X

"Θα του λέγατε ότι χαριεντιζόταν με την Καρυστιανού;": Άγριος καβγάς Μαρκογιαννάκη και Ρωμανού για Σδούκου-Φαραντούρη

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στην Όλγα Μαρκογιαννάκη και τον Νίκο Ρωμανό, με αφορμή την αντιπαράθεση της Αλεξάνδρας Σδούκου και του Νικόλα Φαραντούρη.

Γράφει: TheToc team

Σε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η συζήτηση σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24, με την Όλγα Μαρκογιαννάκη και τον Νίκο Ρωμανό να συγκρούονται με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση που είχε προηγηθεί μεταξύ της Αλεξάνδρας Σδούκου και του Νικόλα Φαραντούρη.

Αφορμή για τη συζήτηση αποτέλεσε η επίμαχη αναφορά του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ προς την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όταν της είπε ότι στο παρελθόν "χαριεντιζόταν με υπουργούς". Η Αλεξάνδρα Σδούκου αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη τοποθέτηση "υποτιμητική και σεξιστική" και ζητώντας την αποπομπή του Νικόλα Φαραντούρη από το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης στο Action 24, η Όλγα Μαρκογιαννάκη αναφέρθηκε αρχικά στην τοποθέτηση της Αλεξάνδρας Σδούκου, λέγοντας: "Δεν είναι κάθε γυναίκα φεμινίστρια. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο χαρακτηρισμό απέναντι στην κυρία Καρυστιανού".

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε, παράλληλα, ότι η ίδια δε θα επέλεγε να απαντήσει με ανάλογο τρόπο στον Νικόλα Φαραντούρη. "Το γεγονός ότι ο Φαραντούρης ανταπέδωσε, δε θα το έκανα ποτέ εγώ προσωπικά", σημείωσε.

"Η κυρία Σδούκου δε μίλησε σεξιστικά για την κυρία Καρυστιακού;", διερωτήθηκε η Όλγα Μαρκογιαννάκη. "Η κυρία Καρυστιανού δεν είναι γυναίκα; Χαριεντιζόσασταν είπε. Θα λέγατε στον κύριο Φαραντούρη ότι χαριεντιζόταν με την κυρία Καρυστιανού;", συνέχισε σε έντονο ύφος, απευθυνόμενη στον Νίκο Ρωμανό.

Η παρέμβαση του Νίκου Ρωμανού

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος υποστήριξε ότι στη συζήτηση επιχειρείται συμψηφισμός των δύο περιστατικών.

"Βλέπω ότι επιχειρείται συμψηφισμός. Η κυρία Σδούκου μίλησε για την προσπάθεια Φαραντούρη να ενταχθεί στο κόμμα Καρυστιανού", είπε.

Ο διευθυντής ψηφιακής επικοινωνίας του πρωθυπουργού επανήλθε στο ζήτημα, θέτοντας το ερώτημα: "Είναι φεμινιστικό αυτό που είπε η κυρία Σδούκου;".

Διαβάστε Επίσης

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη απάντησε: "Δεν μπορείς να μιλάς με τέτοιο χαρακτηρισμό και η μία και η άλλη πλευρά", σημειώνοντας πως "εάν η κυρία Σδούκου θέλει να θεωρείται φεμινίστρια, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αντίστοιχους χαρακτηρισμούς".

Η συζήτηση συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους, με τον Νίκο Ρωμανό να ρωτά: "Λέτε ότι φταίει η κυρία Σδούκου;".

"Εγώ κατάλαβα ότι μας λέει πως φταίει η κυρία Σδούκου", συνέχισε ο Νίκος Ρωμανός.

Στη συνέχεια, ο ίδιος άσκησε κριτική στη στάση του ΠΑΣΟΚ και συνέδεσε την αντιπαράθεση με ευρύτερη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων.

"Δυστυχώς, δεν μας κάνει εντύπωση για το ΠΑΣΟΚ, έχει επιλέξει να είναι η άλλη όψη του ΣΥΡΙΖΑ, του Τσίπρα κτλ. Ο 'πολακισμός' κυριαρχούσε σε όλες αυτές τις δυνάμεις και τώρα φαίνεται ότι παρεισφρύει στο ΠΑΣΟΚ ως η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος", είπε.

Ο Νίκος Ρωμανός αναφέρθηκε επίσης στην απουσία, όπως υποστήριξε, κεντρικής αντίδρασης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ μετά την αρχική τηλεοπτική σύγκρουση.

"Σε κάθε περίπτωση, μας έκανε αλγεινή εντύπωση ότι δεν υπήρχε κεντρική αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ", συμπλήρωσε.

Διαβάστε Επίσης