Θεοδωράκης: Το Κέντρο πρέπει να γίνει ξανά πρωταγωνιστής

Μιλώντας για το στίγμα του νέου προοδευτικού Κινήματος υπογράμμισε πως «δεν έχουμε χρόνο για στρογγυλά λόγια που κολλάνε παντού».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Θεοδωράκης: Το Κέντρο πρέπει να γίνει ξανά πρωταγωνιστής

«Το νέο κόμμα δεν μπορεί να είναι μια νοσταλγική φωτογραφία του παρελθόντος. Πρέπει να είναι μια εικόνα από το μέλλον» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης που είχε με πολίτες, φορείς και ΜΜΕ στο ξενοδοχείο Du Lac, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Ιωάννινα.

Μιλώντας για το στίγμα του νέου προοδευτικού Κινήματος υπογράμμισε πως «δεν έχουμε χρόνο για στρογγυλά λόγια που κολλάνε παντού. Έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που λένε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη». Ξεκαθάρισε μάλιστα πως «για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα, χρειάζεται δυνατό τιμόνι από κανονικούς ανθρώπους. Που να ξέρουν τι σημαίνει δουλειά και παραγωγή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ανακαλύπτουμε συνεχώς νέες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να επαναπαύονται οι κυβερνώντες σε ιδεολογίες του παρελθόντος. Όπως είπε: «κάθε εποχή απαιτεί νέες απαντήσεις. Δεν μπορούμε να βρούμε απαντήσεις για το αύριο με λύσεις του χθες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ρόλο του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα επεσήμανε πως «το Κέντρο πρέπει να βγει από τη γωνία και να γίνει ξανά πρωταγωνιστής» και πρόσθεσε ότι «πρόοδος σημαίνει να μη φοβάσαι να αλλάζεις».

Καταλήγοντας ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι αυτό που θα καθορίσει το μέλλον του νέου Κινήματος είναι αν καταφέρει να συσπειρώσει ανθρώπους ανένταχτους και αναποφάσιστους. «Το νέο κόμμα έχει νόημα όχι μόνο αν προσθέτει, αλλά αν πολλαπλασιάζει δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή

«Οι πολίτες πρέπει να καθορίσουν οι ίδιοι την αλλαγή που θα συμβεί στο πολιτικό σκηνικό. Η δική μας προσπάθεια είναι να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, να ωθήσουμε τον κόσμο να πάει στις κάλπες να ψηφίσει, να εκφραστεί, να μην απομακρυνθεί από την πολιτική». Αυτό ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη προς τους πολίτες των Ιωαννίνων, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη από το πρωί της Τρίτης στο πλαίσιο των περιοδειών του για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, και με τον Περιφερειάχρη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και συνομίλησαν τόσο για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, όσο και για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση που θα αναδείξει τον ηγέτη του νέου προοδευτικού Κινήματος. Ο Σταύρος Θεοδωράκης απηύθυνε κάλεσμα τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στο Δήμαρχο να συμβάλλουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση προτρέποντας τους πολίτες να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα, συμμετέχοντας στη ψηφοφορία –κάτι στο οποίο όλοι συμφώνησαν.

18.00: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη:

«Ο περιφερειάρχης μας ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Άκουσα με ενδιαφέρον την άποψή του για αυτά που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση για να αλλάξει μορφή ο τόπος μας. Έχει δίκιο όταν λέει ότι χωρίς τους ανθρώπους της περιφέρειας -και δεν εννοώ τη διοίκηση, αλλά τους ανθρώπους εδώ στα Γιάννενα και τους άλλους νομούς- δεν θα μπορέσουμε ποτέ να βγούμε από την κρίση. Η αποκέντρωση είναι ένα βασικό σημείο της πρότασής μας, όπως του εξήγησα.

Μιλήσαμε λίγο και για τα δικά μας ζητήματα, γιατί θέλουμε και μια βοήθεια και από τον Περιφερειάρχη, όπως και απ' όλους τους ανθρώπους που έχουν κύρος στην περιοχή, να ωθήσουν τον κόσμο να πάει στις κάλπες να ψηφίσει. Δεν έχει σημασία ποιον θα ψηφίσει ο καθένας. Σημασία έχει να αυξήσουμε τη συμμετοχή και να μην υπάρχουν άνθρωποι που κάθονται μακριά από την πολιτική, αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει όλοι να εμπλακούν. Του εξήγησα, και μου είπε και ο ίδιος ότι θα κάνει ό,τι μπορεί όπως και οι Δήμοι, για να διευκολύνουν τους πολίτες να ψηφίσουν στις 12 Νοεμβρίου».

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Καχριμάνης είπε:

«Είχα τη χαρά να δεχθώ στο γραφείο της Περιφέρειας τον κ. Θεοδωράκη. Κάναμε μια συζήτηση για όλα τα πράγματα που γενικότερα κοιτάμε να κάνουμε στην Ήπειρο και του είπα ότι θέλουμε μεγάλο αγώνα. Ο αγώνας είναι τεράστιος γιατί πρέπει να φτάσουμε τα πράγματα εκεί που μη μας λέει κανένας κάντε παραπέρα. Αυτός ο αγώνας θεωρώ ότι πρέπει να γίνει με όλους μαζί. Δεν πρέπει να έχει διαχωριστικές γραμμές, γιατί η τύχη, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε διαχωριστικές γραμμές, αν δεν πετύχουμε θα είναι κοινή. Γι’αυτό, όλοι μαζί θα δώσουμε άλλη πνοή στη χώρα μας. Του εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».

19.00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο:


«Όπως και την προηγούμενη φορά είχαμε μια ζεστή υποδοχή και ευχαριστώ πάρα πολύ τον Δήμαρχο γι’ αυτό. Με ενημέρωσε για τη μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης. Του είπα ότι επειδή είχα τη δυνατότητα να περπατήσω λίγο στην πόλη, ότι τα Γιάννενα κάθε φορά ομορφαίνουν και μακάρι να είχα πολύ χρόνο να παραμείνω εδώ. Μιλήσαμε επίσης και για τη κοινή μεγάλη υπόθεση της δημοκρατίας, που είναι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό το εγχείρημα, με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση να έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου. Τον θέλουμε σύμμαχο στην προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να έρθουν να ψηφίσουν. Οι Δήμαρχοι δεν μπορούν να είναι στο στρατόπεδο του ενός ή του άλλου υποψηφίου γιατί έχουν να επιτελέσουν ένα σπουδαιότερο ρόλο, αλλά μπορούν να προπαγανδίσουν τη συμμετοχή. Η συμμετοχή μας απομακρύνει από κάποια λάθη, όπως αυτά που έχουν συμβεί στη Γερμανία, στην Αυστρία, αλλά προηγουμένως και στη χώρα μας. Μεγάλη συμμετοχή είναι η δική μας προσπάθεια και είναι αρκετοί Δήμαρχοι σύμμαχοι στο να προπαγανδίσουν ότι μπορεί ο κόσμος να έρθει, να ψηφίσει, να εκφραστεί, να αφήσει τη στάση της αναποφασιστικότητας και να καθορίσει ο ίδιος την αλλαγή που πρέπει να συμβεί στο πολιτικό σκηνικό».

Ο κ. Μπέγκας από την πλευρά του δήλωσε:

«Είναι η δεύτερη φορά που ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέπτεται το δημαρχείο Ιωαννίνων. Τον καλωσορίζω, λοιπόν, για μια ακόμη φορά. Πραγματικά ένιωσα άνετα συνομιλώντας μαζί του, όπως και την πρώτη φορά. Είναι πολύ σημαντικό να συναντάς έναν πολιτικό ο οποίος πραγματικά δεν είναι στημένος και έχει μια άνεση στην κουβέντα με τον συνομιλητή του. Ο λόγος που βρίσκεται στα Γιάννενα, όπως ξέρουμε, είναι το νέο εγχείρημα το οποίο γίνεται για τη δημιουργία ενός νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Παρακολουθούμε -και προσωπικά το παρακολουθώ- με πολύ ενδιαφέρον αυτό το εγχείρημα, ιδιαίτερα στις μέρες μας - το συνδυάζω με το αποτέλεσμα στις εκλογές της Αυστρίας που πραγματικά ήταν δυσάρεστο για την προοδευτική Ευρώπη. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε με προσοχή όλα τα εγχειρήματα τα οποία γίνονται στο δημοκρατικό τόξο της Ευρώπης και ο χώρος για τον οποίον συζητάμε είναι ένας σοβαρός δημοκρατικός χώρος της Ευρώπης. Επίσης πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το εγχείρημα γιατί ενεργοποιεί τους πολίτες και τους καλεί να συμμετέχουν σε μια διαδικασία μερικές φορές χωρίς καν να ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο. Πρέπει να δείξουμε ότι οι κοινωνίες στηρίζουν εγχειρήματα τα οποία γίνονται στο δημοκρατικό τόξο της χώρας. Σ’ αυτή τη λογική του εύχομαι καλή επιτυχία και θα παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 27 Νοε 2020 | 15:23

Τσίπρας: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είναι εκτός ελέγχου

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας, είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται "εκτός ελέγχου".

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ "IRINI", 27 Νοε 2020 | 14:48

"Υποπτο τουρκικό πλοίο" κινητοποιεί την Ευρώπη- Γιατί ο Ερντογάν αρνήθηκε τον έλεγχο από την γερμανική φρεγάτα

Ύποπτο για μεταφορά όπλων στην Λιβύη ήταν το τουρκικό εμπορικό πλοίο αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ 27 Νοε 2020 | 14:04

Δένδιας στο Bloomberg: Η Ευρώπη πρέπει να θέσει όρια στη συμπεριφορά της Τουρκίας

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσποιείται ότι η Τουρκία ενεργεί με αποδεκτό τρόπο στην περιοχή", σημειώνει ο κ. Δένδιας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 27 Νοε 2020 | 13:35

Στο τραπέζι νέα παράταση του lockdown μετά τις 7 Δεκεμβρίου - Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη Μητσοτάκη με τους ειδικούς

Προτεραιότητα στον έλεγχο της πανδημίας, κυρίως στην περιφέρεια, και όχι στην άμεση άρση του lockdown - Προς παράταση της απαγόρευσης μετά την 7η Δεκεμβρίου.

ΕΚΘΕΣΗ 27 Νοε 2020 | 13:13

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ζητά αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα

Την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα υπογραμμίζει η Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

"ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ" 27 Νοε 2020 | 13:11

Η Τουρκία απέρριψε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για κυρώσεις μετά την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

Η Τουρκία απέρριψε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για κυρώσεις μετά την επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 27 Νοε 2020 | 12:24

Πέτσας: Δεν υπάρχει εισήγηση για lockdown δύο ταχυτήτων

"Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών για το lockdown" είπε ο Στέλιος Πέτσας. Ανάγκη να πέσει το επιδημιολογικό φορτίο παντού στην επικράτεια.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 27 Νοε 2020 | 07:34

Χριστούγεννα: Τι θα γίνει με SMS, μετακινήσεις, ρεβεγιόν - Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 26 Νοε 2020 | 22:59

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε πώς περνάει το lockdown - Η ερώτηση μαθητή για την οικογένεια του πρωθυπουργού

Ο μικρός μαθητής από την Κρήτη έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια προσωπική ερώτηση για τον χρόνο που αφιερώνει ο πρωθυπουργός στην οικογένειά του.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 26 Νοε 2020 | 21:27

Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Στόλντενμπεργκ για την Τουρκία: Υπονομεύει τη συνοχή του ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ - Βασικό ζήτημα η Τουρκία και η παραβατική της συμπεριφορά.

ΓΙΑ ΤΟ MEGA ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΑΙ 26 Νοε 2020 | 20:27

Δημοσκοπήσεις Metron Analysis - Pulse: 16-17 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Μόλις το 51% θα κάνει το εμβόλιο - Παράταση lockdown θέλει το 76%

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θετική η αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης - Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της Metron Analysis και της Pulse

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 26 Νοε 2020 | 19:45

Δένδιας στο Bloomberg: "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δείξουν στην Τουρκία τα όριά της"

"Η Ευρώπη δεν μπορεί να προσποιείται ότι η Τουρκία ενεργεί ως παίκτης που γίνεται αποδεκτός στην περιοχή", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ 26 Νοε 2020 | 18:47

"Τηλεκπαίδευση" για τον Μητσοτάκη με μαθητές δημοτικού: Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν - Λίγη υπομονή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις για τα σχολεία, τις εκδρομές, την άθληση και τα εμβόλια - Η πρόταση της μαθήτριας που θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής.