X

Τα...γεμιστά της Φωτίου επέστρεψαν στη Βουλή

Τα γεμιστά της Θεανώ Φωτίου επέστρεψαν δριμύτερα στην αίθουσα της Βουλής.

Γράφει: TheToc team

Τα γεμιστά της Θεανώ Φωτίου επέστρεψαν δριμύτερα στην αίθουσα της Βουλής με την αναπληρώτρια υπουργό για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης να επανέρχεται έπειτα- από πρόκληση- στο καλοκαιρινό έδεσμα

«Για αυτό και τα γεμιστά είναι επινόηση του ελληνικού λαού κρίμα που τα λοιδορείτε» απάντησε με οργισμένο ύφος προς βουλευτές που την σάρκαζαν για τις δηλώσεις αυτές.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση με πρωταγωνίστρια την ίδια και αντίπαλους βουλευτές της αντιπολίτευσης για το επίμαχο ζήτημα της ασκούμενης κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

«Μια κυβέρνηση της Αριστεράς ξέρει να μην πετά τα χρήματα σαν ξεροκόμματο αλλά να τα διαθέτει για να πιάνουν τόπο» δικαιολογήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση είχε τάξει δισ. για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά τελικά δίνει ψίχουλα.

«Εσείς πετάξατε 500 εκατομμύρια ευρώ» επέμεινε η ίδια «εμείς εξασφαλίσαμε σταθερά επιδόματα που θα λαμβάνουν σταθερά και την επόμενη χρονιά τα ασθενέστερα στρώματα».

Οι εξηγήσεις της αναπληρώτριας υπουργού όχι μόνο δεν έπεισαν αλλά αντίθετα έστρωσαν το χαλί για νέα επίθεση εναντίον της από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Βρούτση. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τάζοντας λαγούς και πετραχήλια 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης και τελικά μειώθηκαν στα 107 εκατομμύρια ευρώ.

Στον καβγά πήρε μέρος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ο οποίος όμως έβαλε στο ίδιο τσουβάλι την κυβέρνησης της Αριστεράςμε εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ένα σχόλιο μάλιστα για «ντολμαδάκια» που ακούστηκε από τα ορεινά έκανε τον βουλευτή του ΚΚΕ να εκραγεί «Είναι ντροπή για τον ελληνικό λαό αυτό που γίνεται εδώ μέσα. Τον αντιμετωπίζετε σαν ζητιάνο, του πετάτε ξεροκόμματα και τους λέτε να είναι και ευχαριστημένος» είπε.