
Κακουργηματικές ευθύνες για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τραγωδία των Τεμπών, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Συγκεκριμένα, η πρόταση αφορά στη "διερεύνηση τυχόν εγκλημάτων, που έχουν τελέσει, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ο Πρωθυπουργός και οι πρώην Υπουργοί και Υφυπουργοί Υποδομών & Μεταφορών, ως εξής: 1. Μητσοτάκης Κυριάκος, 2. Καραμανλής Κωνσταντίνος, 3. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, 4. Καραγιάννης Γεώργιος, 5. Παπαδόπουλος Μιχαήλ και 6. Σπίρτζης Χρήστος".
"Καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση της ΝΔ να μην διανοηθεί να ακολουθήσει και εδώ το μοντέλο Τριαντοπούλου που είναι μοντέλο συγκάλυψης και συσκότισης της αλήθειας", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Την πρόταση, εκτός από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, υπογράφουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα Κασσελάκη, αλλά και μία ακόμα ανεξάρτητη βουλευτής.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά σε διερεύνηση ποινικών ευθυνών για 6 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μητσοτάκης για τέσσερα αδικήματα εκ των οποίων τα δύο κακουργήματα.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
"Υποβλήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το απόγευμα της Τετάρτης η αίτηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών, με 33 υπογραφές, 26 των βουλευτών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και 7 ανεξάρτητους βουλευτές.
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι πλήρης, νομικά τεκμηριωμένη και αφορά στη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για 6 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μητσοτάκης για τέσσερα αδικήματα εκ των οποίων τα δύο κακουργήματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με αίσθημα ευθύνης τήρησε στο ακέραιο την δέσμευση του στην ελληνική κοινωνία να υπάρξει διερεύνηση για όλα τα πιθανά αδικήματα για όλους τους εμπλεκόμενους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Καλούμε όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να στηρίξουν την πρόταση μας.
Τέλος, καλούμε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση της ΝΔ να μην διανοηθεί να ακολουθήσει και εδώ το μοντέλο Τριαντοπούλου που είναι μοντέλο συγκάλυψης και συσκότισης της αλήθειας".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr