Τα μηνύματα Κυριάκου και το αίτημα για «πολιτική αλλαγή»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σήκωσε υπέρμετρα το αίτημα για την πολιτική αλλαγή και ανέφερε ότι όπου στήνονται κάλπες, παντού οι προσκείμενες δυνάμεις στη ΝΔ κερδίζουν μάχες.

Τα μηνύματα Κυριάκου και το αίτημα για «πολιτική αλλαγή»

Σαφές μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Κ.Ο. και κάλεσε ευρύτερες δυνάμεις για να σχηματιστεί ένα νέο «πατριωτικό κίνημα» και μια «πλατιά κοινωνική πανστρατιά» ώστε να φύγει η παρούσα επικίνδυνη και τυχοδιωκτική, κατά τον ίδιο, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που σημείωσε ότι η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, χαρακτήρισε απαραίτητη η συστράτευση όλων των δυνάμεων που στέκονται απέναντι στον τυχοδιωκτισμό της κυβέρνησης και κατέστησε σαφές ότι ουδείς δύναται να παραμένει ουδέτερος.

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια των καθυστερήσεων και των ίσων αποστάσεων. Ήρθε η ώρα να αφήσουμε όσα μας χωρίζουν. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» τόνισε με νόημα υπογραμμίζοντας για την μεγάλη ευθύνη που υπάρχει απέναντι στην πατρίδα.

Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν είναι μόνο η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης που κάνει επιτακτική την ανάγκη πολιτικής αλλαγής, αλλά είναι και οι διεθνείς ανακατατάξεις. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε με έμφαση ότι μόνο μια νέα, σοβαρή και αξιόπιστή κυβέρνηση μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ανακατατάξεις αυτές προς όφελος της Ελλάδας.

Τα μηνύματα Κυριάκου και το αίτημα για «πολιτική αλλαγή»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στάθηκε ιδιαίτερα και στο πεδίο της οικονομίας, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ο προϋπολογισμός κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. «Η υπερφορολόγηση αποτελεί συνειδητή επιλογή αυτής της κυβέρνησης, όπως και η στάση πληρωμών. Η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υπερφορολόγηση» είπε με ένταση.

Παράλληλα ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας πάει από το κακό στο χειρότερο και διευκρίνισε ότι θα είχε αποφευχθεί το 3ο μνημόνιο αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά.

Κατά τον Κυρ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο και αδυνατεί να βρει λύσεις και να μας βγάλει από την κρίση. Κατά τον ίδιο η διευθέτηση του χρέους χρειάζεται αλλά δεν θα μας βγάλει μόνη της από την κρίση και έδωσε έμφαση στην ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων.

«Κανείς δεν αντιλέγει ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία συνθήκη για την έξοδο της χώρας από την κρίση
Η κυβέρνηση πεισματικά οχυρώνεται πίσω από το χρέος. Η ίδια το διόγκωσε» είπε και συμπλήρωσε ότι θα έπρεπε να είχαμε μπει στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ εδώ και δύο χρόνια.

«Η αλήθεια είναι πως πολλά ζητήματα της β' αξιολόγησης έπρεπε να είχαν κλείσει πολύ νωρίτερα. Η κυβέρνηση να μη ρισκάρει μια νέα αποτυχία για χάρη ημέτερων συνδικαλιστών. Στα εργασιακά η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Η τρέχουσα αξιολόγηση φαίνεται να σκοντάφτει στα εργασιακά» ανέφερε και προέβλεψε ότι ηπροθεσμία της 5ης Δεκεμβρίου θα χαθεί και αυτή, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να φτάσει εκεί που ήταν η χώρα πριν δύο χρόνια. «Ακόμα και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη 2,7% θα φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2014 τόνισε.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σήκωσε υπέρμετρα το αίτημα για την πολιτική αλλαγή και ανέφερε ότι όπου στήνονται κάλπες, παντού οι προσκείμενες δυνάμεις στη ΝΔ κερδίζουν μάχες. «Η ΝΔ έχει πετύχει μια σειρά από μικρές και στρατηγικές νίκες, όπως ο εκλογικός νόμος, το τηλεοπτικό τοπίο» είπε.

Για εθνικά θέματα και προσφυγικό

Επί των εθνικών θεμάτων ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν και σημείωσε ότι προσθέτουν μια ακόμα σκιά ανησυχίας στη γειτονιά μας. «Η Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα είναι απρόβλεπτη» είπε και συνέχισε: «Οι συνομιλίες για το Κυπριακό έχουν εντατικοποιηθεί. Στηρίζουμε τον πρόεδρο Αναστασιάδη».

Επί του προσφυγικού, ενός άλλου μεγάλου θέματος, υπογράμμισε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι η συμφωνία κρέμεται από μια κλωστή και είναι υπαρκτή η πιθανότητα να καταρρεύσει.

Στα εσωκομματικά ο Κυρ. Μητσοτάκης έβαλε το πλαίσιο λέγοντας ότι οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα με τους τομεάρχες δεν σημαίνουν τίποτα ως προς την μελλοντική σύνθεση της κυβέρνησής του, η οποία κατά τον ίδιο και πολύ μικρότερη θα είναι, ενώ πολλές φορές έχει σημειώσει πως θα συμπεριλαμβάνει και εξωκοινοβουλευτικούς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27 Νοε 2021 | 10:56

ΝΔ: Με απόφαση Μητσοτάκη αναβάλλεται το Συνέδριο του κόμματος - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε τη μετάθεση του Συνεδρίου της ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί λόγω της πανδημίας

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΑΚΚΑΒΙΑ 26 Νοε 2021 | 23:14

Ιωάννινα - Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από τα Ιωάννινα πως "η δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, είναι αυτό το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε, ως κυβέρνηση"

ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ 26 Νοε 2021 | 21:16

ΝΔ: "Αυτά είναι τα fake news της χθεσινής συνέντευξης του κ. Τσίπρα"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύεται την πανδημία για να κάνει αντιπολίτευση" κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 26 Νοε 2021 | 19:35

Μητσοτάκης: "Δίκαιη μετάβαση και ανάπτυξη για όλους" - 7 δισ. το σχέδιο απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως οι πόροι που θα διατεθούν για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης και τη δίκαιη μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε περίπου 7 δισ. ευρώ.

«ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΡΔΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ» 26 Νοε 2021 | 14:38

Μητσοτάκης: Ιστορική ευκαιρία για τη Δυτική Μακεδονία το σχέδιο απολιγνιτοποίησης

Το σχέδιο απολιγνιτοποίησης και δίκαιης μετάβασης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2021-2027, παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΕΝΗ 26 Νοε 2021 | 13:32

Επεισόδια και χημικά στην Κοζάνη: Ένταση πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη [βίντεο]

Ενταση, επεισόδια και χρήση χημικών έλαβαν χώρα στην Κοζάνη πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 26 Νοε 2021 | 06:55

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε Κοζάνη και Ιωάννινα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα και αύριο την Κοζάνη και τα Ιωάννινα.

ΣΤΙΣ 11,4 ΜΟΝΑΔΕΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ 25 Νοε 2021 | 21:19

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διψήφιο προβάδισμα σε Νέα Δημοκρατία, τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ

Στις 11,4 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΟΧΗ 25 Νοε 2021 | 15:51

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν τραβάει" στις δημοσκοπήσεις- Δεν πείθει

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλτώσει δημοσκοπικά

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 25 Νοε 2021 | 15:22

Μητσοτάκης για την εξάλειψη της βίας στις γυναίκες: "Το τραύμα κάθε γυναίκας είναι το τραύμα κάθε κοινωνίας, κάθε χώρας"

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ 25 Νοε 2021 | 12:14

Μητσοτάκης σε Washington Post: Κορύφωση της πανδημίας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου - Τα πήγαμε καλύτερα από πολλές χώρες

"Στόχος μου είναι η Ελλάδα να γίνει το success story της ευρωζώνης" επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Washington Post ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

24 Νοε 2021 | 22:44

Μητσοτάκης για Πατριάρχη Βαρθολομαίο: "Η στάση του στον εμβολιασμό, φωτεινή απάντηση σε κάθε σκοταδιστική δοξασία"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τη γέννησή του μέχρι την ενθρόνισή του βίωσε μια πολυκύμαντη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 24 Νοε 2021 | 13:15

Μητσοτάκης σε Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πιστοποιητικό για ταξίδια στην Ευρώπη στους άνω των 60, μόνο με 3η δόση εμβολίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση για ταξίδια.