Τα 7 καυτά ερωτήματα για την υπόθεση Φλαμπουράρη

Πιο πιεστικά από πριν παραμένουν τα ερωτήματα για την υπόθεση Φλαμπουράρη. Ο ίδιος θεωρεί ότι απέδειξε πως έχει δίκιο.Η ΝΔ ζητεί την παρέμβαση εισαγγελέα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Τα 7 καυτά ερωτήματα για την υπόθεση Φλαμπουράρη

«Απέδειξα ότι έχω δίκιο» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης αν και τα ερωτήματα που «γεννήθηκαν» από τα έγγραφα και τις απαντήσεις που έδωσε για το αν παραμένει μέτοχος της εταιρίας ΔΙΑΤΜΗΣΗ παραμένουν πιο πιεστικά από πριν. Η ΝΔ ζητεί την παρέμβαση του εισαγγελέα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πίσω απ' αυτό προσπάθεια αντιπερισπασμού.

Τα επτά καυτά ερωτήματα

Το βασικό ερώτημα παραμένει αν ο κ. Φλαμπουράρης είναι ακόμη μέτοχος στην τεχνική εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ, η οποία τον περασμένο Μάϊο και ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, πήρε έργο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα επιμέρους ερωτήματα που έχουν τεθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν πειστική απάντηση είναι:

1ον: Γιατί ενώ η αποκάλυψη για την εταιρία και το έργο έγινε την Δευτέρα ο ίδιος έδωσε τα χαρτιά μετά από 48 ώρες ενώ είχε την εμπειρία να «κοστολογήσει» τη ζημιά που πιθανόν να προκαλέσει η υπόθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές.

2ον: Γιατί επέλεξε να προχωρήσει στην απεμπλοκή του από την τεχνική εταιρία, μέσω ενός αμφιλεγόμενου ιδιωτικού συμφωνητικού και όχι μιας συμβολαιογραφικής πράξης η οποία προβλέπεται από το νόμο 3310/2005 και η οποία θα αποστερούσε κάθε δυνατότητα νομικής ή και ηθικής «αμφισβήτησης». Και υπονοιών ότι μπορεί το ιδιωτικό συμφωνητικό να είναι...μεταχρονολογημένο.

'Οπως υπογραμμίζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι επικαλούμενοι τις διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 3310/2005 (είναι ο νόμος περί βασικού μετόχου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή) οι μεταβιβάσεις μετοχών σε επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το δημόσιο πρέπει να γίνονται αποκλειστικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο και όχι με ιδιωτικό συμφωνητικό

Ειδικότερα το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει:

«Οποιαδήποτε συμφωνία αφορά στην κατοχή, άσκηση δικαιωμάτων ψήφου ενεχυρίαση, σύσταση αλληλόχρεου λογαριασμού ή υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών ή εταιρικών μεριδίων επιχείρησης μέσων ενημέρωσης ή επιχείρησης που συμμετέχει σε διαγωνιστική διαδικασία ή διαδικασία ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης ή βασικού μετόχου των επιχειρήσεων αυτών, περιβάλλεται το συμβολαιογραφικό τύπου ανεξαρτήτως του τόπου καταρτίσεώς της, επί ποινή ακυρότητας».

3ον: Γιατί ενώ η διαδικασία των ιδιωτικού συμφωνητικού δεν γεννά καμιά υποχρέωση η ανάγκη βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων κ. Φλαμπουράρης κατέφυγε ,όχι όπως θα ήταν αναμενόμενο σε κάποιο ΚΕΠ ή σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς ή πλησίον της έδρας της εταιρίας, αλλά στο ... Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

4ον: Γιατί ενώ δείχνει τέτοια σπουδή να βεβαιώσει το γνήσιο της υπογραφής που δεν ήταν αναγκαία δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη επίσης από το νόμο 3310/2005 διαδικασία να γνωστοποιήσει στο τμήμα ελέγχου διαφάνειας του ΕΣΡ την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας ενώ κάτι τέτοιο συνεπάγεται ακύρωση της.

Ειδικότερα ο νόμος 3310/2005 αναφέρει:

«Οποιαδήποτε συμφωνία αφορά στην κατοχή, άσκηση δικαιωμάτων ψήφου, ενεχυρίαση, σύναψη δανείου, σύσταση αλληλόχρεου λογαριασμού ή υποχρέωση μεταβίβασης μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ποσοστού τουλάχιστον ένα τοις εκατό του μετοχικού κεφαλαίου επιχείρησης μέσων ενημέρωσης ή επιχείρησης που συμμετέχει σε διαγωνιστική διαδικασία ή διαδικασία ανάθεσης για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης ή βασικού μετόχου, ή εταίρων των επιχειρήσεων αυτών» και μάλιστα , γνωστοποιείται στο τμήμα ελέγχου διαφάνειας του ΕΣΡ επί ποινή ακυρότητας».

