Follow us

Ταχιάος για Τέμπη: "Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τη μη ύπαρξη παράνομου φορτίου - Να δώσει εξηγήσεις η Hellenic Train"

"Μου φαίνεται παράδοξο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Hellenic Train έχει ξεφύγει κάτω από τα ραντάρ" είπε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Την άποψη ότι στα Τέμπη αποκρυσταλλώνεται ένα ευρύτερο κοινωνικό αίτημα εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της απαιτεί να υπάρξει δικαιοσύνη για τα Τέμπη.

"Προφανώς έχει και άλλες απαιτήσεις από την κυβέρνηση. Απαιτήσεις για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, απαιτήσεις για να προχωρήσει πιο γρήγορα στο έργο το οποίο έχει να επιτελέσει. Έχω την αίσθηση ότι και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται περισσότεροι από ένας λόγοι για να βγει κανένας στο δρόμο. Οπότε πιστεύω ότι υπάρχουν ευρύτερα αιτήματα και νομίζω ότι τουλάχιστον οι κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποδείξει ότι πάντοτε αντιλαμβάνονται αυτό που συμβαίνει, αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και προφανώς έρχονται και εργάζονται για να επιλύσουν τα προβλήματα τα οποία χρειάζεται να αντιμετωπίσουν” τόνισε ο κ. Ταχιάος.

Διαβάστε Επίσης

Μιλώντας για τη Hellenic Train τόνισε ότι εκείνη δεν βρίσκεται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, αλλά στο μικροσκόπιο αυτού του γεγονότος που λέγεται Τέμπη. "Μου φαίνεται παράδοξο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει ξεφύγει κάτω από τα ραντάρ. Διότι πρέπει να πούμε λίγο το εξής: Το σιδηροδρομικό έργο δεν εκτελείται μόνο από έναν δημόσιο φορέα, τον ΟΣΕ. Ίσα ίσα ο ΟΣΕ δεν εκτελεί σιδηροδρομικό έργο, ο ΟΣΕ έχει την υποδομή, ο ΟΣΕ έχει και σε ένα κάποιο μέτρο την υποδομή. Και τα δύο τρένα (στα Τέμπη), και το τρένο το επιβατικό και το τρένο εμπορικό, ήταν Hellenic. Όφειλε να έχει δημιουργήσει εκείνα τα συστήματα ελέγχου ποιότητας, εκείνα τα συστήματα ελέγχου που να μην επιτρέπουν να συνεχίζονται παθογένειες οι οποίες είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν στον ΟΣΕ".

"Από ένα συνδυασμό γεγονότων που αφορούν προφανώς και τον ΟΣΕ, δεν θέλω να βγάλω έξω από την εξίσωση τον ΟΣΕ, άρα το δημόσιο φορέα, αλλά προφανώς και με την εντός εισαγωγικών σύμπραξη της New Train, ναι, δημιουργήθηκε το δυστύχημα των Τεμπών” σημείωσε.

Για 717: "Η σύμβαση αυτή έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ"

Σε ερώτηση για το εάν τίθεται θέμα επανεξέτασης της σύμβασης ο κ. Ταχιάος απάντησε: "Νομίζω ότι η κάθε σύμβαση κρίνεται στην πορεία της. Όταν κάνεις μία τέτοια σύμβαση τί κάνεις; Έρχεσαι και λες ότι εγώ βάζω κάποιους όρους στην εταιρεία την οποία έχω απέναντι. Η σύμβαση αυτή έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, έγινε επί προηγούμενης από τη δική μας κυβέρνηση. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποια είναι τα ποιοτικά ζητούμενα στη φάση αυτής της σύμβασης. Αν ήταν λάθος; Όχι, δεν ήταν λάθος. Δεν είναι λάθος να δώσεις σε έναν ιδιωτικό φορέα τη μετακίνηση με τρένο, άλλωστε έχει απελευθερωθεί η αγορά σε ό,τι αφορά αυτό και τον έλεγχο τον έχει η ρυθμιστική αρχή του σιδηροδρόμου. Αλλά εκείνο το οποίο πρέπει να συμβαίνει είναι στη συνέχεια αυτός που εκτελεί το μεταφορικό έργο να κρίνεται".

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε για το ενδεχόμενο αναθεώρησης της σύμβασης ότι σε όλα αυτά τα ζητήματα είναι τα πάντα ανοιχτά. "Αλλά επιτρέψτε να πω ότι οι αποφάσεις δεν είναι εύκολες και αποφάσεις δεν λαμβάνονται ούτε επειδή υπάρχει μια άμεση πίεση, ούτε επειδή πρέπει να διαχειριστείς την κοινή γνώμη. Πρέπει να είμαστε πολύ υπεύθυνοι στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Υπάρχει μια υπεύθυνη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τους νόμους. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει και διεθνείς συμβάσεις και να σκεφθεί τι υπάρχει πίσω από όλα αυτά. Κυρίως όμως είναι υποχρεωμένη να περιμένει την κρίση της Δικαιοσύνης, έστω και σε πρώτο επίπεδο, δηλαδή στο ανακριτικό επίπεδο. Πρέπει να είναι σαφές εάν υπάρχει ή δεν υπάρχει ευθύνη της Hellenic Train για το ζήτημα της φόρτωσης. Αλλά για το γεγονός ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν συστήματα ελέγχου της φόρτωσης από την ίδια την Hellenic Train, ναι γι αυτό υπάρχουν ευθύνες. Αυτή είναι προσωπική μου άποψη ως ανθρώπου που μετέχει σε αυτές τις διαδικασίες, σε άλλο επίπεδο, σε άλλες εκφάνσεις των συγκοινωνιών".

Διαβάστε Επίσης

"Πρέπει να δώσει εξηγήσεις η Hellenic Train"

ΤΡΕΝΑ

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η σχέση της κυβέρνησης με την Hellenic Train σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρχε παράνομο φορτίο στο εμπορικό τρένο, ο κ. Ταχιάος απάντησε: "Δεν θα είναι σίγουρα καλή. Δεν θα είναι αυτή που είναι σήμερα. Τώρα αν υπάρχει ή δεν υπάρχει λαθρεμπόριο, ή αν υπάρχει παράνομη μεταφορά φορτίων ή όπως αλλιώς ονομάζεται, γιατί έχει σημασία πού φορτώθηκε, αν φορτώθηκε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αυτά είναι ζητήματα τα οποία μπορεί να τα ελέγξει η δικαιοσύνη και σίγουρα θα τα ελέγξει. Εδώ πρέπει να δώσει εξηγήσεις η Hellenic Train. Αυτό το έγγραφο, το οποίο κυκλοφόρησε χθες και λέει ότι υπάρχουν 13 βαγόνια και κουβαλάνε αυτά, αυτό το έγγραφο έχει δοθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2022 στη Βουλή, όταν ζητήθηκε από ερώτηση βουλευτή και απαντήθηκε μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Νομίζω ότι πρέπει να ανοίξουμε όλοι τα χαρτιά μας. Ο κόσμος ζητάει διαφάνεια. Αυτό δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αφορά όλους όσοι έχουν συμμετοχή στο σιδηροδρομικό έργο και είναι και το δήμοσιο, δεν βγάζω έξω τον ΟΣΕ".

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν υπήρχε παράνομο φορτίο ή λαθραιμπόριο. "Εγώ δεν βάζω ποτέ το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Δεν το βάζω ούτε για τον εαυτό μου. Ξέρετε, οι άνθρωποι δοκιμαζόμαστε στην πορεία του χρόνου και έχω μεγαλώσει αρκετά για να το ξέρω αυτό. Το ίδιο και οι εταιρείες. Οι πάντες. Όχι, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Ούτε για τη μία περίπτωση, ούτε για την άλλη περίπτωση. Δηλαδή, ξέρετε, αντιμετώπισα όλη αυτή τη συζήτηση στη Βουλή σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις. Εκεί δεν ακούστηκε μόνο ότι, ξέρετε, μετέφερε το ένα παράνομο φορτίο. Εκεί ακούστηκε ότι "εσείς, η κυβέρνηση, εσείς, το κόμμα σας, η Νέα Δημοκρατία, εσείς είστε αυτοί που μεταφέρετε παράνομα φορτία και τα χέρια σας είναι βαμμένα με αίμα. Αυτό το είπε βουλευτής, αρχηγός κόμματος. Αυτή ήταν η συνωμοσιολογία για την οποία μιλάω. Όταν αφήνουμε αυτά να περνάνε και αυτά κάτω από το ραντάρ, όλο αυτό έρχεται και δηλητηριάζει την πολιτική σκηνή και ευρύτερα και την ίδια την κοινωνία. Αυτές είναι οι συνωμοσίες και οι θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός".

Κληθείς να απαντήσει εάν σήμερα θεωρείται αξιόπιστη η Hellenic Train σχολίασε: "Οφείλουμε να την αντιμετωπίζουμε ως αξιόπιστη γιατί εμπιστευόμαστε ανθρώπους να μπαίνουν μέσα στα τρένα. Όταν όλοι οι άνθρωποι οι οποίοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση κάνουν καλά τη δουλειά τους και σε αυτούς βάζω και τους υπουργούς, υπάρχουν όλες εκείνες οι δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει κανένας μα κανένας κίνδυνος για τον κόσμο. Νομίζω ότι μετά το πάθημα των Τεμπών οι περισσότεροι έχουν πάρει τα μαθήματά τους. Και ξέρετε, επειδή έχουν συμβεί διάφορα επεισόδια τα οποία μας τρόμαξαν, πάντα υπήρχε η ασφαλιστική δικλείδα".

Για το ενδεχόμενο προανακριτικής είπε ότι δείχνει τη διάθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπιστεί εντελώς ανοιχτά το θέμα, χωρίς να υπάρχει καμία προκατάληψη και χωρίς να υπάρχει καμία δέσμευση. "Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας. Ό,τι επιβάλλει το θεσμικό πλαίσιο της δημοκρατίας ναι είναι καλοδεχούμενο” δήλωσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σεράνο, αρμενοβίλ, πάστα αμυγδάλου: Τα εστιατορικά γλυκά της Αθήνας έχουν γεύση νοσταλγίας

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 28 Νοε 2025 | 12:29

Βελόπουλος για Τέμπη: Αόρατο χέρι κάνει παρεμβάσεις στη δίκη για το βιντεοληπτικό υλικό

Ο κ. Βελόπουλος μίλησε σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας.

ΕΠΙΒΑΤΕΣ 28 Νοε 2025 | 11:42

Αλλαγή ώρας σε δρομολόγιο του Προαστιακού το Σάββατο

Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, η αμαξοστοιχία 1301 θα αναχωρεί πλέον στις 05:28, αντί της προηγούμενης ώρας 04:39, και με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

300 ΕΠΙΒΑΤΕΣ 22 Νοε 2025 | 20:42

Ακινητοποιήθηκε στον Ασπρόπυργο αμαξοστοιχία της Hellenic Train: Εκτελούσε δρομολόγιο Πειραιάς - Κιάτο

Η Hellenic Train διερευνά τα αίτια της βλάβης - Προκλήθηκαν καθυστερήσεις

19 Νοε 2025 | 11:40

Το κόμμα Καρυστιανού και ο Καραχάλιος

Θα το έμαθε πλέον για τα καλά και η Μαρία Καρυστιανού. Ωραία ιδέα το κόμμα, υπάρχει σίγουρα ρεύμα, αλλά θέλουν πολύ προσοχή οι συνεργάτες.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 18 Νοε 2025 | 09:50

24ωρη απεργία στη Hellenic Train για την κατάσταση στα τρένα – Αναλυτικά όλες οι αλλαγές στα δρομολόγια [πίνακας]

Οι εργαζόμενοι της Hellenic Train υποστηρίζουν ότι η απόφαση για απεργία πάρθηκε λόγω της "συστηματικής αδιαφορίας" της εταιρείας για την επίλυση σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 17 Νοε 2025 | 15:12

Μαρία Καρυστιανού: "Ο αγώνας μου είναι πολιτικός - Η δίκη για τα Τέμπη θα είναι σικέ"

Η Μαρία Καρυστιανού δήλωσε απαισιόδοξη όσον αφορά στην έκβαση της δίκης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 16 Νοε 2025 | 20:48

Hellenic Train: 24ωρη απεργία προκήρυξαν εργαζόμενοι και μηχανοδηγοί για τις 18 Νοεμβρίου - Θέτουν ζητήματα ασφάλειας

Η απόφαση για απεργία στη Hellenic Train αποτελεί "αναγκαιότητα" όπως αναφέρουν ομόφωνα τα σωματεία εργαζομένων

16 Νοε 2025 | 08:33

Καραχάλιος στο TheTOC: Ο Καμμένος μου είπε να πάει την Καρυστιανού στην Κίμπερλι - Ηθελε τη σύζυγό του αντιπρόεδρο

Ο Νίκος Καραχάλιος περιγράφει στο TheTOC το χρονικό της γνωριμίας του με την Μαρία Καρυστιανού και τη βοήθεια που προσέφερε, προκειμένου να προχωρήσει οργανωτικά και πολιτικά η ανακοίνωση του κινήματος.

ΓΙΑ ΤΗΝ 52Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ 15 Νοε 2025 | 19:11

Στο Πολυτεχνείο Πάνος Ρούτσι και Ηλίας Παπαγγελής - "Να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλος σταθμός που θα γίνει τάφος" [βίντεο]

Οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ HELLENIC TRAIN 15 Νοε 2025 | 18:11

Ποια είναι η αποζημίωση των επιβατών σε περίπτωση καθυστέρησης ενός δρομολογίου τρένου

Αμαξοστοιχία με 95 επιβάτες ακινητοποιήθηκε λίγο μετά τη Σίνδο λόγω τεχνικού προβλήματος και αναχώρησε για Λάρισα με καθυστέρηση 90 λεπτών

14 Νοε 2025 | 22:57

Τέμπη: "Δεν ήξερε τον πίνακα χειρισμών της Λάρισας" - Νέα στοιχεία για τον σταθμάρχη και για την εκπαίδευσή του

Ο μοιραίος σταθμάρχης των Τεμπών φέρεται να κατείχε ελάχιστες γνώσεις σχετικά με τον πίνακα αυτόματης χάραξης που έπρεπε να χρησιμοποιεί

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ 14 Νοε 2025 | 17:38

Τέμπη: 10 οικογένειες έχουν αιτηθεί για εκταφή θυμάτων - 33 δεν το επιθυμούν, εννέα δεν έχουν απαντήσει

Η διαδικασία των εκταφών αφορά άλλη, διαφορετική δικογραφία, η οποία δεν θα έχει επίπτωση στην πρόοδο της κύριας δίκης των Τεμπών

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 14 Νοε 2025 | 11:19

Τέμπη: Ο σταθμάρχης ο πρώτος που έλαβε το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου

Το κλητήριο θέσπισμα για τη δίκη της 23ης Μαρτίου 2026, για το δυστύχημα των Τεμπών, επιδόθηκε χθες, με παραλήπτη τον 60χρονο σταθμάρχη που είχε βάρδια εκείνη τη νύχτα

«ΚΑΝΕΛ» 14 Νοε 2025 | 10:36

Καραχάλιος: Ο Καμμένος ήθελε να μας προσφέρει το κουφάρι των ΑΝΕΛ για να ενωθεί με το ΚΥΜΑ της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος ήθελε μία συγκεκριμένη "σεβαστή κυρία" σε ρόλο Αντιπροέδρου.

ΤΙ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 08:45

Καραχάλιος κατά Καμμένου: Έχει μία ροπή προς τη μυθολογία – Η εμπλοκή του επηρέασε τη στάση της Καρυστιανού

Ο Νίκος Καραχάλιος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση των Τεμπών φαίνεται να επηρέασε τη στάση της Μαρίας Καρυστιανού.

ΒΑΡΙΑ "ΚΑΜΠΑΝΑ" 13 Νοε 2025 | 22:12

Πρόστιμο-μαμούθ άνω του 1 εκατ. ευρώ από τη ΡΑΣ στον ΟΣΕ για ελλιπή εκπαίδευση των σταθμαρχών

Παρότι με απόφαση της ΡΑΣ, ο ΟΣΕ είχε υποχρεωθεί να μην χρησιμοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα σε βάρδιες, τα έβαλε σε έξι σταθμούς

ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 12 Νοε 2025 | 22:44

Τέμπη: Σε απολογία Τριαντόπουλος και Αγοραστός για αλλοίωση στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Οι απολογίες των συνολικά οκτώ κατηγορουμένων για την τραγωδία στα Τέμπη, θα ληφθούν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 12 Νοε 2025 | 15:05

Κούβελας για Καρυστιανού: Της είπα ότι, αν κάνει κίνηση, είμαστε μαζί της - Δεν θέλει να έχει σχέση με Κωνσταντοπούλου

Ο πρόεδρος της Πνοής Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας, τόνισε πως έχει καλή σχέση με την κ. Καρυστιανού και συναντήθηκε δύο φορές μαζί της, ενώ του είχε μεταφέρει πως σκεφτόταν να κινηθεί πολιτικά

ΣΤΟΝ ALPHA 11 Νοε 2025 | 17:42

Κρίστιαν Ρούτσι: "Άκουγα τη μητέρα μου να κλαίει με λυγμούς" - Πώς έμαθε για τον θάνατο του αδερφού του

Ο δεύτερος γιος του Πάνου Ρούτσι αναφέρθηκε στη ζωή του μετά τον θάνατο του αδελφού του, Ντένις, και περιέγραψε πώς πληροφορήθηκε για το δυστύχημα στα Τέμπη

«ΚΥΜΑ» 11 Νοε 2025 | 13:59

Καραχάλιος για κόμμα Καρυστιανού: Ηταν έτοιμο, θα κάναμε ανακοινώσεις στις 24 Ιουλίου στα Χανιά

Ο Νίκος Καραχάλιος αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό που είχε γίνει σχετικά με την δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Νοε 2025 | 22:18

Προαστιακός: Συρμός συγκρούστηκε με δίκυκλο στη Λένορμαν - Εγκατέλειψε το σημείο ο οδηγός

Ο οδηγός του δικύκλου, που παρέβη τη σήμανση, εγκατέλειψε το σημείο αμέσως μετά το περιστατικό

"ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ" 07 Νοε 2025 | 16:17

Τέμπη: "Πήρα τη μάνα μου διαμελισμένη" - Ένταση στη δίκη των ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

Νωρίτερα η εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτή η παράσταση προς Υποστήριξη της Κατηγορίας των συγγενών θυμάτων των Τεμπών.

07 Νοε 2025 | 13:00

Ανακοίνωση της Hellenic Train για τη μη πραγματοποίηση δρομολογίων το Σαββατοκύριακο

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, τα δρομολόγια θα υποκατασταθούν με λεωφορεία της Hellenic Train και θα πραγματοποιούν όλες τις ενδιάμεσες στάσεις.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Νοε 2025 | 10:58

"Δεν μπήκε σε λάθος γραμμή το τρένο στη Σίνδο", λέει ο Κυρανάκης και παρουσιάζει και βίντεο- Αλλα έλεγε η Hellenic Train

Ο Κ. Κυρανάκης, έγραψε στην ανάρτησή του με το βίντεο, ότι είναι "η απόδειξη ότι το τρένο ουδέποτε εισήλθε στην αντίθετη γραμμή".

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 08:09
ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ 07 Νοε 2025 | 07:09

Καρυστιανού: Η λέξη κόμμα και το όνομά μου δεν είναι συμβατά - Δεν γνώριζα τον Καραχάλιο

Για τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, μετά τις δηλώσεις του Νίκου Καραχάλιου, για ίδρυση κόμματος από την ίδια, μίλησε η Μαρία Καρυστιανού.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 06 Νοε 2025 | 21:29

Τέμπη: 31 συγγενείς θυμάτων ζητούν την τιμωρία των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για καθυστέρηση της "717"

"Θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για παράβαση καθήκοντος", αναφέρουν οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 06 Νοε 2025 | 19:51

Αδειάζει τον ΟΣΕ η Hellenic Train: "Το τρένο μπήκε σε λάθος γραμμή στη Σίνδο - Το κατάλαβε έγκαιρα ο μηχανοδηγός"

Η Hellenic Train "αδειάζει" τον ΟΣΕ και επιβεβαιώνει ότι πράγματι το τρένο μπήκε σε λάθος γραμμή - "Υπενθυμίζουμε ότι ο αρμόδιος Ρυθμιστής Κυκλοφορίας είναι ο ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδας"

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 15:45

Διαψεύδει ο ΟΣΕ ότι τρένο μπήκε σε λάθος γραμμή: "Απαράδεκτη η λάθος ενημέρωση"

Ο ΟΣΕ αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός, αναφέροντας ότι η κατάσταση ήταν πλήρως ελεγχόμενη και το μόνο λάθος που έγινε είναι ότι δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι επιβάτες για την αλλαγή

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ 06 Νοε 2025 | 11:06

Πάνος Ρούτσι: Δεν θα υποστήριζα ένα κίνημα της Καρυστιανού - Θα ήταν καταστροφικό για εμάς

Ο Πάνος Ρούτσι εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας κινήματος από την κυρία Καρυστιανού το επόμενο διάστημα.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 11:14

Μεϊκόπουλος: Συνδικαλιστής της ΝΔ στον ΟΣΕ που συνέταξε το πόρισμα για τα Τέμπη, έχει καταδικαστεί για απάτη

Η καταγγελία - ερώτηση στη Βουλή του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τον συνδικαλιστή της ΝΔ στον ΟΣΕ.

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 04 Νοε 2025 | 11:53
ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:02

Ο Νίκος Πλακιάς για το υποτιθέμενο κόμμα Καρυστιανού με την ονομασία "Κύμα": "Η θάλασσα με ανακατεύει"

Αρκετά ειρωνική ήταν η αντίδραση του Νίκου Πλακιά, αναφορικά με το υποτιθέμενο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, με την ονομασία "Το Κύμα".

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03 Νοε 2025 | 07:10

Η Μαρία Καρυστιανού διαψεύδει ότι ίδρυσε το κόμμα "Κύμα": Δόλια προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων

Τη δημιουργία κόμματος με το όνομα "Το κύμα" διαψεύδει η Μαρία Καρυστιανού, με ανακοίνωσή της.

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ» 30 Οκτ 2025 | 19:10

Λάκης Λαζόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φαίνεται πως δεν συμπαθεί τους ανθρώπους των Τεμπών"

Ποτέ δεν ξεπερνιέται το άγχος της πρεμιέρας και νομίζω ότι "χειροτερεύω"

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 30 Οκτ 2025 | 16:26

Τέμπη: Νέο αίτημα για αναβολή της δίκης με τα βίντεο, από τους κατηγορούμενους - "Ντροπή" φώναξαν συγγενείς των θυμάτων

Αίτημα αναβολής κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην δίκη για την διαχείριση του βιντεοληπτικου υλικού στην υπόθεση των Τεμπών.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 09:16

Τέμπη: Οργή στην Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση Βούλτεψη: "Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τα παιδιά, που πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Μνημείο αθλιότητας αλλά και τοξικότητας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Οκτ 2025 | 13:33

Σύνταγμα: Άφησαν λουλούδια στο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών [εικόνες - βίντεο]

Εκεί όπου έχουν γραφτεί τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, συγγενείς και πολίτες πλησίασαν το σημείο για να αφήσουν ένα λουλούδι.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ 28 Οκτ 2025 | 08:38

Σύνταγμα: "Ίσως είναι η τελευταία φορά που είμαστε εδώ" - Προσκλητήριο νεκρών στα Τέμπη μπροστά στη Βουλή

Με το προσκλητήριο νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και μια σιγή 57 δευτερολέπτων εις μνήμην των θυμάτων κορυφώθηκε μια ακόμη συνάθροιση πολιτών μπροστά στο μνημείο με τα ονόματα που έχει στηθεί στη Βουλή.

28 Οκτ 2025 | 08:22

Επιχείρηση "διχασμού" βλέπει η κυβέρνηση - Γιατί μιλάει για μέρες του 2012 και πώς θα τις αποτρέψει

Πίσω από την τραγωδία των Τεμπών και αμέσως μετά το συλλαλητήριο που "γέμισε" όλη την Αθήνα, η κυβέρνηση δεν είδε μόνο μία διαμαρτυρία.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 27 Οκτ 2025 | 21:07

Το πρώτο crash test για τον Άγνωστο Στρατιώτη - Τι θα γίνει με την παρέλαση και την "αγρυπνία" των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη

Πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νέος νόμος για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου - Αποφασισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων για αγώνα "μέχρι τέλους"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Οκτ 2025 | 20:14

Μαρία Καρυστιανού για μαθητική παρέλαση: "Παιδιά μου, να θυμάστε ότι μπροστά στον ένδοξο πολεμιστή, είναι γραμμένα και 57 ονόματα"

"Στην παρέλασή σας, θα σας συνοδεύουν και οι 57 ψυχές που καθοδηγούν το ΟΧΙ του αγώνα όλων μας ενάντια στους σημερινούς εχθρούς της χώρας μας, που την έχουν βουλιάξει στον βούρκο, στη σήψη και τη διαφθορά"

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 27 Οκτ 2025 | 09:03

Ο Πάνος Ρούτσι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθάρισαν το αυτοσχέδιο μνημείο στον Άγνωστο Στρατιώτη [εικόνες]

Επέστρεψε στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής, ο Πάνος Ρούτσι, μετά τις παρεμβάσεις για το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΤΕΜΠΗ 22 Οκτ 2025 | 10:43

Καρυστιανού για νέο κόμμα: "Θέλω μία αλλαγή ώστε να αναγεννηθεί η χώρα - Περίμενα πιο έντονη παρέμβαση Δένδια"

"Οραματίζομαι μια πολιτική με άλλης ποιότητας πολιτικούς. Ονειρεύομαι πολιτικούς που θα ανακατεύεται κάπου το όνομά τους και θα παραιτούνται αμέσως", είπε η Μαρία Καρυστιανού.

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 10:19

Καταγγελία από τον Πάνο Ρούτσι: "Όχημα χωρίς πινακίδες πήγε να με πατήσει"

Σε μια ακόμα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Πάνος Ρούτσι, υποστηρίζοντας ότι πριν από πέντε ημέρες, όχημα χωρίς πινακίδες και με φιμέ τζάμια προσπάθησε να τον χτυπήσει.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Οκτ 2025 | 08:40

Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Επικοινώνησα με τον Δένδια, δεν διαφώνησε πουθενά - Συνυπέγραψε και θα ψηφίσει

"Υπήρξε ανάγκη συλλογικής προστασίας ενός χώρου μνήμης", είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με την τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη.

ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ" 21 Οκτ 2025 | 19:02

Δένδιας: Δεν θα αντιμετωπίσουμε τον Άγνωστο Στρατιώτη σαν αντικείμενο άσκησης πολιτικής και διχασμού

Ο χώρος μπροστά από το Μνημείο συνδέθηκε με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας για απόδοση δικαιοσύνης, σημείωσε ο Νίκος Δένδιας

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 13:10

Απίστευτη καταγγελία Ασλανίδη: Μας απειλούν με προσαγωγές, αν δεν αιτιολογήσουμε την εκταφή των παιδιών μας

Η δικαστική εξουσία απαιτεί από τους συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη να αιτιολογήσουν το αίτημά τους για εκταφή, σύμφωνα με τον Ασλανίδη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 13:02

Πιερρακάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Αστειότητες να χρησιμοποιούμε όρους όπως "χούντα"

Ο υπουργός επιτέθηκε στην Αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για "αστειότητες" και "υπερβολές".

ΤΕΜΠΗ 21 Οκτ 2025 | 11:53

Κόντρα Μαρινάκη - Δούκα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: "Δεν συμπεριφέρεται σαν δήμαρχος" - "Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ο Χάρης Δούκας απάντησε με μία φωτογραφία του δίπλα σε συγγενείς θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τονίζοντας πως θα είναι στο πλευρό τους "μέχρι τέλους".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 21 Οκτ 2025 | 11:51

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο χώρος του Αγνώστου Στρατιώτη "δεν είναι για καντηλάκια του ΙΚΕΑ"

Σύμφωνα με την ίδια, "αυτή η ιστορία εργαλειοποιήθηκε κομματικά. Εργαλειοποήθηκε ο πόνος τους".

ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:41

Ο αιχμηρός διάλογος της Βούλγαρη με τον Μαρινάκη: "Τα παιδιά στα Τέμπη δολοφονήθηκαν" - "Αρα και στο Μάτι δολοφονήθηκαν"

Η Ανθή Βούλγαρη είπε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο πως "τα παιδιά αυτά δολοφονήθηκαν από την κρατική αναλγησεία", με τον κ. Μαρινάκη να αντιδρά.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Οκτ 2025 | 10:30

Καρυστιανού στο Politicο: Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα συνεχίσουμε να ζούμε με ένα τόσο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε πως "δεν αντέχει" να ζει σε μία τέτοια κοινωνία.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ 21 Οκτ 2025 | 10:16

Πατέρας θύματος των Τεμπών: "Η κυβέρνηση θέλει να ξεχάσει ο κόσμος αυτό που συνέβη με τα Τέμπη"

"Δεν υπάρχει ελληνική οικογένεια που να μην έχει χάσει ένα δικό της άνθρωπο στους πολέμους που έκανε η χώρα μας" τόνισε ο Ηλίας Παπαγγελής.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ 21 Οκτ 2025 | 09:53

Τέμπη: Το σχεδιάγραμμα της αίθουσας των 283 τ.μ. που θα γίνει η δίκη - Θα παρίστανται 250 δικηγόροι [εικόνα]

Η δίκη για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ξεκινά στις 23 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ 21 Οκτ 2025 | 08:57

Φλωρίδης: Ο Ρούτσι άρχισε απεργία πείνας χωρίς καν να υποβληθεί αίτημα - Η Δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με εκβιασμό

"Η Δικαιοσύνη βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν εκβιασμό, καθώς ξεκίνησε μια ακραία διαμαρτυρία χωρίς να έχει προηγηθεί αίτημα", είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Φλωρίδης.

ΣΤΟ OPEN 20 Οκτ 2025 | 17:29

Πάνος Ρούτσι για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αν σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων στα Τέμπη, θα έχουμε θύματα" [βίντεο]

"Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν, θα παραμείνουν εκεί μέχρι να έρθει η Δικαιοσύνη" είπε ο Πάνος Ρούτσι

ΤΕΜΠΗ 20 Οκτ 2025 | 10:30

Γεωργιάδης: Ρωτήστε τον Δένδια αν θα σβήσει τα ονόματα από τον Αγνωστο Στρατιώτη, αυτός θα είναι αρμόδιος από την Τρίτη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν απάντησε για το αν συμφωνεί να σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Οκτ 2025 | 07:20

Η κυβέρνηση "αποστειρώνει" τον Άγνωστο Στρατιώτη από διαδηλώσεις - "Γαλάζιες" ενστάσεις για το timing της τροπολογίας

Τα ονόματα των 57 νεκρών δεν θα σβηστούν από συνεργεία καθαριότητας, αλλά είναι πολύ πιθανό, ότι όσοι επιχειρήσουν να τα ξαναγράψουν μπορεί να συλληφθούν από τους άνδρες της ΕΛΑΣ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19 Οκτ 2025 | 23:14

Τέμπη: Συγγενείς των νεκρών έγραψαν ξανά τα ονόματα μπροστά από τη Βουλή [βίντεο]

Έγραψαν ξανά έξω από τη Βουλή τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ 18 Οκτ 2025 | 21:44
17 Οκτ 2025 | 15:21

Hellenic Train: Αναστολή απογευματινών δρομολογίων στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα

Αναστέλλεται από αύριο, Σάββατο 18 Οκτωβρίου, η λειτουργία των απογευματινών δρομολογίων του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 17 Οκτ 2025 | 14:15

"Ξεφυγε" ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ: Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα

"Τα παιδιά των Τεμπών δεν έπεσαν για την πατρίδα". Έχασε το μέτρο ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 17 Οκτ 2025 | 07:23

Κεντρικό πρόσωπο στις δημοσκοπήσεις η Καρυστιανού - Το 32,2% των πολιτών λέει ότι "σίγουρα ή μάλλον" θα την ψήφιζε

Το ερώτημα "πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα κόμμα Καρυστιανού", απαντάται με διαρκώς αυξανόμενα ποσοστά.

«ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ» 16 Οκτ 2025 | 11:24

Αδωνις Γεωργιάδης: "Η μιζέρια της Αριστεράς βλάπτει την Ελλάδα - Εχω σιχαθεί τους αχαΐρευτους κομμουνιστές"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπήρξαν στο Αττικόν, λέγοντας πως "διαμαρτύρονται γιατί είναι μίζεροι".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 16 Οκτ 2025 | 10:42

Πλεύρης: Δεν πρέπει να υπάρχουν στον Αγνωστο Στρατιώτη τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη [βίντεο]

Ο κ. Πλεύρης είπε πως το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη "είναι ιερός χώρος" και δεν αποτελεί σημείο διαμαρτυρίας,

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 16 Οκτ 2025 | 09:45

Νίκος Πλακιάς για Τέμπη: "Όσο οι κατηγορίες του Καραμανλή θα είναι πλημμελήματα, εγώ θα είμαι στο Σύνταγμα"

Όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, τα ονόματα των 57 νεκρών των Τεμπών πρέπει να παραμείνουν στο Σύνταγμα είπε ο Νίκος Πλακιάς, σε τηλεοπτική συνέντευξη, προσθέτοντας, ότι τα παιδιά χάθηκαν "από ένα κράτος που τα δολοφόνησε".

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 16 Οκτ 2025 | 08:56

Βενιζέλος: Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη - Το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης απομειώθηκε και φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει ενεργό μέρος στη δημόσια συζήτηση σαν να είναι αντίδικο μέρος ή σαν να είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης".

ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ 15 Οκτ 2025 | 18:03

Τέμπη: Γιατί αναβλήθηκε η δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας για τις 30 Οκτωβρίου

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι τρία άτομα για την υπεξαγωγή και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 15 Οκτ 2025 | 13:19

Δημοσκόπηση GPO: Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη διαφθορά, λέει το 74% - Δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη λόγω Τεμπών και ΟΠΕΚΕΠΕ

Η τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει εμπεδώσει στην κοινωνία ένα αίσθημα ατιμωρησίας και ασυδοσίας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Οκτ 2025 | 11:54

Καρυστιανού για Αγνωστο Στρατιώτη: "Κάτω τα χέρια από το μνημείο όλων μας - Τα ονόματα θα μείνουν εκεί ως την τελική δικαίωση"

Σε μια σκληρή ανάρτηση προχώρησε η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπει "φρένο" στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

15 Οκτ 2025 | 09:45

Η κατάληψη του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο μόνος που δεν θέλησε να μετάσχει στον αχταρμά των έξαλλων αντιδράσεων ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 09:04

Τέμπη: Στη δίκη για τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας θα βρεθεί σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τη δίκη σχετικά με τα βίντεο φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

ΕΞΕΛΙΞΗ 14 Οκτ 2025 | 14:40

Τέμπη: Στις 23 Μαρτίου θα αρχίσει η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία πρόκειται να αρχίσει 3 χρόνια μετά το δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 14 Οκτ 2025 | 12:00

Ακρίτα: "Τις σφουγγαρίστρες σπίτι σας - Μη διανοηθείτε να σβήσετε τα ονόματα των 57 στο Σύνταγμα"

Η Έλενα Ακρίτα κατηγορεί ως υποκριτές όσους λένε ότι νοιάζονται για την εικόνα του μνημείου.

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 14 Οκτ 2025 | 07:01

Φλωρίδης για Τέμπη: Δημιουργήθηκε μια συνωμοσία που επηρέασε τον κόσμο - Ο Ρούτσι χρησιμοποιήθηκε

"Είναι πιθανό η ημερομηνία έναρξης της δίκης να ανακοινωθεί αυτήν την εβδομάδα από την ίδια τη Δικαιοσύνη", τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 13 Οκτ 2025 | 15:30

Πάνος Ρούτσι για Νίκο Καρβέλα: "Ερχόταν σχεδόν κάθε βράδυ χωρίς κάμερες - Το έκανε με την καρδιά του"

"Μου έλεγε ότι θέλει να είναι μαζί μου για να μην είμαι μόνος μου. Κουβεντιάζαμε ώρες. Ήταν πολύ όμορφο" είπε ο Πάνος Ρούτσι για τον Νίκο Καρβέλα

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 13 Οκτ 2025 | 09:33

Πάνος Ρούτσι για Αγνωστο Στρατιώτη: "Θυμωμένος ο Μητσοτάκης για τη δικαίωσή μου, θέλουν να σβήσουν τα ονόματα των θυμάτων"

Για στοχευμένη επίθεση κατά των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, έκανε λόγο ο Πάνος Ρούτσι, μετά την ανακοίνωση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη που πλέον είναι υπό την αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας.

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ 13 Οκτ 2025 | 07:20

"Τραμποποίηση": Αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εκδηλώσεις στον Άγνωστο Στρατιώτη

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει ξεσηκώσει θύελλες από την αντιπολίτευση η οποία μιλάει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο για παρέμβαση στου στρατού, τραμποποίηση και καθεστωτικές συμπεριφορές.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 10 Οκτ 2025 | 14:45

"Αυτό το βίντεο δεν υπάρχει": Η αναφορά Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΚΕ, το ξυλόλιο και τα Τέμπη - Η αντίδραση του Περισσού

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι "εκατομμύρια κόσμου κατέβηκαν στους δρόμους επειδή πίστευαν στο σενάριο συνωμοσίας και συγκάλυψης"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Οκτ 2025 | 15:24

Άδωνις Γεωργιάδης: Τα Τέμπη ήταν ένα τραγικό δυστύχημα που δεν προσφέρεται για τυμβωρυχία και πολιτική εκμετάλλευση

"Εγώ έχω την άποψη ότι οι τοξικολογικές δεν θα δείξουν απολύτως τίποτα γιατί δεν υπήρχε ξυλόλιο, ούτε ινδόλιο, ούτε βενζόλιο", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Οκτ 2025 | 12:36

Νατάσα Μποφίλιου για Πάνο Ρούτσι: "Σαν να νικήσαμε μαζί του ένα ολόκληρο διεφθαρμένο σύστημα"

Ο Πάνος Ρούτσι ζητούσε την εκταφή του γιου του, ώστε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 09 Οκτ 2025 | 11:38

Οι "μυστικές" επισκέψεις του Νίκου Καρβέλα στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Ανάμεσα στους πολίτες που βρέθηκαν δίπλα στον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος με τον σιωπηλό αγώνα του δίδαξε ήθος και αξιοπρέπεια μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του, ήταν και αρκετοί καλλιτέχνες.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 09 Οκτ 2025 | 09:30

Μαρία Καρυστιανού: "Έχουμε ενδείξεις ότι υπήρχαν χημικά στα Τέμπη - Πάμε σε μία δίκη χωρίς ενόχους"

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε για τη νέα τροπή στην υπόθεση, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Πάνου Ρούτσι και των υπόλοιπων συγγενών για εκταφή των σορών.

ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ 09 Οκτ 2025 | 08:15

Συγκίνηση στο Σύνταγμα: Γυναίκα στάθηκε μπροστά στον Πάνο Ρούτσι και τραγούδησε τον Λεβέντη του Μίκη Θεοδωράκη [βίντεο]

Με χειροκροτήματα, αγκαλιές και τραγούδια αποχώρησε ο Πάνος Ρούτσι από το Σύνταγμα, μετά από 23 ημέρες απεργίας πείνας.

ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 09 Οκτ 2025 | 07:50

Τα επόμενα βήματα μετά την αναβολή της εκταφής της σορού του γιου του Πάνου Ρούτσι

Αναβλήθηκε από την Αστυνομία, η προγραμματισμένη για σήμερα, εκταφή της σορού του 22χρονου γιου του Πάνου Ρούτσι, Ντένις.

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 20:10

Το "ευχαριστώ" του Πάνου Ρούτσι: "Σήμερα είναι μια μέρα χαράς, κερδίσαμε μια μάχη, δεν σταματάμε εδώ" [εικόνες - βίντεο]

"Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στήριξε, όλους τους φίλους που απέκτησα, μια οικογένεια τεράστια, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο" δήλωσε ο Πάνος Ρούτσι στο Σύνταγμα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΡΩΣΙΚΑ ΜΠΟΤΣ 08 Οκτ 2025 | 16:57

Γεωργιάδης στον Φειδία: Εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί στα social για τα Τέμπη - Είχαν συμφέρον για μια Ελλάδα σε χάος

"Η ανωνυμία των social media έχει οδηγήσει σε ασυδοσία", τόνισε σε συνέντευξή του στον Φειδία Παναγιώτου ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 08 Οκτ 2025 | 12:39

Τέμπη: Γιατί ο Εισαγγελέας αρνούνταν τις τοξικολογικές εξετάσεις στα θύματα και έθεσε στο αρχείο τη μήνυση κατά των ιατροδικαστών

Όπως συμπεραίνει ο εισαγγελέας από την έρευνα, η διενέργεια τοξικολογικών δεν θα διαφοροποιούσε την αιτία θανάτου των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 08 Οκτ 2025 | 12:06

"Ο πατέρας μου είναι ήρωας, ελπίζω ο Ντένις να μας βλέπει από ψηλά", είπε ο γιος του Πάνου Ρούτσι [βίντεο]

"Νιώθω ανακούφιση που σταμάτησε την απεργία πείνας", είπε ο γιος του Πάνου Ρούτσι, Κρίστιαν.

ΜΙΡΕΛΑ ΡΟΥΤΣΙ 08 Οκτ 2025 | 10:26

Καρφιά της συζύγου Ρούτσι σε Μητσοτάκη και Γεωργιάδη: Τους ευχαριστώ για την αδιαφορία και τη λάσπη [βίντεο]

Η Μιρέλα Ρούτσι κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας για τη στάση που κράτησαν στις 23 μέρες της απεργίας πείνας του συζύγου της.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:30

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι - "Νίκησε ο γλυκός και σοβαρός αυτός άνθρωπος"

Με μια συγκινητική και αιχμηρή ανάρτηση, ο Φοίβος Δεληβοριάς στάθηκε στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι.

ΣΗΜΕΡΑ 08 Οκτ 2025 | 07:55

Κάλεσμα από τον Πάνο Ρούτσι σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα – "Για να χαρούμε τη μεγάλη νίκη"

Τέλος στην απεργία πείνας μετά από 23 ημέρες, έβαλε ο Πάνος Ρούτσι καθώς, όπως ανακοίνωσε δικηγόρος του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματά του.

DEUTSCHE WELLE 08 Οκτ 2025 | 07:22

Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν αγωγές κατά Bayer και Siemens για τα έλαια σιλικόνης

Δυο πανίσχυρες γερμανικές εταιρείες εμπλέκονται πλέον στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.