Θεοδωράκης: Kαι άλλοι άνθρωποι του Τσίπρα πήραν έργα πριν τις εκλογές

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αιχμή το θέμα Φλαμπουράρη εξαπέλυσε από τη Λάρισα, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Θεοδωράκης: Kαι άλλοι άνθρωποι του Τσίπρα πήραν έργα πριν τις εκλογές

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αιχμή το θέμα Φλαμπουράρη εξαπέλυσε από τη Λάρισα, ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Λάρισα διατυπώνοντας βαρύτατες καταγγελίες και για άλλα πρόσωπα της κυβέρνησης Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, ο οποίος του ανέφερε ότι στο χθεσινό ντιμπέιτ ο κ Τσίπρας τον αποκάλεσε «υπηρέτη της διαπλοκής», ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Εάν όντως είπε ότι το Ποτάμι ή εγώ έχω σχέση με την διαπλοκή έχει πάρα πολύ θράσος να το λέει αυτό, ο πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης που είναι βουτηγμένη μέσα στην διαφθορά και την διαπλοκή».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα Φλαμπουράρη : «Ο Φλαμπουράρης ο πνευματικός ηγέτης του κ. Τσίπρα πήρε λεφτά ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μίας κατασκευαστικής εταιρείας και επειδή, ξέρετε, είμαστε πολύ μικρός τόπος και γνωριζόμαστε, δεν είναι μόνον ο κ. Φλαμπουράρης, είναι και άλλα συγγενικά πρόσωπα του κ. Τσίπρα. Είναι άλλοι άνθρωποι από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που πήρανε δημόσια έργα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Και ο κ. Τσίπρας, το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια -αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω- έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα».

Συνεχίζοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση στον ελληνικό λαό στο ερώτημα «ποια είναι η σχέση του κόμματος του με τα κυρίαρχα συμφέροντα στην Αθήνα, με αυτούς που ο ίδιος ονομάζει "ολιγάρχες"».

Ερωτήματα για την εταιρία του Φλαμπουράρη- Τι απαντά ο ίδιος

Εξακολουθούσε να είναι μέτοχος της τεχνικής εταιρείας «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ» -και ως εκ τούτου δικαιούχος των διανεμόμενων κερδών- ο Αλέκος Φλαμπουράρης και μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων; Παραμένει και σήμερα μέτοχος της εταιρείας η οποία εκτελεί δημόσιο έργο προϋπολογισμού 3,9 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο συμβολαιοποιήθηκε ενώ ο κ. Φλαμπουράρης κατείχε τη θέση του υπουργού Επικρατείας;

Αυτά τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα παρά τη δημόσια δήλωση που έκανε νωρίτερα ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84. Ο κ. Φλαμπουράρης, ισχυρίστηκε ότι «κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρείες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρείες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία. Έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για τη σύνταξή μου».

Όπως προκύπτει από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, υπέγραφε επί σειρά ετών τον ισολογισμό ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ενώ ο ίδιος φερόταν να ελέγχει ποσοστό της τάξεως του 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας. Έγγραφο στο Γενικό Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών το οποίο να δείχνει τη μεταβίβαση των μετοχών δεν έχει δημοσιευτεί, ενώ και ο κ. Φλαμπουράρης δεν απάντησε στο ερώτημα αν παραμένει μέτοχος ή όχι. Μίλησε όμως για το δικαίωμα κάθε Έλληνα, ακόμη και υπουργού, να είναι μέτοχος σε ανώνυμη εταιρεία.

Θεοδωράκης: Kαι άλλοι άνθρωποι του Τσίπρα πήραν έργα πριν τις εκλογές

Βέβαια, ο υφιστάμενος μέτοχος της εταιρείας «Διάτμηση ΑΕ» θα έχει λαμβάνειν από τα κέρδη που θα αποφέρει το δημόσιο έργο των 3,9 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ, κατοχυρώθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά υπεγράφη οριστικά μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2015.

Θεοδωράκης: Kαι άλλοι άνθρωποι του Τσίπρα πήραν έργα πριν τις εκλογές - εικόνα 2

Το πλέον πρόσφατο δημόσιο έγγραφο της εταιρείας «Διάτμηση ΑΕ» είναι ο ισολογισμός για τη χρήση του 2014 (σ.σ η Διάτμηση είναι κερδοφόρα επιχείρηση με συσσωρευμένα κέρδη 759.463 ευρώ, κέρδη 46359 ευρώ για τη χρήση του 2014 και έσοδα 856 χιλιάδων ευρώ έναντι εσόδων 2,792 εκατ. ευρώ το 2013). Σε αυτόν, δεν υπάρχει πλέον η υπογραφή του Αλέκου Φλαμπουράρη ο οποίος υπέγραφε μέχρι και το 2014 (χρήση 2013) τον ισολογισμό ως μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας. Ο φετινός ισολογισμός, υπογράφεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ιωάννη Κοτταρίδη αλλά και τον Μιχαήλ Μοσχοβούδη, επίσης μέλος του Δ.Σ. Ο κ. Μοσχοβούδης αποτελεί ιδρυτικό μέλος της εταιρείας καθώς συγκρότησαν μαζί με τον κ. Κοτταρίδη και τον Φλαμπουράρη, το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας η οποία συστήθηκε το 2002 με μετοχικό κεφάλαιο 366.840 ευρώ.

Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το μεσημέρι και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αναφέρει "Τις τελευταίες μέρες η ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου, το Πρώτο Θέμα, επιδίδεται σε μια εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση".

Tι λέει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε γραπτή της δήλωση, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου υποστηρίζει ότι «στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μοιράζονται δουλειές» και πως η συγκεκριμένη ανάθεση έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

«Για μια ακόμη φορά προσπαθούν κάποιοι «γνωστοί άγνωστοι - γνωστά παπαγαλάκια» να εμπλέξουν τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στέλνουμε αυστηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου «δεν μοιράζονται δουλειές». Τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια για όλους και για όλα χωρίς επιλογές ή αποκλεισμούς».

Αναφερόμενη στο επίμαχο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που αφορά το Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου, η κα Νικολάκου σημειώνει:

  • Η Επιτροπή Διαγωνισμού και η Επιτροπή Ενστάσεων, εισηγήθηκαν ως ανάδοχο την εταιρεία με την οικονομικότερη προσφορά, τη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.

  • Στις δύο προαναφερθείσες επιτροπές συμμετέχουν αποκλειστικά υπηρεσιακοί παράγοντες κατόπιν κλήρωσης,

  • Η Οικονομική Επιτροπή «ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση των ανωτέρω επιτροπών

  • Στη συνέχεια, όπως προβλέπεται σύμφωνα με το νόμο το έργο συμβασιοποιήθηκε και εκτελείται, λαμβάνοντας ταυτόχρονα όλες τις απαιτούμενες από το νόμο εγκρίσεις.

Οπως υποστηρίζει η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης «ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η Περιφερειακή αρχή δεν «κιότεψαν» ποτέ και δεν φοβήθηκαν τίποτα, γιατί ήταν πάντα συνοδοιπόροι με τους πολίτες της Πελοποννήσου. Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα όποτε χρειάστηκε και μας δικαίωσαν επανειλημμένα οι συμπολίτες μας. Με αυτούς συνομιλούμε και ορίζουμε το μέλλον μας και όχι με «χαρτογιακάδες εκβιαστές» που παίζουν το μέλλον της πατρίδας σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα».

Και καταλήγει: «Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας προεκλογική περίοδο δεν θα τους επιτρέψουμε να χρησιμοποιούν μεθόδους αποπροσανατολισμού και σκανδαλολογίας εμπλέκοντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Τι αναφέρει η εταιρία;

Ανακοίνωση εξέδωσε και η εταιρία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΕ» που βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων, η οποία υποστηρίζει πως έγινε ανάδοχος του έργου και της κατακυρώθηκε η εκτέλεσή του στις 24-11-2014, «όταν ο κ. Φλαμπουράρης Αλέκος δεν είχε υπουργικό αξίωμα». Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η εταιρία ο κ. Φλαμπουράρης από 26-1-2015 έχει αποχωρήσει πλήρως από την εταιρία. «Η σύμβαση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.426.054, 02 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και όχι στο ποσό των 3.900.000,00 ευρώ που ψευδώς αναφέρεται», σημειώνει η εταιρία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Απαντώντας στο συκοφαντικό, για την εταιρία μας, δημοσίευμα που αναπαράγεται από όλα τα μέσα ενημέρωσης, αναφέρουμε τα εξής:

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με την από Αυγούστου 2014 διακήρυξη ανοιχτής δημοπρασίας, κάλεσε τις εργοληπτικές επιχειρήσεις που πληρούσαν τις τασσόμενες από το νόμο και τη διακήρυξη τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις συμμετοχής, να υποβάλουν φάκελο προσφοράς για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «Συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου», προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ.

Στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 23-9-2014, συμμετείχαν 13 διαγωνιζόμενες εργοληπτικές επιχειρήσεις. Η επιτροπή του διαγωνισμού, με το σχετικό πρακτικό της, αφού έλεγξε τα δικαιολογητικά συμμετοχής των διαγωνιζόμενων, ανακήρυξε προσωρινή μειοδότρια προσφορά την προσφορά της εταιρίας μας, με ποσοστό έκπτωσης 38,05%. Κατά του άνω πρακτικού ασκήθηκαν ενστάσεις από τους καταταγέντες στη 2η και 3η θέση μειοδοσίας διαγωνιζόμενους, οι οποίες και απερρίφθησαν στις 27-11-2014 με την υπ' αριθ. 2152/14 απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και κατακυρώθηκε η εκτέλεση του έργου στην εταιρία μας.

Ακολούθως, με το από 7-1-2015 και με αριθ. Πρωτοκόλλου 48/2015 έγγραφο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κληθήκαμε να προσκομίσουμε τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περί εκτελέσεως δημόσιων έργων επικαιροποιημένα δικαιολογητικά και μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε και την αναγνώριση διοικητικά και δικαστικά της νομιμότητας της προσφοράς μας, με το υπ' αριθ. Πρωτοκόλλου 1321/4-5-2015 έγγραφο της Δ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, κληθήκαμε να προσκομίσουμε την εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης για να υπογραφεί το αποδεικτικού χαρακτήρα έγγραφο της συμβάσεως.

Στο σχέδιο της συμβάσεως που μας απεστάλη για να λάβουμε γνώση, διαπιστώσαμε ότι η αναθέτουσα αρχή ανεπιτρέπτως είχε καθορίσει ως χρόνο ολοκλήρωσης του έργου την 30-9-2015 αντί της προβλεπόμενης από τα συμβατικά τεύχη προθεσμίας των 12 μηνών.

Με την από 18-5-2015 και με αριθ. Πρωτοκόλλου 1564/20-5-2015 αίτησή μας, διατυπώσαμε την επιφύλαξή μας για την ανεπίτρεπτη τροποποίηση των όρων της διαγωνιστικής διαδικασίας και ενημερώναμε ότι η ολοκλήρωση του έργου εντός της προθεσμίας των δύο (2) ουσιαστικά μηνών, δεδομένου ότι από την 1-7 έως και την 30-8 απαγορευόταν η εκτέλεση εργασιών, είναι ανέφικτος και ότι θα απαιτηθεί η χορήγηση παράτασης.

Η εταιρία μας, μολονότι εδικαιούτο να αρνηθεί την υπογραφή της συμβάσεως για τον άνω λόγο, εντούτοις στις 20-5-2015 υπέγραψε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου την από 20-5-2015 εργολαβική σύμβαση ποσού 2.416.054,02 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.

Με την υπογραφή της συμβάσεως, η εταιρία μας υπέβαλε χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου το οποίο και καθόριζε ως χρόνο ολοκλήρωσης την 30-3-2016. Το χρονοδιάγραμμα δεν έγινε δεκτό και επεστράφη με το υπ' αριθ. Πρωτοκόλλου 1906/19-6-2015 έγγραφο για διόρθωση και επανυποβολή.

Επειδή τόσο στη διακήρυξη του έργου (άρθρο 16.1) όσο και στο νόμο 3614/2007 προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον ανάδοχο συγχρηματοδοτούμενου έργου, η εταιρία μας, με την από 19-6-2015 και με αριθ. Πρωτοκόλλου 2056/19-6-2015, υποβάλαμε τον 1ο Λογαριασμό προκαταβολής του έργου για πληρωτέο ποσό 189.384,50 ευρώ. Ο λογαριασμός αυτός μας επεστράφη με το υπ' αριθ. Πρωτοκόλλου 1352/15-7-2015 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γιατί θεωρήθηκε ότι η εταιρία μας, σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που εκτελούν παρόμοια έργα, δεν εδικαιούτο προκαταβολής το 10% του αρχικού συμ-βατικού ποσού, αλλά μόνο το 5%.

Με το υπ' αριθ. Πρωτοκόλλου 1480/30-7-2015 έγγραφό μας, επανυποβάλαμε τον 1ο λογαριασμό προκαταβολής, με πληρωτέο ποσό 94.692,25 ευρώ, ο οποίος με το υπ' αριθ. Πρωτοκόλλου 2553/27-8-2015 έγγραφο της αναθέτουσας αρχής, υπεβλήθη για προέγκριση στη διαχειριστική αρχή και έως σήμερα δεν έχει ακόμα απόφαση προέγκρισης πληρωμής και φυσικά δεν έχουμε εισπράξει ούτε ευρώ.

Λόγω του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος, η εταιρία μας εκτελούσε εργασίες σκυροδέτησης των τεχνητών ογκολίθων, προκειμένου να είναι έτοιμη να προβεί σε πόντιση αυτών όταν της δοθεί άδεια εκσκαφών.

Προκειμένου να της καταβληθεί το εργολαβικό της αντάλλαγμα για τις εργασίες αυτές, η εταιρία μας υπέβαλε στα αρμόδια όργανα του κυρίου του έργου, στις 4-8-2015, τον 2ο λογαριασμό του έργου για πληρωτέο ποσό 70.882,81 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο εγκεκριμένος από τα αρμόδια όργανα του κυρίου του έργου 2ος λογαριασμός δεν έχει αποσταλεί στη διαχειριστική αρχή για προέγκριση πληρωμής του και έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμιά απόφαση προέγκρισής του.

Από το σύντομο ιστορικό του έργου που ανωτέρω αναφέραμε, προκύπτουν τα εξής:

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 23-9-2014

Η εταιρία μας ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου και της κατακυρώθηκε η εκτέλεσή του στις 24-11-2014, όταν ο κύριος Φλαμπουράρης Αλέκος δεν είχε υπουργικό αξίωμα.

Επισημαίνουμε ότι ο κος Φλαμπουράρης από 26-1-2015 έχει αποχωρήσει πλήρως από την εταιρία μας.

Η σύμβαση του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.426.054,02 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και όχι στο ποσό των 3.900.000,00 ευρώ που ψευδώς αναφέρεται.

Η εταιρία μας κλήθηκε να υπογράψει σύμβαση και την υπέγραψε μολονότι η ταχθείσα σ' αυτήν για την ολοκλήρωση του έργου προθεσμία ήταν προδήλως ανέφικτος.

Η αναθέτουσα αρχή προχώρησε στην υπογραφή της συμβάσεως με την εταιρία μας μόνο αφού προηγουμένως διοικητικά και δικαστικά κρίθηκε το νόμιμο της προσφοράς μας.

Η εταιρία μας έως και σήμερα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ και τούτο σε πλήρη αντίθεση με όσα επιβάλλει ο νόμος 3614/2007 και η διακήρυξη του έργου.

Περαιτέρω, και για την αποκατάσταση της οικονομικής και επιχειρηματικής οντότητας της εταιρίας, αλλά και της συνεχομένης αρρήκτως με αυτές επιχειρηματικής της δραστηριότητας που τρώθηκαν από τα όσα συκοφαντικά και αναληθή συγκροτούν την ιστορική βάση του πολεμούμενου δημοσιεύματος, λεκτέα είναι και τα ακόλουθα:

1. Η εταιρία δεν έλαβε μέρος σε κανένα διαγωνισμό δημοσίου χαρακτήρα ή άλλου είδους τέτοιο κατά τη διάρκεια του 2015.

2. Η καταστατική της διοίκηση εκφράζεται και αποτελείται από συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα που με συνεχή μόχθο και ακάματη δράση υποστηρίζουν συννόμως την καταστατική της δραστηριότητα, έχοντας επενδύσει ολόκληρη τη ζωή τους για το σκοπό αυτό.

3. Η εταιρία, δραστηριοποιούμενη από το 2002 μέχρι και σήμερα, ουδέποτε στήριξε την επιβίωσή της έναντι του ανταγωνισμού στην παραμικρή παράνομη πράξη ή κάθε είδους παρέμβαση πολιτικού χαρακτήρα. Αντίθετα, κέρδισε με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών της και το ήθος των διοικούντων της την εμπιστοσύνη του κοινού που απευθύνεται, παραμένοντας ανταγωνιστική, ποιοτική και, πρωτίστως, αδεσμεύτου χαρακτήρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ 21 Ιαν 2022 | 19:39

"Αντάρτικο" Φίλη στην πρόταση Τσίπρα: Θα οδηγήσει σε αρχηγικό κόμμα και παράταξη "star- system"

Ο Νίκος Φίλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί πλήρως με την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση.

"ΒΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2022 | 11:48

Τσίπρας στηρίζει Πολάκη: "Δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ" - Καταψηφίζει και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

"Γιατί επιμένετε; Όχι, δεν θεωρώ ότι ο κ. Πολάκης κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ", ήταν η φανερά ενοχλημένη απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ» 20 Ιαν 2022 | 20:17

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν έχει πια σημασία τι λέει διότι είναι αναξιόπιστος

Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο Kontra Channel

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 20 Ιαν 2022 | 10:27

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: "Ζηλέψαμε Παπανδρέου και Μητσοτάκη;", του είπε ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση και έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 17:21

ΣΥΡΙΖΑ: Εκπληξη Τσίπρα - Προτείνει εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

Ανατροπή από τον Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και όχι από τους συνέδρους.

"ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" 19 Ιαν 2022 | 13:35

Τσίπρας για Rafale και το σποτάκι της ΝΔ: Ντροπή, κανένα κόμμα δεν μετέτρεψε την αγορά εξοπλισμών σε κομματικό σποτ

"Ντροπή και εθνική καπηλεία". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter για το σποτ με τα Rafale.

«Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ» 18 Ιαν 2022 | 20:59

"Πυρά" ΝΔ σε Τσίπρα: "Συμμερίζεται προτάσεις συνεργατών του για ελαχιστοποίηση ποινών σε ειδεχθή εγκλήματα;"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι συνώνυμο της υποκρισίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΟΧΙ; 18 Ιαν 2022 | 13:56

Η κόντρα Μπίστη- Τσέκερη για το αν πρέπει να κλείσει ή όχι η Αυγή: Εχουν μέλλον οι ξύλινες κομματικές εφημερίδες;

Ο Νίκος Μπίστης δεν βλέπει μέλλον σε κομματικά όργανα, ο Αγγελος Τσέκερης δεν πιστεύει ότι η Αυγή είναι κομματική εφημερίδα…

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ 17 Ιαν 2022 | 13:47

Το καταπληκτικό σχόλιο του σκιτσογράφου Χαντζόπουλου για την Αυγή- Τα λέει όλα…σε στιλ Μπόστ για τα νταούλια

Πώς σχολίασε ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Δημήτρης Χαντζόπουλος, τα προβλήματα της Αυγής και την τοξικότητα της αρθρογραφίας της

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2022 | 07:15

Τσίπρας για Αλέκο Φασιανό: Βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που μας αφήνει

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει ο Αλέκος Φασιανός και τα συλλυπητήρια στους οικείους, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 16 Ιαν 2022 | 18:54

Πηγές ΝΔ: ''Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό''

Το σχόλιο των πηγών της ΝΔ, σχετικά με το άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Documento.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 16 Ιαν 2022 | 18:37

Αιχμές Πλεύρη κατά Πολάκη: Η εποχή του ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' έχει περάσει

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας για το επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 16 Ιαν 2022 | 15:57

ΝΔ για Πολάκη: Απαράδεκτο να τον καλύπτει ο Τσίπρας διά της σιωπής του, παρά τις αποκαλύψεις

''Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή" τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.