5ον: Γιατί ενώ επιλέγει να «αποχωρήσει» από την εταιρία αντιλαμβανόμενος προαφανώς το ηθικώς ασυμβίβαστο τοποθετεί στην θέση του στο Δ.Σ της εταιρίας ΔΙΑΤΜΗΣΗ τον γιο του Μιχάλη Φλαμπουράρη-Ρέτσινα. Και γιατί στην γραπτή δήλωση που συνοδεύει τα απαντητικά έγγραφα ο κ. Φλαμπουράρης δεν αναφέρεται σ αυτό.

6ον: Γιατί κ. Φλαμπουράρης δέχτηκε να απεμπολίσει τα δικαιώματά του ως μέτοχος της εταιρείας –με κυριότερο την είσπραξη μερισμάτων δεδομένου ότι η Διάτμηση είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση που διένειμε κέρδη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ από συστάσεώς της το 2002- δεχόμενος ότι την 1η δόση του τιμήματος θα την εισπράξει 11 μήνες αργότερα και ότι η ολική αποπληρωμή θα γίνει ύστερα από τρία χρόνια. Το τίμημα, ορίστηκε στα 1,059 εκατομμύρια ευρώ και συμφωνήθηκε να καταβληθεί σε τριμηνιαίες δόσεις των 100.000 ευρώ αρχής γενομένης από τις 30 Νοεμβρίου του 2015 και με ορίζοντα αποπληρωμής τον Φεβρουάριο του 2018.

7ον: Γιατί ενώ την 26η Ιανουαρίου - την επομένη των εκλογών και χωρίς να έχει σχηματιστεί κυβέρνηση - το πρώτο μέλημα του στενότερου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα είναι να ξεκινήσει τη διαδικασία απεμπλοκής από την τεχνική εταιρία ΔΙΑΤΜΗΣΗ. Ο ίδιος βεβαίως επικαλείται ότι είχε ήδη ενημερωθεί πως γίνει υπουργός. Ωστόσο εφόσον δεν υφίσταται πλέον το «ασυμβίβαστο» δεν υπήρχε κάποιο συνταγματικό ή άλλο κώλυμα.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει επίσημα ότι το θέμα «έχει βάθος» και ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα, ακόμη και για το ενδεχόμενο ύπαρξης «παρένθετου προσώπου».

«Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος. Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας», υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Συγγρού τονίζει για πρώτη φορά ότι «η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης, αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν».

Η «εμπλοκή» του Αρχηγείου της Αστυνομίας στη διαδικασία

Η βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των αντισυμβαλλόμενων στο Αρχηγείο της Αστυνομίας προκαλεί σειρά άλλων ερωτημάτων καθώς για το συγκεκριμένο ιδιωτικό συμφωνητικό δεν υπήρξε κάποιο πρωτοκόλληση, καταγραφή σε κάποιο βιβλίο καταχωρήσεων, οπότε δεν μπορεί και να διαπιστωθεί αν η επικύρωση είναι μεταχρονολογημένη ή όχι.

Τα 7 καυτά ερωτήματα για την υπόθεση Φλαμπουράρη

O δε ανθυπαστυνόμος Βασίλειος Πανταζής που βεβαιώνει το γνήσιο της υπογραφής - πρόσφατα εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων- , ανέφερε σε συναδέλφους του, πως πράγματι στις 26 Ιανουαρίου 2015, είχε έρθει στο γραφείο του ένας ηλικιωμένος άνδρας, που όπως υποστηρίζει δεν γνώριζε τότε ότι ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Την προηγούμενη μέρα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από υψηλά ιστάμενους της Κατεχάκη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κ. Αλέκο Φλαμπουράρη, για να μην ταλαιπωρηθεί σε κάποιο αστυνομικό τμήμα.

Φλαμπουράρης: 'Εχει αποδειχθεί πως έχω δίκιο.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ANTENNA το πρωί της Πέμπτης μίλησε για καθοδηγουμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήρξε πως έχει δώσει πλήρεις απαντήσεις για την σχέση του με την εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ.

Αρνήθηκε πάντως να απαντήσει στο ερώτημα γιατί επικυρώθηκε το γνήσιο της υπογραφής από αξιωματικό στο αρχηγείο της αστυνομίας και σε άλλα ερωτήματα που τίθενται από μέσα ενημέρωσης λέγονταςς πως δεν μπαίνει σε αυτή τη συζήτηση γιατί υποβιβάζει τον ίδιο και τον πολιτικό αγώνα αφού έχει αποδειχθεί ότι έχει δίκιο.

Εστίασε στο επιχείρημα πως «δεν απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για την μεταβίβαση των μετοχών, ούτε υποχρέωση υποβολής του συμφωνητικού στη ΔΟΥ» χωρίς όμως να λαμβάνει υπόψη του την πρόβλεψη του νόμου 3310/2005.

ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ για Φλαμπουράρη

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την παρέμβαση της ΝΔ και χαρακτηρίζοντάς την « προσπάθεια αντιπερισπασμού»

Ειδικότερα, την κατηγορεί ότι «αντί να κρατήσει αποστάσεις από αυτήν την άθλια προσπάθεια συκοφάντησης ενός πολιτικού προσώπου που απάντησε με δημόσια έγγραφα και ντοκουμέντα, συντάσσεται με τον κίτρινο Tύπο, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για το ρόλο της σε αυτήν την επιχείρηση σπίλωσης».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται ξεκάθαρα για «μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και συγκάλυψης των εγκληματικών της ευθυνών αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την υπόθεση των υποβρυχίων».

ΝΔ: Ας ασχοληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη λίστα Τσίπρα

«Καλά θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη λίστα Λαγκάρντ να ασχοληθεί και με τη λίστα Τσίπρα» τονίζει η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά το θέμα των υποβρυχίων μπορεί να ενημερωθεί από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ που διόρισε ο κ. Τσίπρας μέσα στη νύχτα».

Θεοδωράκης: Ο κ. Φλαμπουράρης πρέπει να μας πει καθαρά τι έχει συμβεί

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής, εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης και σχετικά με την υπόθεση Φλαμπουράρη εκτίμησε πως «οι απαντήσεις που δίνονται σίγουρα δεν είναι πειστικές».

«Πρέπει να μας πει με καθαρό τρόπο ο κ. Φλαμπουράρης τι έχει συμβεί. Ο κόσμος ζητάει εξηγήσεις. Όχι μόνο από τον συγκεκριμένο υπουργό, απ’ όλους όσους θέλει να είναι στο δημόσιο και θέλουν να υπερασπιστούν το δημόσιο χρήμα»σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Βενιζέλος: Το επόμενο βήμα ήταν τη βεβαίωση να κάνει ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης

Πέρα από το τυπικό μέρος της υπόθεσης Φλαμπουράρη δηλαδή αν η μεταβίβαση έγινε «έγκυρα και νομότυπα» επέκτεινε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος την κριτική του και διερωτήθηκε:

« Δηλαδή τι μας λέει ο κ. Φλαμπουράρης; Ότι με το που έγινε Υπουργός μπήκε ο γιος του στο Δ.Σ. της εταιρείας και μεταβίβασε τις μετοχές σε ένα νέο άνθρωπο, φίλο δικό του και του κ. Τσίπρα, και έπαψε να έχει ενδιαφέρον για την εταιρεία αυτή, έπαψε να ασχολείται και ότι ανεξαρτήτως του πότε άλλαξε η μετοχική σύνθεση και εάν είναι έγκυρο ή εάν είναι ενδεχομένως νοθευμένο το έγγραφο αυτό, το ιδιωτικό συμφωνητικό, ο ίδιος από μακριά, αδιάφορος, δεν ασκεί καμία επιρροή, δεν ασχολείται με το τι κάνει αυτή η εταιρεία, ή η εταιρεία του, που είναι το έργο της ζωής του, που είναι η δουλειά του, που είναι η περιουσία του, τι κάνει στα δημόσια έργα

Και συνέχισε « Μα, με συγχωρείτε, τι ψάχνουμε να βρούμε; Ψάχνουμε να βρούμε εάν είχε γίνει μια μεταβίβαση έγκυρα και εμπροθέσμως; Εγώ σας λέω ότι είχε γίνει. Αυτό τι σημαίνει; Ότι η εταιρεία αυτή μπορεί να πάρει όλα τα δημόσια έργα του κόσμου; Η οποία μπορεί να έχει παρένθετα πρόσωπα απλώς;».

Για το θέμα που ανέδειξε και η ΝΔ δηλαδή ότι η βεβαίωση της γνησιότητας της υπογραφής έγινε από το αρχηγείο παρατήρησε δηκτικά: Το επόμενο βήμα ήταν να την κάνει τη βεβαίωση της υπογραφής αυτοπροσώπως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Βενιζέλος στηλίτευσε την πρακτική του Αλέξη Τσίπρα και διαπίστωσε « κάθε φορά που πήγε να δημιουργήσει θέματα ηθικής τάξεως βρέθηκε να είναι απολογούμενος. Και δεν βάζει μυαλό».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2022 | 08:09

Ηχηρή επανεμφάνιση Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως επικεφαλής αριστερού think tank - Η πρώτη παρουσίαση του "Eteron"

Η επανεμφάνιση Σακελλαρίδη αποκτά και πολιτικό ενδιαφέρον, την ώρα που ο δημοσκοπικά καθηλωμένος ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται σε νέο γύρο εσωστρέφειας.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ 21 Ιαν 2022 | 07:28

H άνοδος του ΠΑΣΟΚ τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,6% η διαφορά τους - Ποσοστά αυτοδυναμίας για τη ΝΔ από τη Metron Analysis

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου από το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας με το ΚΙΝΑΛ. Αύξηση του ποσοστού της ΝΔ παρά τις δύο εξωγενείς κρίσεις της πανδημίας και της ενέργειας.

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ 20 Ιαν 2022 | 21:00

"Ξαναχτυπά" ο Κούλογλου: Η διαγραφή του Κουρουμπλή μπορεί να δείξει τον δρόμο για Πολάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο Παύλος Πολάκης κάνει κακό στο κόμμα με τη συμπεριφορά του και πως αποπροσανατολίζει από τυχόν κυβερνητικά λάθη.

ΣΤΟ MEGA 20 Ιαν 2022 | 20:49

Metron Analysis: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 11,8% διαφορά - "Πετάει" το ΚΙΝΑΛ με 18,5%, στο 24,2% ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά η ΝΔ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μόλις το 16% έχει θετική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ - Το 82% έχει κάνει εμβόλιο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2022 | 20:40

Βορίδης: Αυξάνεται κατά 3 ημέρες η άδεια στους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους από κορονοϊό

Κάνουμε στάθμιση συμφερόντων και αυξάνουμε κατά τρεις τις ημέρες αδείας στους εργαζόμενους γονείς στο Δημόσιο, ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης

ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 20 Ιαν 2022 | 20:17

Μήνυμα Μητσοτάκη στους Έλληνες πρέσβεις του εξωτερικού: "Η εποχή της μιζέριας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί"

Πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επικοινωνία σε ανώτατο επίπεδο με τους πρέσβεις να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ» 20 Ιαν 2022 | 20:17

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν έχει πια σημασία τι λέει διότι είναι αναξιόπιστος

Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο Kontra Channel

ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ 20 Ιαν 2022 | 18:48

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από το cockpit F-16 το 1991, στο Rafale 30 χρόνια μετά [Εικόνες]

Μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη χθεσινή τελετή υποδοχής των Rafale στην Τανάγρα γυρνά το ρολόι 30 χρόνια πίσω για τον πρωθυπουργό

ΤΟ ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 20 Ιαν 2022 | 16:59

Πολάκης: Το Facebook μπλόκαρε ξανά τον λογαριασμό του - "Όντε ψοφά ο γάϊδαρος κουνάει την ουρά του"

Ο Παύλος Πολάκης δεν άφησε ασχολίαστη την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ 20 Ιαν 2022 | 16:27

ΚΙΝΑΛ: Όλοι οι άνθρωποι του Νίκου Ανδρουλάκη - Ποια είναι η νεαρή δικηγόρος που αναλαμβάνει αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου

Η γενιά των 40άρηδων αναλαμβάνει τα ηνία του ΚΙΝΑΛ - Όλες οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη.

«NΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ» 20 Ιαν 2022 | 15:38

Απειλεί ο εκνευρισμένος Τσαβούσογλου: "Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα" - Κατηγορεί Ελλάδα και Κύπρο ότι στηρίζουν τρομοκράτες

Η παρουσία των Rafale στην Ελλάδα φαίνεται πως δημιουργεί εκνευρισμό στην Άγκυρα - Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 20 Ιαν 2022 | 13:19

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τις "λίστες Πέτσα"

Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ κατατέθηκε στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

«ΟΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ» 20 Ιαν 2022 | 12:31

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για τέταρτη δόση εμβολίου για όλους

Δεν υπάρχει σχεδιασμός για την χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει πολύ ισχυρή.