Μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού για συκοφαντία κατά του γιου του, θα καταθέσει σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Οπως ενημέρωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1, σήμερα στις 11 το πρωί θα επισκεφτεί τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου θα καταθέσει μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, ο οποίος κατήγγειλε πως τον Νοέμβριο του 2021, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου παρενέβη με απειλητικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι ο γιος του υπουργού και η παρέα του, που φέρεται να είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών.
Επιπλέον, χαρακτήρισε ψέματα, συκοφαντίες και ακραία ανηθικότητα τα όσα είπε ο αστυνομικός. "Θα το φτάσω μέχρι τέλους", επισήμανε ο κ.Θεοδωρικάκος.
Μάλιστα όπως αποκάλυψε, κατά του αστυνομικού θα στραφεί και ο γιος του, ο οποίος είναι φοιτητής επί πτυχίω στην Ιταλία. "Μοναδικό του έγκλημα ότι είναι παιδί μου", ανέφερε ο υπουργός, διαψεύδοντας κάθε σχέση του γιου του με ναρκωτικά.
Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως "πριν από λίγες ημέρες είχαμε τις κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ Αποφασίσαμε να κάνουμε κάθαρση σε μια σειρά από υπηρεσίες, όπου υπήρχαν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν", σημειώνοντας ότι "το οργανωμένο έγκλημα για να αντιμετωπιστεί θέλει καθαρούς αστυνομικούς. Η πλειονότητα των αστυνομικών είναι άξιοι και καθαροί. Αλλά υπάρχουν και ορισμένοι επίορκοι. Υπάρχει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων. Ο επικεφαλής της διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια στην θέση του. Ο επικεφαλής δεν μου παρείχε ενημέρωση για πολλούς μήνες, ιδίως για θέματα που αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές αστυνομικών με το οργανωμένο έγκλημα".
"Ω του θαύματος, όταν έγιναν οι κρίσεις, ένας άλλος αξιωματικός, μισή ώρα πριν αποστρατευθεί, κατέθεσε στην υπηρεσία του άλλου αστυνομικού που αποστρατεύθηκε το ίδιο βράδυ, αναφέροντας ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο τότε αρχηγός της Αστυνομίας και νυν ΓΓ του Υπουργείου παρενέβη για το περιστατικό. Ο υπουργός δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό. Εγώ δεν υπάρχω σε αυτήν την υπόθεση, δεν υπάρχει αναφορά για μένα ούτε από τον καταγγέλλοντα", ανέφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Αναφερόμενος στο περιστατικό του ελέγχου, ανέφερε ότι "πριν από ενάμιση χρόνο, 4 άνδρες τη ΔΙΑΣ έλεγξαν 4 παιδιά, μεταξύ των οποίων το παιδί μου. Δεν βρήκαν τίποτα και τους άφησαν ελεύθερους. Και βλέπω ρυπαρογραφήματα να γράφουν για ναρκωτικά, ακόμη και για κοκαΐνη".
"Είμαστε δύο μήνες πριν από τις εκλογές. Δική μας δουλειά είναι η κάθαρση στην Αστυνομία από άτομα που ενδεχομένως έχουν εμπλοκές με το οργανωμένο έγκλημα. Εγώ δεν μίλησα για κανέναν λαδιάρη. "Σπάσαμε αυγά” και επιμένω ότι ήταν μια πολιτική απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου. Δεν πρόκειται να μας κάμψουν με τις συκοφαντίες και τις σκευωρίες. Το φως της αλήθειας είναι πολύ πιο δυνατό από το δικό τους σκοτάδι. Δεν έχω να κρύψω απολύτως τίποτα. Διαφάνεια παντού για τους πάντες και για τα πάντα", σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Η ανάρτησή του
O Τάκης Θεοδωρικάκος με την ανάρτησή του στο Facebook την Κυριακή είχε αποδώσει τις καταγγελίες στις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως ανέφερε ο εν λόγω αξιωματικός της αστυνομίας κατέθεσε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τις καταγγελίες, το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr