Follow us

Θεοδωρικάκος: "Ο Τσίπρας σήμερα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τον Έβρο"

Για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα στον 'Εβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η πίεση έχει πολλαπλασιαστεί

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
θεοδωρικακος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό σταθμό "OPEN", αναφέρθηκε αρχικά στην σημερινή επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

"Τιμώ προσωπικά την μνήμη του. Υπήρξε ένα θύμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, της δολοφονικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" κι οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε, όπως οφείλουμε να θυμόμαστε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας, απ' όπου κι αν προέρχονται πολιτικά, όπου κι αν ανήκουν, και ανεξάρτητα από το ποιος πήρε στο χέρι του το όπλο για να τους δολοφονήσει. Να υπενθυμίσω σε όλους, ότι την ακροδεξιά οργάνωση "Χρυσή Αυγή", οδήγησε στην δικαιοσύνη μια κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και η δίκη ολοκληρώθηκε από κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη" δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα στον Έβρο, τονίζοντας ότι η πίεση έχει πολλαπλασιαστεί, καθώς από την αρχή του χρόνου έχουν επιχειρήσει να μπουν από εκεί, πάνω 150.000 παράνομοι μετανάστες - και μόνο τον μήνα Αύγουστο ο αριθμός αυτός ήταν πάνω από 40.000.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τη βασική ευθύνη μαζί με τον στρατό και μαζί με τους Εβρίτες, και υλοποιούν όλοι μαζί το Σχέδιο "Ακρίτας", δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει παράνομα τα σύνορα μας. "Είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή. Τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα και έτσι θα συνεχίσουν να είναι" σημείωσε.

Διαβάστε Επίσης

Παράλληλα, ο υπουργός έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, δηλώνοντας εμφατικά ότι "εάν συμβεί μαζική προσπάθεια από συγκεκριμένο σημείο, υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή. Δεν είναι στα λόγια - και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο κύριος Ερντογάν και ο κύριος Σοϊλού και άπαντες στην Τουρκία. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι, ότι οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα σύνορά μας".

Στην συνέχεια, ο κ. Θεοδωρικάκος αξίωσε για ακόμα μια φορά από τον κ. Τσίπρα, να ζητήσει μια συγγνώμη για τα όσα ισχυρίστηκε στην υπόθεση των 38 Σύρων που είχαν επιβιβαστεί σε νησίδα του Έβρου. "Σήμερα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει συνέντευξη σε λίγες ώρες από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ήθελα άλλη μια φορά να του ζητήσω να πάρει πίσω τα απαράδεκτα λόγια και να ζητήσει συγγνώμη από την Ελληνική Αστυνομία, τον ελληνικό στρατό και τους Εβρίτες, διότι στα μέσα Αυγούστου κατήγγειλε την κυβέρνηση και όλα τα σώματα που φυλάττουν τα σύνορα μας εκεί, ότι η νησίδα, η περίφημη, στην οποία υποτίθεται ότι υπήρχαν 38 παράνομοι μετανάστες, ήταν ελληνική. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας κατηγόρησαν ότι εκχωρήσαμε γη στους Τούρκους" είπε σχετικά και συμπλήρωσε: "Τώρα πλέον έχει αποδειχθεί ότι είναι ψέματα και ένας πολιτικός ηγέτης που έχει διατελέσει πρωθυπουργός και φιλοδοξεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη ελληνικού λαού, εάν θέλει να είναι στοιχειωδώς αξιόπιστος, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για ένα τέτοιο κραυγαλέο λάθος. Εδώ δεν πρόκειται για οικονομικά νούμερα, δεν πρόκειται για στατιστικές. Δεν μπορείς να κατηγορείς την κυβέρνηση, και όλους αυτούς τους φορείς που δρουν για να φυλάξουν τα σύνορά μας, ότι είχαν μπει παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα, όταν πλέον γνωρίζεις ότι αυτή η νησίδα ήταν τουρκική. Επιτέλους, θα τον ρωτήσει σήμερα κάποιος δημοσιογράφος; Και δεν άκουσα χθες από τον κ. Τσίπρα ούτε μία κουβέντα για την τουρκική προκλητικότητα. Δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει".

Διαβάστε Επίσης

Αναφορικά με το ζήτημα των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) ο υπουργός τόνισε ότι το αίτημα για ασφάλεια στα πανεπιστήμια είναι καθολικό, και πως όσοι υπηρετούν στις ΟΠΠΙ είναι πτυχιούχοι που προστατεύουν την ακαδημαϊκή κοινότητα από εμπόριο ναρκωτικών, από παραεμπόριο, από βίαιες συμπεριφορές, από οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Επιπρόσθετα ξεκαθάρισε, ότι δεν αφορούν τις ΟΠΠΙ οι εκπαιδευτικές διαδικασίας μέσα στα αμφιθέατρα, ούτε οι κοινωνικές σχέσεις των παιδιών και οι πολιτικές δραστηριότητες. Τόνισε δε, πως "όσο πιο γρήγορα σταματήσουν οι ακραίες αντιδράσεις μικρών περιθωριακών ομάδων, τόσο πιο καλά θα λειτουργήσει ο θεσμός".

Με αφορμή τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα καταργήσει τον θεσμό των ΟΠΠΙ όταν ανέβει στην εξουσία, ο υπουργός επισήμανε πως ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον τι εστί ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα κάνει ξανά το λάθος να του εμπιστευθεί την διακυβέρνηση της χώρας, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στην Ελλάδα 100 δισ. ευρώ και παραλίγο η χώρα μας να καταστραφεί.

"Αναρωτιέμαι, ο κύριος Τσίπρας, είναι δυνατόν να μην θέλει να υπάρχει ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Μήπως θέλει να παραδώσουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο σε αυτούς που ξήλωσαν τη βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο; Μήπως θέλει να παραδώσουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο σε αυτούς που λοιδόρησαν και χτύπησαν τον Πρύτανη της ΑΣΣΟΕ; Μήπως θέλει να παραδώσουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο σε έξω φοιτητικούς κύκλους, οι οποίοι νέμονται, από ό,τι φαίνεται, τις φοιτητικές εστίες, την ώρα που ψάχνουμε να βρούμε χρήματα για να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, τους φοιτητές, τη στέγη;" τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε λέγοντας: "Εφαρμόζουμε τον νόμο σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Αρχές, εφαρμόζουμε το νόμο με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που συμφωνούν ότι όλοι πρέπει να είναι ασφαλείς στο πανεπιστήμιο. Περιμένω από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα, διότι κάποτε πρέπει να συνεννοηθούμε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Το νοσταλγικό ποτό που θα πίνουν σύντομα όλοι στα μπαρ της Αθήνας

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 20 Δεκ 2025 | 10:40

Η κόρη του Θεοδωρικάκου με μπλε βελούδινο φόρεμα - Συνόδεψε τον πατέρα της σε δεξίωση

Ντυμένη με ένα μπλε βελούδινο φόρεμα με πτυχώσεις και ασορτί ζώνη, η Χριστίνα Θεοδωρικάκου συνόδεψε τον πατέρα της στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 27 Νοε 2025 | 18:12

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Ανδρουλάκη - Θεοδωρικάκου για το αν υπάρχει κουμπαριά του Μητσοτάκη με τον "Φραπέ"

Ο Ανδρουλάκης προσκόμισε δημοσίευμα εφημερίδας στην Ολομέλεια που αναφέρεται σε κουμπαριά Μητσοτάκη με Ξυλούρη - Απάντηση από τον Θεοδωρικάκο

ΒΟΥΛΗ 21 Νοε 2025 | 23:27

Θεοδωρικάκος: "Η νομοθετική πρωτοβουλία για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας υπηρετεί το εθνικό συμφέρον"

"Κανονικότατα συνεχίζεται η λειτουργία της ΟΛΠ ΑΕ, της Cosco, του λιμανιού του Πειραιά με βάση τις συμφωνίες που έχουν γίνει νόμοι του κράτους", ξεκαθάρισε

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 19 Νοε 2025 | 17:02

Τι θέλουν οι Αμερικανοί στην Ελευσίνα - Η κόντρα με τους Κινέζους της Cosco

Το σχέδιο προβλέπει ένα λιμάνι πολλαπλών χρήσεων που θα μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο πολεμικά όσο και εμπορικά πλοία μεταφοράς

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 19 Νοε 2025 | 11:35

Θεοδωρικάκος για το νέο λιμάνι στην Ελευσίνα: Θα εξελιχθεί σε μεγάλο αναπτυξιακό κέντρο η ευρύτερη περιοχή

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι η στρατηγική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι προς το εθνικό συμφέρον μας.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 18 Νοε 2025 | 17:27

Συνάντηση Κίμπερλι - Θεοδωρικάκου: Μέσω... Ελευσίνας θέλουν οι ΗΠΑ να παρακάμψουν τον "κινέζικο" Πειραιά

Σε συνέντευξή της στο ΑΝΤ1 η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε ατυχές το γεγονός ότι στο λιμάνι του Πειραιά δραστηριοποιείται η κινέζικη COSCO

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 01 Νοε 2025 | 16:53

Σκληρό ροκ υπουργείου Ανάπτυξης - Δούκα για τα ηλεκτρικά πατίνια: "Είναι δήμαρχος και όχι δελφίνος του ΠΑΣΟΚ"

Το υπουργείο καλεί τον κ. Δούκα "να συνειδητοποιήσει ότι είναι Δήμαρχος Αθηναίων και όχι υποψήφιος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος επιθυμεί"

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 12 Οκτ 2025 | 09:42

Μειώνονται οι τιμές κατά 5-10% σε 1.000 κωδικούς των σούπερ μάρκετ - Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις

Οπως δείχνουν τα στοιχεία οι κωδικοί θα ξεπεράσουν τους 1000 και οι μειώσεις τιμών εκτιμάται ότι θα κυμαίνονται από 5% έως 10%.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ 01 Οκτ 2025 | 16:00

Σούπερ μάρκετ: Μείωση τιμών σε 1.000 κωδικούς - Έως 15 Οκτωβρίου η λίστα με τα προϊόντα

Η λίστα με τους 1.000 κωδικούς θα δοθεί μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου.

ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 27 Σεπ 2025 | 12:29

Θεοδωρικάκος: Απολύτως αναγκαία η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή

Για το "κόμμα Τσίπρα" είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει ότι υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:46

Θεοδωρικάκος: Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια

"Όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ θεωρεί ότι έχει αδικηθεί, μπορεί να πάει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει το δίκιο της", σημείωσε ο κ. Θεοδωρικακος.

ΚΑΜΠΑΝΕΣ 24 Σεπ 2025 | 11:11
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 23 Σεπ 2025 | 12:24

"Η παράταξη δεν αντέχει άλλους πασόκους": Η ατάκα Θεοδωρικάκου για την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν διευκρίνισε εάν η ΝΔ δεν αντέχει και τη μεταγραφή του Λοβέρδου ή εάν εννοούσε ότι από εδώ και πέρα δεν αντέχει.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 11 Σεπ 2025 | 19:38

Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Μπέργκαμ: "Στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ και στη ναυπηγική βιομηχανία"

Περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας για την πορεία της επένδυσης, αλλά και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 28 Αυγ 2025 | 09:17

Θεοδωρικάκος: Σταθερές οι τιμές φέτος στα σχολικά είδη

Οι τιμές στα σχολικά είδη θα παραμείνουν σταθερές σε σχέση με το 2024, σύμφωνα με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ σε συνάντηση που είχαν με τον υπ. Ανάπτυξης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 01 Αυγ 2025 | 17:45

Τάκης Θεοδωρικάκος: Εξώδικο στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας "Εστία"

Ο υπουργός ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε εξώδικο για δημοσίευμα της Εστίας με τίτλο: "Η Ευρωπαία Εισαγγελεύς διέταξε προκαταρκτική εξέταση για δύο υπουργούς"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 26 Ιουν 2025 | 11:03

Θεοδωρικάκος: Μέχρι 30 Νοεμβρίου πρέπει όλοι να πιστοποιήσουν τα ασανσέρ τους - Αποσύρονται τα πρόστιμα

. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου πρέπει να έχουν μπει όλοι στην ψηφιακή πλατφόρμα και να πιστοποιήσουν τα ασανσέρ τους.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ 14 Ιουν 2025 | 16:08

Καταγγελίες για αυξήσεις στις τιμές καυσίμων στην Αττική με αφορμή την κρίση στη Μ. Ανατολή- Σαρωτικοί έλεγχοι στα πρατήρια

Μέχρι τις 30 Ιουνίου ισχύει το πλαφόν στο όριο κέρδους και επισημαίνεται ότι αυξήσεις στις τιμές δεν δικαιολογούνται.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 02 Ιουν 2025 | 10:13

Θεοδωρικάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν ξέρω αν αφορά υπουργούς, αλλά όλα στο φως

Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια παντού, τόνισε σε συνέντευξή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

30 Μαϊ 2025 | 07:11

Σούπερ μάρκετ: Τι είναι το γαλλικό και το σουηδικό μοντέλο για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ακρίβειας

Ποια είναι τα δύο μοντέλα που θα εφαρμοστούν για τη μείωση των τιμών στα σούπερ μάρκετ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 25 Μαϊ 2025 | 10:28

Θεοδωρικάκος: Αναγκαιότητα για την κοινωνία και την οικονομία η άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα

"Είμαι φανατικά υπέρμαχος, καθώς έχω πλήρη συνείδηση πως το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες, την ελληνική κοινωνία", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ 19 Μαϊ 2025 | 19:53

Κάνει πίσω η Εθνική Ασφαλιστική μετά την παρέμβαση Θεοδωρικάκου – Ανακαλεί τις αλλαγές στα ισόβια ασφαλιστήρια

Ο Τ. Θεοδωρικάκος είχε κάνει λόγο για καταγγελίες στην γενική γραμματεία Εμπορίου για μονομερή αλλαγή στον τρόπο αποζημίωσης από ασφαλιστικές εταιρείες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 19 Μαϊ 2025 | 11:31

Θεοδωρικάκος: Αυστηρός έλεγχος σε ασφαλιστικές εταιρείες για καταχρηστικούς όρους και αθέμιτες πρακτικές

"Καλώ τις ασφαλιστικές εταιρείες να τηρούν απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα συμβόλαια που έχουν με τους πελάτες του", λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 23 Απρ 2025 | 09:50

Σε δημόσια διαβούλευση ο αναπτυξιακός νόμος από το υπουργείο Ανάπτυξης - Τι περιλαμβάνει

Σκοπός του σχετικού σχεδίου νόμου είναι η προσαρμογή στις νέες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας μέσω της πρόβλεψης νέων καθεστώτων για τη χορήγηση ενισχύσεων και κινήτρων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 01 Απρ 2025 | 12:14

Θεοδωρικάκος: Από τη Δευτέρα σε ισχύ το Καλάθι του Πάσχα – Εντατικοί έλεγχοι για αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας

"Το πρόβλημα της ακρίβειας έχει να κάνει κυρίως με το τεράστιο πρόβλημα του κόστους στέγης και έχει σχέση με το σύνολο της οικονομικής κατάστασης" υπογράμμισε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 20 Μαρ 2025 | 10:12

Θεοδωρικάκος: Δόθηκαν 480 εκ. ευρώ με τους αναπτυξιακούς νόμους για να γίνουν επενδύσεις και δεν έγιναν ποτέ- Φέρτε τα πίσω

Για τους αναπτυξιακούς νόμους του 2004 και του 2011 έχουν δοθεί χρήματα ως προκαταβολές για επενδύσεις, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ

ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 12 Μαρ 2025 | 18:33

Θεοδωρικάκος κατά Καραμέρου: Fake news οι δηλώσεις για τις τιμές στα σούπερ μάρκετ σε Ελλάδα και Γερμανία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη ακρίβεια στα τρόφιμα και ανέφερε κάποια παραδείγματα τιμών σε Γερμανία και Ελλάδα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 01 Μαρ 2025 | 12:54

Θεοδωρικάκος για Τέμπη: Ξεκάθαρο το χθεσινό μήνυμα των διαδηλώσεων - Η κυβέρνηση ταυτίζεται με το αίτημα για δικαιοσύνη

Ο κ. Θεοδωρικάκος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι "καπηλεύεται το παλλαϊκό αίτημα για αλήθεια και δικαιοσύνη προκειμένου να επιτεθεί κομματικά στην κυβέρνηση".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 02 Φεβ 2025 | 14:55

Θεοδωρικάκος για υπόθεση των Τεμπών: Αλήθεια και δικαιοσύνη, ναι - Κομματική αξιοποίηση, όχι

"Είναι αίτημα και απόφαση και της κοινωνίας και της κυβέρνησης να λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη", είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

15 ΕΩΣ ΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ 31 Ιαν 2026 | 15:03

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 16ου Τακτικού Συνεδρίου

Το 16ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2026 στην Αθήνα

ΥΠΟΙΚ 31 Ιαν 2026 | 15:01

Πιερρακάκης: Το στεγαστικό αποτελεί εθνική πρόκληση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τους ιδιοκτήτες ακινήτων

"Στην Ελλάδα το ακίνητο δεν ήταν ποτέ απλώς μία επένδυση. Είναι ρίζες, καταγωγή, οικογένεια, είναι στοιχείο κοινωνικής ασφάλειας", είπε.

31 Ιαν 2026 | 13:44

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Μπ. Μπορίσοφ: Ο Κάθετος Διάδρομος είναι μια σημαντική και στρατηγική επένδυση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ

31 Ιαν 2026 | 10:06

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τα 30 χρόνια από τα Ιμια: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, αλλά γαλάζια νερά

"Η εμπειρία των Ιμίων διδάσκει ότι η εθνική επαγρύπνηση πρέπει να είναι καθημερινή", τονίζει.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ 31 Ιαν 2026 | 09:27

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν - Η ατζέντα και οι "κόκκινες γραμμές"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οδεύουν προς το τετ α τετ κορυφής της Άγκυρας.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 31 Ιαν 2026 | 08:29

Οικονομία, σταθερότητα και "τρικυμία" στην Κεντροαριστερά- Τα "όπλα" Μητσοτάκη στην κούρσα για τις εκλογές

"Πρωταγωνιστής" στην διαφήμιση των φοροαπαλλαγών ήταν και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ECONOMIST 30 Ιαν 2026 | 23:38

Γκίλφοϊλ: "Η Ελλάδα δεν είναι παθητικός θεατής στο ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης, είναι πρωταγωνιστής"

"Ο κόσμος δεν διαμορφώνεται από αυτά που λέμε σήμερα, αλλά από αυτά που επιλέγουμε να κάνουμε αύριο", τόνισε η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ 30 Ιαν 2026 | 20:59

Υπεγράφη η σύμβαση για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά - Ηράκλειο - Παρουσία Χατζηδάκη [βίντεο]

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 30 Ιαν 2026 | 20:45

Η Τουρκία απαντά για τη Navtex αορίστου χρόνου: "Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο"

Τουρκικές διπλωματικές πηγές διαμηνύουν ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Άγκυρας για το Αιγαίο - Η επικρατέστερη ημερομηνία για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 30 Ιαν 2026 | 19:27

Μητσοτάκης από Ζάγκρεμπ: Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι απαραίτητες

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ζάγκρεμπ, λαμβάνει μέρος ο πρωθυπουργός

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ 30 Ιαν 2026 | 18:43

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Στο Παρίσι για το fashion show της Σήλιας Κριθαριώτη - Φωτογραφήθηκε με την Κάρλα Μπρούνι

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μαγνήτισε τα βλέμματα φορώντας ένα μίνι αστραφτερό φόρεμα σε baby blue απόχρωση και ψηλοτάκουνα στο Paris Fashion Week

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 30 Ιαν 2026 | 18:01

"Το είπαμε, το κάναμε": Το βίντεο Μητσοτάκη για τη μείωση φόρων και την αύξηση μισθών

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι αυξήσεις αθροίζουν υπό προϋποθέσεις μέχρι και δύο μισθούς τον χρόνο

ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 30 Ιαν 2026 | 17:22

Η Κωνσταντοπούλου έκανε μήνυση στον Γεωργιάδη δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα - Το βίντεο του υπουργού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζει τον χρόνο κατάθεσης της μήνυσης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου: "12 παρά 10 το βράδυ η κ. Πρόεδρος δεν είχε να κάνει τίποτα καλύτερο"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 30 Ιαν 2026 | 15:55

Νίκη Κεραμέως: Έχουμε 42 με 46 εργατικά δυστυχήματα τον χρόνο - Δεν ισχύουν οι αναφορές για 200

"Για φέτος υπάρχουν 42 δυστυχήματα και 5 υπό διερεύνηση", ανέφερε η Νίκη Κεραμέως

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Ιαν 2026 | 14:57

Στο γήπεδο του ΠΑΟΚ ο Σωκράτης Φάμελλος: Aφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο για τους νεκρούς οπαδούς του δικέφαλου

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σ.Φάμελλος

ΕΡΕΥΝΑ 30 Ιαν 2026 | 14:47

Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου- Πού κερδίζει και πού χάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι χειρότερες κατηγορίες για την κυβέρνηση είναι οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 30 Ιαν 2026 | 13:25

Μιχαηλίδου για τη διάταξη που ρυθμίζει τη συνεπιμέλεια παιδιών: Νόμιμη, αλλά εγώ δεν θα έκανα άμεσα χρήση της

Η διάταξη για την επιμέλεια παιδιών ψηφίστηκε και από κόμματα της αντιπολίτευσης, δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου

ΚΡΗΤΗ 30 Ιαν 2026 | 12:32

Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου ο Μητσοτάκης: Το 2028 θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Καστέλι Ηρακλείου γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας.

«ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ» 30 Ιαν 2026 | 12:27

Παπανδρέου - Μάντζος: Η αδιαφάνεια και η ατιμωρησία απειλούν να οδηγήσουν ξανά τη χώρα σε κρίση

Ο Γ. Παπανδρέου και ο Δ. Μάντζος, κατέθεσαν στην Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κατάσταση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 30 Ιαν 2026 | 11:58

Συγκίνησε ο Βλαχάκος στη Βουλή για τον αδελφό του που σκοτώθηκε στα Ίμια: "Ο Τάκης θα καμαρώνει για τις νέες φρεγάτες"

"Έζησαν ως άνθρωποι που ήξεραν ότι η πατρίδα δεν είναι έννοια αφηρημένη" δήλωσε συγκινημένος ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος, αδελφός του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που έχασε τη ζωή του στα Ίμια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 30 Ιαν 2026 | 11:03

Δένδιας για τη "μόνιμη" τουρκική Navtex στο Αιγαίο: Δεν μπορούμε να την πάρουμε σοβαρά - Παντελώς εκτός πλαισίου

"Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά μία τέτοια προσέγγιση", δήλωσε ο Ν. Δένδιας για το ότι η Τουρκία μετέτρεψε τις Navtex στο Αιγαίο σε αόριστης διάρκειας.

«ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ" 30 Ιαν 2026 | 10:29

Ο Νίκος Μπίστης αποχώρησε (και) από τη Νέα Αριστερά: "Η ζωή είναι αλλού, πιο καλή η μοναξιά..."

"Σήμερα όμως υπάρχει μια απόφαση που ούτε μπορώ, ούτε θέλω να υπηρετήσω. Η ζωή είναι αλλού", σημείωσε ο Ν. Μπίστης μετά τη απόφαση του συνεδρίου της Νέας Αριστεράς.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ 30 Ιαν 2026 | 10:15

Πάνος Καμμένος για Καρυστιανού: "Θα της κάνω κακό αν έχω επαφή - Μπορεί να τη δούμε και πρώτο κόμμα"

Στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πολιτική εάν κάνει κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος - "Δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Ιαν 2026 | 09:19

Ινστιτούτο Τσίπρα: Τα 13 ονόματα της ομάδας εργασίας για τη "σύγκλιση Σοσιαλδημοκρατίας - Ριζοσπαστικής Αριστεράς"

Το Iνστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού προχωρά στη δημιουργία ομάδας για τη σύγκλιση της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Ιαν 2026 | 09:15

Παπαστεργίου για Βιολάντα: Το 2007 ως μηχανικός ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανικές μελέτες της επιχείρησης

"Το 2007 ασχολήθηκα με τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες τμήματος της επιχείρησης, ακριβώς στη φάση της πρώτης εγκατάστασης", αναφέρει ο Δ. Παπαστεργίου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Ιαν 2026 | 09:03

Δημοσκόπηση Οpinion Poll: 7 στους 10 ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ υπέρ της έναρξης διαλόγου με άλλους στην κεντροαριστερά

Το 60,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί να υπάρξει ψήφισμα στο Συνέδριο του κομματος, το οποίο θα αναφέρει ρητά ότι δεν θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ.

ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΗΓΗ 30 Ιαν 2026 | 07:54

"Παντελώς ανυπόστατη" η μόνιμη τουρκική Navtex, λέει το ΥΠΕΞ - "Δεν έχουμε εντάσεις, αλλά ούτε βάσεις για συζήτηση"

Υπογραμμίστηκε ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής αρχιτεκτονική ασφαλείας επαναπροσδιορίζεται.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Ιαν 2026 | 07:30

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Ιαν 2026 | 06:24

Το κουβάρι των αρμοδιοτήτων για τους ελέγχους στη "Βιολάντα" - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τα εργατικά δυστυχήματα

Έως το 2025 με βάση το νέο αδειοδοτικό και ελεγκτικό πλαίσιο, η νομοθεσία δεν προέβλεπε υποχρεωτικό τακτικό έλεγχο ενεργητικής πυροπροστασίας από την Πυροσβεστική.

ΜΥΛΟΣ 29 Ιαν 2026 | 22:20

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Συρεγγέλα στην Εξεταστική: "Δεν μπορείτε να προεδρεύετε"

Η φωτιά "άναψε", όταν η προεδρεύουσα Μαρία Συρεγγέλα, ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην διακόπτει τον μάρτυρα Αλέξανδρο Κοντό

ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 20:38

Δημοσκόπηση MRB: Δεύτερο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας - Μόνο η Καρυστιανού μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ, λέει το 30%

Στη δεύτερη θέση, πίσω από τη ΝΔ, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου - Έπεσε τρίτο το ΠΑΣΟΚ - Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 29 Ιαν 2026 | 18:50

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία - Εντάσσεται στο "Προλαμβάνω"

Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Catherine Vautrin: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών

ΤΙ ΕΙΠΕ 29 Ιαν 2026 | 17:11

Τζουμάκας στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Διαχρονική άγρια διαφθορά με ευθύνες πολιτικής ηγεσίας και φορέων"

"Οι κυβερνήσεις από το 1981 δεν οργάνωσαν καμία πολιτική για τις αγροτικές επιδοτήσεις" κατέθεσε ο Στέφανος Τζουμάκας, πρώην υπ. Γεωργίας (Ιανουάριος 1996 έως Οκτώβριος 1998)

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 29 Ιαν 2026 | 16:46

Φάμελλος από τα Τρίκαλα: "Η κυβέρνηση θέλει να μπαζώσει την αλήθεια και να κρύψει τις ευθύνες της"

Ο Σωκράτης Φάμελλος προανήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη Βουλή τα ζητήματα της εργασίας με κοινοβουλευτικό έλεγχο

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 29 Ιαν 2026 | 15:58

Μαρινάκης για το εργατικό δυστύχημα στη "Βιολάντα": "Το κίνημα των τυμβωρύχων παίζει τα ρέστα του"

"Σε ό,τι αφορά τις σωληνώσεις, από τις οποίες προέκυψε η διαρροή, αρμόδιος ελεγκτικός φορέας, είναι η διεύθυνση ανάπτυξης της περιφέρειας" είπε

ΣΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΚΙΜΩΝ 29 Ιαν 2026 | 14:29

Δένδιας: Η Belharra αναδεικνύει τη ναυτική ισχύ της Ελλάδας - Η σχέση μας με τη Γαλλία είναι πολύ ισχυρή

Οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε επί της φρεγάτας "Κίμων" της πρώτης ελληνικής Belharra.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 13:59

Τσουκαλάς: Βιάστηκε ο κ. Μαρινάκης να βγάλει αθωωτικό πόρισμα για τη "Βιολάντα"

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τη δήλωση Μαρινάκη ότι δεν προκύπτει παραβίαση εργατικής νομοθεσίας - "Η υγιεινή και η ασφάλεια αποτελούν μέρος της εργατικής νομοθεσίας".

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 29 Ιαν 2026 | 13:40

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας "ακύρωσε" ομιλία του Σάκη Μουμτζή για το Ολοκαύτωμα - Επειδή αντέδρασαν αριστερές οργανώσεις

Η υπόθεση της ομιλίας Μουμτζή έχει πάρει όμως διαστάσεις , καθώς ερμηνεύεται σαν μια σαφής επιχείρηση λογοκρισίας του ανεπιθύμητου ομιλητή.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Ιαν 2026 | 13:36

Π. Μαρινάκης: Στο ΠΑΣΟΚ να δουν το ντοκιμαντέρ Παπαχελά για τα Ιμια και να μην κουνούν το δάχτυλο

"Είναι και λάθος - για να μην πω κάτι πιο χοντρό - ειδικά τέλος Ιανουαρίου να βγάζει ανακοινώσεις για τα Ίμια το ΠΑΣΟΚ" σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΝΔΙΑΣ 29 Ιαν 2026 | 13:14

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η πρώτη ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις για την τροπολογία Φλωρίδη - Το μήνυμα

Με αφορμή την πρώτη απευθείας πτήση Αθήνα- Νέο Δελχί, η υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας Ινδίας "σε στρατηγικό επίπεδο".

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 29 Ιαν 2026 | 12:25

Στην Τούμπα ο Κυρανάκης για τους νεκρούς οπαδούς του ΠΑΟΚ: "Είμαστε συγκλονισμένοι – Όλη η Ελλάδα πενθεί"

"Όλη η Ελλάδα πενθεί για αυτά τα νέα παιδιά, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους σε ένα πραγματικά τραγικό τροχαίο δυστύχημα", δήλωσε ο κ. Κυρανάκης.

ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 29 Ιαν 2026 | 12:09

Η άφιξη Δένδια με τη Γαλλίδα υπουργό Αμυνας στην υπερσύγχρονη φρεγάτα "Κίμων" [βίντεο]

Ο Νίκος Δένδιας συναντάται με τη Γαλλίδα ομόλογό του στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ 29 Ιαν 2026 | 11:50

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τις εργαζόμενες στη "Βιολάντα" και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ

"Εκ μέρους του σώματος εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων", είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Γεωργαντάς.

ΟΙ ΕΞΙ ΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ 29 Ιαν 2026 | 11:47

Παραιτήθηκε και ο βουλευτής Αλ. Αυλωνίτης από το Κίνημα Δημοκρατίας: "Πολιτική ασφυξία σε προσωποκεντρικό κόμμα"

"Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τη διολίσθηση από τη δημοκρατική Αριστερά στο αποκαλούμενο εσχάτως "πολιτικό κέντρο", σημειώνει για το Κίνημα Δημοκρατίας ο Αλ. Αυλωνίτης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Ιαν 2026 | 11:36

Η Τουρκία μετατρέπει τις Navtex στο Αιγαίο σε αόριστης διάρκειας- Κλιμάκωση λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών αρχών, οι σχετικές NAVTEX αποτελούν αντίδραση στις "παράνομες δραστηριότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο".

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 29 Ιαν 2026 | 11:18

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 του προσεχούς Μαΐου στην Αθήνα.

ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 29 Ιαν 2026 | 10:06

Ο Γεραπετρίτης άδειασε τον Λαζαρίδη για το "γκριζάρισμα" του Αιγαίου - "Λάθος έκφραση", λέει και ο Μαρκόπουλος

"Το ιδεολόγημα της Τουρκίας περί γκρίζων ζωνών είναι απολύτως ανυπόστατο" τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του από τη Νέα Υόρκη.

29 Ιαν 2026 | 09:54

Σήμερα ξεκινούν οι εργασίες του 22ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Ξεκινά σήμερα το 22ο Συνέδριο του ΚΚΕ, οι εργασίες του οποίου θα διεξαχθούν έως και το Σάββατο 31 Ιανουαρίου.

«ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» 29 Ιαν 2026 | 09:01

Η δραχμίστρια σύμβουλος της Καρυστιανού απειλεί με δικαστήρια τον Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 29 Ιαν 2026 | 06:20

Η κυβέρνηση βλέπει "τυμβωρυχία" για τα εργατικά δυστυχήματα και διαψεύδει τους 201 νεκρούς - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τραγωδία στα Τρίκαλα, επιχείρησε να "προλάβει" όσα ακούγονται, παραθέτοντας τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας.

ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ 28 Ιαν 2026 | 23:01

22ο Συνέδριο ΚΚΕ - Κουτσούμπας: "Θα τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε ρίζες στον λαό που είναι ποτισμένες με αίμα" [εικόνες]

Αναφερόμενος στις προσυνεδριακές διαδικασίες ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε και εξήγησε ενδελεχώς για ποιόν λόγο "το ΚΚΕ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα"

ΣΤΟ STAR 28 Ιαν 2026 | 22:20

Δημοσκόπηση GPO: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ αφού πέφτει ξανά το ΠΑΣΟΚ- Το 68% διαφωνεί με την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις

Μείωση στα ποσοστά όλων των κομμάτων - Ένας στους 4 εμφανίζεται ως δυνητικός ψηφοφόρος της Μαρίας Καρυστιανού

ΒΟΥΛΗ 28 Ιαν 2026 | 19:43

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν είχα καμία σχέση με τη λειτουργία του" κατέθεσε πρώην υπουργός Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Ανωμερίτης κατέθεσε στην Εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι παραβατικότητες επί θητείας του ήταν μικρές, ασήμαντες και μεμονωμένες

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 28 Ιαν 2026 | 19:11

Γεραπετρίτης στο ΣΑ του ΟΗΕ: Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή αποτελεί επιτακτική ηθική, πολιτική και ανθρωπιστική αναγκαιότητα

"Η Γάζα και η Δυτική Όχθη αποτελούν μία ενιαία και αδιαίρετη εδαφική ενότητα για ένα μελλοντικό Παλαιστινιακό κράτος", σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 28 Ιαν 2026 | 18:35
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 28 Ιαν 2026 | 18:11

Άδωνις Γεωργιάδης: Ποζάρει διαβάζοντας εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που τον έχει "ντύσει" Χάρο [εικόνες]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης "ποζάρει" στο γραφείο του στο υπουργείο, διαβάζοντας την εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη", την εφημερίδα του ΣΕΚ, που αποτελεί συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 28 Ιαν 2026 | 17:18

Ανδρουλάκης: Nα αποδοκιμάσουν όσα είπε ο κ. Λαζαρίδης, ντροπή - Δεν υπάρχει γκριζάρισμα στο Αιγαίο

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΠΑΛΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ 28 Ιαν 2026 | 16:04

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος "ούτε ν΄ακούσει" δεν θέλει για Τσίπρα- Τι έγραψε για το άρθρο Καρτερού στην ΕφΣυν

Ο Θανάσης Καρτερός διαμαρτυρήθηκε γιατί στο Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε η ιδέα της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 28 Ιαν 2026 | 15:30

Ντόρα Μπακογιάννη: Eξελέγη αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Ντόρα Μπακογιάννη θα αποτελεί για το 2026 μέλος του προεδρείου της Συνέλευσης.

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 Ιαν 2026 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το κυκλοφοριακό: Περιορισμός φορτηγών στον Κηφισό, έξυπνα φανάρια, νέοι δρόμοι

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σε τρία επίπεδα: άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Ιαν 2026 | 13:11

Μαρινάκης για Τρίκαλα: "Δημιουργείται ένα κίνημα τυμβωρύχων ότι η Ελλάδα είναι η πρωταθλήτρια στα εργατικά ατυχήματα"

"Δημιουργείται από κόμματα και κάποια ΜΜΕ ένα κίνημα τυμβωρύχων. Εννοώ όσους διακινούν την πληροφορία ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα εργατικά δυστυχήματα", δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Ιαν 2026 | 12:53

Βορίδης: Αυτά που συμβαίνουν με την Κωνσταντοπούλου στη Βουλή τα έχουμε ζήσει μόνο με τη Χρυσή Αυγή

"Είναι άλλο να είσαι μια μητέρα που έχει υποστεί μια τραγική απώλεια και άλλο να είσαι πολιτικός", είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ 28 Ιαν 2026 | 12:39

Συνάντηση Δένδια με τη Γαλλίδα υπουργό Αμυνας στη φρεγάτα "Κίμων"

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί αύριο με τη Γαλλίδα ομόλογό του Catherine Vautrin στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 28 Ιαν 2026 | 12:25

Η Μαρία Συρεγγέλα αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

"Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν είναι ένας μηχανισμός διακυβέρνησης, αλλά η πολιτική συνείδηση της Ευρώπης", λέει η Μαρία Συρεγγέλα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ 28 Ιαν 2026 | 11:57

Θάνος Πλεύρης: Τέλος τα επιδόματα σε μετανάστες – Απώλεια άδειας διαμονής όταν κάποιος παραμένει άνεργος

"Στη χώρα διαμένουν περίπου 800.000 νόμιμοι μετανάστες, εκ των οποίων σχεδόν 200.000 δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα έγγραφά τους", τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.