Κουμουνδούρου με τον Αλέξη Τσίπρα και τη στιχομυθία με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε πως δεν ειπώθηκε η περιβόητη φράση "Σταύρο, σε πρόλαβε άλλος"

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΙΛΕΡ 24 Νοε 2025 | 18:19

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη σε Τσίπρα: Χειρότερα τα αγγλικά της Μπέτυς από του Αλέξη - Ομοφοβικός

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανάρτησε βίντεο στο Instagram στο οποίο κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για "κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού"

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 24 Νοε 2025 | 17:02

Καμμένος για Τσίπρα: Το κλειδί για το 2015 είναι το τηλεφώνημα με τον Πρόεδρο Ομπάμα από τις Βρυξέλλες...

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται πώς έσπευσε να προμηθευτεί το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού που κυκλοφόρησε σήμερα Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 24 Νοε 2025 | 14:23

Χαρίτσης για το "δαχτυλίδι" Τσίπρα σχετικά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: Με προβλημάτισε και με βασάνισε

"Δεν θα μπορούσε να διασφαλιστεί ακριβώς η ενότητα και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος", λέει ο Αλέξης Χαρίτσης για την πρόταση Τσίπρα για τη διαδοχή

ΤΟ "ΝΑΥΑΓΙΟ" ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 12:17

Η αποκάλυψη του Τσίπρα: Πώς έδωσε σε Αχτσιόγλου και Χαρίτση το "δαχτυλίδι" το 2023 και εκείνοι αρνήθηκαν

Ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφει το σχέδιό του για την ομαλή διαδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που γρήγορα ναυάγησε.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2025 | 11:30
ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 24 Νοε 2025 | 10:44

Σκουρλέτης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν αντιμετωπίζει με θαρραλέο τρόπο τα αίτια της εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ

"Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αντιφατική περίοδο της διακυβέρνησης 2015-2019, έφτασε στην εκλογική συντριβή του '23", σημείωσε ο πρώην υπουργός.

ΒΙΒΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ 24 Νοε 2025 | 09:33

Επικός διάλογος Κασσελάκη - Μπαζιάνα: "Πώς θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στο Μαξίμου;" - "Αγάπη να υπάρχει"

"Μου φάνηκε υπερφίαλος. Είχε τη βεβαιότητα όχι μόνο ότι θα εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ότι σύντομα θα εκλεγεί και πρωθυπουργός", γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο βιβλίο του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 21 Νοε 2025 | 23:47

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την υπόθεση των υποκλοπών

Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά εξαπέλυσαν ευθεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συγκάλυψη.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 20 Νοε 2025 | 21:50

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 30% η ΝΔ - Μπαίνουν Βουλή ΜέΡΑ25 και Φωνή Λογικής

Τόσο το "κόμμα" του Αλέξη Τσίπρα όσο και το "κόμμα" του Αντώνη Σαμαρά, δείχνουν να ανεβάζουν τα ποσοστά τους σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse