Θεοδωρικάκος: Να ανασκευάσει ο κ. Τσίπρας τα περί μείωσης προσωπικού στο ΕΣΥ - "Ξεχάσατε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων!"

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη μάχη κατά της πανδημίας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ανασκευάσει την αναφορά που είχε κάνει στην ολομέλεια στις 12 Νοεμβρίου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Με ενότητα, σχέδιο, στρατηγική, αντοχή, καρτερικότητα και αλληλεγγύη θα νικήσουμε πρώτα στον πόλεμο με την πανδημία και θα ανασυγκροτήσουμε μεταρρυθμιστικά το κράτος και την οικονομία μας" ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών παράλληλα, έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά και την διεθνή κοινότητα, τονίζοντας πως "η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να παραχωρήσει ούτε μία σπιθαμή εδάφους, αέρα η θάλασσας, αλλά θα συμβάλει με αποφασιστικότητα στη σταθερότητα στην περιοχή και στην ειρήνη, που είναι προϋπόθεση για την σταθερή ευημερία των Ελλήνων".

Θεοδωρικάκος: Να ανασκευάσει ο κ. Τσίπρας τα περί μείωσης προσωπικού στο ΕΣΥ - "Ξεχάσατε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων!"

Η χώρα, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, "βρίσκεται αντιμέτωπη με μία τριπλή απειλή: υγειονομική, οικονομική και εθνική". Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε "να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, να δώσουμε ασφάλεια και ρεαλιστική ελπίδα στην κοινωνία" κάτι που είναι εφικτό εάν "στηριχτούμε στην αλήθεια, πορευτούμε με στρατηγική και ενώσουμε τις δυνάμεις μας και φέρουμε ξανά στην επιφάνεια την ισχυρή αλληλεγγύη και το φιλότιμο των Ελλήνων".

Πυξίδα του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι η οργάνωση της διαχείρισης, της αυτοδιοίκησης και του δημόσιου τομέα, με καινοτόμο τρόπο, υλοποιώντας μια σταθερή στρατηγική μεταρρυθμίσεων, καθώς αυτές είναι η αδήριτη ανάγκη της κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες, επισήμανε ο υπουργός, "έγιναν πράξη η τηλεργασία, τα εναλλακτικά ωράρια, η προστασία των ευάλωτων ομάδων, η μέριμνα για τα παιδιά και ο σεβασμός της οικογενειακής ζωής. Προωθήθηκε η εκτεταμένη ψηφιοποίηση. Οι ουρές και η γραφειοκρατία για πολλά πιστοποιητικά ανήκουν στο παρελθόν. Η αποκομματικοποίηση του κράτους με νέους θεσμούς, όπως οι Υπηρεσιακοί Γραμματείς. Υλοποιούνται κομβικές μεταρρυθμίσεις, όπως η πρόσφατη που ψηφίσαμε για ένα δίκαιο, γρήγορο, αντικειμενικό, σύστημα πολιτογράφησης των αλλογενών αλλοδαπών"

Τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, εμπεδώνεται η αξιοκρατία στο ελληνικό Δημόσιο με τη μεταρρύθμιση του συστήματος προσλήψεων, με την ενίσχυση και αναβάθμιση του ΑΣΕΠ και την καθιέρωση του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού.

1

Αυτοδιοίκηση

Αναφερόμενος στη στήριξη της αυτοδιοίκησης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως δόθηκαν πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ, ως έκτακτη ενίσχυση για να στηριχθούν οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες και η λειτουργία τους. Επίσης, πέρα αυτών των χρημάτων, στηρίχθηκαν όλα τα νοικοκυριά και ξεκίνησε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, με το πρόγραμμα των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται, όπως σημείωσε "ιστορικά, για τη μεγαλύτερη μείωση ιδιωτικού χρέους. Μπήκε τάξη, και η αυτοδιοίκηση κερδίζει πάνω από 150 εκατ. ευρώ το χρόνο, ως σταθερά έσοδα". Επίσης, ενισχύθηκαν οι κοινωνικές υποδομές και τα προγράμματα όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι". Δημιουργήθηκε ένα πολύπλευρο, καινοτόμο πρόγραμμα έργων, το "Αντώνης Τρίτσης", με διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, που βοηθά για να αλλάξουν οι γειτονιές και οι δήμοι μας, και στο οποίο ήδη έχουν ενταχθεί 555 έργα, προϋπολογισμού 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και εκτελούνται ήδη 134 έργα ενώ 287 είναι δημοπρατημένα.

Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση

Ιδιαίτερη έμβαση έδωσε ο υπουργός στην "μεταρρύθμιση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης" εξηγώντας πως "η φιλοδοξία μας με αυτή τη μεταρρύθμιση καθώς και με τον ενιαίο κώδικα αυτοδιοίκησης που θα ακολουθήσει, είναι η μείωση των γραφειοκρατικών μηχανισμών και νομικών προσώπων, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα στο κράτος, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής που παρέχεται από την αυτοδιοίκηση. Πρακτικά, η ενίσχυση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης, η ενίσχυσή της επομένως με πόρους και στελέχη, για να ανταπεξέλθει στο νέο, αναβαθμισμένο ρόλο που θέλουμε να έχει".

Προσλήψεις

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως γίνεται πράξη το νέο σύστημα προσλήψεων, με προτεραιότητα στην εμπέδωση της αξιοκρατίας. Ο πρώτος διαγωνισμός θα γίνει στο α' εξάμηνο του 2022: "εΕναι μια μεταρρύθμιση που αγκαλιάζει τις ανάγκες και την προοπτική ιδιαίτερα της νέας γενιάς" σημείωσε. Επίσης, μέσα στο 2021 θα πραγματοποιηθεί και ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός αλλογενών, αλλοδαπών, για την πολιτογράφησή τους, ενώ τους επόμενους μήνες προωθείται η υλοποίηση της ιστορικής μεταρρύθμισης γι"ξεχάσατε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων!"α την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην μεγάλη μάχη κατά της πανδημίας αλλά και την "πραγματική στήριξη του εθνικού συστήματος Υγείας που έχει κάνει η κυβέρνηση", κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, να ανασκευάσει την αναφορά που είχε κάνει στην ολομέλεια στις 12 Νοεμβρίου, όταν ισχυρίσθηκε πως υπήρξε μείωση προσωπικού στο ΕΣΥ αντί για ενίσχυσή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κατέθεσε στα Πρακτικά τα στοιχεία από το Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (Απογραφή) και όπως είπε "είναι προσβάσιμα στον κάθε πολίτη": "Τον Σεπτέμβριο του 2020, το γενικό σύνολο είναι 115.258 εργαζόμενοι, έναντι 104.582 τον Σεπτέμβριο του 2019". Μπορεί ο κ. Τσίπρας να αγνοούσε τα στοιχεία, παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος και ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης "να ανασκευάσει", καθώς όπως πρόσθεσε "ξεχάσατε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων!".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΙΠΙΛΗ 22 Ιαν 2021 | 16:23

Ο Αυγενάκης στη Βουλή για τη Σοφία Μπεκατώρου: Θα το πάμε μέχρι τέλους

"Θα κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει φως, διαφάνεια, τάξη και δημοκρατικότητα σε όλες τις ομοσπονδίες"

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 21 Ιαν 2021 | 18:08

Ξέφυγε ο Βελόπουλος: Σταματήστε τον Μανώλη Κωστίδη - Να πάρει ο πρωθυπουργός τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ

Να πάρει ο πρωθυπουργός τηλέφωνο στον ΣΚΑΪ για να πουν στον Κωστίδη να σταματήσει, ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος

ΣΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΚΥΝΗΓΟΥΣ 21 Ιαν 2021 | 14:34

Τσίπρας: "Θέατρο του παραλόγου" η απαγόρευση του κυνηγιού

"Επιτρέπεται το μότο κρος στην Πάρνηθα, αλλά όχι το κυνήγι" είπε ο Α. Τσίπρας σε τηλεδιάσκεψη με κυνηγούς και κατηγόρησε την κυβέρνηση για θέατρο παραλόγου.

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ 21 Ιαν 2021 | 11:15

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την "Τάση Κουφοντίνα": Αποστάσεις από το κείμενο των "15" χωρίς να τους αδειάζουν

Πως προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουν τις εντυπώσεις από το κείμενο για τον Κουφοντίνα.

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 20 Ιαν 2021 | 23:53

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Μπάιντεν-Χάρις: Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην αμερικανική πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι αναγεννάται η ελπίδα για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η περιφερειακή ειρήνη.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2021 | 20:36

Συντριπτική πλειοψηφία με 284 "ΝΑΙ" στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή ενέκρινε την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 2012 20 Ιαν 2021 | 15:37

Οταν ο Μητσοτάκης "κάρφωσε" τον Τσίπρα για τους Αγανακτισμένους, τις κρεμάλες και την απόπειρα εισβολής στη Βουλή

Κόντρα στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για την απόπειρα των Αγανακτισμένων να εισβάλουν στη Βουλή

ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ 20 Ιαν 2021 | 14:45

Η φαρμακερή ατάκα της Παπαρήγα στη Βουλή: Δεν μπορώ να μιλάω με υπόκρουση Μπογδάνο

Η ατάκα της Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2021 | 14:06

Γεννηματά για τα 12 μίλια στο Ιόνιο: Θετική εξέλιξη αλλά έπρεπε ταυτόχρονα νότια και ανατολικά της Κρήτης

Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, ως νόμιμη επέκταση της Ελληνικής κυριαρχίας, είναι θετική εξέλιξη ανέφερε η Φώφη Γεννηματά

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 20 Ιαν 2021 | 12:28

Τσίπρας στη Βουλή για την επέκταση στα 12 μίλια: Ηταν στρατηγική επιλογή ΣΥΡΙΖΑ και την λοιδωρούσατε

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ 20 Ιαν 2021 | 11:58

Καταπέλτης ο Καλογρίτσας κατά Νίκου Παππά για το ΣΥΡΙΖΑ Channel- Αυτός ήταν ο οργανωτής

Καταπέλτης για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ήταν ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 20 Ιαν 2021 | 11:57

Μητσοτάκης στη Βουλή: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια στην Κρήτη και αλλού, όταν το επιλέξουμε

Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών που προβλέπει την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 20 Ιαν 2021 | 07:27

Δυναμιτίζει το κλίμα η Άγκυρα λίγο πριν τις διερευνητικές –  Ψηφίζεται σήμερα η επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών η συζήτηση για την πρώτη επέκταση χωρικών υδάτων από το 1947.