Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, ενόψει Black Friday.
"Οι ενδείξεις που είχαμε τις τελευταίες ημέρες από σημαντικούς ηλεκτρονικούς ελέγχους που κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός κωδικών που έχει τεθεί υπό έλεγχο και η εικόνα που έχω από τις αρμόδιες υπηρεσίες γενικής γραμματείας Εμπορίου είναι ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις αλυσίδων και καταστημάτων οι οποίες έχουν κάνει παραπλανητικές εκπτώσεις και εφόσον αυτό σήμερα επιβεβαιωθεί προφανώς θα υπάρξουν τα σχετικά πρόστιμα", δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος στον Real FM.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος προβλέπει πρόστιμο ως 1,5 εκατ ευρώ ανά περίπτωση, ενώ αν είναι πάνω από 50.000 ευρώ, ανακοινώνονται και ονόματα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ακόμα ότι "μετά από έλεγχους σε 26 σούπερ μάρκετ, πολυεθνικές και βιομηχανίες τροφίμων, έρχονται πρόστιμα και για κόλπα στα ράφια και υπερβολικό κέρδος".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr