Συζήτηση στη Βουλή για Μαρκήσιο ντε Σαντ και τις «κάλτσες της διαπλοκής»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας παρομοίωσε την διαπλοκή με κάλτσα που ο ΣΥΡΙΖΑ την ξηλώνει «ή μη πω καλύτερα την σκίζει».

suzitisi-sti-bouli-gia-markisio-nte-sant-kai-tis-kaltses-tis-diaplokis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο δανεισμός των κομμάτων από τα τραπεζικά ιδρύματα αποτελεί μήλο της έριδος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της πρώην συγκυβέρνησης στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας κατηγόρησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι έβαλαν στα ταμεία τους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες ενώ στη συνέχεια με τροπολογία απάλλαξαν τα ΔΣ των τραπεζών από τυχόν ποινικές ευθύνες.

Εξηγήσεις ζήτησαν όμως από την πλευρά τους και οι βουλευτές των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας. Ο Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) προκάλεσε αίσθηση όταν αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε δάνειο το 2014 ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει τις προεκλογικές του δαπάνες

«Τι εμπράγματες εγγυήσεις δώσατε τότε όταν όλοι οι άλλοι είχαν αποκλειστεί από το τραπεζικό σύστημα;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε στους ίδιους τόνους «εξηγήστε που βρήκατε 1,3 εκατομμύρια ευρώ για τις ευρωεκλογές όταν το ΠΑΣΟΚ δαπάνησε 200.000 ευρώ».

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του Μάκη Μπαλαούρα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό του ύφος προκάλεσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέτοντας το ερώτημα αν σκοπεύουν να αλλάξουν ΑΦΜ όπως και ο Πανιώνιος για να μην πληρώσουν τα δάνεια που πήραν στο παρελθόν.

Παρομοίωσε την διαπλοκή με κάλτσα που ο ΣΥΡΙΖΑ την ξηλώνει «ή μη πω καλύτερα την σκίζει» και επέρριψε ακέραιες τις ευθύνες για τα δεινά της χώρας στη διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

«Μέχρι και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς διαφθείρατε» είπε ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι επειδή ο ίδιος είναι από αγροτική περιοχή προτιμά όταν αναφέρεται στους συνεταιρισμούς να τους λέει «συνεργατικά σχήματα».

Αλλά και ο Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ) που εκλέγεται στην Ηλεία όπως και ο κ. Μπαλαούρας επικαλέστηκε την προτροπή του Μαρκίσιου Ντε Σαντ προς τους Γάλλους να κάνουν ακόμα μια προσπάθεια για να αποδείξουν ότι είναι Δημοκράτες, θέλοντας έτσι να καταδείξει ότι και η κυβέρνηση πρέπει να προσπαθήσει για να αποδείξει ότι πράγματι ενδιαφέρεται για την πάταξη της διαπλοκής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook