
"Το μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί. Αν δεν εφαρμοστεί θα έχουμε και τέταρτο. Αυτές οι μαγκιές, είτε του Μεϊμαράκη (που λέει "δεν θα φορολογήσω τους αγρότες") αλλά και του Τσίπρα ("εγώ το υπέγραψα το μνημόνιο αλλά δεν θα το εφαρμόσω") είναι η επόμενη καταστροφική συζήτηση", τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι "πρέπει να τιμήσουμε την υπογραφή μας και να δούμε πού μπορούμε να το διορθώσουμε".
Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι η επίσπευση των εκλογών σχετίζεται άμεσα με το τραπεζικό σύστημα και την προστασία των καταθέσεων: "Ξέρετε γιατί πιεστήκαμε να κάνουμε εκλογές στις 20 του Σεπτέμβρη; Γιατί έπρεπε και το ζήτησε ο Τσίπρας από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και εγώ συναίνεσα. Έχουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αρχές Οκτώβρη. Εάν το χάσουμε, πάμε για διάλυση των καταθέσεων. Το μεγάλο ζήτημα λοιπόν που έρχεται αρχές Οκτώβρη, γιατί πρέπει να υπάρχει μια καινούρια κυβέρνηση η οποία θα διαπραγματευτεί προς όφελος των καταθετών και πρέπει να μιλάμε ειλικρινά δεν είναι οι τραπεζίτες, είναι οι καταθέτες που πρέπει να σωθούν μέσα από τις τράπεζες".
Ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "ορισμένα, ανόητα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι “ο κόσμος δεν έχει λεφτά στις τράπεζες και ο Θεοδωράκης νοιάζεται για τους τραπεζίτες”. Δεν γονάτισαν οι τραπεζίτες όμως από τα capital controls. Αυτοί έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Ο απλός κόσμος γονάτισε, η μεσαία τάξη".
Χρειάζονται ειδικοί για να διορθώσουν το Μνημόνιο Τσίπρα
Όπως είπε, "η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα, δεν θα έχει λεφτά ούτε για ανάσα», αλλά και ότι "πρέπει να υπάρξει μια ομάδα ανθρώπων με ειδικές γνώσεις, που θα πάρει τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας, να δει ποιες διορθώσεις πρέπει να γίνουν και κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις".
Παίρνοντας αποστάσεις από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, επεσήμανε ότι ο "Τσίπρας και Μεϊμαράκης είναι ενωμένοι στη λογική να κάνουν οριζόντιες περικοπές και να μην προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις". Ασκησε παράλληλα κριτική και για την υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι "με αυτούς τους συντελεστές και την αβεβαιότητα, ποιος θα έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα;".
"Τα σάντουιτς που έδωσαν στη ΓΕΝΟΠ μας κόστισαν 1.000 γιατρούς και 2.000 νοσοκομειακούς υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα", σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr