Τα ραντεβού του Κυριάκου και τα "τζάκια" της ΝΔ

Κλείνει μέτωπα σιγά-σιγά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να εκκαθαρίσει πλήρως το εσωκομματικό πεδίο και να μην υπάρχουν εστίες έντασης.

ta-rantebou-tou-kuriakou-kai-ta-tzakia-tis-nd
|
SHARE THIS
0
SHARES

Κλείνει μέτωπα σιγά-σιγά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να εκκαθαρίσει πλήρως το εσωκομματικό πεδίο και να μην υπάρχουν εστίες έντασης, ενόψει της πολιτικής αντεπίθεσης που σχεδιάζει και η οποία θα έχει σημείο εκκίνησης ουσιαστικά τη ΔΕΘ το τριήμερο 16-18 Σεπτεμβρίου.

Με τους «καραμανλικούς» δεν υπάρχει μέτωπο πλέον, πλην ελαχίστων περιπτώσεων μεμονωμένων προσώπων.

Η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη το μεσημέρι της Τετάρτης είχε ακριβώς ως στόχο να κλείσει ένα βασικό εσωκομματικό μέτωπο που παραμένει ανοικτό από τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και έγινε ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιθυμεί να είναι απερίσπαστος και χωρίς να έχει κατά νου εσωκομματικά ζητήματα, αφού βασική του επιδίωξη αρχές φθινοπώρου είναι η μετάδοση του μηνύματος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει λύσει τα του οίκου της και είναι ενωμένη, ανοίγεται στην κοινωνία και τείνει χείρα πολιτικής συνεννόησης και συμπόρευσης με ευρύτερες δυνάμεις (π.χ. χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε ότι εάν απευθύνει κάλεσμα ο Κυρ. Μητσοτάκης σε στελέχη της δημοκρατικής παράταξης δεν αποκλείεται να συμπορευτεί με τη Ν.Δ.) στα πλαίσια της συγκρότησης ενός διευρυμένου πολιτικού μετώπου.

Στα πλαίσια της στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη έγινε και η χθεσινή συνάντηση με τον Βαγγ. Μεϊμαράκη, για τον οποίο διέρρευσε η Συγγρού, ότι πολιτική μάχη και αντεπίθεση, χωρίς να είναι στην πρώτη γραμμή ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. δεν νοείται. Το γεγονός ότι επήλθε εκεχειρία δεν σημαίνει βέβαια, ότι ο Βαγγ. Μεϊμαράκης θα αφήσει στην άκρη τις απόψεις του και δεν θα τις προβάλλει, αλλά αυτό θα γίνεται πλέον με άλλους όρους και με σαφή διάθεση, όπως θέλει να πιστεύει η νέα ηγετική ομάδα της Ν.Δ., χωρίς διάθεση εσωκομματικών κτυπημάτων στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Για να επέλθει η…συναίνεση με τον Βαγγ. Μεϊμαράκη μεσολάβησε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον οποίο συναντήθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. προ εβδομάδας και ο νυν πριν δυο εβδομάδες, όπως είχε αποκαλύψει το thetoc.gr.

Με τους «καραμανλικούς» δεν υπάρχει μέτωπο πλέον, πλην ελαχίστων περιπτώσεων μεμονωμένων προσώπων που φροντίζουν να διατηρούν μια χαμηλής έντασης εσωκομματική κριτική, συντηρώντας το σενάριο περί υπόγειων συζητήσεων με το Μέγαρο Μαξίμου και την ομάδα του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής δεν τα εγκρίνει αυτά και το ξεκαθάρισε και στον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη συνάντησή τους, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει μέτωπο με τους «καραμανλικούς» οι οποίοι και στηρίζουν τη νέα ηγεσία.

Το άλλο μέτωπο με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους «σαμαρικούς» παραμένει…κλειστό, καθώς η νέα ηγεσία δεν έχει αφήσει αιχμές για την περίοδο της διακυβέρνησής του. Όσο ο Κυρ. Μητσοτάκης στηρίζει την περίοδο της πρωθυπουργίας Σαμαρά, στην κυβέρνηση του οποίου ήταν αρχηγός, τόσο οι «σαμαρικοί» θα στηρίζουν τη νέα ηγεσία, αν και με κριτική διάθεση σε πολλά θέματα.
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook