X

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στην κηδεία και ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με τη σύζυγό του

Στις 10:15 το πρωί της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης μαζί με τη σύζυγό του, για να αποτίσει φόρο τιμής στον έκπτωτο μονάρχη.

Γράφει: TheToc team

Το "παρών" στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα δώσει τελικά και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στις 10:15 το πρωί της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης μαζί με τη σύζυγό του, για να αποτίσει φόρο τιμής στον έκπτωτο μονάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να μην γίνει η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με τιμές αρχηγού κράτους.

Όπως ανάφερε μεταξύ άλλων στη δήλωση του, "ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι - ούτε μπορεί να είναι - πολιτική είδηση. Δεν κλείνει κανένα "πολιτικό κεφάλαιο"".

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα σημείωνε: "Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους", και ότι "μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να "σβήνουν φωτογραφίες" και σελίδες ολόληρες...".

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν επίσημα ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία μάλιστα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Τατόι για να επιθεωρήσει τις εργασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.