Follow us

Θεοδωρικάκος: Να ανασκευάσει ο κ. Τσίπρας τα περί μείωσης προσωπικού στο ΕΣΥ - "Ξεχάσατε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων!"

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη μάχη κατά της πανδημίας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ανασκευάσει την αναφορά που είχε κάνει στην ολομέλεια στις 12 Νοεμβρίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Με ενότητα, σχέδιο, στρατηγική, αντοχή, καρτερικότητα και αλληλεγγύη θα νικήσουμε πρώτα στον πόλεμο με την πανδημία και θα ανασυγκροτήσουμε μεταρρυθμιστικά το κράτος και την οικονομία μας" ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και την διεθνή κοινότητα, τονίζοντας πως "η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να παραχωρήσει ούτε μία σπιθαμή εδάφους, αέρα η θάλασσας, αλλά θα συμβάλει με αποφασιστικότητα στη σταθερότητα στην περιοχή και στην ειρήνη, που είναι προϋπόθεση για την σταθερή ευημερία των Ελλήνων".

Θεοδωρικάκος: Να ανασκευάσει ο κ. Τσίπρας τα περί μείωσης προσωπικού στο ΕΣΥ - "Ξεχάσατε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων!"

Η χώρα, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, "βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τριπλή απειλή: υγειονομική, οικονομική και εθνική". Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε "να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, να δώσουμε ασφάλεια και ρεαλιστική ελπίδα στην κοινωνία" κάτι που είναι εφικτό εάν "στηριχτούμε στην αλήθεια, πορευτούμε με στρατηγική και ενώσουμε τις δυνάμεις μας και φέρουμε ξανά στην επιφάνεια την ισχυρή αλληλεγγύη και το φιλότιμο των Ελλήνων".

Πυξίδα του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι η οργάνωση της διαχείρισης, της αυτοδιοίκησης και του δημόσιου τομέα, με καινοτόμο τρόπο, υλοποιώντας μια σταθερή στρατηγική μεταρρυθμίσεων, καθώς αυτές είναι η αδήριτη ανάγκη της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες, επισήμανε ο υπουργός, "έγιναν πράξη η τηλεργασία, τα εναλλακτικά ωράρια, η προστασία των ευάλωτων ομάδων, η μέριμνα για τα παιδιά και ο σεβασμός της οικογενειακής ζωής. Προωθήθηκε η εκτεταμένη ψηφιοποίηση. Οι ουρές και η γραφειοκρατία για πολλά πιστοποιητικά ανήκουν στο παρελθόν. Η αποκομματικοποίηση του κράτους με νέους θεσμούς, όπως οι Υπηρεσιακοί Γραμματείς. Υλοποιούνται κομβικές μεταρρυθμίσεις, όπως η πρόσφατη που ψηφίσαμε για ένα δίκαιο, γρήγορο, αντικειμενικό, σύστημα πολιτογράφησης των αλλογενών αλλοδαπών"

Τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, εμπεδώνεται η αξιοκρατία στο ελληνικό Δημόσιο με τη μεταρρύθμιση του συστήματος προσλήψεων, με την ενίσχυση και αναβάθμιση του ΑΣΕΠ και την καθιέρωση του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού.

1

Αυτοδιοίκηση

Αναφερόμενος στη στήριξη της αυτοδιοίκησης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως δόθηκαν πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ, ως έκτακτη ενίσχυση για να στηριχθούν οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες και η λειτουργία τους. Επίσης, πέρα αυτών των χρημάτων, στηρίχθηκαν όλα τα νοικοκυριά και ξεκίνησε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, με το πρόγραμμα των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται, όπως σημείωσε "ιστορικά, για τη μεγαλύτερη μείωση ιδιωτικού χρέους. Μπήκε τάξη, και η αυτοδιοίκηση κερδίζει πάνω από 150 εκατ. ευρώ το χρόνο, ως σταθερά έσοδα". Επίσης, ενισχύθηκαν οι κοινωνικές υποδομές και τα προγράμματα όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι". Δημιουργήθηκε ένα πολύπλευρο, καινοτόμο πρόγραμμα έργων, το "Αντώνης Τρίτσης", με διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, που βοηθά για να αλλάξουν οι γειτονιές και οι δήμοι μας, και στο οποίο ήδη έχουν ενταχθεί 555 έργα, προϋπολογισμού 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και εκτελούνται ήδη 134 έργα ενώ 287 είναι δημοπρατημένα.

Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

Ιδιαίτερη έμβαση έδωσε ο υπουργός στην "μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης" εξηγώντας πως "η φιλοδοξία μας με αυτή τη μεταρρύθμιση καθώς και με τον ενιαίο κώδικα αυτοδιοίκησης που θα ακολουθήσει, είναι η μείωση των γραφειοκρατικών μηχανισμών και νομικών προσώπων, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στο κράτος, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής που παρέχεται από την αυτοδιοίκηση. Πρακτικά, η ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης, η ενίσχυσή της επομένως με πόρους και στελέχη, για να ανταπεξέλθει στο νέο, αναβαθμισμένο ρόλο που θέλουμε να έχει".

Προσλήψεις

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως γίνεται πράξη το νέο σύστημα προσλήψεων, με προτεραιότητα στην εμπέδωση της αξιοκρατίας. Ο πρώτος διαγωνισμός θα γίνει στο α' εξάμηνο του 2022: "εΕναι μια μεταρρύθμιση που αγκαλιάζει τις ανάγκες και την προοπτική ιδιαίτερα της νέας γενιάς" σημείωσε. Επίσης, μέσα στο 2021 θα πραγματοποιηθεί και ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός αλλογενών, αλλοδαπών, για την πολιτογράφησή τους, ενώ τους επόμενους μήνες προωθείται η υλοποίηση της ιστορικής μεταρρύθμισης γι"ξεχάσατε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων!"α την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας αλλά και την "πραγματική στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας που έχει κάνει η κυβέρνηση", κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, να ανασκευάσει την αναφορά που είχε κάνει στην ολομέλεια στις 12 Νοεμβρίου, όταν ισχυρίσθηκε πως υπήρξε μείωση προσωπικού στο ΕΣΥ αντί για ενίσχυσή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κατέθεσε στα Πρακτικά τα στοιχεία από το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) και όπως είπε "είναι προσβάσιμα στον κάθε πολίτη": "Τον Σεπτέμβριο του 2020, το γενικό σύνολο είναι 115.258 εργαζόμενοι, έναντι 104.582 τον Σεπτέμβριο του 2019". Μπορεί ο κ. Τσίπρας να αγνοούσε τα στοιχεία, παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος και ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης "να ανασκευάσει", καθώς όπως πρόσθεσε "ξεχάσατε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων!".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 02 Δεκ 2022 | 15:11

Οικονόμου σε Τσίπρα: Την τελευταία φορά που ασχολήθηκε με τις τράπεζες τις έκλεισε και έστειλε τον λογαριασμό στους πολίτες

"Την τελευταία φορά που ο κ. Τσίπρας ασχολήθηκε με τις τράπεζες, τις έκλεισε και με το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο έστειλε το λογαριασμό στους πολίτες" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 02 Δεκ 2022 | 15:01

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Υγεία με 156 "ναι" - Μαζικό "όχι" της αντιπολίτευσης

Επί 297 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν "ναι", ενώ 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν "όχι".

ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 02 Δεκ 2022 | 14:26

Τσίπρας από Κιλκίς: Θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη

"Μπορεί ένα μέρος της ακρίβειας να είναι,εισαγόμενο λόγω της υψηλής τιμής του φυσικού αερίου, όμως η αισχροκέρδεια στη χώρα μας δεν είναι εισαγόμενη" ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Α.Π.ΚΑ. 02 Δεκ 2022 | 13:04

Βουλή: Πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση Αρχής Προστασίας Καταναλωτή

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρόταση νόμου που προβλέπει την ίδρυση Αρχής Προστασίας Καταναλωτή (Α.Π.ΚΑ.), με ενισχυμένες και ευρύτερες αρμοδιότητες.

ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΧΑΣΙΣ 02 Δεκ 2022 | 12:52

Συναγερμός στη Βουλή: Μαθήτρια επιχείρησε να μπει με μαχαίρι στο κτίριο

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο και η μαθήτρια βρισκόταν στο σημείο στα πλαίσια εκδρομής του σχολείου της.

02 Δεκ 2022 | 10:08

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ εν μέσω πολιτικών αντιδράσεων

Την κατάργηση του νομοσχεδίου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για χαριστική βολή σε ένα απαξιωμένο ΕΣΥ.

ΑΠΟ 1Η ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ 01 Δεκ 2022 | 21:46

Νέο μηνιαίο μπόνους 250 ευρώ σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ- Η ανακοίνωση της Μίνας Γκάγκα στη Βουλή

Χορηγείται οριζόντια, σε όλους τους γιατρούς που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο 'Αμεσης Βοήθειας, μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 01 Δεκ 2022 | 14:52

Αλέξης Τσίπρας σε ΝΔ: Το νομοσχέδιο για τη Υγεία δείχνει πόσο υποκριτές υπήρξατε τις ημέρες της πανδημίας

"Πέρασε μια ολόκληρη πανδημία από πάνω μας[...]Αλλά εσείς δεν έχετε πάρει χαμπάρι τίποτα" αναφέρει ο Αλεξης Τσίπρας

ΕΚΛΟΓΕΣ 30 Νοε 2022 | 23:51

Μητσοτάκης: "Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας στη δεύτερη κάλπη- Ξεκάθαρη η σύγκριση με τον Τσίπρα"

Παρέστη σε συνάντηση με τον Διευθυντή του Boston Consulting Group Βασίλη Αντωνιάδη, σε εκδήλωση των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Georgetown και Harvard στην Ελλάδα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ 30 Νοε 2022 | 20:03

Αλέξης Τσίπρας: Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα συνεχίσει η αδικία ή αν θα επιστρέψει στον τόπο η δικαιοσύνη

Ο Τσίπρας προανήγγειλε ότι πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα πρέπει να εγκρίθεί ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και το προεκλογικό πρόγραμμα.

"ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ" 30 Νοε 2022 | 10:49

Γαιτάνης: Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη

Η ανάρτηση του Τάσου Γαϊτάνη για τον Αλέξη Τσίπρα και την ακρίβεια.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Νοε 2022 | 16:43

Γιάννης Οικονόμου για Τσίπρα: Του πήρε μήνες να παραδεχτεί ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη - Στην ώρα τους οι εκλογές

"Η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα από τα 3 μεγαλύτερα στην Ευρώπη προγράμματα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων" λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 28 Νοε 2022 | 21:23

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: Προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις επιζητώντας το θέαμα και όχι την ουσία

"Να είναι σίγουρος ότι όλες οι απαντήσεις θα δοθούν όταν ολοκληρωθούν οι θεσμικές διαδικασίες" είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος